23 Септември, 2019 22:33 28 626 31

Какви са шансовете да спечелите от тотото

  • тото-
  • джакпот

Разбира се, първо е необходимо да си купите фиш, да попълните шест числа по ваш избор и да го пуснете

Какви са шансовете да спечелите от тотото - 1

Мечтата на всеки от нас да бъде богат е безплатна, но колко го постигат е друг въпрос. Вероятността човек да бъде ударен от мълния е около 23 пъти по-голяма от тази да спечели шестица от тотото. И все пак може би си заслужава човек да помечтае няколко дни за това как ще изхарчи всичките пари от джакпота срещу сумата от няколко лева, коментира в. „Монитор“.

И все пак, как се изчислява вероятността да спечелим джакпот от лотарията и да живеем безгрижно цял живот? Това е много лесно, защото тотото представлява най-обикновена числова лотария. Лотарията 6 от 49 е най-популярна в България и ще разгледаме нея.

Разбира се, първо е необходимо да си купите фиш, да попълните шест числа по ваш избор и да го пуснете. В лотарията 6 от 49 се теглят шест числа от 1 до 49 и е необходимо да ги познаете, за да ударите джакпота или голямата парична печалба.

Според Ричард Лустиг, „хващал" 7 пъти голямата награда от щатската лотария, спечелването на джакпота няма нищо общо с късмета. Хората, които разчитат на късмета, се заблуждават. Едно от нещата, които Лустиг съветва, е хората да не получават „треска за джакпот" или да не харчат повече пари за лотарията от това, което могат да си позволят, при значителен джакпот. „Не харчете пари, предназначени за храна или за наем, не харчете други средства, които сте спестили с някаква конкретна цел", съветва Лустиг, цитиран от изданието CNBC. „Да ,разбира се, че трябва да участвате, защото ако нямате фиш, няма как да спечелите. Но участието трябва да е в разумни граници", допълва още печелившият. Шансовете да спечелите джакпота, ако повече хора участват, не намаляват, защото хората не се състезават един срещу друг, смята Лустиг. Всички играят „срещу банката", така няма значение дали 10 човека играят или 10 милиона.

Съветът на Лудвиг е никога да не изпускате тираж. Статистически някои от числата в тиража са се падали по-често от други. Безспорен лидер в историята на тотото е 7, следвано от 23 и 25, а също 36 и 19. Сред челните 10 са също така 24, 38, 40, 31 и 21. Най-рядко излизат 22 и 41.

За тези, които не обичат математиката, ще използваме съвсем прости разсъждения. Вероятността да познаем едно число от 49 е 1/49. След като сме познали едно число ни остават 48, а вероятността да познаем второто е 2/48. Вероятността да познаем третото е 3/47, защото са ни останали 47 числа. За четвъртото, петото и шестото число вероятностите са съответно 4/46, 5/45 и 6/44 както сигурно сте се досетили. Умножаваме вероятностите за всички шест числа и така се получава следния израз:

Вероятност да познаем 6 числа в лотарията 6 от 49 = (1/49)x(2/48)x(3/47)x(4/46)x(5/45)x(6/44) = 1: 13 983 816.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    39 2 Отговор
    Благодарим за чудесната статия. А къде е статията за НСО?
  • 2 Звездата

    86 2 Отговор
    1: 13 983 816, А в България се ''паднаха'' даже за два тиража едни и същи числа, за това шанса е 1: 1 000 000 000 000 000, но в България стават чудеса... Шибано нагласено тото

    Коментиран от #11

  • 3 Пиниза

    17 4 Отговор
    Вероятност да познаем 6 числа в лотарията 6 от 49 = 1: 13 983 816.
    Математически е така,т.е. изключително трудно.
  • 4 Стефан

    59 4 Отговор
    Правилно го написал един човек преди месец - ЩОМ МАЙКАТА НА ПЕЕВСКИ Е БИЛА ШЕФКА НА ТОТОТО ЗНАЧИ Е ИЗМАМА. Кратко и ясно не играя.
  • 5 Ал та фанах Атаопънах

    40 5 Отговор
    Аз ме съмнява дали изобщо някой печели. На всички тези "печеливши" по телевизията може да им е платено да се преструват. Не ви ли се струва малко странно че хора които УЖ са спечелили хиляди левове се показват по телевизията, сякаш в нашата държава е много безопасно да се хвалиш че имаш пари. Мен ме съмнява че нашето тото е по-фалшиво от кеча дори.
  • 6 Усмивката

    19 6 Отговор
    Много големи ,почти на сто ,ако съм шеф на тотото.....и благодетел на ГЕРБ
  • 7 Анонимен

    1 6 Отговор
    Не голям, даже въобще. Но трябва да имате акъл, за да го разберете.
  • 8 Racoon city

    16 4 Отговор
    Един беше уцелил джакпода от русенския край. Над 70 годишен. И беше дал пари за писуари на много места да се монтират ,да може хората да му пикат на късмета.....
  • 9 Borislav Popov

    2 0 Отговор
    Чакам статията на Венелина от Англия! В 00:30 всяка вечер! Тя за мен е като за някои - Лека нощ деца!

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Голям късмет

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Звездата":

    А позналите втория път бяха 19!!!

    Коментиран от #12

  • 12 бай Даньо

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Голям късмет":

    Точно за това не се играят определени числа в банални комбинации. В щатите понякога печелившите от тотото са 10 души - като 10 различни фиша са пуснати с едни числа и печалбата я делиш с 10 други. А миналата година имаше 2 джакпота по 1 милиард долара. Това също е случай да се построят обществени писоари ако трябва да разделяш твоя милиард с още 10 души ... ха-ха! Начи всички комбинации са еднакво вероятни, но някой се експлоратират повече а с други си сам. Целта е да си сам другото е късмет, разбира се. Например комбинацията 1,2,3,4,5,6 е толкова вероятна колкото 3, 12, 14, 23, 25, 29. Проблема ако пускаш втората е че и други я пускат защото е нормално разпределние на дати, комбинация от малки и големи, четни и нечетни.... Та числата които се играят са тия след 31 ( не са рожденни дати или други дати) , добри са комбинации от само четни или само нечетни, добри са комбинации от поредни числа , отново еднакво вероятни са с всяка друга комбинация, числата които са в ъглите и последните колонки на фиша, защото хората се целят в средата гаче ще упущят нещо ... Идеятата е да се избяга от тълпата и да се намери откачена комбинация която никой друг няма да пусне, защото в колко семейства всички са родени само на четно число? Другото е късмет но и за мислене има място. Има смисъл да се играе така защото колкото и джакпота в която и лотария да е небъдна цел, то виж 5-ца е достижима в рамките на един живот и прави разлика да вземеш 300 000 сам вместо да г
  • 13 бай Даньо

    3 3 Отговор
    Другото е късмет но и за мислене има място. Има смисъл да се играе така защото колкото и джакпота в която и лотария да е небъдна цел, то виж 5-ца е достижима в рамките на един живот и прави разлика да вземеш 300 000 сам вместо да ги делиш с още двама .... Аз лично го споделям защото с аудиторията тук не играем на същата лотария. ха-ха. Късмет на всички!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 В бегето лотарията се пада на наши

    10 4 Отговор
    Другари ....как става ли ами нашия другар пуска фиша в последния момент преди да затвори пункта със комбинация дадена му свише която само тои я има така че да не се дублира евентуално с друг неправилен човек като комбинацията е направена съобразно фишовете на баламите дето са пуснали фиша преди това така че да няма други като твоята после знаете топките подскачат и нашия другар пичели😂😂а останалите смятат комбинации 😂😂😂
  • 16 За да няма манипулации

    19 1 Отговор
    Трябва тотото да ни вижда числата от фишовете след като се изтегли тиража а не преди това и да става далаверата с прадверително известните числа от фишовете

    Коментиран от #18

  • 17 Шансовете да спечелите са много големи😂

    10 2 Отговор
    Стига да не пуштате тото фишове и да не играете лотария😂😂😂
  • 18 надежда

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "За да няма манипулации":

    както преди крадливата криворазбраната демокрация.....
  • 19 Чичо Пешо

    5 1 Отговор
    на всички скептици - аз лично не съм, но мои роднини, приятели и познати са печелили. Това, че сте играли 1, 5, 10 или 100000 пъти и не сте спечелили, може просто да означава, че нямате късмет, въпреки написаното в статията. За себе си съм установил, че нищо в този живот не ми се дава безплатно и отдавна съм спрял да играя, въпреки, че 20, че и повече години не бях пропускал тираж.
  • 20 Гостилничаря

    4 2 Отговор
    Специално па тоя Лустиг е някакъв обикновен търгаш с дяволски късмет. Описал бил всичко в книгата си, която струва 40$ и в нея пише само общи неща, които всички знаят и нямат нищо общо с действителността по отношение на това как да накараме късмета да ни споходи.......
  • 21 хазарта

    8 1 Отговор
    истината е че хазарта в цял свят е нечестен,а за в българия още по мошенически,2 пъти се издъниха и никакви последици нямаше
  • 22 хари

    7 2 Отговор
    топките са с чипове,късмета в тотото е илюзия,всичко е нагласено,доказателство за думите ми е че на всеки 5 сек.влиза топка, нито по-малко нито повече време .всичко е пресметнато,когато се изкарат едни пари се пуска джакпот.късмета е илюзия.държавата подържа измзмите
  • 23 ГГГГГ

    7 1 Отговор
    Преди компютрите имаше поне по 1-2 шестици месечно, а сега...... 1-2 в годината. Извода си го направете сами.
  • 24 Пиниза

    5 0 Отговор
    Не вашата комбинация ще улучи джакпота,а тотализатора ще я улучи ако е писано.
  • 25 Ралица

    5 5 Отговор
    Играя тото от 15 год. Печелила съм две петици и мисля,че това е най-истинската игра у нас. За една седмица вземаха 2 Джакпота и станаха 104 милионера в тотото.Аз съм позитивен човек и вярвам,че отново ще спечеля!
  • 26 боцмана

    2 1 Отговор
    Докато нашите шансове са близо едно на четиринадесет милиона , то на организаторите шансовете са сто процента да печелят.
  • 27 Бай Ставри

    2 2 Отговор
    Не мога да разбера, след като има толкова много врачки и гледачки, които уж познават всичко на всеки, защо не познаят само 6-те числа от от тотото и да не се занимават с глупости и да вземат от хората по 20 л., като ги лъжат ? Истината е, че никой нищо не познава и не вижда в бъдещето , дори и в световен аспект ,иначе нямаше да се трупат тези многомилионни джакпоти.
  • 28 ЗЛОБЕН

    3 0 Отговор
    ПРЕДИ ТРИ, ЧЕТИРИ ГОДИНИ НАТРУПАНИ СЕДЕМ МИЛИОНА ЛЕВА. В ЧЕТВЪРТЪК СЕ ПАДАТ ЕДНИ ЧИСЛА..ШЕСТИЦИ НЯМА. В НЕДЕЛЯ СЕ ПАДАТ ТОЧНО СЪЩИТЕ ЧИСЛА. ШЕСТИЦИ ДЕСЕТ(10). ЯВНО ЗА ВСИЧКИ НАИВНИ БЪЛГАРИ ,ЧЕ ЛЪЖАТ В БРОЯ НА ПЕЧАЛБИТЕ.ТО СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ИМА ШЕСТИЦА , НО КАЗВАТ ШЕСТИЦИ ДЕСЕТ. И ПЕЧЕЛИВШИЯТ ВЗИМА ЕДНА ДЕСЕТА.
  • 29 XXXXXXX

    0 0 Отговор
    ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ТОТО Е ИНТЕРЕСНО И БЕЗПОЛЕЗНО КАКТО И ЗА МЕСТНИ , ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ОБРАЗОВАТЕЛНА, ЗДРАВНА И СЪДЕБНА СИСТЕМА. ИНТЕРЕСНО, ЗАЩОТО КАСАЕ ВСИЧКИ НАС. БЕЗПОЛЕЗНО, ЗАЩОТО НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ. ПРИМАМЛИВО Е ДА СЕ ИГРАЕ ТОТО, ЗАЩОТО В БГ ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СПЕЧЕЛИШ НЕЩО БЕЗ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ, БЕЗ ДА СИ ИЗМАМНИК И БЕЗ ДА СИ НАЗНАЧЕН БИЗНЕСМЕН. НО ДАЛИ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ. ЧИСТО АРИТМЕТЧЕСКИ Е МАЛКО ВЕРОЯТНО. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СМЕТНЕ ПО ФОРМУЛА. ИМА ОЩЕ НЕЩО ИНТЕРЕСНО КОЕТО НИКОЙ НЕ КАЗВА. АКО УДАРИТЕ ДЖАКПОТ(ДА ДАДЕ БОГ ВСЕКИМУ) НЕ ВИ ДАВАТ ЦЯЛАТА СУМА НАВЕДНЪЖ. ДАВАТ СЕ ПЕТСТОТИН ХИЛ. И ДРУГИТЕ ВИ ГИ РАЗДЕЛЯТ ЗА СЕДЕМ ГОДИНИ. ТАКА, ЧЕ ЗА АПАРТАМЕНТ С АСНСЬОР ДОРИ И НА ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ ЗАБРАВЕТЕ. ПРЕДИ ГОДИНИ СЕ ПАДНАХА В ДВА ПОРЕДНИ ТИРАЖА ЕДНИ И СЪЩИ ЧИСЛА. ТОВА Е МЕКО КАЗАНО НЕВЪЗМОЖНО. НИКОЙ НЕ СЕ ИЗХОДИ ПО ВЪПРОСА, ДОРИ И МАТЕМАТИКА МИХАИЛ КОНСТАНТИНОВ, ИНАЧЕ КОМПЕТЕНТЕН ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ. ИНАЧЕ ЛУСТИГ Е ПРАВ ЗА ИГРАТА И ЧИСЛАТА, НО НЕ СЪВСЕМ. ЧИСЛОТО 7 НЕ СЕ ПАДА НАЙ ЧЕСТО НИТО 36. НАЙ ЧЕСТО СЕ ПОПЪЛВАТ. ДРУГИТЕ ЧИСЛА ОСВЕН РЖДЕННИ ДАТИ КОИТО ПРОСТО ПОДСЪЗНАТЕЛНО СЕ ПОПЪЛВАТ ЧЕСТО СА 5,12,,21,28 И ПРЕД ПОСЛЕДНОТО (48,41,34). НЯМА ЛОШО АМА ЩЕ ТРЯБВА ДА ДЕЛИТЕ ДЖАКПОТА НА МНОГО.
    НА ИГРАЕЩИТЕ УСПЕХ!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове