Last news in Fakti

16 Май, 2012 11:54 1 265 1

Мартин Димитров: Обединение срещу тъмните сили

  • мартин димитров-
  • синя коалиция-
  • сдс
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да обединяваш е трудна работа. Да обединяваш ценности, а не интереси още по-трудно. И това го знаех, когато преди три години бях избран за председател на СДС. Тогава си поставих целта да работя за единството в дясно – за политики, които да променят България и да дадат шанс за по-добър живот на гражданите й.

Това пише в блога си Мартин Димитров, който във вторник беше бламиран от партията си за запазването на Синя коалиция.

На вчерашния Национален съвет на СДС победиха интересите. Зад тях стоят скрити сили, които от години се опитват да раздробят десницата. И това пролича, защото представителите на тези интереси не предложиха свои идеи за развитието на партията, не предложиха за дискусия своите ценности за бъдещето на партия, нито пък политики, които да подобрят живота на българите.

Значителна част от делегатите, гласували против затвърждаването на съюза „Синята коалиция” са фиксирани в една личност, която се превърна също в символ на разделението. Тази фиксация надделя за пореден път и доведе до ново разделение. Омагьосан кръг, който повлича като водовъртеж добрите политики на СДС и ги праща там, долу в дъното, сред тинята.

Силите, за които вече споменах, са няколко. Едната – икономически кръг със сериозно влияние иска директно да си купи партия. Другата, която управлява в момента, е с изключителен интерес да смаже опозицията чрез усилване на вътрешните битки, каквито се случват и отдясно и отляво. Третата, се опитва като политическа „Горгона” да се вмести в дясно. Четвърта, с монархически наклонности, се търси политическо възкресение. Егоцентричните амбиции на неуспели кандидати за всякакви постове успяват да се превърнат в притегателен център на всички тези сили. Това е рушене отвътре, което не смятам да позволя и ще боря за СДС докрай.

Аз си подадох оставката като председател на СДС заради липсата на принципи – явление, което обезцени българската политика. Бях избран през 2009 г. да обединя десницата, а обърканото и реваншистко мнозинство в Националния съвет реши друго.

Аз продължавам да се боря за политиките на СДС, които да подобрят живота на българските граждани. Ще задавам публично неудобните въпроси. Няма да позволя продажбата на СДС на тези тъмни сили, които пробиха вътре в партията.


 

Блогът на Мартин Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гигов

    0 0 Отговор
    Нищо не може да ви спаси вече, отдавна потънахте за радост на българския народ