Last news in Fakti

21 Май, 2012 07:07 638 0

Нона Караджова открива конференция за водите

  • нона караджова-
  • води

Нона Караджова ще открие двудневна Международна конференция "Управление на водите в Централна и Източна Европа - проблеми и предизвикателства", организирана от Министерство на околната среда и водите съвместно с Басейнова дирекция – Пловдив на 21 май в столицата.

Конференцията се провежда като съпътстващо събитие на европейската Зелена седмица, организирана от Главна дирекция "Околна среда" на Европейската комисия. През тази година акцент за провеждането на Зелената седмица, предхождаща 5 юни – Световния ден на околната среда, е темата за водата като един от най-ценните ресурси за живота на планетата. Поканени за участие са експерти, които са ангажирани с дейности, свързани с управлението на водите в Централна и Източна Европа и Балканите, членове на Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа (CEENBO) и български специалисти.

Форумът ще предостави възможност за обмяна на опит в прилагането на европейското законодателство и дискусии по прилаганите стратегии и добри практики за подобряване състоянието на водите, както и за възможните решения за справяне със засушаването, недостига на вода и наводненията. Експертите ще дискутират как по устойчив начин да се съвместяват политиките за енергията от възобновяеми източници и защитата на свързаните с водата екосистеми. Конференцията се провежда и по повод 10 години от създаването на басейновите дирекции за управление на водите в България и Мрежата на басейновите организации в Централна и Източна Европа (CEENBO), чийто президент е директорът на Басейнова дирекция - Пловдив Атанаска Тунтова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА