21 Септември, 2019 08:12 10 915 32

Ад за шофьорите! КАТ дебне навсякъде

  • кат-
  • задръстване-
  • трафик

Голямата вълна от заминаващи към родните места и курортите нашенци мина още в петък следобед

Ад за шофьорите! КАТ дебне навсякъде - 1

Трите почивни дни заради Деня на независимостта и прогнозата за слънчево време отново ще изкарат по пътищата хиляди българи. Освен събота и неделя, понеделник също ще бъде неработен ден, пише „Трафикнюз“.

Голямата вълна от заминаващи към родните места и курортите нашенци мина още в петък следобед. Днес обаче отново се очаква засилен трафик по магистралите и основните пътища.

Продължава напливът към Гърция, което гарантира задръствания по магистрала „Струма” и опашки на ГКПП Кулата. Ще се чака и на граничния пункт Маказа, докато на другите входове към южната ни съседка преминаването ще става по-лесно.

Задръстване ще има и на границата с Турция. В петък опашката от тежкотоварни камиони на основния граничен пункт Капитан Андреево беше над 15 км.

Очаква се колоните от камиони да продължат няколко месеца, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция".

Причината за по-бавното преминаване на пункта са ремонтни дейности от турска страна.

Шофьорите да направят справка в сайта на Агенция "Пътна инфраструктура", за да се информират за текущите ремонти, съветват от КАТ.

Създадена е организация за облекчаване на трафика.

Забранява се за движение на тирове от 16 до 20 часа, а в последния почивен ден, 23 септември, от 14 до 20 часа.

Забраната ще бъде по всички автомагистрали и на всички участъци от републиканската пътна мрежа, но няма да важи за тежкотоварните автомобили със специален режим на движение.

Ограничението е в сила за следните участъци от републиканската мрежа:

· автомагистралите;

· път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околовръстен път в посока София;

· път I-1 - от Благоевград до ГКПП "Кулата";

· път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;

· път I-5 Русе - Велико Търново;

· път I-8 ГКПП "Калотина" - София;

· път I-9 Варна - Бургас;

· път II-18 Околовръстен път на град София;

· път II-99 Бургас - Царево.

Екипи на КАТ ще следят за превишена скорост, алкохол, наркотици и неправоспособни водачи. Всички налични подвижни камери ще бъдат изкарани на пътя. Ще се проверяват и пътническите автобуси за документи и поставени предпазни колани.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    55 6 Отговор
    Другарю ционер! Другарю ционер!
    - Не съм ционер, милиционер съм!
    Е, никога пък няма да ти кажа "мили"! ;)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай

    61 11 Отговор
    РЕКЕТьорите НА тиквата !!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 4 оле

    43 4 Отговор
    Келешите от Асоциацията за Тормоз

    Коментиран от #27

  • 5 Те кат

    46 10 Отговор
    Нямат търпение да Вгорчът почивният ден на Данъкоплатеца Осигуряващ Заплатите ИМ, ,пък и да Заработят Допълнително,,

    Коментиран от #13

  • 6 ДЖОТО

    39 0 Отговор
    АЛО,НЕ Е ДЕН НА СЪЕДИНЕНИЕТО,А ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА!!!
  • 7 Име

    23 6 Отговор
    Всъщност ада е за полицаите, малко имат нужда някой да ги изръга в бъбреците и да се раздвижат. Така трябва да е постоянно, а не само кампанийно. Ако има присъствие ще има по малко катастрофи и нагли водачи. Ако сте изрядни няма от какво да се притеснявате, полицаите са там за се спазва реда, нарушението води до смъртни случаи.
  • 8 Обикновен човек

    9 5 Отговор
    Катаджия спира кола за превишена скорост .А как ме засякохте държа да зная ,не видях никъде детектор за движение? Засякъл ви е колегата Радар Иванов отговаря катаджията и вдига телефона:Радаре ,как караше МПС с номер СА1423?Бррррррррррррррррр..отговаря Радар,а как трябваше да кара? Бр..бр...бр...бр...бр...бр....!
  • 9 Кой68

    22 5 Отговор
    Спазвай знаците. Бъди водач на МПС, а не Фитипалди.. Тогава "рекеторите на Боко"? не ще да са заплаха..... Но винаги да търсиш причина/вина другаде, а не първо в себе си е проблема. Лек и безавариен път.

    Коментиран от #21

  • 10 Еничарите в действие

    20 9 Отговор
    Нищо не облекчават тия мерки, освен да ни облекчат олекотят джоба. Почваме зорлен да караме бавно и стават тапи задръствания. Нервим се и ставаме опасни на пътя. Светим през деня като светулки. Хабим си фаровете и трепим насекоми, набутваме се за крушки и гориво повече по тоя начин. Обаче пълним бюджета, за да потекат тия наще пари към евреите, за да връщаме дълга. Пълним и джобовете на ченгетата. Къде е удоволствието от шофирането? Т'ва е огромен стрес! Да те дебнат постоянно сякаш си престъпник.

    Коментиран от #17

  • 11 11111

    12 2 Отговор
    Интересно!!! Как причината за колоната от тирове е ремонтна дейност от турска страна а в същото време от тяхна страна нямаше колона. В четвъртък когато минах през КПП-то колоната беше 12км в България. реалната причина е, че нашите наистина не работят, колкото и да се пънат, и да казват колко много се изгърбвали от работа. С цигара в едната ръка и кафе в другата не им се получаваше работния процес.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТРОПЧО

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Те кат":

    С ЕДНА ДУМА ТЪ ПА НА РИ БОИКОВСКА ДЪРЖАВА И КО КАТ ДЕБНАТ МОИТА КОЛА СЕ ВОДИ НА ПОЧИНАЛ ЧОВЕК ОТ 5 ГОДИНИ ДА МА ХВАНАТ РЕДОВНО ИМ ПРЕВЪРТАМ КАМЕРИТЕ ИМА И ФОЛИО СЛАГАТЕ ГО НА НОМЕРА И ДА ГО РЪКОСХИСКАТ ОТ КАТ И ТОДОРОВ ВЛАДКО ДА НЕ ЗАБРАВЯ ТОЯ ХУБАВ ЧОВЕК ДЕТО ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НА ПОСТРАДАЛИТЕ 😁😁😁😁😁😁😂😂😂🤣😂😂😂😂😂
  • 14 Тропа

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "11111":

    ЛЪЖАТ САМО ТЕ ТОВА ГО МОГАТ САМО
  • 15 ТРОПЧО

    4 2 Отговор
    СИЧКО В БЪЛГАРИЯ Е ЛЪЖА И ТАКА ЩЕ СИ ОСТАНЕ
  • 16 Ветеринар

    1 0 Отговор
    Хи хи хи. Аве и ден на съединението е бре. Съединяваме се всички на пътя.
  • 17 Учуден

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Еничарите в действие":

    Щом нарушава правилата си престъпник, а и потенциален убиец/самоубиец/. Така, че карай си нормално
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шофьор

    7 5 Отговор
    Ад за нарушителите!За нормалния шофьор не е проблем!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Муха

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Кой68":

    Най сте ми забавни такива "стриктни"! Един ден да карам след теб и ще направиш доволно нарушения за да си без книжка. Това, че спазваш малоумно 60 сложено на къра небте прави шофьор!
  • 22 Муха

    9 0 Отговор
    Основна пътна артерия - магистрала Тракия. Натоварена. 30км с ограничение 90. Това автоматично изключва всякакво изпредварване. Гаранция там ще се "снима". При това на най-дългата права! Безполезни тюфлеци...
  • 23 Румен

    5 0 Отговор
    На пътя Асеновград - Пампорово след село Хвойна мисля се казва на предните празници едно молиционерче беше на косъм да даде фира, защото така бе залегнал зад триногата, че бе почти на пътя. Крийте се мислете, но и мислете за своето ЗДРАВЕ!
  • 24 Да ходят да ловят бандюги..........

    4 0 Отговор
    А не да тормозят населението.
  • 25 Умно село

    7 0 Отговор
    Плаши?утарници, така катастрофите няма да намалеят!
    Когото пътищата станат нормални - правени по учебник, тогава няма да има нужда и от поли-це.
  • 26 ГОГИ.НАЕБИ.ГИ

    9 0 Отговор
    Това на са катаджии а рантутници дебнещи за рушвет избиващи комплекси.Истинските катаджии не чупят стойки виж ме солко съм важен и страшен размахвайки палка застрашително.
  • 27 Бай благой

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "оле":

    А Вие какво искате бе да се дрогирате пиете и да убиват невинни по пътя ли бе другар. Искате закони и спазването им а като Ви на грабят полицията нещо не ви харесва май 😊? И пак са меки повярвай ми! Книжки не трябва да имат поне половината от тия дето карат спират където си искат карат като луди да пишат актове и да пълнят бюджета 😊Като не ти харесва ходи във Америка бе отворен за да кажеш на някой полицай, че утре няма да е на работа и да усетиш всичката сила на закона ама тук е България всеки си прави каквото си иска Булгаристан😊
  • 28 Цеко

    1 0 Отговор
    Просяците излязоха на работа
  • 29 Дани

    2 0 Отговор
    Нека се пекат на слънце за рахит е полезно обаче мисля че трябва да спират водачи само при констатирано нарушение всичко друго е просия от типа кво ше праим ся?
  • 30 Журналист

    3 0 Отговор
    Как само е написано!!! Вместо КАТ да помогнат на водачите ,ще бъде Ад за водачите на МПС!!Коментарите са излишни!!

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 астролог

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Журналист":

    Комунизма не си е отишъл, другаре. И при соца и сега има забрана, за движение по оътищата на часове. Жеги няма, а пак забрана? И за какво са тия пътища, ако не за движение?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове