Last news in Fakti

5 Юни, 2012 20:35 1 322 1

Трима в неизвестност след взривовете

  • взривове
Трима в неизвестност след взривовете - 1
Снимка: БГНЕС

Трима души са в неизвестност след взривовете в складовата база за утилизация на боеприпаси и се издирват. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, който присъства на заседанието на мястото на инцидента с областните управители на Сливен и Ямбол и министъра на отбраната Аню Ангелов, съобщи Радио Фокус Сливен.
 

Вътрешният министър Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов участваха в заседание на кризисния щаб след инцидента в предприятие за утилизиране на снаряди в близост до „Петолъчката“, съобщиха от МВР.

Заместник-главният прокурор Бойко Найденов, областните управители на Ямбол и Сливен, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, директорите на двете областни дирекции на МВР и представители на други институции участваха в заседанието. 18 души са изведени от зоната след взривовете. Всички са преминали медицински преглед. Девет от тях са настанени за лечение в болниците в Ямбол и Сливен, по данни на здравните заведения. Към момента няма данни за загинали. Трима са в неизвестност, по информация фирмата - работодател. Издирването им продължава.

Спасителната операция се осъществява с помощта на две високопроходими бронирани машини на армията от типа „пустинна котка“.

Веднага след подадения сигнал на тел. 112 са предприети действия за обезпечаване на безопасността на хората в близост до инцидента – влезе в сила планът за действие при евакуация, започна обособяването на трикилометрова зона за сигурност, движението в района на „Петолъчката“ беше пренасочено по обходни маршрути - обобщи вътрешният министър.

Извършват се редовни замервания на чистотата на въздуха в района.

По заповед на областния управител на Сливен са евакуирани жителите на с. Горно Александрово. 150 от тях са настанени в училището в с. Блатец. Осигурени са им завивки от БЧК и дежурни екипи от полицаи и пожарникари. Полицейски екипи ще патрулират в Горно Александрово, за да обезпечат охраната на имуществото на евакуираните.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    dano da niama zaginali