Last news in Fakti

6 Юни, 2012 17:53 919 0

Няма констатирани нарушения в "Берета трейдинг"

  • взривове-
  • петолъчка-
  • "берета трейдинг"-
  • нарушения-
  • комисар-
  • божидар велев

 От началото на годината  досега са извършени пет проверки на фирма „Берета трейдинг”, две от които с РИОКОЗ, РИОСВ и Инспекцията по труда. Няма констатирани нарушения за тази фирма. Това заяви на пресконференция  комисар Божидар Василев, началник на сектор „Контрол на общоопасните средства“ в МВР .

Разрешителното на фирма „Берета трейдинг” е само за утилизация на боеприпаси. От началото на сключване на договора досега фирмата е утилизирала 329 тона боеприпаси.

Фирмите, които могат имат разрешение за утилизация в страната са осем, но само 4 от тях практикуват унищожение на боеприпаси. Тези осем фирми имат 12 склада на територията на страната. 98 общо са складовете в страната за съхранение на боеприпаси, съобщи още комисар Василев.

 Според него утилизацията на боеприпасите, които остават собственост на Министерство на отбраната,  е рискован процес, защото се извършват химико-физични процеси, които са непредсказуеми. Някои са негодни и опасни, каза комисар Василев.
.МВР е извършвало контрол на надеждността, въоръжена охрана, проверявали са се лицата във фирмата. МВР отговаря и за движението на боеприпасите, т.е. осъществява контрол на транспортирането им. Всеки месец трябва да се извършва проверка на дейността на тези фирми, уточни комисар Василев.

Комисар Василев отказа да коментира дали служителите във фирмата са имали право да носят включени мобилни телефони в себе си. Той уточни, че работниците не са имали право да притежават запалки, цигари. Изискванията са служителите да са с чисто съдебно минало, да не са били съдени и да са психически здрави. Необходимо е и да са преминали съответно обучение.

Факти.бг припомня, че след взривовете във фабриката за утилизация на боеприпаси трима работника все още се издирват и вероятността да бъдат открити жива е минимална. В болница са настанени 9 души, които са без опасност за живота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА