Last news in Fakti

6 Юни, 2012 08:54 1 211 0

Движението в района на Петолъчката остава спряно

  • взривове-
  • петолъчка
Движението в района на Петолъчката остава спряно - 1
Снимка: БГНЕС

Остава спряно движението по пътя София – Бургас в района на пътен възел „Петолъчката” заради взривовете в склада за боеприпаси край стралджанското село Лозенец, съобщиха от Пътна полиция.

Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути, които са:

От София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец;

От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа - Зимница;

Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос - Бургас.

Затворен е и пътят Омуртаг – Котел, заради предприетите мерки в района на пътен възел "Петолъчката". Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.

"Сравнително спокойно е минала нощта в района около взривените складове. Няма опасност за живота на пострадалите", съобщи пред БНР главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Взети са проби на атмосферния въздух - няма опасност за населението. Днес се чакат и пробите от водата, като по предварителни данни и там няма проблем.
 
За изминалата нощ са станали два по-мощни взрива. Единият е бил малко след 1 ч. , а другият около 5.30 ч. тази сутрин. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА