25 Юли, 2019 12:21 2 108 13

Мобилни чешми разхлаждат софиянци в жегите

  • мобилни чешми-
  • софия

"Водните човеци" са направени изцяло от материалите, от които е изградена ВиК мрежата

Мобилни чешми разхлаждат софиянци в жегите - 1

Мобилни чешми са на разположение на столичния булевард "Витоша" в най-горещите дни от лятото. Тази инициатива се прави за девета поредна година.

Студената вода беше на разположение за софиянци в понеделник и вторник. В четвъртък "водните човеци" отново ще бъдат разположени на същото място.

Те са направени изцяло от материалите, от които е изградена ВиК мрежата на София, а бонусът е, че водата е студена, тъй като тя идва директно от хидранта, коментираха от "Софийска вода".

"Водата, която тече от хидрантите е абсолютно годна, качествена и безопасна. Много хора поискаха човечетата да си останат на булевард "Витоша", но истината е, че ние не можем да ги опазим", казаха още пред TrafficNews от дружеството.

Столичани споделиха пред екипа ни, че би било голямо удобство да има чешма на централния булевард, но най-вероятно тя няма да бъде опазена дълго.

"Би било идеално ако го има това нещо навсякъде. В моето детство аз си спомням, че навсякъде имаше чешми за пиене. Лошото е, че дори и да ги направят може би определен кръг хора умишлено ще ги развалят, ще ги изпочупят. Умишлено унищожават", каза пред TrafficNews Амелия Панайотова.

Други столичани обаче не харесват дизайна на мобилните чешми.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    9 10 Отговор
    ВиК мрежата е скрита под земята, докато тази чешма изглежда като кенеф. Да не говорим, че поне 5 човека ще се спънат в тоя маркуч само за част. Това чупи тъпомера за пореден път.....
  • 2 СЕЯНИН

    5 2 Отговор
    Мандато изтича, требва да се докараме за пред ората, ама и тва като ония камънье( акулите). Ще се изпотрепе народо и нема да има кой да гласува за нов чорбадия на големото село.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нео

    4 1 Отговор
    Това е същото като мобилните кенефи, които ги слагат на всякъде из страната. Простотия е пълна както всичко в България.

    Коментиран от #5

  • 5 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нео":

    Ами прости хора ни управляват 30 години ,ти какво очакваш да измисли един чобанин от село
  • 6 СЕЯНИН2

    1 0 Отговор
    Дойде ми на акъл, че ако и нашио кмет турне неколко такиви у село, ше мое по график да поливаме с комшиите, а и на ньего ше му излезне по на кяр предизборната агитация , оти нема да ни черпи у кръчмата, а ние като благодарнос, че не плащаме вода, па ша го избереме.
  • 7 Ники

    3 0 Отговор
    По принцип са грознички .. опитали са се да ги направят по АРТ да изглеждат .. ама реално са недодялани ... ОК временни са да речем , че е по добре с тия от колкото без ... Но не съм съгласен , че не може да има постоянни чешми ... защото не могат да ги опазят ... просто се прави така , че да не може да се чупи ...
  • 8 Ivan S

    2 0 Отговор
    Знае се кой ги чупи. Ако има безплатна вода от чешмата кой ще си купи от магазина или заведенията?
  • 9 ТОЛКОВА

    3 0 Отговор
    Е ГРОЗНО, ЧЕ МОЖЕ БИ САМО ЗА ПЛАЖ ИЛИ ТКЗС СТАВА ! ФЪНДЪЧКЕ, ТЕЯ ПРОСТОТИИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ НАИСТИНА ЛИ ГИ ПОДПИСВАШ ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 незнайко

    0 0 Отговор
    (Други столичани обаче не харесват дизайна на мобилните чешми.) Като не ги харесват да си купуват вода от лафките . Аман от префарцунени софиянци. Тези чешми няма да ги има след август месец !!!
  • 12 възмутени

    1 0 Отговор
    Трябва да се направят за постоянно чешми от гранит и върху тях да има хубава скулптура. За целта може да се използват като материали триъгълните надгробни плочи на графа. В столицата освен че няма качествени чешми за вода, няма и градски тоалетни. Фандъкова ако не махне тези опасни и грозни островърхи камъни, може да и направят паметник на глупостта. Вместо да купуват не съществуващи изтребители; може с тия пари да се направят навеси на спирките с пейки и да се вдигнат заплатите и пенсиите.
  • 13 Пенчев

    1 0 Отговор
    Много лесно може да се опазят с камерите. Като заловят някои който ги руши, да ги заплаща в троен размер и да бъде в затвора. Но властите не искат неграмотните им избиратели да бъдат в затвора защото няма кои да гласува за тях. Има една поговорка: прост народ слаба държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове