Last news in Fakti

31 Май, 2012 17:31 968 0

337 нелегални превозвачи за 1 година

  • нелегални превозвачи-
  • ивайло московски

Автомобилна администрация залови 337 нелегални превозвачи за малко повече от година, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриването на TRUCK SHOW KAMIONI 2012. По думите му 96 от тях са извършвали товарни превози, а 241 са превозвали пътници, като автомобилите им са спрени от движение за 6 месеца.

Ефектът от тази мярка е не само административен, но до голяма степен и възпитаващ, което е и нашата цел – да сведем до минимум незаконните превози, каза още министър Московски. Той допълни, че за да достигнем стандартите на Европа е необходимо не само да засилим контрола, но и да обновим автомобилния парк, което ще подобри, както обслужването на товарните превози, така и имиджът на страната ни като добър партньор в автомобилния транспорт. Министър Московски изрази оптимизъм, че през последните години, въпреки кризата се забелязва трайно обновяване на парка.

По време на събитието министър Ивайло Московски участва и в тестването на тежкотоварни автомобили. TRUCK SHOW KAMIONI 2012 се провежда на 31 май и 1 юни на летище Лесново, община Елин Пелин.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА