Last news in Fakti

2 Юли, 2019 09:20 7 765 26

Тираджия ще съди КАТ

  • димо димов-
  • тираджия-
  • тир-
  • глоби-
  • кат-
  • талон

Димо Димов плаща два пъти едни и същи глоби, а му взимат талона!

Тираджия ще съди КАТ - 1
Снимка: бТВ

Международен шофьор на камион се кани да съди родния КАТ след като плати два пъти едни и същи глоби, а накрая остана без талон. Димо Димов разказа своята куриозна история в ефира на bTV.

В средата на юни той се прибира в България. Спрян е за проверка от пътен патрул край Драгоман. Системата отчита 2 неплатени фиша от декември и януари на обща стойност 20 лева. Платежни нареждания обаче показват, че съпругата му ги е платила още през март. Пътните полицаи обаче не признават документа.

"Това бяха два фиша по 10 лева. Явно на тях не им излиза в системата", казва съпругата Росица Димова.

"Даже пред тях ѝ се обадих и те веднага направиха повторна проверка и казаха - ето виж, нищо не е платено, тук са ти фишовете", уточни Димов.

Полицаите го пращат отново да плати 20 лева в Драгоман. "Съставят ми акт, за да могат да ми вземат талона. Неправомерно е съставен актът, след като глобите са платени", категоричен е шофьорът.

Без талона работата на Димов е поставена под въпрос. Написал е възражение до МВР, но все още няма отговор.

"Те в момента ме оставят без работа и другия месец не знам как ще си платя сметките. Те ми вземат хляба от ръцете", възмутен е тираджията.

След сигнал Областната дирекция на МВР-София започна проверка на абсурдната история. В същото време Димов обаче е твърдо решен да търси правата си и в съда за двойното ужилване.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тираджия

    111 2 Отговор
    Давай колега, всички сме с теб!

    Коментиран от #4

  • 2 рсдф

    86 1 Отговор
    Дано ги осъди тия безделници и негодяи.Като става въпрос за глоби системата им ги отчита, ама като става въпрос за плащания на тия глоби същата тая система не ги отчита.Ми да си оправят първо системата, после да ходят с тия таблети и да гледат глобите дето са наложили.
  • 3 Голям прос

    64 0 Отговор
    Заради разни некадърници ще остане човека без доходи
  • 4 Pompev

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тираджия":

    Ша и.ба маа им мус.на,регистрирай камиона в друга държава,кво чакаш,отвори и фирма
  • 5 Pompev

    18 2 Отговор
    Може да са направили на ръчно,искали са да им бутне
  • 6 Гост

    37 1 Отговор
    и всичкото за 2 глоби от по 10 лв?
    че трябва всички глоби да се събират, трябва, ама има едни тъмнозелени които имат глоби от по хиляди, нямат книжки, и си карат!
  • 7 Pompev

    20 0 Отговор
    Минавам на Калотина и преди митницата винеткаджйята ме спира,гледа чужд номер и кво ли вика и той чужденец.Ма като видя по отблизо Vw1995 с булгараш шофиор,набързо забеляза: аaa да,да излезе ти винетката
  • 8 Ивайло

    29 3 Отговор
    Е да им е*а скапаната система на КАТ!!! Как може при плащане да не си актуализират информацията и да го отетат като платено??? Трябва да става на момента!!! Нали затова им дадоха таблети на фуражките - като те спрат и цъкнат да видят дали си си платил??? А то така човека си е платил, представя им платежно (което е неоспоримо доказателство черно на бяло!!!) и фуражката не му вярва, щото не излизало в скапаната система!!! Ми той така може да си я плаща тая глоба при всяка проверка от днес та чак до деня на Страшния съд!!! М@мка му и система!!!
  • 9 волен сидеров

    20 0 Отговор
    съд до дупка и за всеки ден неустойка да платят от кат на човека
  • 10 Разумната

    4 9 Отговор
    Абе вие да не сте идиоти всичките. Като съдиш държавен орган кой плаща. Ние всички плащаме глобите. От нашите данъци идват.

    Коментиран от #23

  • 11 Разумната

    1 9 Отговор
    Всички се препят от мерак да съдят. Помислете пак другия път, първо кой плаща и тогава в съда. Парите излизат от хазната. Вместо примерно за здравеопазване.

    Коментиран от #17, #18

  • 12 снаил

    15 0 Отговор
    Не съм колега, но съм човек. Не може за 20 лева човек да остане без прехрана на семейството си. Това е нашата "прекрасна Родина". Тъпи и ограничени същества ни тъпчат денонощно. Ще ни пазят - от кого. Те са за затвора. Това е унизение и позор. Съди ги до дупка и то не за 20 лева, а за всички вреди които са ти нанесли! Ако трябва в Европа ги съди - там поне ще осъдят пак държавата. То така и така всички ние плащаме всичко - поне да живеем с ЧЕСТ!
  • 13 хелих

    16 1 Отговор
    Чета и се чудя... Всички ли се превърнаха в олигофрени. Да не съдим държавата, че било от нашите пари. Кои сте Вие бе? Явно и Вие сте от тия дето за 20 лева са оставили човека без работа. Като ни е такава държавата такива, като тоя работар ли са виновни. Всички сме на тоя хал, защото викаме майната му, и не ги съдим. Но ако ви опре и на вас ножа друга песен ще запеете!
  • 14 Тато Кратуню

    7 0 Отговор
    Това нашето не са политици. Това нашето не са полицаи. Това нашето са си чиста проба ЕНИЧАРИ.
  • 15 r166

    7 0 Отговор
    E, след като е платено, а не излиза в системата, защо никой не плюе (пише) против тези дето са я създали и поддържа? А.а.а аха. Те са умните - инженери, програмисти...
  • 16 Вфхйфбй

    2 3 Отговор
    Нека първо си провери как ги е платил. Ако фиша е на фирма, а е платил като физическо лице, или обратно, системата няма как да свърже глобите с плащанията. Ако е така и е допуснал грешка , сам си е виновен.. Няма нужда да се плюе наред, без да е ясно какво е станало. Но ако е 100% изряден, да съди- това е начина..
  • 17 Госта

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Разумната":

    Ти да не би да си с лоботомия?И какво,дай тогава да не съдин търтеите,защото ще платят всички ли?Ми тогава не си плащай и здравните,едни плащат,а маймуните ползват
  • 18 Ивайло

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Разумната":

    То е добре парите да влизат в хазната, НО ПО РЕДОВЕН НАЧИН!!! Всичко взето с рекет и такива подобни своеволия държавата трябва да си го върне на човека С ЛИХВИТЕ!!!
  • 19 Тато Кратуню

    3 1 Отговор
    Такива филми като глоби на фирма няма в България. Тук глобите се съставят на шофьора, даже и ако акта е поради тех . Причини свързани с МПС което не е собственост на шофьора (износена гума и тн.) Аз за това не работя във България. А тоя закон както и да го погледнеш прилича на кривитя кратуни на ББ и ЦЦ, Както и закона за сваляне на регистрационнити номера,(които са си моя собственност, аз съм ги платил). Тея закони на прост Банкянски означават -стига ревахте за заплати, дерете тяхната кожа овча.
  • 20 Вфхйфбй

    2 0 Отговор
    Има има.. Ел. фиш идва на собственика на мпс, който може да е юр. лице.

    Както и да е, щом сте решили да хейтвате- огън по ушатите, нищо че може и да са прави..
  • 21 Аз шофьора

    1 1 Отговор
    Гола вода като всичко в България
  • 22 Аз шофьора

    2 1 Отговор
    Гола вода като всичко в България
  • 23 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Разумната":

    Да изгонят някой хранитутник от КАТ. И на мен ми искат да платя вече платена глоба! След 1 година ми казват че не ми била връчена и нямало как да съм я платил!!! Аз колко време трябва да си пазя платежното??? След 5 години може пак да им излезе!!!
  • 24 Мушмол

    3 0 Отговор
    Що не го духат тия нещастници.
  • 25 надзорник

    0 0 Отговор
    хайде де някой канцеларист няма ли да си признае за грешката и да се пенсионира преждевременно?
  • 26 Емо

    0 0 Отговор
    Аз 10 год не мога да си сменя книжката защото са ми загубили досието!Като ме хванат се чудят как да ме глобят и какво да пишат,защото в те са виновни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове