Last news in Fakti

6 Юни, 2012 10:59 1 431 0

Няма замърсяване на въздуха в района на инцидента

  • замърсяване на въздуха-
  • инцидента-
  • взривове-
  • петолъчка

Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Стара Загора извършва непрекъснат контрол на измерваните параметри

Няма замърсяване на въздуха в района на инцидента - 1
Снимка БГНЕС

Мобилна автоматична станция на Изпълнителна агенция по околна среда – София извършва измерване на качеството на атмосферния въздух в село Лозенец, община Стралджа. В непрекъснат режим станцията следи нивата на 12 атмосферни замърсителя, характеризиращи качеството на въздуха. Измерваните показатели са серен диоксид, азотен диоксид, азотен оксид, озон, фини прахови частици до 10 микрона, амоняк, въглероден оксид, метанови и неметанови въглеводороди, сероводороди, летливи органични вещества и полиароматни въглеводороди.
До 9:00 часа тази сутрин станцията не е отчела превишения на средночасовите норми по всички измервани показатели и не съществува опасност за здравето на хората в региона.
Най – близкият автоматичен стационарен пункт от системата за непрекъснат контрол на въздуха е в град Сливен. Резултатите, които той отчита също не показват превишения на регламентираните норми.

Продължава работата на мобилната станция за контрол на въздуха в село Лозенец и на екипа на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора по контрола на измерваните параметри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА