Last news in Fakti

31 Юли, 2019 19:40 2 011 30

Президентът: Чумата по свинете засяга всички българи

  • румен радев-
  • ф-16-
  • африканска чума

Кризата по свинете е само част от общата кризисна ситуация в страната, заяви Румен Радев

Президентът: Чумата по свинете засяга всички българи - 1
Снимка: БГНЕС

За мен е изключително важно в настоящия момент държавата да демонстрира своята отговорност и способност да се справи с африканската чума по свинете, защото тя засяга не само бранша, но и всички българи. Това каза президентът Румен Радев на откриването на среща с представители на държавните институции във връзка с кризата с африканската чума по свинете.

"Кризата по свинете е само част от общата кризисна ситуация в страната, свързана и с пробива в НАП, засегнал пет милиона български граждани, и с неизгодните в правно и финансово отношение договори за F-16, засягащи в перспектива всички българи, с набиращите енергия протести за избора на нов главен прокурор. Всички знаем, че в България недоволните са много повече от протестиращите", каза президентът.

Радев допълни, че тази криза засяга хилядите българи, които разчитат на домашните животни за прехраната си. „Дълбоко съм убеден, че можем да се справим с обединените усилия на всички институции, на местната власт, на бизнеса, на браншовите организации и на всички български граждани, за които е необходима отворена и мотивирана информационна кампания", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРкаскет

    13 13 Отговор
    Най-вече червените свинчуги!!
  • 2 Конфуций

    23 7 Отговор
    Няма чума. Има измислена болест, за да се купува повече от магазина. За съжаление това засяга всички българи

    Коментиран от #20

  • 3 Депутатите излизат в отпуск

    19 4 Отговор
    А държавата гори. Пак си ги изберете.

    Коментиран от #14, #29

  • 4 Бъркаш Президенте

    11 2 Отговор
    Нашите"турци' вече си внасят о Константинопол прясно свинско за софрата им!
  • 5 копи пейст

    6 8 Отговор
    ..........АЧС е проблем за всички страни от Задкавказието и Южна Русия. Това създава реални рискове от проникването на вируса в България главно с фериботната връзка Бургас – Поти и чартърни полети от Армения и Грузия до летищата във Варна и Бургас.[1]
  • 6 Ernesto Guevara

    18 2 Отговор
    Чумата унищожава четирикраките прасета.а двуногите свине унищожават България
  • 7 боцмана

    16 6 Отговор
    Няма ли чума по герберите?

    Коментиран от #21

  • 8 Спрете да ядете месо

    9 4 Отговор
    И така ще накажете много мутри политици олигарси
  • 9 250 свине

    12 2 Отговор
    Чумата по свинете в парламента ли има предвид ?
  • 10 Жоро

    15 2 Отговор
    Пълна пародия.Доказваш 10 болни прасета а другите хиляди без да са болни ги убиват.После ще внасяме 20 годишно замразено от чужбина което е за подмяна от техният НЗ
  • 11 А БЕ

    12 7 Отговор
    Всички комунисти страдат от ЧУМАТА !
  • 12 Све

    13 3 Отговор
    БАБХ е престъпна, некомпетентна, антибългарска организация. Гледайте пресконференцията за чумата в БТА. Нито лев за тази държава докато мутрите престъпници са на власт и докато стадото спи
  • 13 Сега разбрахте ли защо

    6 5 Отговор
    Евреите отхвърлят свинското преди 2000 години?
  • 14 Коментар📝

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Депутатите излизат в отпуск":

    Никой не ги Избира (+500 000 КОСТИНБРОДСКИ БЮЛЕТИНИ)И ВСИЧКО Е ТОЧНО
  • 15 Behemoth

    6 0 Отговор
    Бах ви ако сфинското стане десет лева ще се коли наред....
  • 16 el texeran

    3 3 Отговор
    Еми нали точно ушанката искаше да прави авиовръзка с Грузия??
  • 17 Кой68

    6 1 Отговор
    Голямо прозрение👍👍👍.Кажи каква е сделката да не наложиш вето на договорите?😉
  • 18 месара

    1 1 Отговор
    на явно не и циганите, щом крият прасетата!
  • 19 TтТ

    5 2 Отговор
    Много ме съмнява и чумата и НАП атаката да е подготвена от тия комунистически кретени! Тия правят атентати и убиват елита на БГ, какви им пречи да подкопават всичко с техните болни мозъци?????
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТтТ

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "боцмана":

    То не ходи по хората, ама комунистите ако ги засегне,жална им майка!
  • 22 Кольо

    4 2 Отговор
    Всички „висоооокоинтелигентни ” КОМУНИСТИ са засегнати от ЧУМАТА!
  • 23 копи пейст

    2 3 Отговор
    За първи път болестта прониква в Европа през 1960 г. Това се случва в Португалия при внос на свинско месо от Ангола. Тя бързо намира гостоприемници сред иберийската свиня – порода, подобна на полудивата източно-балканска свиня. Няколко месеца по-късно болестта е регистрирана в Испания отново сред представителите на полудивата иберийска порода прасета.

    През 1967 г. заболяването е регистрирано в Италия, след като прасета са изхранвани с кухненски отпадъци, събирани от летището в Рим. През 1978 г. АЧС е установена на остров Малта. Първичното огнище е причинено в резултат на изхранването с кухненски отпадъци от корабите. Поради широкото разпространение на болестта се налага унищожаване на цялото поголовие от свине на острова. През 1978 г. АЧС е установена на остров Сардиния сред полудиви свине, отглеждани при пасищни условия. Източник на вируса са хранителни отпадъци, консумирани от представители на тези свине на паркинги по протежение на магистралата, свързваща Каляри със Сасари. АЧС и до днес е ензоотично заболяване на територията на острова.

    През 1986 г. АЧС е регистрирана и в Нидерландия. Заболяват свине от две стада, изхранвани с кухненски отпадъци от болници и ресторанти. Болестта е ликвидирана, след като са унищожени 6641 животни. Една година по-късно болестта е регистрирана и в Белгия. Предполага се, че заболяването е проникнало в страната посредством колбаси, закупени от белгийски турист в Португалия. Заразени са 12 ферми с 33 763 свине.
  • 24 Тази африканска чума по свинете

    4 0 Отговор
    Ще затрие българите. Живо прасе няма да остане в кочина
  • 25 Баба Ванга

    3 0 Отговор
    ...българия ке се затрие кога черна чума тръшне прасетата..
  • 26 Гошо

    0 0 Отговор
    То и самальотите ни засягат ама кво от туй!?!?
  • 27 Ввв

    3 0 Отговор
    Прибирайте делянчо да не се разболее
  • 28 Хгяяяу

    2 1 Отговор
    Когато си в парламента и си се наял с евтините кюфтенца и са ти напълнили гушката много ти пука, че хората гладуват и че фалират свинекомлекси, които и без това трудно оцеляват.
  • 29 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Депутатите излизат в отпуск":

    Те сами си се избират!
  • 30 шоп

    1 0 Отговор
    Сега президенто Радев , че наложи едно яко ВЕТО против чумата по прасетата и нещата че се оправят ,така де и он да направи нещо, па макар и ВЕТО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове