Last news in Fakti

21 Юли, 2019 11:11 7 113 33

Антон Кутев: Предстои чистка в БСП!

  • антон кутев

Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, заяви бившият заместник - председател на ПГ на партията

Антон Кутев: Предстои чистка в БСП! - 1

Вътрешната опозиция няма да бутне Корнелия Нинова, тя сама ще се бутне, ако продължава в същия дух! Тепърва ще виждаме чистка в БСП, заяви бившият зам.-председател на ПГ на БСП Антон Кутев по Bulgaria ON AIR.

"Много пъти съм разговарял с нея, в началото се вслушваше в думите ми повече. БСП допусна грешки, които костват доверието в партията. Ако за местния вот се разберат и преглътнат различията Манолова и Нинова - това ще бъде печеливш ход за БСП", отбеляза още той.

По повод подадената и след това оттеглената оставка на Нинова той е категоричен, че: "Елементарно познание в политическата култура е, че председателят на партията се избира от организацията, ако работи в условия на демокрация."

По думите му в БСП демократичните принципи са святи, "тя претендира да е най-демократичната партия и все още е такава".

Въпреки упреците Кутев призна, че вярва в добрите намерения на Нинова, че тя иска да промени партията по начина, по който вижда, но нейните виждания далеч не са това, което е нужно на Левицата. "Често тя работи популистки", определи бившият зам.-председател.

В момента Нинова се опитва да направи БСП лидерска партия. Тя прави грешки, които реално застрашават съществуването на БСП, защото ние не сме власт, за да имаме целия управленски ресурс за това, допълни Кутев.

Нинова търси младите хора да им даде път в партията и това е правилно, каза още Кутев, но уточни: "друг е въпросът, че ги взема и ги хвърля в дълбокото сами да се оправят".

Кутев е катгоричен, че БСП трябва да остане от големите партии в България, тя има 130-годишна история, и трябва да е определяща за бъдещето на страната ни. "Ако я няма БСП, това значи разпадане на лявото. Ако нас ни няма, няма кой да защити бедните, капитализмът превзема всяка част от обществото", каза Кутев.

На въпрос може ли София да стане червена, Кутев категорично заяви: "Може да стане! Надявам се Мая Манолова да поиска, защото това е шанс". Относно предложенията за кмет на БСП, той е убеден, че те трябва да са "по-външни" и даде пример с успешната кандидатура на Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ завинаги

    39 23 Отговор
    Не бутайте Курнелия,с нея ще сте винаги в опозиция.

    Коментиран от #20

  • 2 Цуки

    23 8 Отговор
    Ще има чиска. Сигурно ще раздаеат Калашници.

    Коментиран от #8

  • 3 239

    15 7 Отговор
    Вервайте му.
  • 4 Начо

    21 11 Отговор
    Закривай
  • 5 висок

    27 12 Отговор
    Кръв, парчета кожа и скалпове.... това чакаме в БСП!!

    Коментиран от #6

  • 6 .....

    33 16 Отговор

    До коментар #5 от "висок":

    Направо да я закриват тази партия и всички комунисти в Белене, където отдавна им е мястото.
  • 7 Скункс

    34 12 Отговор
    Ква червена София,този е спал отвит и му се е присънило?!То бива мечти ама чак толкова.
  • 8 Гост

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Цуки":

    Може и лопати за изчистване на гюбрето!
  • 9 Алфа Вълкът

    24 10 Отговор
    Мухахахаха, ХОХОХОХОХОХО, ХАХАХАХА, троловете мълчат.
    Серго ще накаже г-жа Лъжа, той и старите комуняги стоят зад тази чистка. И троловете си траят щот не знаят откъде идват копейките
  • 10 Руснак с хубава българка за съпруга

    27 11 Отговор
    Спират субсидиите на БСП и в частност и на троловете тук, което ще доведе до скука, че тъкмо започнах да се разтоварвам с тъпи комунисти русофили тук, които вместо да правят така, че хората да обичат Русия, правят так, че да мразят Русия. Русофилите в България по нищо не се различават от гейовете в България, защото парадират по същия начин с любовта си към Русия, както гейовете със сексуалната си ориентация, без никой да се интересува от ориентациите им, та да ни ги налагат парадирайки с тях. Русофобите са рожби създадени от русофилите в България. Русофилите са глупави и много надути човечета, които масово превръщат обикновените българи около себе си в русофоби, държейки се пошло и арогантно, обиждайки всички около себе си, както обиждат каруцарите които събират боклуци и клошарите, спорейки с тях за неща от които не разбират и особено за Русия. Това се случва навсякъде - в метрото, в интернет, на работното място, в магазина, по местоживеене… Те са хора с доста по-малък капацитет на мозъците си от обикновените българи и няма да се учудя, ако имаме вече и някой чист руснак от нашата общност в България, намразил Русия заради тях.

    Коментиран от #17

  • 11 Ivan

    27 9 Отговор
    Не може да бъде, как така ще прекъснете комедията и шоуто наречено БСП. С какво ще се забавляваме. Ще настъпи скука. Като чета за БСП все едно, че гледам сериалите "Новите съседи" и "Двма мъже и половина".
  • 12 мислещ

    16 6 Отговор
    Старите комуняги/мафиоти ще изритат тези с поне малко перспектива, знаем, то отдавна де факто се е случилу, само още не е официално.
  • 13 onq s konq

    16 4 Отговор
    Не става ясно каква е ролята на Мая М.,която де факто си е един ДЕПОЛИТИЗИРАН ОМБУТСМАН
  • 14 БСП ДПС Евророма

    18 6 Отговор
    Мъдрост! Мъдрост има в тез думи другари! Но нека ги прочетем, преди ВС на БСП да се е качил по Бентлитата и Мерцедесите....

    Та: ”Ако нас ни няма, няма кой да защити бедните, капитализмът превзема всяка част от обществото", каза Кутев”. Хвала, хвала на таквиз народни закрилници!!
  • 15 Ваньо Костов

    21 7 Отговор
    Продължавай в същия дух кУрни , омагьосала си ги тия червени олигофрени, сега е времето нацяло да бъдат ЗАТРИТИ ТИЯ КАПУТИ !
  • 16 Минчо простия

    21 11 Отговор
    София не е била червена и няма да бъде.Всички червени боклуци в Северна Корея или Сибир .
  • 17 Объркал си се!

    11 9 Отговор

    До коментар #10 от "Руснак с хубава българка за съпруга":

    Това, че те чукат на гей прайда с руски презервативи съвсем не значи, че си руснак. Ясно е, че си рязан.
  • 18 ха ха ха

    19 3 Отговор
    плъховете в БСП започнаха да цирикат :D

    Давай Корни - чисти наред!
  • 19 Майстор Манол

    18 8 Отговор
    Най-добре всички се изчистете, че досега видяхме няколко пъти какво направихте. С едни и същи муцуни няма как да очакваш нещо ново. И скъпа Корнелия, не да излизаш в ефир и да заявяваш, че редиците се сплотявали. Редиците ви оредяват непрестанно. Щом и твърдия електорат вече се двоуми, направо сте на изчезване.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 така

    4 8 Отговор
    Браво!Много време,нови умни хора !Това е нормално!....
  • 22 Ми да

    16 3 Отговор
    Направо се изчистете из корен всичките та да си отдъхнем от вас!
  • 23 Чунчобг

    1 6 Отговор
    ПРОЛЕТАРЙ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ , СЪЕДИНЯВАЙТЕСЕ!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Generalissimo FRANCO

    11 2 Отговор
    БСП е на път да стане лидерска партия, което е основният й проблем. Корнелия "чисти избирателно", не само с отчитане възраст и стаж в партията. Тя не търпи никакви възражения, системно нарушава Устава и укрепва едноличната си власт. Във отношенията с институциите и другите политически сили си разрешава самоволно напускане на НС, нерегистрирани в пленарна зала, опити за намеса в дейността на Президентството, ...
  • 26 Боце

    17 0 Отговор
    Пълна демагогия и цинизъм, защитавали бедните....ха ха ха.......
  • 27 Generalissimo FRANCO

    8 1 Отговор
    P.S.: ....Корнелия води деструктивна и противоречива политика към ПЕС (неприемане Истанбулската конвенция, изключване С. Станишев от Евролистата, подмяна на дебата в Европарламента с вътрешни скандални обвинения срещу ГЕРБ и др.). В личен план, тя е доказан политически хамелеон и приватизатори. От всичко казано, следва логичния въпрос: каква е крайната цел на Корнелия? И кои вътрешни и ВЪНШНИ сили стоят зад нея? Тези основателни въпроси като че ли не се дискутират в БСП и това е опасно и за партията и за страната...
  • 28 Дондел

    1 0 Отговор
    В след промяната в България, девственото политическото ляво и дясно беше обезчестено завинаги от СДС и БСП, от един недоузрял политсъюз и една престаряла пенсионерска партия. Сега трябва да се чака пак добър момент политическото пространство да стане девствено и чисто и обществото да се сдобие с нещо по-ценностно в ляво и в дясно.
  • 29 Generalissimo FRANCO

    4 2 Отговор
    P.S.: ....към казаното, следва да се съгласим с Антон Кутев, че предстоят (бих казал мащабни чистки).....предпоследният бе Борислав Гуцанов (ГС БСП Варна)! Корнелия изисква ЛИЧНА преданост. И ако доскоро, личности като Михаил Миков (..."налице е пълзяща болшевизация в БСП), Атанас Мерджанов, Георги Пирински, Ангел Найденов, Георги Божилови и неколцина други, открито и с аргументи се противопоставяха на диктата на Корнелия, аз не виждам подобно обещаващо и отговорно поведение у младите кадри! Само наивници ще вярват, че могат "да запазят партийните си постове, като съхранят своето верую и достойнство! Подозирам, че Корнелия вече има свое вътрешнопартийно Гестапо! Неслучайно поднесе цветя на гроба на Т.Живков, и едва ли (докато е начело на БСП) ще поднесе цвете на паметника на Георги Марков. Това ли е "модерната лява партия" , за която мечтаеше Александър Лилов?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Stenlii

    0 0 Отговор
    ХВАЛА НА ГОСПОДА! БСП- СЪЗДАТЕЛКАТА НА МАФИЯТА, ОЛИГАРСИТЕ, РАЗРУХАТА НА БЪЛГАРИЯ, БЕДНОСТТА НА НАРОДА, ИЗНОСА НА КАПИТАЛИ В РУСИЯ, ЛИКВИДАЦИЯТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И МЕДИЦИНАТА - СЕ РАЗПАДА! КОМУНИСТИЧЕСКАТА КРАСТА - ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ДА СЕ ЗАТРИЕ ДАНО!
  • 33 Петър Волгин

    0 0 Отговор
    СРЕДНА КЛАСА 4%. 12% са ваканцували миналата година. ... Дясното е философия на егото, колко полезно е то. И щом няма нищо солидарно и общо. Щом няма, Дайте да дадем! Няма обединение, няма протест. Хайверени синдикати, хайверени социалисти, хайверен експерт, хайверен журналист, хайверен политик, хайверени протестъри, 2 милиона със заплата 300 евро, 2 милиона без постоянна работа и без здавеопазване, 1,5 милиона пенсионери с пенсия 120-250лв. Дайте да дадем, на хайверен егоист, властта. Магаре, кон, кокошка, вълк и овца, впрегат ли се в една къруца. Дърпат ли заедно, общество ли са.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове