Last news in Fakti

6 Юли, 2019 09:03 6 452 346

Стопани на кучета скочиха срещу Народното събрание

  • намордник-
  • куче-
  • верижка

Във Facebook се появи нов хаштаг "Без намордник"

Стопани на кучета скочиха срещу Народното събрание - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Огромна вълна от недоволство заради новите правила за разхождане на домашните любимци. В сряда депутатите завишиха на първо четене глобите за кучета без повод и намордник. Това доведе до закани за бойкот, съобщава Nova.

Във Facebook набира все по-голяма популярност хаштагът "Без намордник", придружен със снимка на домашния любимец и текст, в който стопанинът твърди, че няма да спазва изискванията за повод и намордник на кучетата над 5 килограма. В отговор вносителите на промените от ГЕРБ заявиха, че хората не са разбрали правилно текстовете в закона. Намордникът не е задължителен за всички кучета, а само за тези, които са агресивни. Преценката за това е на собственика.

С вида си бултериерът Херц често плаши околните, казва стопанката му Яница Димова. „Голямата глава, мускулестото тяло, черният цвят, много често имам коментари: "Ооо, това куче колко е страшно", обяснява тя.

За да не стряска непознатите, Херц излиза от вкъщи винаги на каишка. Намордникът обаче не влиза в сметките на Яница. „Притежавам черно куче, което температурите лято с намордник могат да го убият. Той ще се задуши”, разказва още жената. Ветеринарните лекари потвърждават опасенията на стопанката. „У нас климатът не позволява подобно нещо. Животните се охлаждат, дишайки през устата и носене на намордник всеки ден може да убие животното. Топлинните удари настъпват много бързо”, обяснява д-р Мила Бобадова.

Според експертите по животните недоволството на собствениците се поражда от неяснотата в закона - за кои кучета намордникът става задължителен и за кои не. „Не дава конкретика кой, с какъв лиценз, с какво образование, с какво познание и експертиза ще определя кой е агресивен и кой не. Просто е пльоснато едно понятие и точка”, добавя ветеринарният лекар.

Целта на промените, обясниха от ГЕРБ, е да накарат самите стопани на кучета да са по-отговорни към околните. „Собственикът на едно куче много добре знае дали то проявява агресия. И на него ние сме възложили да прецени кучето му агресивно ли е. Ако не прецени правилно, наказанието, когато прояви тази агресия, вече става двойно и тройно”, коментира народният представител Мануил Манев.

А разделението на кучетата "под" и "над" 5 килограми целяло единствено облекчение за притежателите на по-малки кучета. Сега задължението е и те да са на каишка. „Дадохме възможност на онези кученца, които хората си носят по джобовете и са много красиви и малки, да не дойде да ви глоби някой за това, че сте го пуснали до вас в парка или в заведението и да ви тръсне една глоба”, допълни той.

Инспекторите обаче няма да се разхождат с кантари, категорични са депутатите. При спор за теглото на кучето ще се гледа паспортът му - ако любимецът наистина е под 5 килограма актът от 300 лв. ще отпада. Промените все още не са окончателни. Предстои гласуването им от депутати и на второ четене - дотогава могат да бъдат внесени корекции в текстовете.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    95 43 Отговор
    Всяко куче над 5 кила трябва да е с намордник още и най спокойното човешкото здраве и живот са най важни.Иначе първо хващане без наморник глоба второ глоба и трето разтрел за кучето и 10000 лв.глоба за собственика

    Коментиран от #10, #27, #300

  • 2 Фен

    75 25 Отговор
    Те собствениците на псета са по-големи по..яри и от тварите си..
  • 3 НАТО ВЕЦ

    66 20 Отговор
    "Недоволните" явно не обичат домашните си любимци.Намордникът не е само за "защита" на околните. Той е преди всичко защита за кучето в неконтролирана среда. Стига криворазбран "хуманизъм".
  • 4 Танас

    24 26 Отговор
    Всички комунета над 100кила с намордници .

    Коментиран от #22

  • 5 явно с глоби не става

    67 13 Отговор
    Трябва затвор за опасни кучета без намордници, или забрана за отглеждане на територията на българия, а при причинена смърт на човек от куче, смъртно наказание за собственика на кучето. Явна Ганьо е толкова тъп, че не разбира ценността на живота на другите, затова трябва да му се отнема собствения живот, за да разберат останалите тъпанари, че животът на другите е важен.
  • 6 ВЕСКО

    48 7 Отговор
    ГЛОБИТЕ СА НИСКИ...И БЕЗ ТОВА НЕ СЕ ПРИЛАГАТ...СТОПАНИТЕ ИМ НЕВЪЗПИТАНИ .И НЕБРЕЖНИ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ........В ЦЯЛА ТУРЦИЯ ОТ 10 ГОД ..НИТО ЕДНО КУЧЕ НЕ МЕ Е УХАПАЛО,..НИТО СЪМ ИМ ВИДЯЛ...ИЗХОЖДЕНИЯТА НА ПЪТЯ....ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ В СВОБОДНА ДЪРЖАВА И ИНТЕЛЕКТА ГИ Е ВЪЗПИТАЛ..

    Коментиран от #20

  • 7 Цеко сифоня

    69 17 Отговор
    Първо - има породи които изобщо трябва да бъдат забранени !
    И второ - кът не ви харесват условията за водене на куче, купете си по една овца.

    Коментиран от #16

  • 8 Аргонавт

    39 4 Отговор
    А уличните превъзходни, кой ще им сложи намордници? И кой трябва да се глобява като те нападне такова или не дай боже няколко

    Коментиран от #15, #219

  • 9 Васил

    24 53 Отговор
    Кой сме ние че да казваме дали едно животно трябва да бъде мъчено с намордник.?
    Всичко е наред в тая държава че кучетата са ни проблема..

    Коментиран от #263, #346

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ако ви ухапе куче

    64 10 Отговор
    Счупете главата на собственика му, а ако ваш близък бъде убит от куче, пратете собственика на кучето при вашия близък да му се извинява до следващото прераждане. Тъпата българска свиня трудно разбира страданието на другите, освен ако не почувства същото върхи себе си.
  • 12 комшията

    42 8 Отговор
    Вместо глупавата забрана за наморника, която и без това никой няма да спазва, да забранят за отглеждане няколко агресивни и опасни породи кучета.

    Коментиран от #18, #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 локомотива

    50 9 Отговор

    До коментар #8 от "Аргонавт":

    Не се притеснявай за уличните превъзходни,тях лека полека ще ги изтровим.Неможе да ограничаваме играта на децата си заради някой олигофрен-комплексар който изкайки да изпъкне пред другите се взема агресивна порода куче и след това да не знае как да го възпитава.

    Коментиран от #33

  • 16 Психиятъра

    14 37 Отговор

    До коментар #7 от "Цеко сифоня":

    Като те е страх от кучета ходи на терапия!
  • 17 Бесен Язовец

    37 12 Отговор
    По улиците и парковете се разхождат мъже и жени с доста стряскащ вид и злобни погледи, кога ще стане намордника задължителен и за тях?
  • 18 Александра

    22 24 Отговор

    До коментар #12 от "комшията":

    То такива породи няма. Разберете,че не е от породата, а от собственика.

    Коментиран от #131, #149, #245

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Александра

    8 26 Отговор

    До коментар #6 от "ВЕСКО":

    Стой си в Турция и недей да коментираш.
  • 21 Николов

    32 5 Отговор
    Аз до вратата си имам кошче с торбички отгоре за кучешки отпадъци, пекинезите покрай мен се разхождат с наборници. Щом може в Европа, значи може и в България.
  • 22 субСидер

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Танас":

    Всеки партиец на власт нас 120 кг - с спец-НАМОРНИК срещо ПЛЮСКАНЕ от 06:00 до 24:00 всеки ден! А за БОКо, Шиши, Цаци, ДС-Ванче караАлбинос с пулемията, "спортния" нерез, Санде радикал-криминалот, Пиги сВинетката, Цура БКП-баджак, ..... и със спец-ПАМПЕРСИ срещо ежечастното им посиране!
  • 23 Бесен Язовец

    11 8 Отговор

    До коментар #12 от "комшията":

    Има и хора където хапят тях как ще ги забраним?
  • 24 Димов

    37 9 Отговор
    Аз имам ли право да се защитя, когато някое куче ме нападне и опита да ми откъсне месо, или съм длъжен да седя безучастно и да го чакам да се наяде с мен? Тая държава за хора ли е, или за кучета?
  • 25 Boxer

    40 7 Отговор
    Българи, опомнете се! Спрете да храните кучета и цигани!!!
  • 26 бауш

    10 26 Отговор
    По тази олигофренска логика, трябва и примерно мъжете над 13-14 години, когато вече започват да стават сексуално активни, да носят наморници на чаталите, че не се знай кога ще ги натисне нагона и да не вземат да изнасилят някое девойче. Същото може да се приложи и за големи, яки и страшно изглеждащи мъже. Да излизат с вързани ръце например, защото не се знае на кой и кога могат да му скочат и да го пречукат. Или там трябва рдителеите да преценяват нивото и вероятността на агресивност. А с бездомните песове и котки какво ще се случва, защото и уличните котките са агресивни. Там кой ще се погрижи за наморниците, каишките и данъците им ме интересува.

    Коментиран от #96

  • 27 Александра

    22 19 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Че кучето не е ли живо същество? За разлика от човека то може да се превъзпита. И ще тръгнеш да разстрелваш и после тебе ще разстрелят. А онези убийци по пътя що не им сложим глоба 10000,при положение че карат без книжки? Първо каране без книжка, второ каране без книжка, трето- разстрел. Нали така?

    Коментиран от #60

  • 28 Гост

    32 10 Отговор
    Който е против закона, да си купи къща с двор и да си пуска на воля да се разхождат агресивните му кучета. Аз искам детето ми да се разхожда и играе на воля в града.

    Коментиран от #30, #32

  • 29 Александра

    9 13 Отговор
    Скоро ще искате да носим и презервативи на кучетата да не вземе да стане нещо.

    Коментиран от #34, #46

  • 30 Психиятъра

    18 25 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    А аз искам детето ти да спре да пищи под прозореца ми и да не ти слушам глупавите аргументи когато се опитваш да го възпитаваш!!! Да не ти слушам изтеричните крясъци в градинката също искам които ми изнервят и кучето и мен!

    Коментиран от #36, #45

  • 31 Аргонавт

    13 12 Отговор
    Няма такова нещо,, агресивна порода"! Има неправилно възпитани и дресирани кучета😜, всичко зависи от стопанина. Защото аз по агресивно куче от пинчер и френска болонка не съм виждал, вярно че ако стане инцидент с такова щетите са по малки, но ако се случи на малко дете?

    Коментиран от #336

  • 32 Александра

    3 15 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Дай пари за къща, бре.

    Коментиран от #35, #49

  • 33 Boxer

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "локомотива":

    Внимавай с това изтравяне, да не замине и някое дете, покрай кучетата.
  • 34 Димов

    18 6 Отговор

    До коментар #29 от "Александра":

    Ти колко новини прочете, че куче е изнасилило някого? Не се правете на интересни! Децата не излизат навън и гледат през прозореца, като видят, че поредният дебил е отишъл на площадката с питбула си. Аман от толерантност към всичко живо за сметка на хората.

    Коментиран от #68

  • 35 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #32 от "Александра":

    Ела си ги изкарай, ма ;)

    Коментиран от #37, #44

  • 36 Димов

    27 9 Отговор

    До коментар #30 от "Психиятъра":

    Предпочитам детските крясъци пред кучешкия лай. Деца да има. Кучета не правят България.

    Коментиран от #39, #239

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Александра

    7 14 Отговор
    Нападали са ме десетки кучета. Едно единствено бе питбул. Подгони ме тръгнах да бягам ама спрях, обърнах се и се наложи да го изритам ,за да избяга. Малко ми стана жал. А всички останали бяха или улични или пинчери. Ама пинчера нагал бре. С тоя злобен нрав. А сега отглеждам питбул.

    Коментиран от #41

  • 39 Психиятъра

    6 9 Отговор

    До коментар #36 от "Димов":

    Ти нещо не разбра никой не те пита какво предпочиташ с предпочитанята си при жена ти!

    Коментиран от #43, #50

  • 40 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Бесен Язовец":

    Що не направиш твойта? Тъй и тъй си почнал вече....
  • 41 Гост

    14 4 Отговор

    До коментар #38 от "Александра":

    На кого ги разправяш тия? Ще изриташ питбул и той ще подвие опашка и ще избяга. Да лягаш и да спиш!.....

    Коментиран от #48

  • 42 Йозеф

    13 2 Отговор
    Доктор Бобадова е изяла доста прасета за да достигне красивите си форми.
    Намордника предпазва от поглъщане на хапки с ланат. Нали кучкарите не мислят, че някой ще се съобразява с тях постоянно?
  • 43 Димов

    17 5 Отговор

    До коментар #39 от "Психиятъра":

    А що си мислиш, че тебе някой те пита? Ръси мозък у психиатрията. Тука само ставаш смешен..... кучкарино.
  • 44 Александра

    7 18 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Що, бре? Ти предлагаш,нали. Ти си против кучетата в парковете. Аз като слушам по цял ден крясъци на деца не съм им казала, ходи да си купиш къща с двор и си пускай децата там. Кучето лае,лае ама млъква. Гледам как децата скачат отгоре върху кучетата,дърпат ги за опашката,ушите,а родителите по телефоните и им дреме на *** работа.

    Коментиран от #47, #53

  • 45 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #30 от "Психиятъра":

    Нали това казвам, купуваш си къща и си ти, и кучетата ти. Никой няма да ти пречи, найъ- вече ти на някой. Слагаш си един хамак, лягаш там, един тълковен речник и учиш
  • 46 Boxer

    23 4 Отговор

    До коментар #29 от "Александра":

    Смъртта на една нация : Млада жена държи куче и му казва МАМО!
  • 47 Гост

    19 5 Отговор

    До коментар #44 от "Александра":

    Дрънкаш глупости. Скачали децата върху кучета и ги дърпали за опашките!?!? На кой филм го гледа това? В тая държава има отрицателен прираст на хора. Деца й трябват, не кучета! Върви да раждаш, вместо да умнееш тука!

    Коментиран от #52

  • 48 Александра

    4 12 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Да го бе видял бе. Просто го изритах от страх и той си тръгна. Мислиш,че ако е питбул няма да избяга,ли? Кучетата нападат когато ги е страх само да кажа Имах късмет,че е от по- страхливите. Като не си бил там не Дей се обажда.
  • 49 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "Александра":

    И аз имам Мерцедес, но от теб пари за гараж не искам. То вашето е като, да носите маркови дрехи, купени от втора употреба. Иска ви се да имате нещо за пред обществото, но възможностите ви не го позволяват

    Коментиран от #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бесен Язовец

    8 11 Отговор
    30% от българите с ментални заболяваня някои с по-леки други по остри, колко процента са агресивните домашни кучета доказано? Всеки трети господин и госпожа никой се мислят за някой и компкексите им поражда агресия! Типичното провинциялно мислене е да не обичаш животни които не дават продукция за търговия или да си задоволиш глада!
  • 52 Александра

    5 15 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Къв филм? Всеки ден се случва на моето куче. Децата като се затичат към него и започват да го дърпат за опашките, а като търся родителите ги гледам по телефоните.
  • 53 Димов

    29 5 Отговор

    До коментар #44 от "Александра":

    Аз имам куче, каракачанка. Живее в двора ми. Никога не го пускам сред хора ей така. Разхождам го само на синджир. Нощем е отвързано, че ако някой прескочи оградата..... Вие, изкобърцаните градски кифли и кифльовци сте се самозабравили. От превземките ви и от лиготийте ви са тия проблеми и натройките на останалите хора, срещу стопаните на кучета. Заради тъпото ви отношение и оприличаването на животните на хора, стана това. Глезльовци и глезли, дето давате хиляди левове за едно псе, обличате го с дрехи, сякаш е човек, купувате му аксесоари за стотици левове и причие глупости, а не щете да родите едно дете, щото много разходи и грижи искало. Едно дете се глед по-евтино и по-лесно от едно куче. Ама нали ще ти развали фигурата и селфито на фейса няма да е така яко!!!! Изверги!!!

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Александра

    4 11 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    Аз къща с двор си имам, ама тва не значи че няма да си извеждам кучето навън. Аз маркови дрехи не нося. Само тея дето нямат нищо ги носят. И като имаш Мерцедес кво бе. Аз имам Harley Davidson ама да съм казала нещо. Какво ме интересува обществото? Теб явно те е грижа за мнението на другите. Няма какво да му показвам на обществото ако толкова ги е грижа да дойдат да видят.

    Коментиран от #94

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Александра

    6 10 Отговор

    До коментар #53 от "Димов":

    Аз също разхождам моето винаги вързано. Второ живея в провинция във Франция. Трето аз още уча. Къде ще раждам бре. И не съм си правила никога през живота селфи. Няма на кой да показвам дупе и гърди. Нищо не знаете ама коментирате.

    Коментиран от #59

  • 57 Нео

    15 3 Отговор
    Нормално и очаквано е собствениците на едри кучета да протестират! За съжаление болшинството от тях са по-нискоинтелигентни от питомците си.

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Димов

    14 1 Отговор

    До коментар #56 от "Александра":

    5г работих във Франция, в няколко малки градчета на север от Париж. В Нужан, Вердерон, Лянкурт и Розуа. Не съм видял и помен от картините, които ти описваш. Тоя път не позна кого да излъжеш.
  • 60 Гледач

    11 9 Отговор

    До коментар #27 от "Александра":

    ЗАРАДИ такива като теб който слагат човешкия живот пред този на кучетата ....НОРАДА НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ. ТОВА Е ФУНДАМЕНТА.А КУЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ПРЕВЪСПИТАИ КУЧЕТО В СЪШНОСТА СИ Е ДИВО ЖИВОТНО. Но Ти това няма няма как да го знаеш нали???А ?

    Коментиран от #64

  • 61 Александра

    9 12 Отговор

    До коментар #57 от "Нео":

    Грешка мойто момче. По- нискоинтелигентни са хората които мразят кучетата. Гледате много филми.
  • 62 Тест

    14 8 Отговор
    Кучкарите се самозабравиха
  • 63 KENEPH BG

    20 10 Отговор
    Собствениците на кучета като правило са най-нахалните, вулгарни и агресивни хора. Избиват си комлексите с тези животни. И всички и всеки трябва да се съобразяват с тях. Никъде в Европа няма такава свободия.

    Коментиран от #65

  • 64 Александра

    7 12 Отговор

    До коментар #60 от "Гледач":

    Кучето е БИЛО диво животно. Както и човека.Кучето може да се превъзпита. Вече съм го правила. Знам много за кучетата. Все пак уча за ветеринар. Но ти няма как да го знаеш,нали? Аз не слагам ничий живот на първо място, но щом мисли така ,хубаво. Аз защитавам мнението си ,защото знам,че е правилно.

    Коментиран от #66, #73, #136, #160

  • 65 Александра

    6 13 Отговор

    До коментар #63 от "KENEPH BG":

    Най-нахалните са тези които не разбират и не знаят. Като вас. Живея във Франция и нямам проблеми свързани с намордници. Не мога да ви разбера вас българите. Дразни ме българската простотия. На плажовете там си пускат кучетата свободни и на никой не му пречат.Единствено в града са вързани,а на платените зони е забранено за кучета. Ама нали сте нискоинтелигентни.

    Коментиран от #67, #69

  • 66 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #64 от "Александра":

    Нищо не знаеш! Само си мислиш, че знаеш много, което е присъщо за наперени младоци като теб. После живота ви грабва и по трудният начин разбирате, че нищо не сте разбирали. Като станеш на моите години, тогава ще те питам, какво си знаела на 20. Сега си там, откъдето аз съм минал преди половината си живот.

    Коментиран от #74

  • 67 Питбул

    11 0 Отговор

    До коментар #65 от "Александра":

    Ти моме си стой във Франция. Там не е за мен. Моите роднини питбули там са възпитавани добре. Аз горкият съм тормозен тук и ме обучават да убивам.Стопанинът ми прост селяндур комплексар, кво да правя? Ти си стой в уредената държава и не ми давай акъл. Аз ще си стоя тук, ще издебна някой дядо или баба и ще я схрускамммм....

    Коментиран от #70

  • 68 Александра

    1 11 Отговор

    До коментар #34 от "Димов":

    Ти си много ***. Говоря за кучетата. Не за хората. Като искате носете си за вас.
  • 69 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #65 от "Александра":

    НАС БЪЛГАРИТЕ ЛИ?!!?! А ти не си ли една от нас? Или вече се помисли за европейка? Я каци, небългарко, колко случаи на ухапани от кучета има там, при вас, у францата?

    Коментиран от #71, #72

  • 70 Александра

    1 12 Отговор

    До коментар #67 от "Питбул":

    Тогава не дейте да говорите че всичките били зли. Не е от кучето а от хората.Ако държавата беше наред нямаше да е така. Проблема е че често идвам в България. Тея норми да си ги спазват тея дето имат агресивни кучета.

    Коментиран от #78

  • 71 Александра

    1 13 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    Единственото което ме свързва с България е майка ми и наследството. Нищо друго. Аз съм родена в Австрия. Ние европейците не мислим по този начин за кучетата.

    Коментиран от #75

  • 72 Александра

    1 13 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    От както съм тук не съм чула за нахапан точно от питбул.
  • 73 Димов

    11 1 Отговор

    До коментар #64 от "Александра":

    Виждала ли си, как българският стопанин възпитава кучето си? Не си! За това недей да даваш акъли! Тук, стопаните на големи кучета ги обучават да хапят, нападат и разкъсват. Редовно се организират боеве с тях. Дори и по детските площадки нощем. Не си в чаш с тукашната ситуация, за това, не изказвай мнение наподготвена.

    Коментиран от #76, #121

  • 74 Александра

    1 13 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    Преживяла съм много повече отколкото си мислиш. И да разбирам много повече от вас точно за кучетата.

    Коментиран от #77

  • 75 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #71 от "Александра":

    Ааааа, ето къде бил ключа от палатката! Като не си българка, не се меси в нашите работи. Ние, българите, не ви казваме какви закони да си гласувате у францата и у австрата. Аман от европейци, дошли да ни управят!

    Коментиран от #79

  • 76 Александра

    4 11 Отговор

    До коментар #73 от "Димов":

    Знам. Моето е обучено за пазач. В специализирани училища. Ама вие тръгвате сами да ги обучавате и после животното виновно.

    Коментиран от #82

  • 77 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #74 от "Александра":

    Много, много..... Само самохвалството ти е много. А ние, останалите, сме расли у саксии, и чакаме едно 20 годишно кюрпе да ни отвори очите.

    Коментиран от #80, #84

  • 78 Питбул

    13 2 Отговор

    До коментар #70 от "Александра":

    Ееее моме, недей така. Щом си идваш често тук и не те е еня кой как си отглежда кучетата, да не стане тъй, че си попаднала на неточното място и на "точното" куче икакто си минаваш по улицата да ти гризна крачето :) ......бау-бау

    Коментиран от #81

  • 79 Александра

    2 14 Отговор

    До коментар #75 от "Гост":

    Явно сами не можете. Затъвате все по-дълбоко. Мислиш,че не забелязваме. Ама си мълчим. Гледаме да ви помогнем ама не слушате. Еми нека ви ядат кучета.

    Коментиран от #100

  • 80 Александра

    3 10 Отговор

    До коментар #77 от "Гост":

    Успях ли да ви ги отворя?

    Коментиран от #83, #87

  • 81 Александра

    1 8 Отговор

    До коментар #78 от "Питбул":

    Не бой се за мене. Все пак нали си имам "агресивни"куче.
  • 82 Димов

    13 1 Отговор

    До коментар #76 от "Александра":

    Аз не съм обучавал моето. Просто го държа далеч от хората. Пазя хората, не кучето. А тукашните дебили си обучават кучетата за боеве, не защото нямаме училища - имаме си. Но той, селтака комплексар, иска куче убиец, да го води по борби. А после го разхожда сред децата и го пишат по вестниците. И накрая, дошъл тука да реве, че кучето му имало права. А такива, като тебе, дето не го виждат това, ги защитават. Калтаци!

    Коментиран от #88

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Александра

    1 10 Отговор
    Няма да спра докато не успея.

    Коментиран от #86

  • 86 Бесен Язовец

    2 5 Отговор

    До коментар #85 от "Александра":

    Само така бой до дупка докато простите се осъзнаят и поумнеят и извинят!!!
  • 87 Димов

    11 0 Отговор

    До коментар #80 от "Александра":

    Аз направо се оцъклих. Тъкмо си мислех, че хората няма как да са по-наивни и тъпи, а ти ми показа, че можело и още. Сърдечно ти благодаря, че ми разшири кръгозора. Сега ще се оглеждам за доста по-недорасли твърдения.

    Коментиран от #90

  • 88 Александра

    1 9 Отговор

    До коментар #82 от "Димов":

    Точно това казвам. Взимате кучето от собственика и го превъзпитавате. После му търсите осиновители. Не е нужно да го разстреляте и т.н

    Коментиран от #92, #101

  • 89 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #84 от "Бесен Язовец":

    Страх ме е от европейци. С руснаци съм живял. С кучетата също се разбирам. Не мразя животните, а дебилите.
  • 90 Александра

    1 8 Отговор

    До коментар #87 от "Димов":

    Не е нужно да се оглеждате. Погледнете се в огледалото.

    Коментиран от #93

  • 91 Димов

    9 0 Отговор
    То, луд умора няма. Само се поти ;)

    Коментиран от #95

  • 92 Димов

    9 1 Отговор

    До коментар #88 от "Александра":

    Аз съм твърдо против разстрел и умъртвяване на животни. Като срещна охлюв на пътя ги премествам в тревата. И детето си възпитавам така. Не се обръщаш към правилният човек с тия поучения.
  • 93 Димов

    6 1 Отговор

    До коментар #90 от "Александра":

    Не съм суетен.
  • 94 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Александра":

    Кажи къде?

    Коментиран от #97

  • 95 Александра

    3 5 Отговор

    До коментар #91 от "Димов":

    Нали? Да си попиете потта!

    Коментиран от #98

  • 96 Ccссссс

    10 5 Отговор

    До коментар #26 от "бауш":

    От твоя коментар вече се убедих че 80%от кучкарите сте пълни недомасленици
  • 97 Александра

    1 6 Отговор

    До коментар #94 от "Гост":

    Кое къде?

    Коментиран от #104

  • 98 Димов

    10 1 Отговор

    До коментар #95 от "Александра":

    Ще изчакам да спреш с вицовете, че тогава. Много ме разсмива младежката ти наивност. Осъзнаваш ли, че не си първото неоперено пиле, с амбиции, че може да оправи света? Или не ти е хрумвало?

    Коментиран от #110

  • 99 Александра

    2 10 Отговор
    Що пък света. Само неграмотните. Аз съм бъдещето така че мълчи. По-добре бъдеще като мен отколкото като вас.

    Коментиран от #102, #123

  • 100 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #79 от "Александра":

    Какво си тръгнала нас да оправяш? Кой те е викал? Я иди помагай на гладните в Уганда. Остави ни нас. Или си оправете проблема с патладжаните, дето прииждат на талази от Африка, че те са доста по-голям проблем от кучетата при вас.
  • 101 Питбул

    6 0 Отговор

    До коментар #88 от "Александра":

    Колко вярно твърдение: "Взимате кучето от собственика и го превъзпитавате. После му търсите осиновители. Не е нужно да го разстреляте". Така е. Аз съм куче, защо да ме разстрелвате. Просто такива като вас трябва да се разстрелват, превантивно...Тогава тъпаците ще понамалеят и аз няма да съм толкова агресивен , ще внимавам... :)

    Коментиран от #106

  • 102 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #99 от "Александра":

    А аз съм миналото. Бъдеще без минало виждала ли си на какво мяза? Неграмотните днес СА света. Ще го научиш по трудният начин. А и ти си една от тях, така че почни от себе си. А до тогава - кучетата в България ще се извеждат с намордници, независимо дали ти харесва или не!!!
  • 103 Ccссссс

    11 1 Отговор
    Нагли сте, но лека полека държавата ще ви стъпи на врата, няма къде да ходите, за щастие нормалните хора сме повече от вас, включително и нормални хора които гледат кучета
  • 104 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "Александра":

    ....Няма какво да му показвам на обществото ако толкова ги е грижа да дойдат да видят....Грижа ми е и искам да дойде и да видя, кажи къде да дойда? :)

    Коментиран от #107, #109

  • 105 Сссссссс

    6 0 Отговор
    Всеки спазва някакви правила, и аз не искам да слагам колан понякога в колата ама....
  • 106 Александра

    2 7 Отговор

    До коментар #101 от "Питбул":

    Ела да видиш колко е агресивно моето куче.
    То по тая логика да се разстрелят политици, шофьори без книжки и всякакви други престъпници. После на мен ми казват,че поставям живота на кучето пред този на човека

    Коментиран от #108

  • 107 Димов

    8 1 Отговор

    До коментар #104 от "Гост":

    Още ли не си схванал, че тая е 14г кифла с пинчерче, и пише от телефона си, пред кафенетата на попа?

    Коментиран от #111

  • 108 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Александра":

    И на това ще му дойде времето.
  • 109 Александра

    0 5 Отговор

    До коментар #104 от "Гост":

    Provence-Alpes-Côte d'Azur. Няма значение къде точно. Може и в Марсилия.
  • 110 въпроси въпроси

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "Димов":

    Как Кое Къде? Какво Кое Къде?

    Коментиран от #114

  • 111 Александра

    2 9 Отговор

    До коментар #107 от "Димов":

    Първо съм на 21. Второ съм си вкъщи. Трето пиша от лаптоп не телефон. Няма да спра докато не се научите че не може да подхождате с агресия към всичко.

    Коментиран от #112, #265

  • 112 Димов

    8 0 Отговор

    До коментар #111 от "Александра":

    Лай си, не ми пречиш :)))

    Коментиран от #115

  • 113 Момчил Петков

    6 1 Отговор
    Много обичам хора които никога не са гледали куче да коментират тема която най-малкото не разбират .. хората са проблема не кучетата! Както и при хората няма лоши деца същото е и при кучетата.

    Коментиран от #116

  • 114 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "въпроси въпроси":

    До №97 е трябвало да пишеш. Не до моят коментар.
  • 115 Александра

    1 6 Отговор

    До коментар #112 от "Димов":

    Що говориш кат незнаещ,бре? Ще си лая. Няма да мълча.

    Коментиран от #118

  • 116 Александра

    3 5 Отговор

    До коментар #113 от "Момчил Петков":

    Един свестен се появи.

    Коментиран от #117

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Александра

    1 4 Отговор

    До коментар #118 от "Гост":

    Щот тъй бре.
  • 120 Александра

    2 5 Отговор
    Мога да си го позволя
  • 121 Момчил Петков

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Димов":

    Този коментар г-н Димов е откровенна халюцинация , не виждам какво печелиш ти като подвеждаш така долно момичето

    Коментиран от #122, #124, #132

  • 122 Александра

    2 4 Отговор

    До коментар #121 от "Момчил Петков":

    Спокойно. Не ме е подвел. Много добре знам как се гледат кучетата в България. Не всички са такива. Но има едни изключения,а това е ,защото някой им е позволил.
  • 123 579

    6 2 Отговор

    До коментар #99 от "Александра":

    Кой ти каза,че ти си бъдещето?

    Коментиран от #125

  • 124 Александра

    2 6 Отговор

    До коментар #121 от "Момчил Петков":

    Знам колко се стараят българите да отгледате кучетата си. Но от такива злобни коментари като на Димов , европейците започват да си мислят лоши неща за българите.
  • 125 Александра

    1 8 Отговор

    До коментар #123 от "579":

    Няма нужда да ми го казват. Ние младите сме бъдещето. Буквално. Не знам как не го разбирате.

    Коментиран от #129, #133

  • 126 Динго

    9 1 Отговор
    И коментарите показват, че кучкарите са непоправимо деформирани, нагли и живеят за кучетата си. Не е необходимо повече да ги слушаме, а направо да се приемат законите. Да видят какъв е бил закона в Царство България. Тук потънахме в лайн, пикня, зарази от кучета и в безумните тези на разни защитници на животни. Крайно време е за радикални мерки- правила, контрол,данъци, глоби ит.н.

    Коментиран от #127

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Bubbles

    10 0 Отговор
    Айде стига сте се джафкали!
    Искате да гледате КУЧЕ, лошо няма, вземате си нещо не по-голямо от кокер и никой няма да ви закача.
    Ама искате да гледате КОН в апартамент, е ами не сте у ред, за такива породи трябва къща, двор и дълъг повод който да държи животното в границите на двора, но затвориш 50 и повече килограмово куче в апартамент, определено трябва да посетиш психиятър.
    Да истина е че няма лоши кучета а лоши стопани, така че по-скоро не намордник а някакъв психо тест и да кажем разрешително или друг подобен документ за отглеждане на едрите породи би свършил доста по*добра работа според мен, така биха намалели дразтично комплексарите с питбулите и подобните породи които се озлобяват умишлено.
  • 129 647

    6 0 Отговор

    До коментар #125 от "Александра":

    Говори и пиши,само за себе си.СХВАЩАШ ЛИ?
  • 130 Момчил Петков

    3 5 Отговор
    Цял живот съм гледал кучета винаги са били големи , обичани и глезени никога не съм имал какъвто и да е било проблем с хора в интерес на истината единственото куче което ме е хапало е пинчер който тихичко дойде и ме захапа за прасеца в гръб докато си разхождам лайката без какъвто и да е повод или предупреждение , не харесвам малки кучета страх ги е от всичко и са нервни та според вас дали ще хвана бяс или тетанус дали зависи от килограмите на животното ? но както вече казах най обичам хора дето хал хабер си нямат от кучета да се изказват като някакви капацитети и то отсичат и това е ...

    Коментиран от #137

  • 131 Ввв

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Александра":

    Тея ще ги разправяш на някой цървул,забрана за питбули и тем подобни иначе оправия няма

    Коментиран от #134

  • 132 Димов

    5 1 Отговор

    До коментар #121 от "Момчил Петков":

    Явно живеете в изолация, Г-н Петков. Това, че вие не сте виждал бяла мечка не означава, че който я е виждал халюцинира. Ето ви само едно, от многото доказателства по темата: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/04/16/3420606_obshto_58_dushi_arestuva_policiiata_po_vreme_na_boi_s/

    Коментиран от #140, #141

  • 133 Димов

    10 1 Отговор

    До коментар #125 от "Александра":

    Какво бъдеше може да сте, като вместо да раждате деца, вие гледате кучета? Кучешко бъдеще сте, не човешко.

    Коментиран от #135

  • 134 Александра

    1 7 Отговор

    До коментар #131 от "Ввв":

    Еми вие какъв сте. Щом не разбирате явно сте такъв
  • 135 Александра

    0 9 Отговор

    До коментар #133 от "Димов":

    Май ще е по-добре. Ако продължавате в същият дух. По-добре да няма хора като вас.

    Коментиран от #138, #139

  • 136 Гледач

    10 0 Отговор

    До коментар #64 от "Александра":

    Куче което убило човек или дори ухапало никога няма да е с нормално поведение

    Коментиран от #144

  • 137 727

    10 0 Отговор

    До коментар #130 от "Момчил Петков":

    Това го кажи на пострадалите от кучета.Вместо да философстваш.

    Коментиран от #147

  • 138 Гледач

    9 1 Отговор

    До коментар #135 от "Александра":

    Инфантилно поведение имаш

    Коментиран от #143

  • 139 Димов

    7 0 Отговор

    До коментар #135 от "Александра":

    Виждам, че вече се издигаш в по-висш съдник, който решава какви хора трябвало да има и какви не. Та, кой викаш се самозабравял и мразел?..... По-силно, че не те чувам!

    Коментиран от #142

  • 140 Момчил Петков

    0 5 Отговор

    До коментар #132 от "Димов":

    Първо това далеч не сме го измислили ние , Второ напълно съм наясно с този аспект и Трето ти сложи всички под един знаменател ,а е по скоро изключение , с което аз резоно съвсем не съм съгласен

    Коментиран от #145, #146

  • 141 Александра

    1 6 Отговор

    До коментар #132 от "Димов":

    Първо говорим за домашни кучета. Те не бива да са с намордници. Останалите вече казах какво може да се направи с тях. Четете темата по която коментирате.

    Коментиран от #148

  • 142 Александра

    1 6 Отговор

    До коментар #139 от "Димов":

    Ама да си чул бре. Чети по-нагоре и ще разбереш
  • 143 Александра

    1 6 Отговор

    До коментар #138 от "Гледач":

    Имам,защото мога да си го позволя. Казах вече ,че няма да мълча
  • 144 Александра

    1 7 Отговор

    До коментар #136 от "Гледач":

    Няма такова нещо. Стотици питбули се превъзпитават в чужбина.VILLALOBOS.провери какво ще ти излезе

    Коментиран от #177, #184

  • 145 Русенец

    7 0 Отговор

    До коментар #140 от "Момчил Петков":

    Гр.Русе,алеята на кея покрай източния лиман,там,където цигането уби журналистката има едни недостроени панелки.Ела и виж боевете с кучета на живо,после се прави на умен.После иди и в кв.Тракция,покрай бетонният възел,та виж ги и там.И накрая иди и под моста на Сент Уан.Може пък да млъкнеш най-накрая.

    Коментиран от #163

  • 146 Димов

    4 1 Отговор

    До коментар #140 от "Момчил Петков":

    Не мога да сложа всички под един знаменател. Аз също имам куче. Това си е само ваша, погрешна интерпретация на моите думи.

    Коментиран от #151

  • 147 Момчил Петков

    2 4 Отговор

    До коментар #137 от "727":

    Аз не философствам , казвам какво куче ме е хапало това не прави ли жертва и мен ? също казвам че хората са проблем не кучетата но това няма как да се обясни на човек дето само си лаля , келеша дето тате му купува бмв с което той размазва цяло семейство в крайна сметка виновен ли е ? или тате е виновен та същото е и с кучетата за всички които си ползват главите за нещо повече от носене на шапка

    Коментиран от #153

  • 148 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #141 от "Александра":

    А ти се научи да правиш разлика между домашно куче и домашен "кон".

    Коментиран от #152

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Момчил Петков

    2 4 Отговор

    До коментар #146 от "Димов":

    Публикувано във факти.бг: Тук, стопаните на големи кучета ги обучават да хапят, нападат и разкъсват...... не разбрах къде е интерпретацията

    Коментиран от #154

  • 152 Александра

    1 8 Отговор

    До коментар #148 от "Димов":

    Домашен кон нямам. Ама куче да. А на съпругите на някои какво на кажем. Домашна свиня ли?

    Коментиран от #157

  • 153 Димов

    4 1 Отговор

    До коментар #147 от "Момчил Петков":

    Е, нали глобите са за наказание на собственика бе, Г-не?
  • 154 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #151 от "Момчил Петков":

    Не! Просто се правиш на неразбрал.
  • 155 Александра

    3 7 Отговор
    Хора които не разбират що е то куче да си мълчат.

    Коментиран от #158

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Димов

    6 0 Отговор

    До коментар #152 от "Александра":

    Гледач е прав. Инфантилна си. Едва ли имаш и половината от тия 21г, за които претендираш.

    Коментиран от #159

  • 158 Димов

    9 1 Отговор

    До коментар #155 от "Александра":

    Хора, които поставят кучето пред човека, нямат място в обществото.

    Коментиран от #161

  • 159 Александра

    0 7 Отговор

    До коментар #157 от "Димов":

    Важни са първите седем които сте пропуснали.

    Коментиран от #164

  • 160 El Torro

    9 1 Отговор

    До коментар #64 от "Александра":

    И като живееш във Франция, я си направи експеримент и си пусни ей така свободно кучето измежду хората(спомена за Пит бул) и провери какво ще се случи. След това те чакаме да споделиш мнение и да ръсиш акъл по сайтовете.

    Коментиран от #165

  • 161 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #158 от "Димов":

    Хора които убиват общество и им пречат да видят истината също
  • 162 Димов

    7 0 Отговор

    До коментар #156 от "ванката":

    И какво има да ми показва една пикла, която се е родила 5г след като съм почнал да имам куче.

    Коментиран от #166

  • 163 Момчил Петков

    2 5 Отговор

    До коментар #145 от "Русенец":

    Още Джек Лондон ,един дето не го знаеш , пише за кучешки боеве тъй че съм напълно наясно с това нещо и пак кой е виновен кучетата или дебилите дето ги организират ??? Има и боеве с петли , доста са опасни ,предлагам намордници за петлите да се гласува спешно :)

    Коментиран от #168, #268

  • 164 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #159 от "Александра":

    Ако ги бях пропуснал, щеше да чуеш друг тон.

    Коментиран от #167

  • 165 Александра

    0 5 Отговор

    До коментар #160 от "El Torro":

    Казах че само между хора е вързано. И в статията се говори за намордник. Нещо което няма да сложа на кучето си.ЧЕТЕ!! Много добре знам какво ще стане. Ще ми го вземат и ще го дадат за осиновяване.

    Коментиран от #169

  • 166 Александра

    1 5 Отговор

    До коментар #162 от "Димов":

    Няма какво да показвам. Имам на какво да ви науча относно кучетата. Жалко че имате куче. Сигурно страда.

    Коментиран от #171

  • 167 Александра

    0 4 Отговор

    До коментар #164 от "Димов":

    Достатъчно чух от вас. Ясно е че сте ги пропуснали.

    Коментиран от #176

  • 168 Русенец

    6 0 Отговор

    До коментар #163 от "Момчил Петков":

    Четох Дивото зове преди повече от 40г.Пак си помисли,преди да претендираш за титлата Мр Акълия.Като видя боеве с петли под моста на Фазан,ще коментирам и тях.За сега ме дразнят кучешките боеве.Може ли?...

    Коментиран от #172

  • 169 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #165 от "Александра":

    За да избегнеш това, просто спазвай закона и не се прави на умна.

    Коментиран от #173

  • 170 Клеопатра

    9 1 Отговор
    Абе вие нормални ли сте,естествено че ще трябва страшните породи да са с намордник .Проверете как Ев чужбина не може да се разхожда куче по улиците ,без намордник ,ако не е минало училище специално се издава док.
    Там ги учат как да не бъдат агресивни.
    Ама кой в БГ ще даде пари кучето му да ходи на училище.
    После нападали хора,ама като не са превъзпитани и нямат ,такова изкарано училище ,ще хапят я.
    Нека да са с намордник и тогава
    Знаете ли колко струва лечението на един нахапан от кучета човек,не знаете,това идва пак от джоба на данъкоплатците.
    Нека да приемат ,депутатите закон,както е в чужбина ,нахапан човек от куче ,сметката да се праща на Стопанина на кучето да видите тогава как всичко ще се втурнат,я намордник да слагат я на училище да си ги пращат ,любимците,айде стига с вашите теории за правата на кучетата,а за правата на хората а.

    Коментиран от #175

  • 171 Димов

    6 1 Отговор

    До коментар #166 от "Александра":

    Разхожда се из 2дка двор и се връзва само като излиза сред места с хора. Ако е в балкана, дори го пускам по баира по половин ден, край мен. А вашето, дето е в 40кв панелка сигурно е най-щастливото на света, а?

    Коментиран от #174

  • 172 Момчил Петков

    1 4 Отговор

    До коментар #168 от "Русенец":

    Ако не ми казваш да мълча може , мисля че трябва да се съгласиш че хората ги организират а не кучетата , надявам се понеже си чел да знаеш връзката причина- следствие

    Коментиран от #178

  • 173 Александра

    1 5 Отговор

    До коментар #169 от "Димов":

    Намордник на кучето няма да сложа. Да глобяват. А като не разбирате-мълчете. Защото 50% от хората нито плащат данъци нито спазват закони. Гледайте тях не кучетата. Може и да сте един от тях.
  • 174 Александра

    1 7 Отговор

    До коментар #171 от "Димов":

    Живея в къща с 1дка двор в провинция във Франция. Винаги е пуснато. Къде по добре? Единствено ако ходим до града е вързано. А с човек като вас най-вероятно не е много щастливо.
  • 175 Александра

    1 7 Отговор

    До коментар #170 от "Клеопатра":

    Там където живея кучето е без наморни. И да обучението е задължително. Едното е за кучето,а другото обучение за стопанина. Но аз отново казвам ,че няма да му сложа намордник

    Коментиран от #179, #181

  • 176 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #167 от "Александра":

    Явно не е достатъчно. Тепърва трябва да ви вкараме в специални училища и вас, където да ви "обучим" (дресираме), че градовете са за хора, а не за животни. И това ще стане.

    Коментиран от #180

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #172 от "Момчил Петков":

    Пак казвам: предвидените глоби са за стопаните. Никой не глобява куче. И никой не те задължава да имаш такова.
  • 179 Гледач

    2 0 Отговор

    До коментар #175 от "Александра":

    Е каде живееш?

    Коментиран от #182

  • 180 Александра

    2 6 Отговор

    До коментар #176 от "Димов":

    Според закона не е така. В училище знаете ли на какво ни учеха. Че трябва да си добър към животните. Вие сте луд. Как се дресират хора. Нали всеки има право на избор и хората са добри. От този мой кратък живот съм научила едно. Повечето хора са гадове. По-добре да спасиш куче отколкото "човек"

    Коментиран от #185

  • 181 Гледач

    8 0 Отговор

    До коментар #175 от "Александра":

    Е добре но кучето ти ако ухапе дете и бащата са детето УБИЕ ТЕБ И КУЧЕТО ТИ АЗ ЩЕ МУ ДАМ НАГРАДА

    Коментиран от #183

  • 182 Александра

    1 3 Отговор

    До коментар #179 от "Гледач":

    Прочете по нагоре. Франция.

    Коментиран от #205

  • 183 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #181 от "Гледач":

    Дай му бре. Аз кво трябва да направя. Мислиш ли че при обучението нямаше част където кучето да се привърже към деца. Имаше. Така че не бой се. Гледай вас да не ви убие някой или да ви нахапе някое куче.

    Коментиран от #229

  • 184 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #144 от "Александра":

    Кое няма такова нещо? Кучета които не можеш да възпиташ ли? Естествено, че има. И с хората е така. Ето, вземи теб за пример - примат като теб не отбира... В задника да вкараш насила може, в главата не... Идиоти като теб се разхождат с кучета, мислейки си, че имат права... Кучетата ви са ваша отговорност. Затова, когато куче нападне човек, хеле пък ако е дете, те пребивам с лопатата, понеже си боклук без мозък и се занимаваш с неща които са ти над възможностите, после кучето, защото то наистина си е животно и отговорността е твоя. Куче което е нахапало дете директно евтаназия, може и собственика, защото едва ли е без вина. Все тая колко мило било у вас, не си у вас, а сред хората. Не можело с намордник цял ден? Че по колко часа ги разхождате? От 8 сутринта до 10 вечерта? И кой идиот си разхожда кучето в 2 и половина в жегата? Като гледам, вие сте идиоти. Хората които разбират и гледат кучета такива тъпотии не говорят. Следователно трябва да ограничат достъпа на идиоти до кучета.

    Коментиран от #188, #189, #320

  • 185 Гледач

    10 0 Отговор

    До коментар #180 от "Александра":

    Нямаш право на избор.Щом имаш куме от ОПАСНА порода с наморник нова са законите.Като не ги спазваш глоба ЗАТВОР СМЪРТ НА кучето.И аз ЖЕЛАЯ да карам без КОЛАН да не плащам данъци Но ЗАКОНА не ми позволява и за това го спазвам

    Коментиран от #190

  • 186 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #177 от "Гледач":

    Имам семейство и болен баща за който се грижа. Отново пишете без да знаете. И не са забранени във Франция. Подновете си информацията. ГОВОРИМ ЗА НАМОРДНИК. НЕЩО КОЕТО НЯМА ДА СЛОЖА НА СВОЕТО КУЧЕ.

    Коментиран от #191

  • 187 Клеопатра

    9 0 Отговор
    Браво господа депутати.
    Радвам се че приехте закон ,който поставя живота на хората,пред този на кучетата.
    Но моля ви и направете ЗОО полиция както решиш чужбина,и нека който иска да си разхожда кучето навънка да е вързано ,а опасните породи с намордник,задължително.
    И задължително училище за обучение да преминава този който иска кучето му да се разхожда сред хората,
    А за бездомните глутници да отговаря ЗОО полиция,а не общините да си прехвърлят ,след инцидент ,с нахапан човек,отговорността на тоя на оня,все пак сме в ЕU и ,хората с домашни любимци да си научат правилата и законите за отговорността която носят,ако имат любимец,дом.в къщи.
    И нека след тежък инцидент с нахапан човек от куче да му се праща сметката за лечение на този пострадал човек.
    И да видим няма ли да се оправи тая Държава.
    Е стига се всеки ден някой наяден от куче ,докога........
  • 188 Гледач

    11 0 Отговор

    До коментар #184 от "Бачо Киро":

    Браво за коментара.Когато бях на 3 години се разхождах с едно комшийско момиче.Нападна ни куче от породата Боксер.Захапа момичета по краката.На другата сутрин МИЛИЦИОНЕРА ОТ КВ. ИЗКАРА КУЧЕТО ПРЕД БЛОКА....ЗАСТРЕЛЯ ГО ИИИИ МУ ГО ВЪРНА НА СОБСТВЕНИКА.СЛАВА НА МИЛИЦИЯТА...ПОЗОР НА ПОЛИЦИЯТА

    Коментиран от #192

  • 189 Александра

    1 8 Отговор

    До коментар #184 от "Бачо Киро":

    Да няма да сложа намордник. И ако бяхте прочели по-внимателно щяхте да разберете,че живея в къща с двор и кучето е по цял ден навън. Сред хора е без намордник също. Спрете да мислите че всяко куче е зло. Колкото и да говоря ******** хора като вас няма да разберат. Те не са виждали камоли гледали куче. Това че е питбул не значи да е зло. #БЕЗНАМОРДНИК. Вие българите няма да го разберете. С лопата може да се ударите по главата,за да схванете за какво говоря.

    Коментиран от #321

  • 190 Александра

    0 9 Отговор

    До коментар #185 от "Гледач":

    Имам право на избор и вече го направих. Няма да му сложа намордник и точка. Тук във Франция нещата са други. А когато си идвам в България отново няма да му сложа. Нека глобяват. Имам си пари с които да платя "глобата" Достатъчно е кучето да ходи на повод. Просто кучето трябва да се възпита. За щастие аз успях на време да го направя.

    Коментиран от #208

  • 191 Гледач

    7 0 Отговор

    До коментар #186 от "Александра":

    Е пожелавам ти и теб да те ИЗЯДЪТ КУЧЕТА И ДА СЕ МЪЧИМ КАКТО ЧОВЕКА ОТ ВЛАДО ТРИЧКОВ.И последните ти мигове от жалкия живот да се сетиш за нашия разговор

    Коментиран от #193

  • 192 Александра

    0 9 Отговор

    До коментар #188 от "Гледач":

    Тая държава няма да се оправи заради хора като вас. Аз като имам ухапвания от кучета какво. ЩО НЕ СЕ ОТСТРЕЛЯМЕ ЕДИН ДРУГ

    Коментиран от #197

  • 193 Александра

    0 8 Отговор

    До коментар #191 от "Гледач":

    Точно за разговора няма да се сетя. И като умра какво. Вие губите. Аз нищо не губя. На теб ти пожелавам някой да те удари с нещо тежко та да ти дойде акъла в главата.

    Коментиран от #203

  • 194 Александра

    0 10 Отговор
    Точка. Знам си правата. Имам право на избор. Направих го. Стойте си в лайната и пикнята и беднотията. Заради хора като повечето коментирали тук държавата ще си остане същата даже ще се влошава.

    Коментиран от #195, #212

  • 195 Гледач

    4 0 Отговор

    До коментар #194 от "Александра":

    Ооо богаташката.

    Коментиран от #200

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Бесен Язовец

    3 5 Отговор
    ПРАИСТОРИЧЕСКИТЕ ХОМЕНИДИ ГИ Е СТРАХ ГЕНЕТИЧНО ОТ КУЧЕТАТА ЗАЩОТО ГИ СВЪРЗВАТ С ВЪЛЦИТЕ!
  • 199 El Torro

    7 1 Отговор
    Еми хубаво, цзначи си наясно за Францшя. А сега ни остав да си решим проблемите в България, че и при нас да стане като във Франция. През това време докато тече решението не дей да се обаждаш щом не си в страната за дълъг период от време и не си отглеждаш децата тук.

    Коментиран от #202

  • 200 Александра

    1 6 Отговор

    До коментар #195 от "Гледач":

    И то голяма

    Коментиран от #250

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Александра

    1 10 Отговор

    До коментар #199 от "El Torro":

    Ама и аз се връщам в България от време на време и ме засяга

    Коментиран от #207, #231

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #203 от "Гледач":

    Сигурно. Ама казах че няма да мълча. Аз отстоявам своето мнение. Никой не те кара да пишеш.

    Коментиран от #206

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Момчил Петков

    2 4 Отговор

    До коментар #190 от "Александра":

    Абсолютно нямам намерение да слагам тази гадоста на кучето си ,нито аз нито приятелите ми кучкари ,стигам до извода че освен малки кучета не харесвам и малки хора по същите причини страх ги е от всичко и са нервни изнервят ме и мен , силно се надявам някой ден да се научим да живеем заедно ...приятен ден и всичко хубаво
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Александра

    0 7 Отговор

    До коментар #206 от "Гледач":

    Нека опитат. Аз за какво имам питбул.
  • 211 Александра

    0 8 Отговор

    До коментар #207 от "Гледач":

    Там където живея алжирци няма

    Коментиран от #213, #230, #241

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Момчил Петков

    2 6 Отговор
    А тъпаците даже не помислят че има кучета водачи ,кучета планински спасители ,граничарски кучета ,кучета по митниците и въобще това че кучето е най добрия приятел съвсем не е клише ..само мога да съжалявам всички които не са изпитали чувството на верен и добър приятел до теб които ако трябва ще умре за теб с цялата готовност на която е способен . изпуснали сте много и не изказвайте за неща които не разбирате

    Коментиран от #220

  • 215 Александра

    0 7 Отговор

    До коментар #212 от "Питбул":

    Ако сте прости разбира се че ще кажете че богатите се продават. Не не се. Работили сме за тези пари които имаме. И не че не можете. НЕ ИСКАТЕ

    Коментиран от #223, #323

  • 216 Александра

    0 8 Отговор

    До коментар #213 от "Гост":

    Ела да провериш, че няма. В Париж и големите градове има. КАТО НЕ СИ БИЛ ТАМ И НЕ СИ ВИДЯЛ НЕ КОМЕНТИРАЙ
  • 217 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #213 от "Гост":

    И ти къде точно видя ,че съм казала че нямам питбул?

    Коментиран от #225

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Praetorian

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аргонавт":

    Като изляза с моя немец и уличните се разбягват, че ай са барнали ай ги е изял.
  • 220 Питбул

    8 0 Отговор

    До коментар #214 от "Момчил Петков":

    С всичко съм съгласен. Кучетата са живи същества и чувстват и доброто и болката като нас.Толкова много философски отклонения, започнали за един намордник, истината е че той е необходим. Нека го сложим за малко де, кво ви пречи

    Коментиран от #222

  • 221 Гледач

    7 0 Отговор

    До коментар #209 от "Александра":

    Па ХА Ха Покажи им каквото желаеш.Ще стане Добре като ме наклеветиш.Ще те осъдя и като ти взема милионите ще ги даря за борба с опасните породи кучета.Кащото кой какво казва няма значение а трябва и да го докаже.Милата ми БОГАТАШКА.

    Коментиран от #224

  • 222 Момчил Петков

    3 5 Отговор

    До коментар #220 от "Питбул":

    Къде къде по малко хора ще загинат ако слагахме белезници на всеки който те засече изпревари неправилно кара с 100 по джеймс баучер и тн. момичто е право хората са боклуци не кучетата за мен винаги решението се намира в първоизточника на проблема а именно хората , това с намордниците изобщо не е решение защото ония кенеф с ротвайлерите дето изядоха човека никога няма да вземе мерки така че мерки трябва да вземат срещу него и подобните му
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Гледач

    7 0 Отговор

    До коментар #211 от "Александра":

    И значи са тунизиеци.КОЙ ЗНАЕ В КАКЪВ БАРДАК РАБОТИШ СВИРКА 30 ЧУКАНЕ 50?. А НИ СЕ ПРАВИШ НА ВЕЛИКА

    Коментиран от #234

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #223 от "Гледач":

    Аз не живея но се връщам понякога,което засяга и мен

    Коментиран от #252

  • 234 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #230 от "Гледач":

    Аз не работя. Уча за ветеринар

    Коментиран от #246

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 вЯвно

    3 1 Отговор

    До коментар #244 от "Александра":

    Е за какво ставаш? На домашен любимец само
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 вЯвно

    4 0 Отговор

    До коментар #200 от "Александра":

    ХА ХА.ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ СИ

    Коментиран от #253

  • 251 Александра

    2 6 Отговор
    Казах,че няма да мълча. Да аз обичам кучето си и няма да го измъчвам с намордник. Да млада съм,но това не значи ,че не разбирам. Повярвайте ми разбирам повече. Да аз имам куче,което обичам,имам мнение което изказвам и обичам да слушам яко рок и метъл. НЯМА ДА МЪЛЧА НА ХОРА ,КОИТО НЕ РАЗБИРАТ.

    Коментиран от #257, #264, #266

  • 252 вЯвно

    5 1 Отговор

    До коментар #233 от "Александра":

    Като почнеш да живееш тук тогава говори за тук

    Коментиран от #254, #255

  • 253 Александра

    0 5 Отговор

    До коментар #250 от "вЯвно":

    Повярвах ти. Аз съм много повече от теб. Казваш го защото се дразниш нали? Дразните факта че съм права,но ти грешиш и затова обиждаш. Дразниш се защото не мълча и си отстоявам мнението.

    Коментиран от #256

  • 254 Александра

    0 4 Отговор

    До коментар #252 от "вЯвно":

    Живея където реша. Имам си апартамент в България така че до някъде живея.

    Коментиран от #258

  • 255 Александра

    0 6 Отговор

    До коментар #252 от "вЯвно":

    Когато разбереш що е то куче тогава коментирай тук

    Коментиран от #324

  • 256 Момчил Петков

    3 5 Отговор

    До коментар #253 от "Александра":

    Когато липсват аргументи се дига тон ,ползват се епитети скача се на бой но това никога неправи неаргументирания прав :) пък и това са хора без работа за който да се дърлят с хората в безмислена за тях дискусия осмисля празния им живот в 85% от случаите

    Коментиран от #260, #270, #325

  • 257 вЯвно

    5 0 Отговор

    До коментар #251 от "Александра":

    НЕ МЪЛЧИ НО ТИ НЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ.Толкова са ти неуместни коментарите Че незнам дали да ти се смея или да ти пиша.ТИ НЕ СИ

    Коментиран от #259

  • 258 вЯвно

    3 0 Отговор

    До коментар #254 от "Александра":

    ха ха
  • 259 Александра

    0 7 Отговор

    До коментар #257 от "вЯвно":

    Живея в България. Може да не е винаги но живея. И като дойда в България няма някой да ми каже сложи намордник. Ако сложа намордника на кучето то ще почне е да се дърпа,да опитва да го махне и ще стане по-зле. Така че съм против закона. Нека стопаните преценяват дали тяхното куче трябва да е с намордник.

    Коментиран от #272, #326

  • 260 Александра

    1 5 Отговор

    До коментар #256 от "Момчил Петков":

    Да прав сте. Но някой трябва да им го каже.
  • 261 2лапи

    8 0 Отговор
    Намордници и за кучкарите! Най-наглите същества тука!-Кучешка държава,начело с кучкар номер едно в света! Кучешки закони,а хората кучетата да ги ядът! Е затова не ни искат в Европа,защото в Европа тези породи кучета-убийци са забранени и по улиците няма помияри,а тука има. така ,че сърдете се на чичко шорош и не плачете по форумите!
  • 262 ххх

    7 0 Отговор
    Идиоти - на сметката ви се пишат вече три изядени жени, две изядени деца (циганчетата дори не броим!) и един професор. Това само за десетина години. Колко още искате да бъдат изядени от нас и колко още хиляди трябва да са ухапани, за да мирнете? Дали ще ви заболи и колко ще ви заболи, ако унищожим глутниците? Ще ви заболи ли толкова, колкото го е боляло професора?
    Най-накрая се чу - отвъд голямата лъжа, че смъртта на кучетата няма да помогне за проблема. Ще помогне - смърт и големи глоби за изхвърлено куче - това е навсякъде, където няма кучета. Просто е - вече ви го предложиха официално - ако до месец едно куче не бъде осиновено, то трябва да се приспива хуманно. Който обича кучета, да ги вземе всичките и да ги гледа на село, без да ги пуска отвъд двора си. Но кучета, които никой не иска, просто не бива да има. Те са заплаха - дори и само едно дете да ухапеха,
    в нормална страна щяха да ги приспят

    Коментиран от #267

  • 263 Класация

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    Реално на първо място са такива с "мислене" (?) като твоето , песовете идат после...
  • 264 ...

    5 0 Отговор

    До коментар #251 от "Александра":

    Цитат: "... обичам да слушам яко рок и метъл...". А "ум"отворенията ти са като на сетен чалгар...

    Коментиран от #276

  • 265 селянка в чужбина

    7 0 Отговор

    До коментар #111 от "Александра":

    Муци това не е агресия, това са правила, а че мозъчето ти е закърняло се вижда по коментарите ти, ако застанеш до една стена, тя ще падне, по-умният отстъпва...

    Коментиран от #277

  • 266 Бриджит Бардо

    7 0 Отговор

    До коментар #251 от "Александра":

    Мъжко ли ти е кучето?
    Човеци обичаш ли или само животни?

    Коментиран от #275

  • 267 Момчил Петков

    1 5 Отговор

    До коментар #262 от "ххх":

    Приятел изброи жертвите на пътя за последните 2 дена по този повод предлагам тези с превишената скорост и отнели предимство направо да ги бесим гарантирам ти че ще запазим повече животи
  • 268 Любопитко

    4 0 Отговор

    До коментар #163 от "Момчил Петков":

    Не съм ти чел всички откровения,... ама КОЙ НЕuдuom ще вземе да разхожда петел, та да му слага намордник???

    Коментиран от #269

  • 269 Момчил Петков

    0 4 Отговор

    До коментар #268 от "Любопитко":

    Ако беше щеше да знаеш ,като отделен коментар няма много смисъл

    Коментиран от #271, #281

  • 270 неграмотен

    5 0 Отговор

    До коментар #256 от "Момчил Петков":

    Когато на разни празноглави кифли се опитва човек да им обясни положението, а те не приемат, трябва да се (в)дига тон, на полирани мозъци ако не им Дигаш тон се мислят за голямата работа...

    Коментиран от #273, #274

  • 271 Любопитко

    4 1 Отговор

    До коментар #269 от "Момчил Петков":

    ИМА! ТИ петел/петли разхождаш ли?
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Момчил Петков

    3 3 Отговор

    До коментар #270 от "неграмотен":

    Момичето говори разумно и споделям мнението и , в хората е проблема не в кучетата аз също цял живот съм гледал големи кучета винаги са били обичани и социални никога не съм има проблеми с хора и животни, и наистина вдигането на тон никога не замества логиката и аргументите
  • 274 Александра

    2 3 Отговор

    До коментар #270 от "неграмотен":

    Много ги обичам кифлите. Щом не ти се обяснява недей да коментираш.
  • 275 Александра

    2 4 Отговор

    До коментар #266 от "Бриджит Бардо":

    Поне знам какво. За вас не е сигурно. Предпочитам животни. Те мълчат и слушат когато им кажеш нещо. Повечето хора са доста тъпи,за да разберат. Когато им кажеш истината се обиждат. Мислят че контролират света,но не е така. Мислят че са над нещата но не е така. За щастие има изключения. Но не са много.

    Коментиран от #327

  • 276 Александра

    1 3 Отговор

    До коментар #264 от "...":

    Говорете за себе си. За щастие не съм. Може да ми дойдете на гости да видите какво е музика.

    Коментиран от #280

  • 277 Александра

    0 3 Отговор

    До коментар #265 от "селянка в чужбина":

    Нека отстъпва. Не съм ти муци слънчице. Коментирайте си. Няма да сложа намордник на кучето. Хора като вас трябва да си слагат.
  • 278 Александра

    0 3 Отговор

    До коментар #272 от "даааа":

    Да ми лепнат ама досега нито един проверяващ не е дошъл да ми го каже. Нито в чужбина нито в България. Аз ще си платя. Вие себе си гледайте,че някой ром може да ви ***** на улицата.
  • 279 Александра

    3 5 Отговор
    Днес безмозъчните индивиди управляваща страната ни, прие на първо четене поредния глупав закон. Този път засегнати са най-милите и предани същества на тази земя - кучетата. Като борба с агресивните кучета, В закона се забранява извеждането на домашни любимци над 5кг. без повод и намордник, извън обособените за разходка места. В тази връзка искам да задам няколко въпроса към хората гласували тази безумица.
    1. С какво едно малко куче тежащо 3 кг. например е по-неагресивно от моето?
    2. Каква е мерната единица за измерване на агресията в кучетата?
    3. Как може да ми се гарантира, че ако моето куче е с намордник и повод, то до него няма да се приближи малък и гневен пинчер например? По-същия начин как може да се гаранира , че малка порода куче няма да нахапе някое дете ? (Нямам против малките кучета, интересна ми е логиката на улравляващите и аршина, с който мерят)
    4. Къде има обособени места за разходки на кучета, като изключим няколкото места в парковете на големите градове?
    5. Как куче като моето , което тича по 5 - 6 км на ден може да изхаби достатъчно енергия в обособените клетки с размери 10х10 метра в компанията на около още 10-тина кучета поне?
    6. Как когато кучето ми е постоянно вързано с повод или синджир, както и приковано с намордник ще стане по-малко агресивно? Не е ли точно обратното?
    7. Кога в държавата ще заработи ефективно ЗООПОЛИЦИЯ?
    8. Кога и как държавата ще се справи с проблема с бездомните животни?
    9. Кога и как държавата ще за
  • 280 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #276 от "Александра":

    Стиска Ви да пишете коментари - логично е и да понасяте И "отзвука" им, форумът НЕ е "концерт по желание", ако случайно още не сте го забекязали.

    Коментиран от #282

  • 281 Любопитко

    3 0 Отговор

    До коментар #269 от "Момчил Петков":

    "Дипломатично" пропускаш да отговориш на въпроса ми от # 271.Поздрави!!! Явно, макар и със закъснение, и ти се усети какъв автогол си намести с "петлите с намордник".

    Коментиран от #283, #287, #289

  • 282 Александра

    2 2 Отговор

    До коментар #280 от "...":

    Не ми пука за отзвука. Аз изказах своето мнение в по-горния коментар. Приемайте го както решите. Обиждайте се или ако искате се хвърлете щом толкова се дразните.
  • 283 Александра

    2 1 Отговор

    До коментар #281 от "Любопитко":

    Има и такива ненормалници. Защо се учудвате. То не бе боеве с петли, кучета. Знаете ли,че има и боеве с прасета и овни. Знаете ли ако това животно избяга вече обучено да общува какво ще стане. Знаете ли ,че зашиват на краката на петлите допълнителен метален нокът. Не знаете ,нали. Но продължавате да коментирате.
  • 284 Александра

    1 3 Отговор
    Има и такива ненормалници. Защо се учудвате. То не бе боеве с петли, кучета. Знаете ли,че има и боеве с прасета и овни. Знаете ли ако това животно избяга вече обучено да убива какво ще стане. Знаете ли ,че зашиват на краката на петлите допълнителен метален нокът. Не знаете ,нали. Но продължавате да коментирате
  • 285 ...

    3 0 Отговор
    Цитат: ”Не ми пука за отзвука.”. Когато НЕ ми пука - НЕ го коментирам ”отзвука”
    При Вас, ”странно” защо, непукизмът нещо не се получава;-)...

    Коментиран от #292

  • 286 Лпбопитко

    1 0 Отговор
    Зная, представете си! Я по-добре цитирайте заглавието на някоя статия от интернет ( може и на английски, френски, испански ... че и руски) за някой ”боен” петел, излятял/забягнал от клетката си, и изкълвал очите на , а може би - накълвал до смърт, някого! Успех - стискам Ви палци!!!

    Коментиран от #291, #294, #295

  • 287 Момчил Петков

    0 0 Отговор

    До коментар #281 от "Любопитко":

    Ти каза че не си чел коментарите но искаш да ме питаш и аз ти отговорих че като отделен коментар няма много смисъл ...дай по същество ако обичаш
  • 288 реалиста

    2 0 Отговор
    Лапе, много си зле...с тоя питбул внимавай като го разхождаш да не захапе някое дете че боя ти е в кърпа вързан нищо че си жена
  • 289 Момчил Петков

    0 3 Отговор

    До коментар #281 от "Любопитко":

    Ако наистина те касаше темата щеше да си прочел коментарите и да си наясно на кой и защо съм писал и за петлите ,сега понеже те мързи да четеш но не и да се закачаш ми идваш малко несериозен

    Коментиран от #306

  • 290 реалиста

    3 0 Отговор
    Лапе, много си зле...с тоя питбул внимавай като го разхождаш да не захапе някое дете че боя ти е в кърпа вързан нищо че си жена

    Коментиран от #293

  • 291 Момчил Петков

    0 2 Отговор

    До коментар #286 от "Лпбопитко":

    Документ какво се фана за петлите те бяха споменати към съвсем определен коментар и като цяло не са по темата извадени от контекста вземи надвий мързела прочети коментарите и ще ти стане ясно че изглеждаш глупаво и не си по темата
  • 292 Александра

    0 3 Отговор

    До коментар #285 от "...":

    Само цитирате. Нямате ли собствено мнение или нещо. Или зависите от останалите. Да не ме интересува отзвука. Казвам за стотен път че защитавам своето мнение.

    Коментиран от #304

  • 293 Александра

    2 3 Отговор

    До коментар #290 от "реалиста":

    Само плашите -това сте. С вашите жалки думи друго нямате.
  • 294 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 295 Александра

    2 3 Отговор

    До коментар #286 от "Лпбопитко":

    Чети и спри да говориш като не знаеш!!!

    Коментиран от #296, #303

  • 296 Момчил Петков

    1 3 Отговор

    До коментар #295 от "Александра":

    Оу ти даже му намери случай , ако човека беше тука за нещо различно от това да се драпа с хората щеше да се почувства глупаво за съжаление съм убеден в обратното

    Коментиран от #297

  • 297 Александра

    1 2 Отговор

    До коментар #296 от "Момчил Петков":

    Много ясно че има такива случаи. Но нали кучетата са виновни за всичко. Поне някои хора имат акъл тук.
  • 298 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 299 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 300 Антонн

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Кучето ми винаги е с повод 1м.
    При разминаване с човек,друго куче или превозно средство е плътно до мен.
    Тоест няма никаква опасност за околните,освен ако не се бутнеш в нас.
    Тогава вече е заплаха за него и мен,и да те ухапе няма да е виновно.
    Що се отнася до разтрела на кучето,има много голяма вероятност да си тръгнеш без пръсти и оръжието в з....ка.

    Коментиран от #302, #317, #328

  • 301 Западните Балкани

    6 1 Отговор
    Значи кучето е по-важно от човека? Като не може да живее в града, значи не му е мястото тук. Който си е позволил да има такова куче, то го направи безопасно за околните. Все едно аз да карам колата с 100 км през града и да не се съобразявам с хората, които газя, т.к. производителят ми е направил мощна кола.
  • 302 Западните Балкани

    4 0 Отговор

    До коментар #300 от "Антонн":

    Доста просташко. Щом има опасност да ухапе някого, то е опасно. Как се преценява кога някой се бута в теб и кога ти се буташ в някого. Ще се стигне до самораправа.
  • 303 Любопитко

    3 0 Отговор

    До коментар #295 от "Александра":

    Чети ТИ, чукча! Цитат от последната статия, която споменаваш: ”Очоа грабнал петела, който го нападнал. Според местната полиция това e първият път, когато човек става жертва на битка между петли.”.Описаното става по време на ”състезание”, жертвата САМА се е навряла между шамарите! Не забелязах петелът да е избягал от ”квартирата” си, след което да е нападнал някого, който и идея да си е нямал как и откъде му е дошло! И още:”Луис Очоа почина от загуба на кръв, след като артерията на прасеца му беше прерязана от бръснач, закрепен за крака на птицата.”.Съмнявам се след ”сраженията” петлите да ги оставят с ”бръсначите” по краката в клетките, та петелът, като избяга евентуално, да накълца някого с тях на улицата.Та...к'во пра'им сега???

    Коментиран от #305, #309

  • 304 ...

    4 0 Отговор

    До коментар #292 от "Александра":

    Местя го.
  • 305 Момчил Петков

    0 4 Отговор

    До коментар #303 от "Любопитко":

    Сега ти ли си тактичен ? или още не си прочел как стигнахме до петлите и се правиш на луд ...човек който не казва нищо а просто апострофира коментари извадени от контекста без никакъв смисъл ,твърде мързелив да се запознае с материала, това си ти ,намирам те за жалък

    Коментиран от #308

  • 306 Любопитко

    3 0 Отговор

    До коментар #289 от "Момчил Петков":

    Цитат ;” ... ми идваш малко несериозен.”. На лисугера ”Момчил Петков” високото грозде му иде малко кисело..оппааа...”несериозно”;-)...

    Коментиран от #307

  • 307 Момчил Петков

    0 4 Отговор

    До коментар #306 от "Любопитко":

    хахах ти ли си високото грозде ,лимон, изкажи свързано мнение ,бъди адекватен към разговора и някой ден може и да станеш грозде макар и никога високо

    Коментиран от #310

  • 308 Любопитко

    2 0 Отговор

    До коментар #305 от "Момчил Петков":

    И за жалък не те намирам, ”Момчил Кой Ми Таkoва В Гащите”.

    Коментиран от #311

  • 309 Александра

    2 7 Отговор

    До коментар #303 от "Любопитко":

    Вие казахте да ви дам статия в която боен петел убива човек. Цитирам:"Боен петел уби човек, който се ОПИТВАШЕ ДА ИЗБЯГА от полицията по време на незаконен бой " Тоест той е избягал и е можел да нарани още някой. Петелът е виновен за смъртта , защото той е нападнал човека. Също хората се навират при кучетата,бият ги т.н. и затова кучетата нападат. Тоест хората се навират между шамарите и биват нахапани от кучета.

    Коментиран от #314

  • 310 Любопитко

    3 0 Отговор

    До коментар #307 от "Момчил Петков":

    Хихихи, лисугерчето момчилчо е новият Мичурин - неговата ”лоза” вече я красят лимони! Сърдечни поздрави на новоизлюпения форумен ”агроном” - авангардист;-)!

    Коментиран от #312

  • 311 Момчил Петков

    0 4 Отговор

    До коментар #308 от "Любопитко":

    Отново блестиш с мозък ,силно препоръчвам да отвориш книга различна от такава за оцветяване
  • 312 Момчил Петков

    0 4 Отговор

    До коментар #310 от "Любопитко":

    Сега вече ще ти препоръчам да си намериш и истински живот , различен от този на дървен форумен тигър

    Коментиран от #313

  • 313 Любопитко

    2 0 Отговор

    До коментар #312 от "Момчил Петков":

    Ама много сте любезен, следовнико Мичуринов, като форумен ”лимон”, вгорчаващ битието на форумните ”чукчи”, съм си много добре!
  • 314 Любопитко

    4 0 Отговор

    До коментар #309 от "Александра":

    Бре Александро, вземете се в ръце , моме млада! Не ПЕТЕЛЪТ, ЖЕРТВАТА е бягала от полицията! Защото явно поне в него щат боевете на петли са незаконни! Откъде у петел толкоз акъл, че да бяга от полицаите?!? Но за едно съм съгласен - при нормални условия петел, пък бил той и ”боен”, няма как да представлява опасност за човек! Жертвата сам си е крив (а не петелът) защото САМ е предизвикал смъртоносната ситуация.

    Коментиран от #318

  • 315 Абе пумияри

    2 4 Отговор
    Я преценете колко хора са убити от кучета и колко от други хора. Ако някой трябва да го е страх от нещо, то това е от други хора.
  • 316 Соня

    6 0 Отговор
    Омръзна ми от кучкари... Всеки трябва да се съобразява с тях, с кучетата им..аз откъде да знам тоя пес дето се върти около мен или децата ми на какъв кеф е, а пък и наистина да му се играе ние длъжни ли сме да го забавляваме... Аз бутам ли моите деца по хората че на тях им се играело? Колко хора вече пострадаха от кучета, още ли трябва? В 21 век, в европейска (уж) държава да те разкъсат кучета все едно сме в някоя държава от третия свят... Тия дето толкова защитават кучетата ако техен близък пострада дали ще са толкова толерантни? Като според вас са виновни хората да се забранят някои породи

    Коментиран от #319

  • 317 Гледач

    1 0 Отговор

    До коментар #300 от "Антонн":

    ТОВА ТИ ЛИ ГО ИЗМИСЛИ ИЛИ ТИ ГО КАЗА МАЙКА ТИ.Ако твоето куче е аре дете в мое присъствие......
  • 318 Александра

    0 3 Отговор

    До коментар #314 от "Любопитко":

    Същото което казвате се отнася и за кучетата. Хората са си виновни за нахапванията. Кучето при нормални условия също няма да представлява опасност.
  • 319 Александра

    0 3 Отговор

    До коментар #316 от "Соня":

    Извинявай ама никой не те кара да си държиш децата сред кучета. Като не ти харесваш ставаш и се махаш. А децата като скачат на моето куче да го дърпан за опашката и ушите? "Колко сладко кученце". Тоест моето куче служи за забавление на децата. И веднага си тръгвам щот взема да ми писва. Или като децата плачат, родителите им започват"ооо виж бау,бау...... Ела да видиш бау,бау." И отново трябва да си тръгна. И мен са ме нападали кучета. Имам още белези по краката. Може да се видите какви сте злобари.

    Коментиран от #322

  • 320 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #184 от "Бачо Киро":

    Прекрасен коментар. Всяка дума е истинна и на място.
  • 321 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #189 от "Александра":

    Естествено, че не всяко куче е зло. Например, като оная бедна животинка, дето онзи изверг с Аудито го прегази най-безцеремонно пред блока. Тоя да го застреляш му е малко. И при животните, както при хората, има и кротки, има и зли. Но животното е много, много по-импулсивно от човека. Не може да се сдържа и овладее, с оглед на ситуацията. Затова си има глоби за безхаберни собственици. Те целят да дресират собственика, като не си е дресирал кучето.

    Коментиран от #331

  • 322 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #319 от "Александра":

    Децата са по-важни от кучетата. Или не си съгласна?

    Коментиран от #332

  • 323 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #215 от "Александра":

    С работа богат не се става. Става се гърбат.
  • 324 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #255 от "Александра":

    Когато станеш майка (пожелавам ти го от все сърце), ще разбереш какво е да обичаш друго същество. Не казвам, че не си обичаш и кучето, но детето е много пъти над него. Ще видиш, като дойде времето.

    Коментиран от #329

  • 325 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #256 от "Момчил Петков":

    Простете, но ще оспоря. Именно ултракучкарите са с празен живот. Липсва им нещо смислено и се мъчат да го заменят с кучето. Отново, без да поставям всички под общ знаменател.
  • 326 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #259 от "Александра":

    Има едни хора, дето са против ограниченията за скорост и искат да карат с 200 по околовръстното. Но, трябва да спазват и те. Иначе им взимат книжките. Това, което не разбираш е, че законите не са за този, който иска да ги спазва, пък който не ще да не ги. Законът е за всички и ти ще го спазваш, дори да не щеш. Ако не знаеш, ще ти покажем. Ако не можеш, ще те научим. Ако не искаш, ще те принудим. Не си мисли, че си над закона. Такива не свършват добре.
  • 327 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #275 от "Александра":

    Това свидетелства за мания към власт и превъзходство. Безпричинната ти упоритост пък го доказва. Лекувай се докато е време. Такъв човек е склонен към социопатия и почти не може да си намери място в обществото.

    Коментиран от #330

  • 328 Аслан

    1 0 Отговор

    До коментар #300 от "Антонн":

    Ловец съм от 11 години.Убивал съм диви прасета глигани големи колкото тебе.Мислиш ли че ше ми се опреш с песчето си.
  • 329 Александра

    0 1 Отговор

    До коментар #324 от "Димов":

    До тогава няма да имам куче,защото е вече на 15г.
  • 330 Александра

    0 3 Отговор

    До коментар #327 от "Димов":

    Цитирам"Собственикът на едно куче много добре знае дали то проявява агресия. И на него ние сме възложили да прецени кучето му агресивно ли е." Тоест аз няма да сложа намордник на кучето си, защото знам че не е агресивно. Така че точка по въпроса. А за повод той винаги е с него когато излиза извън къщата и двора.
  • 331 Александра

    0 3 Отговор

    До коментар #321 от "Димов":

    Точно това се опитвам да обясня,защото и мен ме дразни като си файда в България навсякъде пуснати кучета. Но за своето куче аз знам какво е защото цял живот съм с него. С него и израснах. След седмица идвам в България за два месеца. А кучето трябва да е с намордник. Нещо което няма да сложа на своето куче. 15 години живя без намордник а точно сега в последните си години да не казвам месеци трябва да му слагам. Няма да стане.

    Коментиран от #340

  • 332 Александра

    0 2 Отговор

    До коментар #322 от "Димов":

    За мен най-важно е кучета сега. А като дойдат децата нещата ще се променят. А до тогава време има. Все гледате или в миналото или бъдещето, а никога в настоящето.

    Коментиран от #341

  • 333 гуньо

    1 0 Отговор
    Тука останаха да джавкат само кифлоча и чукундура ,на кифлоча и с удар не мои и затвори устата Явно по цял ден мъчи и ръмжи и катосе отвори някаде място си го излива на нас . Каквото реши мнозинството това ще е колкото и да се пенявите.Аз казах.

    Коментиран от #334

  • 334 Александра

    0 2 Отговор

    До коментар #333 от "гуньо":

    Казвай си. А и не е окончателно. И да няма да си затворя устата. Вие си затваряте очите и устните за всичко и затова е такава държавата.
  • 335 гост

    2 1 Отговор
    Общените трябва да назначат полицаи които да глобяват кучелюбците които не спазват закона и да бъдат на процент,колкото повече глоби регистрират процента да се завишава ,така да имат стимул да работят.А глобите да се събират с колекторски фирми и съдия испълнител око откажат.Част от глобите дасе заделя за процента на полицаите.При рицидив след трета глоба кучето да се отнема от собственика и ако не е агресивно да се даде за осиновяване от други хора които ще се грижат за него както трябва ,а агресивните евтаназия,А за пумиярите при нахапани хора общината да исплаща обещетения и отговарящите за това да им се спира процент от заплатата.При инцидент с домашно животно ако има смърт на човек да се иплашта кръвнина в размер на 100000до 200000 хиляди лева без право на обжалване.При нахапване зависимо от тежеста глоба от 5000до 50000 лева и поемане на всички расходи по лечението на човека .ТАКА САМО ЩЕ СЕ ВЪВЕДЕ РЕД.
  • 336 Аргонавт

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Аргонавт":

    Нали от 5г. имаме зоополиция, някаква файда от тях? Няколко милиона усвоени😁В СО са едни от най скъпите общински кучкарници-в Креминовци, в Бенковски, някаква полза от тях-никаква!😁😁😁Няколко милиона усвоени, само този в Креминовци е около 3млн.!!?В същото време всички крайни квартали Левски, Враждебна, Орландовци, Бусманци се използват от ОП Екоравновесие да си изхвърлят "маркирани те" бездомни помияри🤔
  • 337 Аргонавт

    3 0 Отговор
    А като някоя ловна дружина се заеме с тях всички пищят🤔
  • 338 Abv

    2 2 Отговор
    Всяко куче на домашно куче на повод. По едрите с наморник. Глобите са малки , и полицията трябва да се заеме с контрола. Няма какво да се обсъжда повече.
  • 339 паляци на рояци

    1 1 Отговор
    Ей смешници, ма много са ви ценни жаклите животчета бе.
    Малко хора са достойни и стойностни колкото едно куче.

    Не се притеснявайте от кучето ми без намордник, притеснявайте се да не ви забия със плесници като си правите смешните забележки.

    смех смех смех
  • 340 Димов

    0 1 Отговор

    До коментар #331 от "Александра":

    А бе, то и аз не ща да карам в дясното платно, като ходя в Англия, ама съм длъжен по закон и го правя. Ще спазваш и ти. Няма къде да идеш.

    Коментиран от #345

  • 341 Димов

    0 1 Отговор

    До коментар #332 от "Александра":

    За теб, децата може все още да не са ти настоящето, но за нас са. Типично себична черта е да гледаш на всичко само от своята камбанария. Искаш да живееш в общество - ще се съобразяваш с останалите. Не щеш - вън от обществото. Абе.... като отнесеш 5-6 глоби ще вденеш.

    Коментиран от #344

  • 342 Любител на кучета 003

    0 0 Отговор
    Защо всички са против домашните кучета, а никой не се интересува от уличните превъзходни. Те също нападат хора. Даже, ако се замислим бездомните са по-опасни от домашните кучета понеже нападат на глутници. Те не са обезпаразитени и има по-голям риск да ни заразят с болести.
    Този, който е измислил тази абсурдна критерия за кучетата над 5 килограма не е прав, защото пинчерите, чихлахлато и др. малки породи са поне 2 пъти по-агресивни от едно голямо куче.
  • 343 Любител на кучета 003

    0 0 Отговор
    Защо всички са против домашните кучета, а никой не се интересува от уличните превъзходни. Те също нападат хора. Даже, ако се замислим бездомните са по-опасни от домашните кучета понеже нападат на глутници. Те не са обезпаразитени и има по-голям риск да ни заразят с болести.
    Този, който е измислил тази абсурдна критерия за кучетата над 5 килограма не е прав, защото пинчерите, чихлахлато и др. малки породи са поне 2 пъти по-агресивни от едно голямо куче.
  • 344 Александра

    0 0 Отговор

    До коментар #341 от "Димов":

    Аз си живея в обществото. Аз до сега глоби не съм отнасяла. Мислиш, че някой ще тръгне да се занимава. Много си заблуден. Аз вече съм го решила. Точка. Вие си мислете за себе си и децата ви.
  • 345 Александра.

    0 0 Отговор

    До коментар #340 от "Димов":

    Еми ще караш. А и както пише в закона"Собственика решава дали ще слага намордник на кучето". Така че аз няма да му сложа ,защото знам че не е зло. Ти си по-злобен и от кучето.
  • 346 Калбо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    Когато те нападне куче без намордник и ли твой роднина друго ще мислиш ходил сам в много държави големите кучета за дължително с намордник имаме куче и не е агресивно но го извеждаме с намордник
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове