Last news in Fakti

24 Юли, 2019 15:34 2 714 10

Заплашват с прокуратурата шефката на болницата в Курило

  • цветеслава гълъбова-
  • държавна психиатрична болница-
  • специализирана прокуратура-
  • обществена поръчка

Причината е конкурс за смяна на дограма и топлоизолация

Заплашват с прокуратурата шефката на болницата в Курило - 1

Със Специализираната прокуратура е била заплашвана шефката на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" в Курило д-р Цветеслава Гълъбова по повод обществена поръчка за ремонт на здравното заведение. За това разказва самата тя. Случката е и в контекста на избора на нов главен прокурор, а според Гълъбова изводът от случая е, че "играта на демокрация е приключила". Ето и какво разказва тя:

"В духа на случващото се у нас по повод избора на нов главен прокурор ще ви представя случка от вчера. На нашата болница най-после бяха отпуснати целево нужните пари за смяна на дограма и топлоизолация. Както си му е редът, направихме процедура по ЗОП. Явиха се две фирми. Комисията, в която са включени и юрист, и строителен инженер с много голям опит, определи една от фирмите. Представител на другата фирма започва много настоятелно да звъни в болницата с искане за среща с мен, даже идват в отпуската ми, макар да им е казано, че отсъствам.

Вчера все пак дойде въпросният представител с една жена, която е изготвяла конкурсната им документация. Разбира се в кабинета ми бяха и членовете на комисията. Първото изречение на г-н представителя беше "Че аз исках среща насаме с вас, а сега какво ще си говоря с тези хора". Въпреки разочарованието му, разговорът се проведе. Членовете на комисията му обясниха какви пропуски има. Аз му изясних, че всичко това не трябва да се случва, а просто е редно да си подаде жалбите, щом смята, че е несправедливо оценен. И тук стана интересно - господинът ми заяви в прав текст "Много неща се знаят за вас и тази болница, има си АДФИ, има си Специализирана прокуратура и ще си потърсим правата". Ето, за това последното изречение ми беше думата. Щом на такова ниско ниво - конкурс по ЗОП в психиатрия, на стойност 250 хиляди лв /"дребни пари" по израза на представителя на фирмата/ се размята спец прокуратурата като бухалка, си представете в големите игри какво става. За първи път изпитах истински бяс, задуших се от безсилието си да се преборя честно с тази войнстваща простотия и арогантност. И си дадох сметка, че това е мракобесие. Щом това жалко човече си позволява да заплашва директно с институция, която би трябвало да всява уважение, а не страх от саморазправа, значи играта на демокрация е приключила."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 2 Отговор
    тези са дошли за срещата, след като разбрали че няма вземе 10-15 хилки под масата след разговор на 4 очи, са се ядосали. КАК по дяволите сега да вземат поръчка като човека не взима подкупи??? чупи схемата от всякъде, честно не е за всеки, биха пробвали ама от 250к като дадат 15 на жената , 50 скрият, надпишат 50 и хоп дограма от слама но нова вила на плажа.
  • 2 Русенец

    33 4 Отговор
    Браво на д-р Гълъбова !
    Гешев ще въведе такова мракобесие в България, само и само да прикрие далаверите на ГРОБ, че фашизма ще ни се види като лека пиеса а пиночет като Пинокио !

    Коментиран от #4

  • 3 До д-р Гълъбова

    19 0 Отговор
    Вие като доктор би трябвало веднага да разберете, че си имате работа с ваш пациент. Ниска квалификация!. 90% от нашите "бизнесмени", са куку руку.
  • 4 Има и хубаво

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русенец":

    Колкото по-зле става, толкова по-скоро ще вземем да се събудим като народ и да ги изтрепем тия диктатори. То е ясно че с избори и мир няма да се махнат или оправят нещата.

    Коментиран от #9

  • 5 НАДЕЖДА

    20 0 Отговор
    Бяла лястовица сред ято лешояди! Дръж се докторке, само като не си мълчим има шанс да победим шайката престъпници!
  • 6 Behemoth

    11 1 Отговор
    Бойку не им е ходил на гости...те за туй иначеееее да не мислите че е и той такъв....Бойку е икона ...той и почетния председател елтехник...туй са дваматa....

    Коментиран от #7

  • 7 Архролог

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Behemoth":

    Аааа, Бойко само от заплата живее.Какви са тези инсинуации тука???Той е честен,и не е като Първанов да обещава и после да се отмята.
  • 8 вуйчо Ваньо

    0 7 Отговор
    Незнам играта на демокрация дали е приключила, но като я гледам докторката, спокойно можем да си поиграем на други игрички.
  • 9 НАТО ВЕЦ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Има и хубаво":

    Де да беше така!!! Тоз народ такваз робска люлка го люлее, че направо не е за вярване. Ако имаше съпротивителни сили, до сега да ги беше показал. За нещастие "Рубиконът" е минат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове