1 Август, 2019 17:41 4 090 21

ГЕРБ-Русе се бунтува срещу българския Илон Мъск

  • росен даскалов-
  • герб

Гербаджиите от крайдунавския град искат те да посочат своя фаворит за партията

ГЕРБ-Русе се бунтува срещу българския Илон Мъск - 1

От ГЕРБ-Русе с декларация отричат, че са предлагали на Изпълнителната комисия Росен Даскалов да бъде избран за общински ръководител на тяхната партия. Това става ясно от документа на ГЕРБ - Община Русе.

Документът е адресиран до председателя на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов, както и до членовете на Изпълнителната комисия.

В декларацията, подписана от 20 члена на ГЕРБ-Русе, пише, че те с изненада установили на 31 юли 2019 г., в 20:30 часа, че на официалната „Фейсбук“ страница на ПП ГЕРБ - Област Русе е публикуван текст със следното съдържание: "Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ - Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер".

20-те членове на общинското ръководство на ГЕРБ - Русе категорично се разграничават от публикацията. "Подобно решение никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с нас, което го прави нелегитимно! Обявяваме за абсолютно неприемливо погазването на установените демократични правила и процедури, в т.ч. и на Устава на ПП ГЕРБ, за избор на ръководни позиции в партията", пишат от общинското ръководство на партията.

От русенската организация на ГЕРБ са категорични, че не е потърсена тяхната воля.

"Лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ - Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията", пишат в декларацията си до Борисов от местната структура.

Те се опасяват, че Изпълнителната комисия е била подведена и искат незабавно преразглеждане, отмяна и публично опровергаване на това еднолично решение от страна на партийното ръководство.

От русенската организация на ГЕРБ са категорични, че всяко друго действие би довело до разпадане на общинската структура на ГЕРБ в Русе. То би означавало своеобразно политическо самоубийство в навечерието на предстоящите местни избори в нашата община.

Въпреки недоразумението от общинската организация имат готовност да работят за: "поредната знакова изборна победа на ГЕРБ в община Русе, защото нямаме желание градът ни да се върне там, откъдето тръгна преди 8 години".

В същото време русенските гербаджии са категорични, че кандидатурата на Росен Даскалов като кмет на община Русе е неприемлива и те нямат мотив да работят за него.

Очакванията на местната структура е по време на номинациите за местните избори през октомври 2019 г., които ще са на 8 август, да присъстват и представители на Изпълнителната комисия с опит в местното самоуправление. Русенските гербаджии се надяват от Изпълнителната комисия на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местната структура на партията.

Декларацията е подписана от членовете на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - община Русе:

Иван Григоров

Емил Милушев

Михаил Павлов

Димитър Кънчев

Наталия Кръстева

Събина Павлова

Димо Тонев

Василена Цанкова

Светлозар Симеонов

Невяна Атанасова

Божидар Стоилов

Ехлиман Етем

Венета Недева

Мариела Йорданова

Петър Петракиев

Красен Колев

Светлин Савов

Ивелина Гайрева

Румен Русев

Людмила Сапунджиева

Припомняме, по информация на 24 часа от ГЕРБ сменят кметовете на Русе - Пламен Стоилов и Видин - Огнян Ценков, вероятно и на Разград д-р Валентин Василев, който е бивш областен управител и два пъти.

Пловдивският кмет Иван Тотев заяви, че няма да се кандидатира за трети мандат, а колегата му от Хасково - Добри Белииванов бе изключен от партията през 2017 г. при разрастване на скандала "Кум гейт".

В момента ГЕРБ имат 21 от 28-те кметове на областни градове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драма

    36 3 Отговор
    Герберски кавали
  • 2 гарантирано от ГЕРБ

    35 2 Отговор
    Хай де пак ... Кой ми сра в гащите. Орешарски е виновен
  • 3 гербави идиотизми

    22 2 Отговор
    Най-важната новина от днес!
  • 4 ГЕРБ завинаги

    5 25 Отговор
    Всички комунофили да мрат

    Коментиран от #5

  • 5 ха ха

    33 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ завинаги":

    По-голяма зомбирана комуна от ГЕРБ има ли?
  • 6 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АБЕ ХОРА , РЕЖЕ СЕ ВЪРШЕТО НА ЕЗИКА -И ПОЛЮТИКОСА НЕ СТАВА ЗА НИЩО !!! АЗ ИСКАМ ДА ОТРЕЖА ВЪРШЕТАТА НА ЕЗИЦИТЕ НА : "ЖАБОКЪТ КЪРМИТ -ПУЛЬО ВДИГОВЕЖДОВ ЧЪПКОНОСОВ" ОТ ТВ Е И НА " ТОНИ -ПЛЮНКАТА ...ВЪЗРАСНАЛ ДО АНТОНИЙ-ХРАЧКАТА " ТВ-ЮРЪП !?!?!?
  • 7 Факт

    13 0 Отговор
    А пържоли и кебапчета ще има ли!?
  • 8 ....

    2 11 Отговор
    Смърт на комунизма,да живее демокрацията!
  • 9 Фен

    3 0 Отговор
    Росен е бастун. А комунетата - боклуци.
  • 10 Пламен Дим. Петков

    8 0 Отговор
    Умира им далаверата на тези!
  • 11 Клуб на Неграмотника

    9 4 Отговор
    Ние винги гласувме за ГЕРБ защто ут ГЕРБ плюят по конунисите! Ааресваме и Иван Костов защто и той плюише по комунистите
  • 12 Име

    13 1 Отговор
    Сигурен съм че местният клон на организираната престъпна групировка ГЕРБ с лекота ще се оттърве от 20-те мишока, нарушили неписания указ и ще продължи да си съществува. Кандидат крадци, облечени с политическа власт, има много.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 цвцв

    8 0 Отговор
    крадливи гербераси разбихте целия град на ул.згориград година ще струвате маркировката на ул.шипка е идиотска от родина3 не можеш да отидеш в родина г----- м-----

    Коментиран от #16

  • 15 инчхай

    3 0 Отговор
    миризлив скункс да ми яде

    Коментиран от #17

  • 16 БКП

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "цвцв":

    По крадливи от комунягите няма, сега пак с всякакви средства гледат да се докопат до властта и да се накрадат на воля, ама доста ще почакат,я може и изобщо да не се уредят
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Русенец

    4 0 Отговор
    Тези подписали Декларацията са все отбор крадци оцапани до шията в корупция, начело с Иван Григоров, който покрай изхранването на децата в общинските детски градини стана милионер. Наталия Крастева кара хората да живеят покрай преместваеми тоалетни в ужасна миризма .
    Всички са за борсата, а не да вземат по 3-4 хил. лв. на месец.
    Това е резултата от управлението на Великият и Недостижим Пламен Стоилов - върха на наглостта и корупцията в Русенската история.
  • 19 чумата ГЕРБ

    3 1 Отговор
    Шайката от Сдс, Ндсв, Герб, ДПС, Вмро, ОП вън от политиката. Сега правят и други шайки-партии да оберат опозиционния вот срещу Герб и останалите около тях и същият да не отиде при БСП. Партиите на Иванчева, Слави Трифонов е с тази цел и други партии ще създадат за разбиване на протестният вот срещу Герб. Единствената Миролюбива партия е БСП.
  • 20 Русенец

    4 0 Отговор
    Стига с тоя "български Илон Мъск". Сравнението е смешно, та чак жалко.
  • 21 аблановчанин

    0 0 Отговор
    Тази, дето името и е най-отдолу - Людмила - преди да стане кмет беше егати неграмотната и сополива. Гледаше компютъра като индиянка. А сега не може да се говори с нея. Пази боже сляпо да си помисли, че е прогледало.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове