Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 15:55 2 722 48

Кралев: Президентът за пореден път прояви своята некомпетентност

  • красен кралев-
  • у румен радев

БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство

Кралев: Президентът за пореден път прояви своята некомпетентност - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България?

Това написа на личната си страница във Фейсбук спортният министър Красен Кралев в отговор на думите на президента Румен Радев, че българският футбол е огледало на състоянието на държавата. Ето какво още сподели министърът:

"Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента? Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация? Ще използвам възможността да запозная президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва неподготвен.

БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос.

Премиерът Борисов призова президентът на БФС да извърши морален акт с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света. Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не.

След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата. Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа.

Аз ще се въздържа от по-нататъшни коментари и заключения по темата по няколко причини:

1. В петък предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което трябва да бъдат взети изключително важни решения, свързани с бъдещето на федерацията.
2. В момента тече разследване на БФС по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за "Престъпления против спорта", по-конкретно "корупционни престъпления", което касае дейността на съдийската комисия към БФС и нейния председател Йордан Сталев.
3. СДВР провежда специализирана операция по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България - Англия. До момента петима от тях вече са открити и задържани.

Призовавам Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта. Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    58 11 Отговор
    Нещо което Боко прави постоянно! :)

    Коментиран от #46

  • 2 Тръмп

    25 77 Отговор
    Радев е съветски защитникрита грубо и непозволено всеки добър футболист,време е за Червен картон и да напуска мача в посока Узбекистан!!!:):):)
  • 3 Жоро

    66 13 Отговор
    Те тоя крадлев ще оправи футбола.Щом бойко е зад него е много смел.Иначе ходеха заедно с Боби Михайлов на всякъде заедно.
  • 4 onq s konq

    48 15 Отговор
    А този кога излезе от дупката. До сега не знаехме, че имаме толкова „компетентен и начетен“ спортен министър от най близкото обкръжение.. Тиквун сам си управляваше спорта защото е спортист каратист. Ето Бинев и грамота му връчи. Този Кралев по добра в къщи да си ходи . Бадява взима заплата.

    Коментиран от #47

  • 5 Крокодил

    58 11 Отговор
    Абе, Кралев защо чак сега правителството се намеси? Досега не виждаха ли какво става в БФС или така им беше удобно на правителството и на оня гелосания!
    Ами я погледни другите спортове на какво ниво са нали ти си спортен министър, какво направи че тръгна да обвиняваш Р. Радев в некомпетентност?????

    Коментиран от #10

  • 6 гостенин

    24 62 Отговор
    Браво на министър Кралев некой требва да го тури на място тоя президент ли е вожд на БСП ли е какво е това нещо , какво е това заяждане непрекъснато като не му харесва да здава поста и да прави и той партия като Слави и да ни покаже каква държава ше направи той - направо е смешник в очите на хората

    Коментиран от #37

  • 7 КОНТРАТА

    56 18 Отговор
    Къдебго чукаш къде се пука. Президента на РБ Румен Радев просто казва, че запалянковците са част от бг.обществото и не са извадка! Неграмотния и некомпетентен е Кралев който докара спорта до точката на замръзване в България!!
  • 8 Жоро

    37 9 Отговор
    Спортиста е много смел в изказванията ама само във Фейзбук.Няма смелост да каже това лично на президента.
  • 9 Калоян

    46 10 Отговор
    У нас няма по-голяма политическа похвала от това да те критикуват герберасти!
  • 10 Минути за реклама

    25 4 Отговор

    До коментар #5 от "Крокодил":

    На герберастнята на гърба на БФС и запалянковците! Българите са толерантни но не безкрайно както евро - джендър!
  • 11 Бесен Язовец

    29 1 Отговор
    Ингилизите защо не прекратят дипломатически отношения с РЮА и Зимбабве където се шири черен расизъм спрямо белите?
  • 12 Истина е ама

    11 2 Отговор
    И ти не си много убав
  • 13 CCCP

    33 9 Отговор
    Абе Кралчо, защо преди да призовеш президента, не призовеш Боко тиквата. Той пръв се изцепи по темата. Или смяташ, че тиквата "познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта". Ти си по-голям смешник и от него.

    Коментиран от #48

  • 14 ЪРП

    29 6 Отговор
    МНООООГО ЖАЛЪК И МИЖАВ ЛИЗАЧ Е ТОЗИ МАЗНИЯ!!!!!!
  • 15 Борис

    26 5 Отговор
    Не дочетох статията понеже думите на кралев ме ядосаха. Но след като обяснява колко е сгрешил президента защо аджеба не обясни защо трябваше да се стигне до тоя резил за да видят че някъде има проблеми? По скоро проблемите са ясни но идват избори и се опитват да ни внушът че за пръв път чуват за тях.
  • 16 12345

    23 6 Отговор
    Колкото и да се пени спортния министър на всички стана ясно как Бойко Великолепни управлява държавата, имайки я за своя бащиния. Той назначава и маха, както и Бай Тошо не го е правил. Вместо да скастри МВР, за слабата организация и защита на мача, той маха председателя на БФС. Ама нали виновника за неприятната ситуация трябва да не е от нашите редици. Браво Бойко, браво ГЕРБ.
  • 17 Крал недокрал

    29 5 Отговор
    1.Оставката на Б.Михайлов демократично действие ли е, щом е Наредена от Премиера? 2. Ако не беше станал гафа на мача щеше ли да има Оставка и Корупционно разследване?
  • 18 Кукуригу

    21 3 Отговор
    То пък щото спортния министър много компетентен!Може би в угояването на сумисти!
  • 19 Обективен

    22 2 Отговор
    Предвид състоянието на футбола у нас има резон да се иска оставката на цялото ръководство на бфс.А за простотията по време на мача оставка трябва да се иска на министъра на мвр и на главния секретар.
  • 20 а бе

    14 5 Отговор
    торбалан?!Какво работиш?!В кенефа пълниш на ден един самосвал .....!
  • 21 dsсса

    24 5 Отговор
    България е взимала на една олимпиада 10 златни медала. Сребърните и бронзовите просто не го брояхме. При Кралев взе един бронзов. Той в своята област е не повече компетентен от Боби Перуката. Да оценява компетентността на другите му е над нивото, получава се трагикомедия.
  • 22 По предаването Евро Диков

    14 4 Отговор
    Имаше интересни коментари за бизнесът му
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Комуниста

    15 2 Отговор
    Видяха фашиски поздрави на стадиона,, Васил Левски " обаче обявиха СССР за окупатор когато би немците в Европа! Българина е расист когато му изнася и толерантен също когато му изнася. Каракачанов и Джамбазки защо нарича по TV малцинството от черни цигани, тогава не е расизъм, а е толерантност!
  • 25 Коментар📝

    12 0 Отговор
    КАК БЕШЕ ПЕСЕНТТА.
    ЩЕ ВЗЕМА ДА СИ КУПЯ ПАТРОНИ ЗА ГЛИГАН🤗
  • 26 Смях

    15 4 Отговор
    Тоз е по прост о от вожда си!!Президента казва че БФС няма разследващи функции!!а тоз палячо го обвини за некомпетентен:)))))))))

    Коментиран от #39

  • 27 на баба фърчилота

    10 7 Отговор
    Щом изкараха инвалида виновен че баща му го блъснал и го глобиха за какво да говорим Комунистическа работа

    Коментиран от #31

  • 28 Чубака

    20 5 Отговор
    Президента е с класа над вихрушката от герб.А този Кралев да ходи да се навежда културно на Боко.
  • 29 Бг запалянко

    6 16 Отговор
    Не се заблуждавайте това на стадиона беше комунистическа провокация а знаем че са богове на тях с цел очерняне на Българското правителство пред света и настроение против него вътре в страната
  • 30 Behemoth

    9 3 Отговор
    Ми той каза ,че изпалнителната власт не си е свършила работата...и сега Баце гори бушон и то от друга верига...
  • 31 Николай

    6 8 Отговор

    До коментар #27 от "на баба фърчилота":

    Ти май си единствения който изказва собствено мнение. Иначе троловете веднага се активираха да плуят по ББ. Боби Михайлов беше комсомолския секретар на националния отбор преди 89-та година.
  • 32 Николай

    6 11 Отговор
    Първите 28 коментара са от активните тролове, на нормалните коментиращи им трябва време да си прочетат новината, а и повечето хора по това време са на работа. Комундетата пак ще ядат бой на кметските избори.

    Коментиран от #36

  • 33 ПЕНКО

    6 17 Отговор
    РАБОТАТА НА ВСЕКИ ЕДИН ШОФЬОР НА ТИР Е МНОГОКРАТНО ПО-ТЕЖКА ОТ ТАЗИ НА ПИЛОТ НА ИЗТРЕБИТЕЛ ..И ПО ПОЛЕЗНА ЗА НАРОДА -НА ПРАКТИКА !!!! "ФЕЛДМАРШАЛ " РАДЕВ СИ Е ПРОСТО ЕДИН КЛЮН -САМОПРЕВЪЗНАСЯЩ СЕ -НО БАВНО КАТО ОЛИГОФРЕН !!!
  • 34 Николай

    7 4 Отговор
    От ГДБОП коментират обиска в БФС "ние търсим документи а намираме склад са алкохол без документи"
  • 35 Този

    9 4 Отговор
    като се наведе и капе мас от него. Шопар и плужек!

    Коментиран от #38

  • 36 Учителка

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Николай":

    Ти кой клас имаш завършен?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Еее не знаеш ли

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Този":

    Тоз шопар демострира ко може на висилка.
    Я да видим твоите шопари ко праят а.

    Коментиран от #41

  • 39 Ами да

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Смях":

    Е що да имат разследващи функции.
    Сами да се разследват кви ги говориш бе пич.
    Нали си имаме прокуратура😂😂😂
    А и това са подробности нали?
    Нема контрол нема спорт.
  • 40 Учуден

    7 1 Отговор
    На българските садиони, бомбички и бомби, военни димки, потрошени седалки,"хореография", погроми по улиците и т.н.
    Това е всяка седмица!
    Къде ни е полицията, г-н Кралев?
    Президента ли е виновен, Борислав Михайлов ли е виновен?
    А министъра на спорта не?
  • 41 не висилка

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Еее не знаеш ли":

    ,а на ченгела....
  • 42 Кой68

    1 4 Отговор
    Радев и ти си един спортен министър...Б.Михайлов е виновен за случващото се във футбола и съдийството...До възпитанието на тия комплексираниДъмпели вината е другаде и то първите 7 години?Перуката ще си понесе каквоно е заслужил.....
  • 43 Охлюв

    3 1 Отговор
    Кралев крал ли си мрял ли си. Охлюв си.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ново

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Някои да каже от какво разбира радев освен от строева
  • 47 Тиквин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кралевси има предустачатно пари ами вашия каун да не дава мнение
  • 48 Бостан

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "CCCP":

    Ние хасковските кауни от всичко разбираме по всеки въпрост сме го съгласува ли с нинова
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове