Last news in Fakti

17 Септември, 2019 20:31 11 320 75

Манолова: Неадекватно мислене на Борисов, все едно е давал пари лично за мен...

  • мая манолова-
  • местни избори

Независимият кандидат за кмет обещава прозрачност на "всеки изхарчен лев в Столична община"

Манолова: Неадекватно мислене на Борисов, все едно е давал пари лично за мен... - 1
Снимка: БГНЕС

Kандидатът за кмет на София Мая Манолова окачестви предстоящите местни избори в столицата като "много трудна битка". Според нея "управлението сериозно се е окопало през последните 14 години".

Приемам съвсем сериозно подкрепата на БСП, добави тя в предаването "Лице в лице" по bTV , допълвайки че не е имала разговори за подкрепа с нито една партийна централа.

"Управлението на София не е ляво или дясно, то е задкулисно, то е обрасло с корупция. Тези, които харчат парите ни, го правят по начин, който обижда с безразличието си. Макар всички да плащат данъци, хората в кварталите са забравени от управляващите. В центъра пък постоянно се прави ремонт на ремонта, обществени поръчки за огромни суми са в полза на приятелския кръг на управляващите. Това е, което хората искат да се промени – искат зелена София, искат тротоари, по които могат да се движат, а не да са пълни с коли. Искат детски площадки, искат чист въздух", заяви Манолова.

"Ако стана кмет, всеки ще може да проследи в реално време как се харчи всеки един лев публични пари. Досега прозрачността и публичността беше абсолютно пренебрегната от Столична община. Нагласените обществени поръчки се виждат буквално върху плочките на тротоара, както и в междублоковите пространства", добави тя.

"Ако стана кмет, ще бъдат поставени станции за измерване на чистотата на въздуха във възловите места, където наистина има проблем, а не в парковете. Трябва да бъде стимулирано използването на градския транспорт, използването на електрически превозни средства", заяви независимият кандидат за кмет на София.

"Благодарение на правителството, от една година нямам служебен автомобил и се сблъсках с всички предимства и недостатъци на градския транспорт. Той може да се подобри, но трябва да се подходи умно и смело", посочи Мая Манолова.

Според нея част от парите от синята и зелената зона трябва да отидат за изграждане на паркинги.

Тя коментира и изказване на премиера Борисов, в което той заяви, че е помагал много на Манолова, докато тя беше омбудсман.

"Борисов се опита да представи отпускането на средства за каузи, които защитавам, все едно дава лично на мен пари. Това е много жалко, това е един много неадекватен начин на мислене, когато става въпрос за разпределяне на обществени пари", заяви Манолова.

"Самохвалството на премиера е в повече, защото получих 129 гласа "за" и не е премиерът, който избира омбудсмана. Премиерът каза, че няма да гласува за мен. Допускам, че някои от колегите от ГЕРБ са гласували за мен. Благодаря на всички гласували за мен за подкрепата", коментира тя.

Манолова ще обяви управленската си програма в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кметишата

    92 33 Отговор
    Бокича дори в парламента не ходи като Пеевски и Доканеца!!! :(

    Коментиран от #2

  • 2 El pepi

    105 36 Отговор

    До коментар #1 от "Кметишата":

    Защото е зает МНОГО в това да реже лентички на мутрите гелосани от ГЕРБ

    Коментиран от #73

  • 3 Онзи

    122 67 Отговор
    МАНОЛОВА КМЕТ НА СОФИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Избори 2019

    108 68 Отговор
    Мая, на война като на война! Ти си войник и можеш да направиш София наистина европейска столица. Ударите под кръста показват слабост, а не сила. Успех!!!

    Коментиран от #74

  • 5 Боко тъжния

    45 40 Отговор
    Мая, че ми прецака жипиту и ко шъ ям ? Не мога само на филийка с мас !
  • 6 смрад

    39 47 Отговор
    Абе то не се знае дали не инкасираш още от костинброд... добре си разцъкахте с бокича ситуацийката тогава... Много умилно се гледате напоследък... А и нали Той ти заби палеца за омбуцманката...
  • 7 Танцуващия с вълци

    55 27 Отговор
    Всички в това правителство и парламент,на смърт, мафита е в властта!!

    Коментиран от #75

  • 8 среднощен

    71 25 Отговор
    "Управлението на София не е ляво или дясно, то е задкулисно, то е обрасло с корупция..."; Госпожо Манолова, нито едно име и нито една "схема" не споменахте ?? Елена Йончева имаше същия подход и когато трябваше да "покаже" някакви доказателства - ни показа "остъклени навеси" в Банкя...?? Интересно защо сега като евродепутат г-жа Йончева мълчи..? Ще минат изборите и ще замълчите, защото ако искахте да говорите за корупцията, каква по-подходяща "катедра" от тази на омбудсмана..?

    Коментиран от #13

  • 9 Последния софиянец

    98 33 Отговор
    Бойко винаги казва,, Аз дадох,, а не,, държавата ще даде,,. Той мисли нашите пари за негови. В общината го имитират.

    Коментиран от #15

  • 10 666®

    31 25 Отговор
    По-малкото зло. Цялото кметство ще е гербаджии и няма да смее да се издъни по никакъв начин. Ще я гледат под лупа и ще дебнат за всякакви издънки.

    Коментиран от #50

  • 11 Тръмп

    54 78 Отговор
    Абсурд е тази Костинбродска измамница да се добара до 2милиарда бюджет!!!:):):)След изборите ще се върне на село да храни свинете!!!:):):)

    Коментиран от #70

  • 12 16-та република

    25 27 Отговор
    а, бай тошо дари 20-тона лично негово семейно злато на сесесерето
  • 13 Последния софиянец

    39 12 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    Да се вадят доказателства е работа на прокуратурата. Затова е тази голяма борба за главен прокурор. Крадците трябва да си вържат гащите.

    Коментиран от #19

  • 14 безпартиен

    47 4 Отговор
    Това,което български политик обещае-никой не може да Ви го даде!!!
  • 15 onq s konq

    62 61 Отговор

    До коментар #9 от "Последния софиянец":

    Ти не разбираш- Когато Борисов каже "Аз дадох",то НАИСТИНА Е ТАКА,защото в ролята си на "Премиер" МОЖЕ И ДА НЕ ГИ ДАДЕ тия пари и да си останат в хазната,или да се употребят за нещо друго.Пък ти върви подскачай по площадите да протестираш!По-нататък:Когато Борисов каже "Аз вкарах тия Еврофондове в БГ",то НАИСТИНА Е ТАКА защото ТОЙ ЛИЧНО си е извоювал правото да се прегръша с Меркел,която е ОСНОВЕН ФАКТОР в това отношение.Да е вкарал "нещо като пари" от Европа Орешарски?Напротив - кранчето беше "врътнато" за България и тия ЕЖЕГОДНИ 7 МИЛИАРДА ЛВ. които влизат СЕГА просто си стояха на трупчета и си чакаха БОРИСОВ!

    Коментиран от #21, #41

  • 16 Другия с коня

    54 17 Отговор
    След изборитв за Европейски парламент бяхте замлъкнали като Националното радио онзи ден.....Пак ще замлъкнете и след тези Избори....Не ви е лесно.....Глад,а?

    Коментиран от #44

  • 17 Гнида

    28 11 Отговор
    Баце , боли ли ?! Ти ли и помагаше , щото така хортува наскоро ?
  • 18 Онзи

    32 25 Отговор
    Сандъкова ДА ГО ДУ*@
  • 19 среднощен

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "Последния софиянец":

    Мислите ли, че ако омбудсманът би сезирал прокуратурата за "успоредната реалност" около общинските предприятия не би се задействала правосъдната система...? Става дума за осъзната опасност и страх от една страна и "осребряване на мълчание" от друга...!

    Коментиран от #23

  • 20 Цецо Цветанов

    29 28 Отговор
    51:49 за Мая на втори тур

    Коментиран от #26, #49

  • 21 среднощен

    16 15 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Отново "кавалерията" да внесе яснота по въпроса...! Много точно казано, колега..! Не може да се взимат пари от ЕС и да се насочват към лица и институции обслужващи интересите на Русия..! В задкулисието обаче, "всички са доволни" - ако ме разбирате..!?

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "среднощен":

    Е така е както казваш,щото...няма как да е иначе и ТЕ РАЗБИРАМ ПРЕКРАСНО.Но обективно погледнато КАКВО Е "КУЛИСИЕТО" без "ЗАДКУЛИСИЕТО"?:)

    Коментиран от #28

  • 23 Последния софиянец

    14 6 Отговор

    До коментар #19 от "среднощен":

    Нали това и е работата на правосъдната система-да Недейства. Ако действаше щяха да я сменят.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Винету

    12 6 Отговор

    До коментар #20 от "Цецо Цветанов":

    Цецоооо, цецо. Не позна, защото няма да има балотаж.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 среднощен

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Колкото повече хора го разберат това "изкуство" на преплитане между "двете реалности", толкова по-малко ще са лицемерието и празните приказки в този свят..!

    Коментиран от #62

  • 29 Бай фидан

    27 14 Отговор
    Стандартните комунистически клишета и лозунги - краде се, ама аз ще го спра, ще направим в София да тече мед и масло за всички, всеки изхарчен лев ще е ясен на всеки и т. н. И как ще го нсправиш ма, тъ.па патка. То само на думи изглежда лесно. Ами няма да имаш съветници, кой знае какъв ще бъде и екипът ти. Наслушали сме се на красиви бесепарски обещания, които знаем колко струват.
  • 30 Ххх

    12 4 Отговор
    Ти що се занимаваш с тоя , събирай симпатизанти , предложи да се намали билета за градския транспорт.
  • 31 Пешо гипса

    14 3 Отговор
    ,,Селска,ама Голяма пръчка"
  • 32 Стоян

    16 15 Отговор
    Майчеее, незнам само след изборите, като отидеш в трета глуха каква песен ще запееш

    Коментиран от #35

  • 33 Tarsas

    7 4 Отговор
    Факти, големи сте нещастия, до сега не бях писал нецензурни неща, но вие не ми пускахте публикациите, сега някой от вас ако го чете рова нещо искам да ви кажа да си го заврете в продажните задници!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Служител на СО

    11 7 Отговор
    Нека се направи една сериозна проверка на Общинска фирма Егида-София ЕАД! Нека се извадят на светло механизмите чрез които се финансира СО, респективно Герб. Там всичко ВОНИ на корупция! Не е случайно и превантивно поискания одит от Фандъкова точно преди изборите, с цел замитане под чергата на всички корупционни практики! Направете си труда да ревизирате отново въпросната фирма Егида. Ще се убедите сами, че това е една от общинските фирми, която е превърната от Фандъкова в пералня на огромни суми за финансиране на Б. Б. и партия Герб. Проверете по какъв смешен начин се заплаща труда на служителите от фирмата. Това е пълна подигравка и унижение за работещите там. В пълен разрез с КТ и е 100 % престъпление. Всичко това се върши ежемесечно от директора Иван Йонов и главния счетоводител Милка Гогова, с мълчаливо то съгласие на Фандъкова!
  • 37 Nik

    15 9 Отговор
    Нищо конкретно от Манолова,само "общи приказки" и претенции към Борисов и институциите!Като омбудсман,не е направила нищо значимо за четири години!Хората се отвратиха от лъжите и демагогията и!Няма начин да стане кмет в София с тази арогантност,безпардонност и нахалство!Фандъкова ще я бие още на първи тур!
  • 38 Пешо

    7 9 Отговор
    Имаше период, в който Мая се беше осъзнала и изестно време изглежда беше станала добър човек. Този период е вече минало и Мая се завърна към старото си "аз" когато беше партийка в БСП. В добрия ѝ период тя беше омбудсман на всички българи, но реши, че България не е важна, щом я има столицата с огромния бюджет. Няма как да бъдеш кмет на София и да излезеш чист - това и децата го знаят. Явно има някаква сделка с ГЕРБ и всичко, което разиграват пред нас е театър..ж. Може би Фандъка е помолила да бъде сменена и Мая се е отзовала. Жалко може би Мая можеше да продължи да бъде омбудсман и да е далеч от помията, но пък нямаше да има достъп до много пари... Не ги разбирам тези хора, които е имало момент, в който са се осъзнали, отдръпнали от калта и след известен период пак затъват...
  • 39 Най-после

    16 9 Отговор
    Манолова изрече на глас това, в което всички са убедени - "Мисленето на Борисов е неадекватно".
  • 40 Панайот Рейзи

    13 7 Отговор
    Алооо Банов съм от тия 700000 да отделите за Тиквата
  • 41 оня с магарето

    14 9 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Бойчето нищо не е направил за Булгаристан освен да обгрижва олигарсите,циганите,административния си раздут апарат който се явява мафия в бели якички и анаболните борчета. Всички те плюс простия народ се разбират отлично с Борисов като го избират и преизбират още 100 мандата за напред. Открива завод след завод. Да ама не. Пълни лъжи.
  • 42 4еп

    8 6 Отговор
    пача в инвалидна количка долна леж , къде ти е дипломата ?
  • 43 гербаджийски боклуци

    12 8 Отговор

    До коментар #34 от "червени боклуци":

    Ако Фъндъка стане пак кмет отивам на село. Голяма селяния в тази София. Селска пръчка до селска пръчка.

    Коментиран от #52

  • 44 1944

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Другия с коня":

    Много си отворен сигорно си гербер всички гербери сте отворени защото сте от селата този път не вие противник БСП с Мая Манолова а Демократична България не казвам кой ще стане кмет знам че това ще е пирова победа на МАФИЯТА 17%от десните няма да гласуват за мафията а за себеси
  • 45 1944

    4 6 Отговор
    Десните анти комунисти гласуват за Демократична България на Боко му става лошо този път мафията не би ги излъгала и никой от тя няма да посети балотажа Да оставим на балотажа двете крила на( БКП) МАФИЯТА Да се избият взаимно Войната е битка на тактика Те за първи път са разделени и ще се самоунищожават Гешев е грешка на мафията Загуби ли тя политичесата власт подобни на него хора се обръщат срещу тях.Не е прост страхлив е знае той как след това САЩ ще го принудят да стори това
  • 46 Хелиос

    5 3 Отговор
    Идва време разделно време на промени Герб не са нужни на никого освен на себе си платиха на куб F16 сега правят Турски поток до2020 подписват за Белене и чао.И двата вълка сити и агнето продадено или изядени за да стане това не се гласува за Мая и Фандъкова ВЕЛИКИ сили търсят варианти ще сменят куклите ние ба тези избори не бива да сме зрители те наблюдават не тях А НАС
  • 47 Хелиос

    4 5 Отговор
    Не се лъжете за Иванчева не гласувайте за нея колкото да смятате че е невинна тя може да е станала инструмент в ръцете НА МАФИЯТА след 2 год.са парламентарните избори 2%да вземе от нас това ги разтоварва разпиляват се десни гласове на почтени хора след това ще е осъдят на горна инстанция 4/5години които ще е излежала с пари
  • 48 Хелиос

    2 8 Отговор
    Единствено се страхуват от ДА БЪЛГАРИЯ ТАМ ГЛАСУВАТ ХОРА С ИНТЕЛЕКТ И НЕ СА ПРОДАЖНИЦИ БОКО СИ ПРИБРА ПРОДАЖНИЦИТЕ ГОООЛЯМА ГРЕШКА ЛЪСНА ИСТИНАТА КОЙ КОЙ Е КОЙ Е С МАФИЯТА (БКП)
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ПРОЗРАЧНОСТ ЛИ :-)))

    6 4 Отговор
    МАЙЧЕ, КАЖИ СИ ЗА ДИПЛОМАТА, ТЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРАТ!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Кочо

    3 1 Отговор
    Винаги ще се намери някои да се избучи като оная селска пръчка нарекла се ТРЪМП.
  • 54 Реститут

    2 4 Отговор
    Тая какво си мисли? Нищо няма да зависи от нея,както и от Фандъкова.Приятелските фирми имат ресурса да си правят каквото искат и да печелят поръчките.

    Коментиран от #60

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пачавра

    6 3 Отговор
    Овца такава защо не се кандидатираш за кмет на Кюстендил ?
  • 58 Майо,

    5 6 Отговор
    Орева кабинета на ГЕРБ да те назначат няколко година да се фризираш и снимаш с държавни пари, щото БСП те изхвърлиха, но софиянци не са майка Тереза и няма да те назначат, щото пак оставаш без работа.
  • 59 Усмивката

    4 4 Отговор
    Той ,премиера си е неадекватен където и както и да го погледнеш.Спомням си самохвалството при посещението на Папата у нас.По неговия ,,комемтар" на събитието ,Папата го насърчил да продължава да гради пътни магистрали.
  • 60 Усмивката

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "Реститут":

    Брачед .Нещо май не си разбрали ти като Борисов .Мая казва че ,,"Ако стана кмет, всеки ще може да проследи в реално време как се харчи всеки един лев публични пари. Досега прозрачността и публичността беше абсолютно пренебрегната от Столична община."......така се бори корупцията и задкулисието брачед.А не с перчене и закани от страна на Борисов.Театър за наивници
  • 61 Историк

    6 7 Отговор
    Другарко Манолова- Галева Костинбродска. Кога ще публикувате дипломата си за висше образование от Комсомолската школа в Москва?

    Коментиран от #65

  • 62 среднощен

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "среднощен":

    Разяснение към тезата ми... Когато евреите задали на Господ Иисус Христос въпроса - как трябва да се отнасяме към светската власт..? "Трябва ли да се плаща данък кесарю"..? Господ отговорил: "..Защо Ме изкушавате лицемерци, донесете една данъчна монета - чий образ е на монетата..? Когато Му казали - на кесаря. Той отговорил - отдайте кесаревото кесарю и божието, Богу.."!? Всеки сам да си направи изводите от този съвет..!! Докато сме тук в този свят ще има в нас борба между добро и зло..! Когато отминем от времето, Доброто и злото ще бъдат разделени. Къде ще бъдем в вечността зависи до каква степен сърцата ни обикват доброто или злото тук, в този век..!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ббб

    8 1 Отговор
    много е зле тая уруспия....

    Коментиран от #71

  • 65 Усмивката

    5 5 Отговор

    До коментар #61 от "Историк":

    Когато Бойко Методиев публикува подробни детайли от биографичното си минало
  • 66 Нане

    1 2 Отговор
    Айдеее,време е за промяна. Никой ги не ще, тея от горе!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кореаца

    3 3 Отговор
    Майче ,не се напъвай няма да си ти.Като ОММММбусман нищо не направи .Само с ежене не става.Пък си и от бесепето и такива не ни трябнат...голям глупак трябва да си да хвърлиш глас на тази кукла на конци
  • 69 Пунта Мара

    1 2 Отговор
    Мая кмет. И ГЕРБ отива в историята. Справка - царя, костов. И т.н.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Българин 1

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "ббб":

    Не знам колко трябва да си тъп да наречеш образована ,семейна жена уруспия.Гербаджия му кажи и не го обиждай повече.

    Коментиран от #72

  • 72 България мрази БСП!

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Българин 1":

    Образована в Русия ,подлога на терористична организация БСП.Това е Мая Галева.
  • 73 Друс друс

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "El pepi":

    Помия,не давай на комплекса ти за малоценност да дава сила на мислите ти.Просто си посегни!
  • 74 Мая е сестра Галева

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Избори 2019":

    Войник в типичния руски стил а именно с лъжа и кражба на пред
  • 75 ДАНС да се самосезира.

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Танцуващия с вълци":

    ДАНС да се самосезира и накаже злобния комунист!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове