Last news in Fakti

31 Юли, 2019 15:42 1 947 14

Нови 90 млн. лв. за ТОЛ системата

  • тол-
  • система

Средствата ще бъдат използвани за обезпечаване на дейностите

Нови 90 млн. лв. за ТОЛ системата - 1

Правителството отпусна допълнителни средства в размер до 89 998 200 лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2019 г. за финансиране на дейността на специализирано звено „Национално тол управление“ /НТУ/ в Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за 2019 г.

Средствата ще бъдат използвани за обезпечаване на дейностите на специализираното звено НТУ в АПИ през 2019 г., което изпълнява всички функции на агенцията като лице, събиращо пътни такси по чл. 10, ал. 1 и 2 от Закона за пътищата, по опериране на Електронната система за събиране на пътни такси по чл. 10, ал. 1 от Закона за пътищата, администриране събирането на пътни такси по чл. 10, ал. 1 и 2 от Закона за пътищата и осъществяване на контрол и надзор върху доставчиците на услуги за електронно събиране на такси за изминато разстояние - националните доставчици на услуги за електронно събиране на такси за изминато разстояние и доставчиците на Европейската услуга за електронно събиране на такси за изминато разстояние (ЕУЕСТ) и върху доставчиците на декларирани данни.

Осигуряване на ефективно управление на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние, както и дейности по практическото прилагане, въвеждането, функционирането и контрола на системата за събиране на пътните такси, свързани с опериране на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време за пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса до или равна на 3.5 тона (електронна винетка) и на база изминато разстояние за пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 тона (тол) е реализиране на ангажиментите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството по „Политика за поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, свързана с подобряване на транспортната достъпност и интегрираното управление на водните ресурси и геозащита“ и бюджетна програма „Рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шиши къде си

    28 1 Отговор
    Да ги извади дебелян пеевски праите, бе, нали само неговата фирма обслужва тол системата. Що ние данъкоплатците. Ще горите скоро в София.
  • 2 Базуката

    36 0 Отговор
    А така, ТРОЛ системата е важна и начин за точене на парички 😀
  • 3 Адвокат Г

    27 0 Отговор
    Колко? Честно? Тези мяра нямат! После за адвокати има вицове!
  • 4 гост

    27 1 Отговор
    Нали трябва да се финансира от постъпленията, защо им се плащат и то толкова милиони от бюджета? Разборам ако парите влизат в бюджета, например 300млн. влизат, те дават 90млн, да ама не е така. Пак ни клецат здраво и след някоя година ще се окаже, че не може да се изплащат заемите и хайде като съседите гърци пред фалит.
  • 5 Димов

    27 0 Отговор
    Сираци и болни чакат на капачки. Култът към долар и евро е изместил всякаква човещина от управниците ни.
  • 6 Йозеф

    20 0 Отговор
    Изпълнението на дейности се обезпечава от приходи. АПИ придоби ли вече ТОЛ системата или още плаща на вятъра?
  • 7 А,де ...

    22 0 Отговор
    ''Средствата ще бъдат използвани за обезпечаване на дейностите на специализираното звено НТУ в АПИ през 2019 г., което..... ''. Дрън-дрън-дрън. Накратко, пак ще гледаме: ''тука има-тука нема''.
  • 8 Кой68

    19 0 Отговор
    Поредната бездънна каца?Преди да е започнала да работи вече генерира загуба вместо печалба.
  • 9 ррдрв

    12 0 Отговор
    Абе некой да е искал ТОЛ?
    Не, сега и разходи ми генерират и ние и вие ги плащаме....
    Ужасни тъпаци кожодери!
  • 10 Бат Вал

    9 0 Отговор
    Все се е крало, но тия крадат десетки милионо, и даже не се крият! А българите.... глупав и страхлив народ!
  • 11 Ей каишков

    9 0 Отговор
    Направи магистралите сложи кабини и бариери назначи хора на работа за добра заплата и направи алтернативен може и селски път и кой иска се качи на магистралата кой не иска да пътува 3 дена но да го има както назапъд така и тук и стига с тези промени за колите и застраховки те секи месец не се наядохте парите трябва да влизат в държавата не в нечий джоб
  • 12 Васил

    6 0 Отговор
    Май Тол системата има само разходи без приходи????
  • 13 Ufaf

    1 0 Отговор
    Това нещо работи само за да бъдем съвсем ограбени. Първи въпрос- Справедливо ли е ? Къде е правилото като в другите европейски страни да плащаш щом и колкото ползваш. Не -тук продължава дрането на общо основание . Автомобил притежаваш ,шофираш и значи си овца за стригане. Докато не се качим отново на каруците с животинска тяга няма да мирясат ,но и за това сигурно ще измислят такси ,нищо ,че всъщност си по черен път . Къде е алтернативния път , щом всички виждаме какво ни карат да плащаме -втора и трета категория са остатъци от пътища не отговарящи на никакви условия. Грабители и крадци висящи като воайори скрити в храстите. Администрация на Гербери . Алчни мръсници. А оня няма ли да го оправят най-после щото има "Свински грип " .
  • 14 ехооо

    1 0 Отговор
    Еййй, хора, вземете я закрите. То толкова пара прошиляхте за тоя ТОЛ, че 100 години ме можем ги събра! С тия милиони и май милиарди за ТОЛ, щяхте цяла България от край до край да асвалтирате! А сега ни ТОЛ ни асвалт. Земята на дупките - пущинак от край, до край!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове