Last news in Fakti

7 Юни, 2012 07:12 810 0

Деца пострадали от катастрофи ще получат средства за лечение

  • деца-
  • катастрофи

Отдел „Пътна полиция” при ГД „Охранителна полиция” и Българският червен кръст организират днес среща, на която ще бъдат предоставени парични средства за лечение и възстановителна терапия на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На срещата ще присъстват 6 деца от София, Монтана и Сливен.

Средствата са набрани от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия към БЧК, който е учреден през 2005 г. Ще присъстват представители на партньорите във фонда: от министерствата на вътрешните работи, на транспорта и на здравеопазването, СБА, БФС, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани предствавители в България, „Здравноосигурителен институт” АД и др.

„Пътна полиция” ще предостави статистически данни за пътния травматизъм при децата. От БЧК ще информират за дейността на Националния дарителски фонд, подпомагащ пострадалите при ПТП деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА