12 Септември, 2019 23:00 5 523 25

Варна има най-модерния крематориум

  • кофчег-
  • варна-
  • крематориум

Пещта е последен модел от етажен тип с усъвършенствана технология

Варна има най-модерния крематориум - 1

Варна вече има един от най - модерните крематориуми в Европа, съобщи „Варна24“.

Ултрамодерното съоръжение, чието строителство започна през миналата година, е е с РЗП от 1200кв.м. и е изграден върху терен от около 8450 кв.м. в съседство със "Западен гробищен парк“ - Тополи. Техническото съоръжение е на немската фирма ИФЦВ, най-големият производител на такава техника в Европа, съобщи днес управителят на фирмата "Крематориум Инвест“ ООД Кирил Стоянов.

"Голямата вяра в добрите идеи ни помогна да реализираме нашият проект, въпреки трудностите, които не бяха малко. В началото това, което започнахме беше само една мечта, а днес вече е социална отговорност, тъй като мярката за едно модерно и цивилизовано общество е отношението към неговите покойници.

Това, което ние сме изградили дава възможност на тези, които изпращат близките си, да им отдадат нужната почит в последният им път. По-голямата част от вас, присъстващите тук, се занимават с този вид дейност и знаят, че да се говори или пише за погребалните услуги като за бизнес, без това да звучи неудобно, никак не е лесно. Строителството на обекта започна на 28 май 2018 г. , когато беше първата ни копка. Сградата се състои от административна част, модерна зала за провеждане на траурните церемонии, зала за раздаване, голямо хладилно помещение и зала за кремиране.

Пещта е последен модел от етажен тип с усъвършенствана технология. Технологията, гарантира на 100%, че в урната попада единствено праха от костите на починалото лице. Кремацията отговаря на европейските норми за отделяне на вредните емисии. Нашият проект е фокусиран не само върху пазара, клиентите и техните потребности и предпочитания, но и върху опазване на околната среда и осигуряване на възможност на хората да изпратят достойно близките си в последния им жизнен път.

„Благодаря на Господ за милостта и щедростта му, благодаря на ръководството и екипа на Община Варна в лицето на кметът Иван Портних и главният архитект на града Виктор Бузев, на екипът от архитекти и строителната фирма, благодаря и на нашите германски партньори, които инсталираха и предоставиха една от най-добрите техники в света за извършване на кремация. Нека си пожелаем здраве, добро партньорство, смели мечти и безкрайни хоризонти!", каза на откриването днес управителят на Крематориума Кирил Стоянов.

Работният процес в „Крематориум Варна“ е напълно автоматизиран с компютърно управление, което при необходимост позволява дистанционна диагностика от завода в Германия.

"Крематориумът решава един сериозен проблем за големите градове и в частност Варна, където са изчерпани местата за гробищни паркове. Кремацията е бъдещето за Европа. Тя навлиза все повече като основен метод за погребване. В Източна Европа все още е алтернатива, но в Западна е основен метод. Вече законът позволява прахът от урната да се съхранява в дома ни.

Всеки може да отдели кът от дома си, където да съхранява тленните останки на свой близък. Има хора, които предпочитат да положат урната в стар гроб. Виждали сте по филмите как аристократичните семейства имат специално място в дома си за урните на близките си, други предпочитат да разпръснат праха им на любимо място за починалия. Урната може да бъде съхранявана и в изградения при нас и колумбариен парк. Той носи наименованието "Варненски могили" и е направен като отделни могили, където лицето е с бял масив и с ниши, покрити с черни гранитни плочи.

Специфичното е това, че урните са немски, алуминиеви. При нашите кремации използваме шамотна плочка с идентификационен номер на починалия, така че ако нещо се случи с алуминиевия надпис и той се заличи или има няколко урни в гроб, по номера може да се разпознае коя урна на кого е. Този номер ние съхраняваме в база данни завинаги. Имахме огромен интерес към изграждането на крематориуми в Бургас, Русе и Благоевград, но на практика от това няма нужда, тъй като нашият крематориум може да поеме нуждите на половин България. При нас има готовност да се окаже и психологическа подкрепа на близките, знаете, че раздялата с близък човек и много болезнен момент за всеки", сподели неотдавна за Varna24.bg Кирил Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле

    22 2 Отговор
    А за колко ли време ще може да обработи квартал Максуда крематориума щом е немски би трябвало да е с двойно предназнацение?

    Коментиран от #22, #23

  • 2 Това е подръка на ББ за ВАРНЕНЦИ.

    19 4 Отговор
    То се видяло на къде ни водят. София се къпе в разкош а Варна в крематориума. Да благодарим ББ.

    Коментиран от #3

  • 3 Иво

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Това е подръка на ББ за ВАРНЕНЦИ.":

    Кат` не ти изнася, майна - бегом в Сев. Корея! Или хващай Балкана - както казваше навремето видно Старозагорско генералче/ шумкарче!
  • 4 Мартин

    23 1 Отговор
    Да изпратят най-видните политици да го изпробват за да сме сигурни, че работи правилно.
  • 5 Тиквата

    10 2 Отговор
    Кой каза, че няма позитивни новини ?!
  • 6 Траурна агенция,, Светъл път,,

    6 1 Отговор
    Какво му трябва на човек 2000 евро за ковчег и 500 евро за мястото.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 Холдинг,,Гроб"

    9 1 Отговор
    Първите клиенти са от София!Всичко от жълтите павета на вагоните и да пробват придобивката!!!
  • 8 Каръка

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Траурна агенция,, Светъл път,,":

    Много са Ви скъпи ковчезите,да няма някаква грешка?
  • 9 Нудист

    1 4 Отговор
    Бях във Варна, но не го посетих. Ако знаех, че го има, щях да отседна там :)
  • 10 onq s konq

    1 2 Отговор
    Е по това се различавам от вас ТИКВИ ТАКИВА-щото виждате в съоръжението единствено начин за обработка на човешките останки,а аз - Възможност за захранване на определен брой жилища в района с Частно парно вследствие отделяната топлина:)
  • 11 Как би било Прекрасно ако нас ни няма

    3 0 Отговор
    Земята ще се очисти от Наввлеци и Сган ! Какво щастие. Циганите ще останат - те с Електората . Виж как банята английският Педофил а Цацаров не го аестуа както Юрий Борисов ?
  • 12 vasik atanasova

    8 2 Отговор
    ДА СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ ГО ПОЛЗВАТЕ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дгд

    4 0 Отговор
    Въпрос: Зимата сградата как ще се отоплява?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ало, Бойко

    1 0 Отговор
    Варна има отново тайна завера. Отново входа са Салтанат е затворен за определени хора . На тъмно без никакви обяви даже в медиите се наложи забрана по непубликувани решения, непубликувани списъци с цел отново предизборни цели. Малоумните съветници или съдии забраняват и затормозяват работата на държавни институции намиращи се там . Наглостта е стигнала до там, че не се пропуска и лайнарката да очисти септичните ями. Ще газите говна скоро по путеката на здравето.
  • 17 кметчета разни

    1 0 Отговор
    Кой е тоя заместник кмет на Варна , който спира работата на държавна структура в местността Салтанат ? Да излезе с името си пред медиите и да обоснове защо не се пускат служебните автомобили на НИМХ Варна на собсвеният им паркинг. Защо се затормозява работата на една държавна институция от някакъв си временен кмет с посредстени възможности. До кога некадърници ще стоят на управленчески постове ? кого прикрива и за кого работи, за гражданите ли или за някаква шайка ?
  • 18 Умно село

    1 0 Отговор
    Абе колкото и да е модерен е КРЕМАТОРИУМ.
    Да го оставят да работи само за ВИП персини от политическия небосклон, та да се свърши тази звезди!
    Много са завалиите и навярно няма да прегрее от работа, все пак е НОВ!
  • 19 Некои политик да го сефтоса😂😂

    0 0 Отговор
    Колко побира
  • 20 Troy

    3 0 Отговор
    Не във Варна, а в града на ТИМ...
  • 21 РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА БЛАГАТА

    4 0 Отговор
    За ВАРНА ще има удобства само в ЗАДГРОБНИЯ ЖИВОТ но първо трябва да сме МЪЧЕНИЦИ за да ни пуснат в Рая. А по време на режима на Бойко сме си точно МЪЧЕНИЦИ от бога забравени до тук ни магистралите БОЙКОВИ стигат ни милиардите БОЙКОВИ ни ИНВЕСТИЦИИТЕ , ни небостъргачите, ни метро си имаме. Някъде в бъдещето ВАРНА ще ВЪЗКРЪСНЕ като феникс но ще помним този коварен режим - БОЙКОВИЯ. След като му свърши мандата на разточителство за едни а за нас изгнание ще изгрее и нашето светло бъдеще. Това че сме способни и сами да се справяме ни спасява все още от КРЕМАТОРИУМА.
  • 22 Хитлер

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Менгеле":

    Няма как да стане брат, защото така наречения шеф е не само немец но и евреин
  • 23 Хитлер

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Менгеле":

    Няма как да стане брат, защото така наречения шеф е не само немец но и евреин
  • 24 ПРОЕКТ Освиенцим

    1 0 Отговор
    ЕХ ЗА КАКВО НИЕ ГЛАСУВАХМЕ, А ТЕ КАКВО НИ ПОДГОТВИХА.
  • 25 666

    0 0 Отговор
    Искам да ме кремират във Варна - софийския крематориум е кочина
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове