Last news in Fakti

7 Юни, 2012 09:33 5 217 0

Измамници крадат бални рокли за сираци

  • абитуриенти-
  • измама-
  • рокли-
  • сираци
Измамници крадат бални рокли за сираци - 1
Абитуриенти 2012 - Снимка: БГНЕС

В инициативата на Ladyzone "Подари си роклята от бала" се включиха много млади момичета, които чистосърдечно подариха своите рокли, обувки и аксесоари от абитуриентския бал на тези, които не могат да си позволяват закупуването на такива. Намериха се обаче и хора, които да злоупотребят, разказва bTV.

Виктория разбира за инициативата "Подари си роклята от бала" от ефира на bTV. Веднага решава да дари нейната в името на добрата кауза. Включва се в инициативата и след няколко дни се свързва с Ася от Берковица. Момичето обяснява, че е от дом за деца, лишени от родителски грижи. Вики подготвя роклята си и я изпраща.

"Преди това споделих с един приятел, които също каза, че има костюм от бала. Той донесе и риза, и вратовръзка, която е ръчно рисувана. Изпратихме всичко това и просто й се обадих и й казах, да ми звънне, когато получи всичко. Изпрати ми имейл, който беше трогателен – направо ме разплака. Бях щастлива, че съм помогнала", разказва Вики.

След това момичето споделя във форума на Ladyzone къде е отпътувала роклята й. Оказва се, че тя не е единствената, която е изпратила тоалета си на Ася от Берковица. Тогава позвънила в дома в Берковица и директорката й е казала, че те тази година нямат абитуриенти и такова момиче не съществува.

Младежите се опитват да се свържат с Ася, но тя вече не вдига телефона си.

Росица от Варна е жертва на същото момиче от Берковица.

"Изпратих й снимки, каза, че й харесва. След няколко дни изпратих роклята. На следващия ден, получих съобщение от форума, от друго момиче, което е разбрало, че тя е измамница. Обадих се в дома в Берковица и оттам ми казаха, че няма такова момиче Ася и дори нямат абитуриенти тази година. Опитах се да се свържа с нея и ми вдигна телефона едно момче, той си призна, че лъжат, че са измамници", разказа Росица.

За съжаление това не са единствените две истории, при които се спекулира с добротата на хората, включили се в инициативата "Подари си роклята от бала". Четири рокли отпътуваха при един и същ човек в Две могили, Русенско.

За съжаление, оказва се, че дори в благородните каузи някои виждат възможност за лична облага.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА