Last news in Fakti

18 Септември, 2019 11:17 20 631 50

Защо Мая Манолова забрави за ЧСИ - та, неплатените заплати и бременните

  • мая манолова-
  • бременни

Пак на бас, че публиката знае само последното, но не и предисторията

Защо Мая Манолова забрави за ЧСИ - та, неплатените заплати и бременните - 1

Помните ли кой прокара чл. 417 от ГПК? Текст, който дава изключителни права на ЧСИ-тата. 2008 г. Мая Манолова. Впоследствие се извинява в комисия в Народното събрание, а като омбудсман започва да се "бори" с банки и ЧСИ - та. На бас, че публиката помни само последното....

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Ваня Григорова.

Знаете ли, че десетки хиляди хора не получиха изработените си трудови възнаграждения, защото Фондът не работеше от самото си създаване? Знаете ли, че Мая Манолова дълги години беше депутат - човек с реална власт да предлага законови промени, когато от граждански организации бяха направени поредица предложения, за да се отключи фонда? Не го направи, 2013 г. си гласува за предложенията на БСП, с които допълнително се ОРЯЗА възможността на служители за достъп до фонда.

Като омбудсман вече се оказа изключително чувствителна към темата и предложи на депутатите поредица промени. Ключовото тук е ПРЕДЛОЖИ НА ДЕПУТАТИТЕ, защото, за разлика отпреди, като омбудсман не може да внася законови промени. ГЕРБ ги припозна и прие. Впрочем с допълнителни промени, благодарение на Менда Стоянова, изключи от промените жени в майчинство. С напълно незаконна законова промяна!

Защо не го направи, когато беше депутат и можеше, а го направи в колаборация с ГЕРБ? Защо ГЕРБ изведнъж станаха особено чувствителни по темата, когато Манолова я яхна, но не виждаха проблема цяло десетилетие?

Пак на бас, че публиката знае само последното, но не и предисторията.

Костинброд? В същия ден призовах хората да не се отказват да гласуват, че истерията, която Манолова и Бареков забъркаха, е абсурдна и изпълнението - такова, каквото беше описано, е невъзможно. Впоследствие депутат на БСП (да, да, на БСП), който е собственик на една от най-големите печатници, даде интервю, в което заяви, че това е нормален брак. Никой не го чу.

Да не стигаме до Дупница - първия частен град, както го нарече Първан Дангов - бивш кмет и настоящ кандидат за кмет на БСП. Или до хората с увреждания, където ролята на ММ е унищожителна. Но всичко се прощава, нали се снимаха с другите кандидати в инвалидна количка.

Правим мизерии, защото трябва да свършим нечия работа, след това се извиняваме и целите в бяло обличаме доспехите на Дон Кихот. Щото масата помни максимум вчера колко пъти е ходила до тоалетна по голяма нужда. Другото са подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    57 10 Отговор
    Интересът клати фесът!

    Коментиран от #32, #46

  • 2 Нора

    87 14 Отговор
    Защото инициативния й комитет се състои от една ЧСИ свързана с имотната мафия,един с присъди за данъчни измами и рапър педофил с вулгарни песни

    Коментиран от #5

  • 3 Частен съдебен изпълнител

    18 48 Отговор
    До Боко тиквата съгласно договор за кредит с международната банка за развитие вие сте задължени да погасявате кредит в посочените срокове вашият кредит в просрочие от 18 септември просроченото Ви задължение към 09 септември възлиза на 12 милиона лева

    Коментиран от #14

  • 4 До Боко тиквата

    14 29 Отговор
    Всичко това е в ущърб на вашия кредитен рейтинг като наличието на негативна кредитна история в централния кредитен регистър на БНБ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Синдикат на Ало Измамниците

    78 17 Отговор
    Защо Мая Манолова забрави за ЧСИ - та, неплатените заплати и бременните.......... Щото се докопа до баницата!

    Коментиран от #41, #42

  • 7 Тръмп

    83 24 Отговор
    Винаги ще има дебили гласуващи за измамници,като Манолова!!!:):):)В София обаче подобни върти опашки нямат шанс да излъжат гражданите дори и Милиарди рубли да похарчат!!!:):):)
  • 8 Нео

    76 21 Отговор
    От самото начало винаги съм твърдял, че Манолова е некадърен юрист и комунистка по душа, което е огромно препятствие да бъде успешен омбудман. И така и стана! За разлика от дементните и подръжници аз прочетох внимателно отчетът и, като омбудсман и той затвърди мнението ми.
  • 9 м манолова

    59 15 Отговор
    К.чка съм ама сега ме посъветваха да се правя на овчица.
  • 10 костинброд еталон на Герб

    27 71 Отговор
    Голямото оплючане от гладни журналисти започва .Всичко е неверно . А за Костинброд и децата знаят че Герб така печели избори . Защо не върнат тогавашното заснемане на складовете на печатницата кои от бюлетините са дефектни и за кой град ....естествено за североизточна България където гробарите винаги губят изборите . Костинброд е една от аферите на герб и колкото и да се оправдавате гробарите номера няма да мине населението не се връзва .Но поне някой гладен журналист ще искара някой лев от Боко който тка щедро раздава от 2 та милиарда излишък

    Коментиран от #15

  • 11 ЦК на ГЕРП

    49 23 Отговор
    Манолова в затвора !!!
  • 12 До Боко тиквата

    17 35 Отговор
    Съгласно договор за кредит с международният валутен фонд за покупка на изтребители f-16 block 70 вие сте задължени да погасявате кредит в посочените срокове вашият кредит в просрочие от 18 септември просроченото Ви задължение към 09 септември възлиза на 12 008 008 милиона лева всичко това е в ущърб на вашия кредитен рейтинг като наличието на негативна кредитна история в централния кредитен регистър към БНБ

    Коментиран от #16

  • 13 Безсрамна

    48 14 Отговор
    Защото лапа от ЧСИ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бузамбо

    49 21 Отговор

    До коментар #10 от "костинброд еталон на Герб":

    Червен трол,папай позитански кюфтета и си трай че вониш!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Покана за изпълнение

    16 12 Отговор
    В случай на на неизпълнение Ви уведомяваме че банката има право да направи кредита предсрочно и изцяло изискуем.
  • 18 Покана за изпълнение

    12 32 Отговор
    До Боко тиквата съгласно договор за кредит от международния валутен фонд за покупка на изтребители f-16 block 70 в размер на 2,2 милиарда лева вие сте задължени да погасявате кредит в посочените срокове вашият кредит в просрочие от 18 септември просроченото Ви задължение към 09 септември възлиза на 12 милиона лева в случай на неизпълнение Ви уведомяваме че банката има право да направи кредита предсрочно и изцяло изискуем.всичко това е в ущърб на вашия кредитен рейтинг като наличието на негативна кредитна история в централния кредитен регистър към БНБ.
  • 19 ТЪП НАРОД

    33 7 Отговор
    ..каквото и да пишете и да се ядосвате НИЕ и само НИЕ сме си виновни за съдбата,до като стоим зад комповете и не излезем на улицата,ТАКА ЩЕ Е ........

    Коментиран от #26

  • 20 АуБау

    15 41 Отговор
    От всеки ред на статията лъха злоба. Основното е злобата, за целта и факти ще се намерят и подходящо тълкувание.
    Тая Ваня Григорова не е ли още разбрала, че Мая Манолова не е единствен кандидат, единствения кандидат е Гешев.
  • 21 Събудете се бе хора

    50 13 Отговор
    Лошото че Българинът като цяло помни около 2-3 седмици и след това забравя всичко, става и като овца ходи да гласува за тая червена мърша която съсипа Държава за години напред заедно естествено с партията майка БСП!
    Затова си заслужаваме всичко щото сме прости овце и никога няма да се опрайме:-)
  • 22 гларус

    45 12 Отговор
    Обосновано и добре казано .Не вярвам изобщо на тази кюстендилска слива
  • 23 ЗАРА

    19 36 Отговор
    ВАНЯТА ГРИГОРОВА Е ПЛАТЕН ДРАСКАЧ
  • 24 Високобюджетен маскарад

    20 12 Отговор
    Бих я наярил,че да миряса най-сетне, ама оно като сее научила да се храни на държавната хранилка, май няма скоро да миряса.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Абсолютно

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "ТЪП НАРОД":

    Невярна опорна точка, че пострадалият е виновен, а не извършителят! Това кой го измисли и защо? Вината е лична и само лична! Как народът да носи отговорност, за нещо, за което няма вина, а е потърпевш!
  • 27 Точно така

    33 6 Отговор
    Написаното е абсолютно вярно и сега с техните камъни по тяхната градина.
    Сутринта изслушах интервюто в нова,не се гордеела с грешките си и съжалявала.Но тя неко добро не е направила или завършила,само много шум и снимки.
    И да попитам,тази кампания за кмет на София ли е или за мис най-богат гардероб.Всеки ден по два пъти сменаля тоалети ,чантички и обувки...ТАЗИ ЖЕНА КОГА РАБОТИ????Като знам колко време и много пари изисква пробването ,избирането и плащането на ноалет и прическа за ден????
    Само си питам???!!!
  • 28 Активист на БСП

    25 9 Отговор
    Вие Манолова не я мислете ! Бащата на детето и е повече от 30 години митничар!!! Ко ша кажити ,ъ?
  • 29 стоян

    37 6 Отговор
    Интересното е как Майчето отказа от 8000лв заплата като омбудсман и се кани да иде на 4000лв = кой ли ще доплаща разликата -ами ако не я изберат =означава че предварително са платили
  • 30 Сливата

    18 4 Отговор
    Щото съм цапната в устата и много лая.... А знаете че който много лае бързо забравя какво джафкал предния път... Бе ЛайКучка съм си..
  • 31 чичо

    35 7 Отговор
    Г-жо или г-це Григорова-дълъг ама много дълъг поклон/не дълбок/.Най после и някой друг,освен мене,да каже истината.Много пъти я писах тази истина и получавах доволно количество минуси.Нищо не е направила Манолова,освен лъжата за Костинброд,калпавите закони,както правилно написахте, и от които после като омбудсман уж ни защищаваше,защото цялата и работа като такъв се оказа само един плосък пиар.Накратко,Манолова е едно голямо НИЩО.Дано софианци им е останало поне малко доблест,чест и достойнство,а защо не и малко гордост.Граждани софиянци,повярвайте,не заслужавате позора наречен Мая Манолова,а и ние от провинцията също не го заслужаваме.Желая ви здраве и късмет,защото, ако сгрешите,ще вие повече от необходим.
  • 32 Валентин Ангелов

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Кюстендилската патка , пак лицемерничи.
  • 33 Грую

    5 9 Отговор
    Защо ли? Много са ми интересни хората в България! Значи тегли българина кредит без да може да си направи сметката дали би могъл да го върне и прахосва пари, а като не може да ги върне банките и ЧСИ-тата виновни за принудителното събиране на борчове. През време на соца за безстопанственост в големи размери направо разстрелваха, а сега на батакчиите пък обществени защитници, пък омбудсман и не знам още какво си. Значи социализмът имаше за идеология комунизмът, чиято основна идея е да няма експлоатация на човек от човека и затова кражби и разсипия се преследваха и наказваха много строго. При капитализмът основната идея е пазарът да движи икономиката, а основен пазарен принцип е този, който не може да си прави сметката и инвестира погрешно и не ефективно да си изгуби финансите и да фалира, като си има разправии и с ЧСИ-та и с колектори и с мутренски структури, събиращи борчове и това е. нали искахте демокрация бре? Що ревете сега, че ви грабели мошеници и тарикати? Ами те са на власт. Това е!
  • 34 Диамантената ръка

    19 5 Отговор
    Манолова е гола вода...
  • 35 соросоидни кърлежи

    3 3 Отговор
    ББ..аз избрах за омбусман М.Манолова. Така е, след Костинброд, повишение..Аз назначавам, аз давам, аз.,аз..а народа тъне в мизерия.
  • 36 Баце

    5 1 Отговор
    Колкото и да плюем и влагаме негативен смисъл в названието "Бай Ганьо", то той е прав:
    "Всички са маскари."
  • 37 Дфгхйкл

    4 2 Отговор
    Какви са тия заплати 8 хиляди 4 Хил 10 Хил 57 Хил а пенсиите 200 лв
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Vvvv

    3 7 Отговор
    ГЕРБ е мафия тъпи българи събудете се
  • 41 Стойна Достойна

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    ... което всъщност и беше целта на цялата галимация. Другото беше химическо чистене на имиджа.
  • 42 Стойна Достойна

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    ... което всъщност и беше целта на цялата галимация. Другото беше химическо чистене на имиджа.
  • 43 мдааа

    2 0 Отговор
    Ами т.нар. Закон Ванко 1? Ами скандалния закон за Социалните услуги? Тази ...жена... е национално зло!
  • 44 Къчо Карамасуров

    0 0 Отговор
    СОФИЯ - ЗА СОФИЯНЕ-Е-ЕЦ !!!

    -Тази кустендилска "кучка"
    в кучи гъз...да я наврете,
    не престава тя да ръчка :
    "произвежда"...и менте-та !

    -Вдън Града я натирете,
    а слугите И...Заплюйте,
    че местото Ни за Кмета :
    за Софиянец е...и туй-то !!

    -Самоковската ни "пръчка"
    да си ходи...там на село,
    че Града ни разбълбучка :
    Грозно, Скъпо..., НЕУМЕЛО !!?

    -Сладка "баница" е Поста,
    щом се бъхтят...гъзолизци
    или друга фуста, проста :
    ТРЯБВА Ваш...със яки мишци !!!

    07:21 / 09.10.19. / Сидней / Заплюващ
    https://www.vbox7.com/play:10883808?fbclid=IwAR3TkNhtw3Sm3mTO4gxfgK6wQzeRqmYzMUQO3gv0SKXEzuh1Xw5WA44wuw8
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Костов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Така наречените комунисти, БКП, всички от ЦК на БКП: Тодор Живков, Цола Драгойчева, Тодор Стойчев, Добри Джуров, Огнян Дойнов, Пеко Таков и т.н си отидоха голи и боси, а сегашните 'демократи' и олигарси станаха милионери от схеми, разпродажби или от присвояване на държавно от социализма! Как на тези които оплюват всичко от социализма... тези 'демократи' не им е неудобно.... че живеят в апартаменти дадени или придобити от социализма чрез ведомства, заводи и предприятия, или армия и пак го плюят! А такива жилища са цели квартали във всеки град! Я се замислете....
  • 47 Костов

    0 0 Отговор
    Така наречените комунисти, БКП, всички от ЦК на БКП: Тодор Живков, Цола Драгойчева, Тодор Стойчев, Добри Джуров, Огнян Дойнов, Пеко Таков и т.н си отидоха голи и боси, а сегашните 'демократи' и олигарси станаха милионери от схеми, разпродажби или от присвояване на държавно от социализма! Как на тези които оплюват всичко от социализма... тези 'демократи' не им е неудобно.... че живеят в апартаменти дадени или придобити от социализма чрез ведомства, заводи и предприятия, или армия и пак го плюят! А такива жилища са цели квартали във всеки град! Я се замислете....
  • 48 pslab

    0 0 Отговор
    Мая Манолова прави каквото и кажат правистите на банковото лоби - Диана Андонова ДСК и други ....

    http://www.parliament.bg/bg/archive/2/3/156/steno/ID/702

    Галина Маркова:
    В чл. 417, ако не бъдат включени банките, имайки предвид ал. 1 на чл. 414 ще стане страшно.
    Янаки Стоилов:
    Все пак нека да доизясним нещата. В масовия случай това е обяснимо. Обаче може самият кредитор получател или длъжник според банката, може да твърди, че е изплатил заема, а банката е подала своето искане, че той е длъжник. Веднага се преминава към процедурата на изпълнението. Освен това, може да има и други случаи – той да отказва по някакви причини да издължава това, което има, смятайки че банката не е изпълнила някои от условията по кредита. Т.е. на него му се отнема възможността той също да предявява някои претенции по повод на изпълнението на договора. Във всички тия случаи направо му се предявява един изпълнителен лист.
    Диана Андонова:
    Когато той направи такова възражение, ние затова искаме в чл. 417, подплатено с убедителни писмени доказателства, т.е. с извлечение или че нещо е платил, както и сега и даде обезпечение, ние ще сме длъжни. Нали затова искаме уредбата на чл. 417. Едно на 1000 не са били такива случаите.
  • 49 гост

    0 0 Отговор
    Браво Ваня.
  • 50 Гост

    0 0 Отговор
    Пак да кажа, ако лапне заплатата в Европарламента, възпалената медийна синдикалистка ще се успокои. Но сега е в кампания. Все нещо ще изкяри, нали затова я пробута нейничкият.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове