2 Октомври, 2019 14:36 37 382 57

Люба Кулезич: Бойко Борисов е заложник, властта му е под въпрос

  • люба кулезич-
  • ситуация в българия-
  • нов главен прокурор-
  • съд-
  • бойко борисов-
  • власт-
  • държавен преврат

Следовател Бойко Атанасов каза, че неформалният главен прокурор е Никола Филчев

Люба Кулезич: Бойко Борисов е заложник, властта му е под въпрос - 1
Снимка: БГНЕС

''Спомням си много, много отдавна, когато започваше преходът, един велик български режисьор, Младен Киселов, беше на гости в тогава все още единствената ''Всяка неделя'', Кеворкян го попита: ''А къде се намира България''? На картата на културата (в такъв контекст), а той му каза: ''3000 километра по на юг''. Сега ми се струва, че България, особено в сравнение с гледките от Париж тези дни, не по на юг, а 3000 километра по-надолу, по към дъното, от другата страна на планетата, може би дори на една съвсем друга планета'', това заяви журналистката Люба Кулезич в предаването ''Денят с В. Дремджиев'' по TV+ и TV 1, а изказването ѝ е в контекста на българската реалност - преди и сега.

''Когато говорим, че сме 3000 километра по-надолу в сравнение с отправната ни точка през 90-та година, когато говорим за това, че ''нашата жаба българска'' беше варена на прекалено бавен огън, а това означава, че репресивните останки от миналото не само, че не бяха сготвени, а бяха оставени да преминат в друго агрегатно състояние, така, че в момента те да са живи и да управляват'', заяви още журналистката Люба Кулезич.

''Когато говорим, че е поставена на карта държавата, цитирам тук не само Евгений Дайнов, който тези дни написа една великолепна статия, но и други наблюдатели, които твърдят, че покрай тази почти кървава вече битка за налагане на главен прокурор, всъщност говорим за опит за осъществяване на държавен преврат. Тоест да се смени официалното устройство на парламентарната република, а през задния вход да бъде вкарана толкова мощна фигура, толкова зависима от задкулисни интереси, които често биват наричани мафиотски поради техния неустановен законов произход. Подменя се държавността, подменя се разделението на властите'', заяви още Кулезич.

''Така нареченият граждански кандидат за главен прокурор, който между другото получи много подкрепа, бунтовният следовател Бойко Атанасов преди две седмици каза в ''Честно казано'' (предаването на Люба Кулезич по ТВ Евроком), че неформалният главен прокурор в момента, се нарича Никола Филчев, което прозвуча наистина скандално. Бойко Атанасов напомни как преди няколко години покойният Васил Миков, който предупреждаваше, че прокуратурата ще развие тоталитарния си потенциал и благодарение на фигури като Филчев, които са ръководени от неистови страхове и вътрешни демони, могат да направя така, че прокуратурата необратимо да започна да се намесва в политиката, което в момента се случва'', коментира тя актуалната в България тема за съдебната власт.

''Днес стигаме до това, че за първи път в нашата история. 300 съдии да поискат от българското общество подкрепа и защита срещу арогантната саморазправа с един съдия, след това с още двама, която дава повод съдът да бъде подложен на репресия, на линч, както предупредиха самите съдии и хора от адвокатурата. Христо Монов бива провокиран, той е бивш депутат от времето на Орешарски, бивш държавен служител - зам.-шеф на Агенцията за защита на детето, който открито призовава за линч спрямо съда, спрямо Калин Калпакчиев, спрямо Весислава Иванова и съдия Магдалинчева за това, че са взели напълно законосъобразно решение, отгоре на всичко по текстове от Закона, които са приемани от това правителство на Бойко Борисов'', коментира Кулезич атаките спрямо българския съд.

''Всеки обикновен и нормален човек трябва по някакъв начин да разбере, че целият ни живот зависи от това, включително и дали ще живеем под прага на бедността. Ние в момента наистина трябва да се замислим дали не ставаме свидетели, неми, на държавен преврат'', върна се тя на темата за прокуратурата.

На кого е заложник Бойко Борисов, след като Светослав Костов му подиграва? Това попита водещият Дремджиев своята събеседничка и колежка Люба Кулезич, а тя му отговори: ''Това означава, че Борисов е заложник на тази сложна или всъщност много проста комбинация между прокуратурата, която изпълнява политически поръчки на фигури достатъчно корпулентни и достатъчно заподозряни в могъщи възможности за влияние, следователно властта на Борисов под въпрос. Официалната изпълнителна власт е под въпрос, той изглежда като един слаб човек, който не владее ситуацията. Не само по повод на радиото, но просто в радиото лъсна и стана анекдотично.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 96 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубави предавания прави госпожа Кулезич

    177 35 Отговор
    Браво продължавайте да се бори те за истината

    Коментиран от #21, #49

  • 2 Снайперист

    48 23 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #4, #8

  • 3 БСП ДПС Евророма

    48 111 Отговор
    Плачкат комундетата, ще им се търси сметка!!

    Коментиран от #42, #45

  • 4 К*р за нацистите

    25 32 Отговор

    До коментар #2 от "Снайперист":

    Скапани нацисти

    Коментиран от #9

  • 5 Мирен преход Да ама НЕ

    91 6 Отговор
    Някой,може ли да обясни понятието "Мирен преход" и има ли то почва у нас?

    Коментиран от #6, #37

  • 6 ДС КГБ

    74 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    ДПС-проблема на българския "преход".....А кой сто зад тях сами се сещайте........

    Коментиран от #11

  • 7 Лошото е

    107 25 Отговор
    Че властта, която държи борисов, хич не е под въпрос. Дано президента Радев откаже да назначи единствения кандидат Иван Гушев. Ще срещне подкрепа от обществото.
  • 8 Поклон

    38 26 Отговор

    До коментар #2 от "Снайперист":

    Адолф Хитлер-най верния приятел на България и българите

    Коментиран от #10, #52

  • 9 дучето

    19 12 Отговор

    До коментар #4 от "К*р за нацистите":

    Жалки чифути

    Коментиран от #23

  • 10 Хитлер Капут

    35 9 Отговор

    До коментар #8 от "Поклон":

    Хитлер КАПУТ.Как искаш си го превеждай,ама на български ми звучи добре.
  • 11 нима не се сещате

    29 47 Отговор

    До коментар #6 от "ДС КГБ":

    Московската агентура в България – от векове за векове

    Коментиран от #24

  • 12 Много провлачено говори...!

    24 7 Отговор
    Та затова не я гледам, нервак съм, харесвам бързите предавания... но иначе е супер младо лика, кой набор е, защото отдавна е на екран..!
  • 13 Люба е "Педя човек Лакат брада "

    83 9 Отговор
    Люба , всеки ден все нови и нови факти - доказващо ЕДНО ! ДЪРЖАВАТА Е МЪРТВА ! Как ще устроим нова държавна система. ИДЕЯ , НОВ МОДЕЛ НА Държавно устройство и Управление. Стига факти , те няма да свършат. Люба ! И ти вече дотягаш и не си интересна. Идеологията трябва да търсим а не приказки от 1001 нощ. Стига плямпания - мисловна и организационна дейност ЗА СМЯНА НА КОЛОВОЗА. МАФИЯ ВАДЕЕ ДЪРЖАВАТА - тя е Конституцията , тя е и Правото ! Да спрем говорилнята и да предприемем и преминем към ефективна защита.
  • 14 ЕС е колонизатор а не гарант за

    56 9 Отговор
    Развитие на Източно европейците. До кога ще говорим и храним ИЛЮЗИИ. Та ние бяхме силна държава , преди червеите у нас да я разводът от вътре за да я отрекът и обсебят.Люба " Запей със нас. - народа или млъкни , махни се " ! Нараства желанието за мъст а това е тътен като от Порой , Ураган , Хъракиин или Торнадо ! Трудно се убоздава ! Стига Ала Бала ! Новите избори нищо ново и добро не носят - системата остава. А тя е формулата на Мафията , Демоните и Вампирите.
  • 15 Люба

    50 9 Отговор
    Ние от факти не се нуждаем а път към изход и решение. Изборите са фокусите на мафията а Побойко Методиев е само асистент на фокусниците зад кулисите.
  • 16 Люба на симптомите са явни

    40 2 Отговор
    Лечение защо не се предприема ? Урочасана ли си и ти , или си знахар , врачка лечител ? Нали имаме СУ " Кл. Охридски " имаме и Социолози, Политолози, Икономисти, Философи , Прависти , Идеолози - ТАМ Е НУЖНА ДЪЛБОКАТА ОРАН ! Тези брадати пръчове и козли , кой ще ги хване за тяхните роги ? А не пред камерата за хонорара ! Можеш ли го стори ?

    Коментиран от #26

  • 17 И Дремджиев и той кукла на конци

    30 5 Отговор
    Но ти се заиграваш приятно и със него. Люба , определи си мястото - с народа или с ЕС ?
  • 18 Коко

    53 0 Отговор
    Ставаш зависим когато си алчен и глупав може да си глух и гениален като Бетовен, може да си сляп и гениален като Стиви Уондър,но не може да си прост и гениален накрая ще си останеш само прост и само зависим
  • 19 ЕС ни разорява всячески

    40 8 Отговор
    ЕС ни закрива като партньор и конкурент на пазара.ЕС

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 gfblacksea

    44 6 Отговор
    Етническите българи бавно и полека се отстраняват от всичко, което един цивилизован човек може да получи от родината си. В нея или извън, те са изгнаници.
  • 23 Не се прай че не ходихме в една и съща

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "дучето":

    Синегога
  • 24 русняк

    30 10 Отговор

    До коментар #11 от "нима не се сещате":

    на баба ти у футболните гащи , няма как да е московската агентура , а по скоро е краварската агентура , от где закулпили самальоти курники за 3милрд.евро ,от московско кгб или от краварско ЦРУ , що сказал ета ти, само не множка не плюват русии , панимаеш
  • 25 Люба не зная за каква ти се имаш

    37 7 Отговор
    Но за мен ти и Сашко Диков сте като кучета дето лаят но не хапят. Като Кьор фишеци на бамбашка ербап сватба. Професионализма къде е. Нека заедно хванем била за Рогуте ! Законодателя, Правосъдната и Изпълнителната Власт СМЪРДИ а Сашко Диков се гъне като червей пред Академик Вежди Калайджиев. Вместо да му каже че Вежди е толкоз академик колкото всеки втори царвул е професор. Та нали тези царвули направиха от железар калайджия академик.Нима Вежди е повече от царвул или ковач на подкови и пиростия ? Кел файда от академици и
    меки журналистии ! Аз пък съм Генерален директор на светкавиците и грамотевиците и с мен , никой не хамалин не искам да ми нарушава свободата та дори и Вежди той да се казва ! Че кой е той бе - тенекеджия академик. Метловодител , Оператор на доилен юнит. Калайджия - тенекиджия си бе Вежди !
  • 26 Люба симптомите на болестта са ясни

    26 2 Отговор

    До коментар #16 от "Люба на симптомите са явни":

    ЛЕЕНИЕТО КАКВО Е БЪДЕ ? Изборите са прах в очите на публиката. Мафията е Закона, Мафията е Правото, Мафията е Конституцията и ЕС ги поддържа ! Ще кихнеш ли нещо в тази насока съ Сашко Диков и Дремджиев ? Или хонорара е онова светило дето грее в очите ти игриво ?
  • 27 ТРОПЧО

    29 1 Отговор
    ТЕОРИИ НА КОНСПИРАЦИЯТА ЗА ТРЕПАНЕ СТЕ ВСИЧКИ САМО ПОДЛОГИ И ДОНОСНИЦИ ОСТАНАХА В ТАЯ ДЪРЖАВА И САМО ВЕРСИИ НИКОИ НИЩО НЕ ДОКАЗВА САМО ГОЛИ ПРИКАЗКИ МАХЛЕНСКИ КЛЮКИ
  • 28 Довечера в новините гледайте

    17 3 Отговор
    Още една теория на конспирацията Видео което чичо подкупен милиционер не се е сетил да изтрие по случая Полфриймън
  • 29 Люба и ти си аристка , клоун и шмекер

    34 6 Отговор
    Създвш у хората Илюзии за чест, съвест еродираност , безпристрастност , откровеност , интелигентност но в същност си успешна и ловка хитруша ,която умело подвежда и убеждава че е Истински Трубадур на народната съвест. И ти си поредната от квакащите в гьола жаби !
  • 30 Вежди Рашидов беше най - откровен

    28 2 Отговор
    За отношението към народа от страна на народните измамници в НС. Той нарече избирателите ЦАРВИЛИ ! Този дето му дари доверие а той положи клетва да му служи - той нарича го царвули ! И Диков УНЕМЯ ! Вместо да го попита че за какъв Х си се кандидатирал да представляваш тези царвули , нима и ти не си един от тях ? Какво те кара да се мислиш че си по -различен от царвул и ти ? Защо Диков се огъна на обидата че е Хамалин ? Диков какво стана със твоето верую за Правда , достойнство и Европейска демокрация стандарт и справедливост ?
  • 31 До кога ще гоним опашката си в този ЕС ?

    23 3 Отговор
    Като овце определени за Курбан Байрам !?
  • 32 Кукувица

    11 2 Отговор
    Тоя не го ли величаеше преди?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Усмивката

    18 3 Отговор
    Оставете го да си изкара 30 годишния мандат бе хора.Какво сте се заяли с този стар и объркан човек.Не виждате ли че го почва деменцията.Онзи ден поиска България да е извън Европейския съюз....
  • 35 електорална 1

    27 3 Отговор
    Аз съм прост... Може ли някой с думи прости да ми обясни с думи прости каква е разликата между комунист и гербаджия?

    Коментиран от #36, #38

  • 36 веселяк

    15 3 Отговор

    До коментар #35 от "електорална 1":

    Много просто, просто няма разлика! От това просто какво по-просто!
  • 37 Уча се

    19 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    "Мирния преход" го измислиха БКП, за да се превърнат в най-богатите капиталисти в България !

    Не знам за кой път, БКП-БСПрестърпници излъгаха народа си и до кога ще успяват да го правят ?!

    Т.е, не знам, кога българина, ще разбере, кой е виновен за сегашното му положение?
  • 38 Уча се

    15 23 Отговор

    До коментар #35 от "електорална 1":

    Ясно е че си прост!

    Комунист е човек, който иска да живее при комунизъм !

    Това в бедна държава, няма как да стане !

    БКП обаче, не са комунисти, а псевдо комунисти !

    Те, заедно с ДС , винаги са били престъпна организация от мафиотски тип !

    Те управляваха България чрез тоталитарен режим !

    ГЕРБ бе създадена през 2005 година, ако не се лъжа, т.е. 15 години, след като БКП си смени "кожата" и фалира три пъти България !

    БСП-БКПрестъпници, унищожиха и фалираха България !

    Факт неоспорим!

    ГЕРБ стабилизираха България и само за 10 години, я извадиха от всички кризи, БВП расте, кредитния рейтинг расте, заплати растат и т.н !

    Да, не всичко е наред !

    Но за 10 години, след разрухата и фалитите и това е много !

    Сега, ако и това не разбираш, значи си безнадеждно тъп ?!

    Коментиран от #40, #41, #43, #46

  • 39 Момчето си отива

    12 7 Отговор
    Време е за "Момчето си отива"
  • 40 Ветеринар

    14 7 Отговор

    До коментар #38 от "Уча се":

    Имаш още много да учиш бре, бегай сега и не се ври там де не си готов да ланкаш.
    Заплатите се били вдигали. Ти си май на държавна хранилка, че тъй думаш. Хабер си нямаш що така става. Имаш да учиш много.
    БВП се вдигнал. Пффффф дреме ми, аз не го усещам, пък и мноооого други.
    Да не говорим що инвесторите бягат като дявола от тамяна.
    Ай стига ти толкова че не ми се пише.
  • 41 Кой ти ги разказа тез Глупости бе

    11 4 Отговор

    До коментар #38 от "Уча се":

    Явно си малък и много необразован, да вярваш на това което си написал. Това 100% лъжи да знаеш.
  • 42 1944

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "БСП ДПС Евророма":

    БСП ДПС ГЕРБ и ВМРО е новото ОФ срещу демокрацията очакваме след изборите за кмет и главен Прокурор да започнат репресии срещу опозицията
  • 43 До зомбито

    12 5 Отговор

    До коментар #38 от "Уча се":

    Герой голям герой е Боко тиквата! зомбиран от мисълта си момче от мисълта че ще останеш на една заплата и бизнес без аванта!На нас антикомунустите тези финтове не минават Единствените които се оправихте сте вие капитал комунистите Няма инвеститори има рецесия Осрам съкратиха 200 човека и принудиха истаналите работници да работят 2 часа извънредно за 850/950лева,това го позволява закона по време на криза ГЕРБ ТОВА Е РЕЗЕРВНИЯ ОТБОР НА ДЕ СЕ.

    Коментиран от #54

  • 44 Доко

    17 2 Отговор
    А аз помня Как до преди не много време Кулезич величаеше Бойко и като вкараха в дранголника братовчедчето и Банов се обърна като палачинка.Дърта.мушмула си другарко Кулезич.
  • 45 Алфа Ромео

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "БСП ДПС Евророма":

    Пропусна ГЕРБ докато ги изреждаш....
  • 46 Хаджи Генчо

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Уча се":

    Смехурко! При всеки строй и всяка власт е имало фанатизирани глашатай като тебе!
  • 47 Тапчакурофф

    11 6 Отговор
    Меризлива отвратителна курветина
  • 48 Анонимен

    6 2 Отговор
    Каква е разликата между комунист и герб. Няма разлика. 240 са сите комунисти. Дано не греша, на люба колезич ТАТИ й е.. Цк на бкп... Хасково. Стари комунисти.
  • 49 Сашо Диков и Кулезич са журналисти

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хубави предавания прави госпожа Кулезич":

    останалите са журналя и лапат на властта която ги командва.Неудобни въпроси не задават само подмазвачески.
  • 50 ХЕКТОР

    5 7 Отговор
    Това квазимодо Кулезич е компетентна по въпроси касаещи всички нюанси на политическия живот!!! Няма ли си внуци за гледане !?!?!?

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 и на евреите

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Поклон":

    доста от тях е пратил в рая
  • 53 Абе няма

    3 3 Отговор
    ли кой да я.... таз дъртофелница изкукала?
  • 54 ДО 43

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "До зомбито":

    Колезич обожаваше.БОРИСОВ, докато не арестуваха братовчед й БАНОВ и грозната му жена. На този етап успешно обслужва Цв.ВАСИЛЕВ (ЦКБ). КУЛЕЗИЧ, лицето се променя, но не те прави по-млада, доктприте не променят ЕГН-то. Кошкото до далаверите ти, те са като слънчогледа, върти се в посоката на слънцето. Колкото до САШО ДИКОВ, той също има какво да разкаже за далаверите и източването на футболен клуб. И двамата крият стари далавераджийски тайни. Да си истински журналист, означава, да бъдеш безпристрастен, което не се забелязва при тях. А вие, разбиращите от всичко и пишещи само обидни квалификации, няма да е лошо да се погледнете в огледалото и да си зададете въпросът "Аз какво постигнах..."?, преди да обиждайте тези, които са достигнали най-високият връх, а вие сте си останали невежи в подножието..
  • 55 Бубу

    3 0 Отговор
    Не знам защо тази люба кулезич вече не се оттегли и да си гледа пенсията ами продължава да си мисли че може нещо смислено да каже, пуста алчност за пари. Точно този следовател бойко атанасов, за който тя плаче, между другото дипломирал се като юрист с тройка, тъкмо той е олицитворение на задкулисието и некадърността. И все им се привижда че властта на Борисов е „под въпрос„ много им се ще, само че изборите показват друго, пък дори и така да е тези психо десни, които тя ни навира в очите, те пък съвсем няма и да помиришат власт. Аман от това стадо от застаряващи „журналистки„ които продължават да захлебват от разни нпо_та поради което са готови да бълват всевъзможни тъпизми
  • 56 Истината

    0 1 Отговор
    За мен е важно ,че от нейното предаване научавам доста важни новини,които на друго място не ги казват.Същотомнение имам и за Диков.Така ,че нали си имаме дистанционно ,веднага сменят канала,щом не ти харесва.
  • 57 723

    0 0 Отговор
    Любке, Любке правилно е написано по-долу:Люба е "Педя човек Лакат брада " Със Сашко ДикоФ сте си лика-прилика - дрън- дрън, та пляс!!! Просто не сте интересни!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове