Last news in Fakti

16 Май, 2012 15:23 1 152 2

СДС подкрепи грешни решения заради Костов

  • софиянски-
  • синя коалиция-
  • сдс-
  • иван костов-
  • решения
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

СДС подкрепи много от грешните управленчески решения заради Иван Костов. Синята коалиция гласува два пъти за очевидно провален държавен бюджет на ГЕРБ. Това заяви в ефира на Нова телевизия – предаването „Здравей, България" тази сутрин лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски в коментар за окончателното решение на СДС да разтури „Синята коалиция” с ДСБ.
„Костов има заместник-министри в кабинета, той участва във властта поради което той споделя с ГЕРБ отговорността за управлението на страната". Не може да участваш в управлението и същевременно да си опозиция, коментира още бившият премиер и столичен кмет.

Той подчерта, че против обединението на светло- и тъмносините на съвета във вторник са гласували представителите на СДС, които много искат да участват в управлението, но все още не са стигнали дотам.

Отхвърленото споразумение между двете десни партии не е добро решение за всички, „които имат сантимент към дясното", най-вече защото липсва идеология и ясна политика за в бъдеще, категоричен бе Софиянски. Той постави акцент на приоритети, които характеризират политиката на дясното и очерта параметрите на актуалния политически спектър. 
Той прогнозира, че Меглена Кунева не може да стане шапка на дясното, защото е заела центристка позиция, измествайки НДСВ.

Софиянски изрази надежда, че дясната политика ще се запази, независимо дали СДС ще остане самостоятелна партия или отново ще влезе в някаква коалиция.

„Смятам, че ГЕРБ води политика на лява партия", каза още Софиянски.

„Дано това, което се случва сега при сините, да е едно добро прочистване", каза Софиянски. И изрази увереност, че сините ще влязат и в следващия парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wise

    0 0 Отговор
    Този политически труп най-добре да си мълчи. А неговите бивши авери от СДС отдавна са на бунището- където им е мястото
  • 2 рацемоза

    0 0 Отговор
    Господи помогни ни!Първо Мартин Димитров казва,че Герб влияе върху СДС и иска разцепление на десницата,а Софиянски твърди,че да се измъкнат от лапите на ГЕРБ СДС гласуват против синята коалиция.Пълен хаос!Само Костов и ДСБ ,а тези да си дрънкат ,колкото душа иска!