Last news in Fakti

29 Май, 2012 13:40 1 467 0

СДС намира нов лидер до 2 месеца

  • сдс-
  • мартин димитров-
  • борис марков-
  • дсб
СДС намира нов лидер до 2 месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Новият лидер на СДС ще стане ясен след около два месеца, съобщи на пресконференция Борис Марков, член на Националния изпълнителен съвет на синята партия. В началото на юни съветът ще избере временно действащ председател на мястото на досегашния титуляр Мартин Димитров, който подаде оставка.

Димитров бе обещал да се оттегли, ако синята партия отхвърли предложението за нова Синя коалиция на ДСБ, както стана. „Ако не бъдем заедно с ДСБ, ще накараме избирателите си да се чувстват като деца на разведени родители“, защити тогава позицията си Димитров. Така СДС ще търси друг формат за явяване на парламентарните избори догодина и отказа да участва във второ издание на Синята коалиция.

Марков, който бе един от най-големите критици на продължаването на брака с хората на Иван Костов, гарантира, че  новият водач на СДС ще бъде избран като пръв между равни. Той гарантира, че СДС няма да се превърне в лидерска партия.

Предстоят номинации на желаещите да заемат овакантения пост. Целта е до септември сините да са с постоянен лидер.

Иначе СДС отново бе описана като партия, която се бори за гражданските права и свободата, има за свой основен опонент БСП и не е „талибанска опозиция“.

Напрежението срещу Костов и ДСБ назря най-вече в столичната организация на партията, а бившият президент Петър Стоянов, една от легендите на СДС, заяви че няма да гласува за нея, ако отново избере коалицията с ДСБ.

Синята коалиция бе създадена в началото на 2009 г. от 5 десни партии: СДС, ДСБ, Българска социалдемократическа партия, Обединени земеделци и Радикалдемократическа партия в България. В проекта за Синя коалиция – 2 имаше глава за разширение с други партии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА