12 Октомври, 2019 10:21 4 104

Възраждане: Обитава ли зам.-кмета на София Тодор Чобанов незаконна къща и с какви средства я е построил?

  • тодор чобанов-
  • възраждане-
  • къща-
  • зам-кмет-
  • мусагеница-
  • николай дренчев
Възраждане: Обитава ли зам.-кмета на София Тодор Чобанов незаконна къща и с какви средства я е построил? - 1

От Възраждане изнесоха силно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по образование и култура на Столична община – Тодор Чобанов, свързана с имотното му състояние и задължения в особено големи размери към бюджета на София, които същият най-вероятно дължи, но до момента, така и не е платил.

От партията на Костадин Костадинов обясниха, че са получили информация за новопостроена къща, намираща се в кв. „Мусагеница”, в затворен и охраняван комплекс, собственост на Тодор Чобанов, изградена със средства с неизяснен произход и недекларирана пред Столична община.

Възраждане: Обитава ли зам.-кмета на София Тодор Чобанов незаконна къща и с какви средства я е построил?

Същата се намира на ул. „Въртопо” 51 в квартала и се охранява като военна база. Строителните дейности в комплекса, все още продължават. Къщата на Чобанов обаче е обитавана от зам.-кмета и семейството му, които изглежда въобще не се притесняват, че това рязко замогване на един макар и високопоставен, но общински чиновник е най-малкото съмнително и повдигащо доста въпроси.

Възраждане: Обитава ли зам.-кмета на София Тодор Чобанов незаконна къща и с какви средства я е построил?

Същите ги зададоха от щаба на кандидата на Възраждане за кмет на София – Николай Дренчев: „В самото начало, нека да бъде ясно, ние не казваме, че има нещо нередно в това човек да си построи къща, по принцип. Въпросът е, как се случва това, законно ли е!? В конкретния случай, ние имаме следните няколко въпроса. Първо, с какви средства е построена тази къща? При нас има експерти по въпроса и те са категорични, че въпросната постройка, в този квартал и с всички разходи по нея, не може да бъде построена за по-малко от 600-700 хиляди лева. Как един общински чиновник, със заплата, малко над две хиляди лева, успява да спести за такъв грандиозен строеж? Второ, тази постройка законна ли е изобщо? Питаме, защото същата въобще не фигурира в кадастралния план на София, което означава, че не е декларирана и пред Столична община, тоест обитателите ѝ не плащат данъци. Допустимо ли е, един зам.-кмет да живее в незаконна къща, досущ като циганите във Факултето и Баталова воденица и след това да изисква спазването на законите и общинските регламенти? Трето, защо е така охраняван този комплекс, от какво се крие Тодор Чобанов? Знаете ли например, че само камерите, с които е опасано това място, са за около 50-60 хиляди лева. Говорим за последно поколение охранителни средства, засичащи движение в диаметър 150 метра, с топлинно насочване и регистриращи образи в инфрачервения спектър. Всичко това е безкрайно съмнително, и по наше мнение, там трябва да влязат не само данъчните, но и полиция, защото хора от квартала се съмняват, че във въпросната къща, може би се извършват и определени незаконни действия, свързани с културно-историческото ни наследство и иманярската мафия.”

От Възраждане заявиха, че този случай не е единственият, който се свързва с необясними имотни придобивки на хора от управляващата партия ГЕРБ и присъдружните им Обединени патриоти, като напомниха за „Апартаментгейт” на Цветанов и Цецка Цачева, къщата на Борисов в Барселона и апартамента на Каракачанов с петте тераси. Хората на Костадинов се зарекоха, че ще продължат да следят случая, а в най-скоро време, ще се обърнат и към отговорните институции, с официален сигнал.Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове