Last news in Fakti

4 Юни, 2012 06:00 1 110 0

Истински биохрани пред езерото Ариана

  • биохрани-
  • биопроизводители-
  • базар

Три дни ще продължи изложбата - базар

На 4, 5 и 6 юни в градинката пред езерото Ариана в София ще се състои тридневна изложба - базар на сертифицирани български биопроизводители, съобщиха от МЗХ.

Производителите ще покажат продукцията си, а посетителите ще могат да се възползват от преференциални предложения и да опитат истински биохрани. Изложението ще е отворено от 10,00 до 21,00 часа от 4 до 6 юни. Събитието ще бъде открито от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Паралелно с изложбата базар ще се проведе и семинар за биопроизводители и журналисти на тема "Био продуктите – чисти, качествени и здравословни с пълна гаранция за потребителите". Семинарът ще се състои на 5 юни от 10,00 до 13,30 часа в Грандхотел "София". Заместник-министър д-р Цветан Димитров ще открие събитието в 10,00 часа.


Сред акцентите на семинара са теми, засягащи съдържанието на полезни и вредни вещества в биохраните и сравнението им с конвенционалните храни. Лекторите от България и чужбина ще представят последните данни, свързани с биопродуктите, как да четем етикетите и да разпознаваме биоментетата. Представители на различните контролни органи ще разкажат как биопродуктите се проверяват по цялата верига докато стигнат до клиентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА