29 Август, 2019 11:41 2 252 30

Танева категорична за Голямо Враново: Всички прасета на евтаназия

  • африканска чума-
  • голямо враново-
  • евтаназия

Тя потвърди, че в момента наистина от един месец няма болно животно в свинекомплекса в Голямо Враново, но вече болестта един път е влязла там

Танева категорична за Голямо Враново: Всички прасета на евтаназия - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева каза в сутрешния блок на бТВ, че правилата важат за всички, без изключение. Коментарът ѝ е във връзка с това, че към момента от свинефермата в русенското село Голямо Враново настояват да не се евтанизират живите около 18 000 прасета.

Танева обясни, че от ЕК категорично заявяват, че не може да не се прилага умъртвяване на всички прасета в районите с АЧС.

Тя потвърди, че в момента наистина от един месец няма болно животно в свинекомплекса в Голямо Враново, но вече болестта един път е влязла там. „Правилата не сме ги измислили ние. Това са правила на ЕС“, заяви отново Десислава Танева.

Министърът коментира и писмото на директора на БАБХ, което е изпратено до СЗО за броя на животните, които са убити и загробени.

По думите ѝ, по принцип СЗО се информира за броя животни, които са засегнати. Това означава такива, които са евтанизирани и които ще бъдат евтанизирани, обясни тя. На въпрос какво тогава означава използваната дума в писмото на БАБХ до СЗО „killed“, министър Танева отговори, че в случая тя се превежда като засегнати. Все пак тя обеща да се запознае по – подробно с документа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    18 0 Отговор
    Да го на твойте близнета
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дееба боклука

    21 1 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 4 Мръсна брадавици

    27 2 Отговор
    Грозна мъстия
  • 5 ...

    29 2 Отговор
    Бял ден да не видиш ти и всички 240 прасета и твоите близки.
  • 6 EL chochone оригинала

    11 12 Отговор
    АМИ КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА КОГА ЩЕ Я ЕВТАНИЗИРАТ.???

    Коментиран от #8

  • 7 Мартин

    26 0 Отговор
    Сещам се и аз за едни 240 заразени прасета, ама чакам някой роднина да си направи фирм..
  • 8 Евтаназия

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "EL chochone оригинала":

    И за Корнелия и за Бойко мършата
  • 9 ДДРОнег

    24 0 Отговор
    И гербаджиите в прасетата заедно !!!
    Абе като не са заразени, поне продайте месото, бре (цензура, ЦЕНЗУРА, цензура)
  • 10 Йозеф

    13 1 Отговор
    Измислиха нов английски, браво!
  • 11 Явно

    32 0 Отговор
    осъществяват успешно план РАНЪТ 2 и унищожават българското животновъдство и обезлюдяват българските села.

    Коментиран от #12

  • 12 Мартин

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Явно":

    Не брато, просто искат да изкарат животновъдството от частният дом и да принудят всички да си купуваме бразилско минало през 5-ма роднини на точните хора.
  • 13 гост

    12 0 Отговор
    Защо , когато ги избират са хрисими, а после стават зли ?
  • 14 Екарисажа...

    16 0 Отговор
    Права си другарко Танева,трябва всички прасета да бъдат ... ,включително и тези от Парламента.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Андрей Найденов

    25 0 Отговор
    Повече от година твърдя,че епидемия от чума в България няма,това е заболяване което нормално се среща около 1процент във природата така е от години.Някъде е нормално да се разболее и умре някое прасе дали от чума или някоя друга болест това не е повод за обявяване на епидемия от чума,камо ли да избият на хората прасетата по кочините.Ха сега да обяснят власт имащите как като чумата е ОСТРО ЗАРАЗНА на повечето прасетата във въпросната ферма им няма нищо, не трябваше ли вече да са умрели?Или собственика на въпросната ферма няма достъп до евро пари?И защо по гората никъде няма масово измрели диви прасета,а само удобно намерени единични бройки тук там?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 onq s konq

    5 3 Отговор
    Таа много ми аресва начи!Ако си поиска ше и дадем бес да се замислим изопщо!
  • 19 ГОЛАТА ИСТИНА

    10 0 Отговор
    Нали всички пари за умъртвяване на свинете трябва да минат през нечия банка... с цената на какво обаче ?
  • 20 Бамби

    18 0 Отговор
    Чума няма, но през няколко месеца се явява някаква "болест" по животните и следва масово унищожение на пилета, кокошки-носачки, яйца, прасета - затрива се поминък, затрива се ХРАНА! А сега и лозарството е под угроза - никакво садене на нови лозя!Очаквам в близките 3-4 месеца да се обяви епидемия от луда крава, за да хакнат и говедовъдството.Явно такива са разпоредбите от горе: да не се дава възможност за развитие, а вече произведеното да се унищожи...През вековете така се е предизвиквал гладомор, сега също, но с меки средства, без война и със все така впечатляващ краен резултат.А правителството мълчи и съсипват.Господ да ги накаже дано, бял ден да не видят те и техните деца и внуци!
  • 21 селската министърка

    8 0 Отговор
    Като селянка дойде и като селянка ще я изпратят.
    Няма ли поръчка за джипове от това министерство?
  • 22 Браво

    11 0 Отговор
    Еми тогава започнете от бойко и пеевски
  • 23 Боне крайненеца

    9 0 Отговор
    Поредното доказателство , че партията ГЕРБ е наследница на най - долната утайка на комуноидните си предшественици- нямат страх от БОГА! Но ще дойде и за тях не ,,народен съд", а СЪД от НЕГО ( БОГ или НАРОДА) кой ще първия съдник ще видим , около Димитров ден .
  • 24 бял

    10 0 Отговор
    И ти,герберска свиньо си за евтаназия
  • 25 Golqmo Vranovo

    10 2 Отговор
    От тая по-голяма чума няма
  • 26 Иванов

    4 0 Отговор
    Народен съд трябва ,пак.
  • 27 Марио Кроненберг

    5 0 Отговор
    В БГ няма чума по прасетата, освен чумата по едни 240 прасета в парламента, които с години се угояват за сметка на народа, купуват си по 10 апартамента, и изобщо крадат както могат, но за тях евтаназия няма... 😠😠😠
  • 28 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Кво да очакваш от безхарактерни слуги...
  • 29 Стайков

    0 0 Отговор
    Да дереш кожата на собствения си народ, това се казва предателство. Нека това да е уроки за госпожа Танева. Защото, рано или късно, този народ търси сметка за загубеното. Това не съм го измислил аз. Това си е историческата последователност в Българско.
  • 30 Щукар

    1 0 Отговор
    Госпожо Танева,изтребете всички животни в България,та да ви е удовлетворена душата! Изпълнете предсрочно заръката на вашите покровители и отровители на страната. Та дано накрая да мирясате. Вие при фризьорки и при маникюристки не ходите ли? Или в магазини за дрехи,както другите жени,а се занимавате с трепането на животни?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове