20 Юни, 2012 17:31 12 165 47

Диана Найденова се извини за думите си

  • диана найденова-
  • бтв-
  • закон за горите
Диана Найденова се извини за думите си - 1
Снимка: Стоян Гребенаров

Хапливата журналистка Диана Найденова се извини за скандалното си интервю с еколога Петко Цветков. Разговорът, приличащ повече на яростна тирада, бе излъчен в неделя в рубриката „Нищо общо“ на предаването „Нека говорят“. В началото на интервюто Найденова поиска извинение от Цветков за това, че оператор на телевизията бе пребит по време на протест срещу поправките в Закона за горите. След като получи само съжаление, но не и извинение за постъпката на агресивния провокатор, Найденова иззе функциите на питащ и на отговарящ.

„Извинявам се на всички млади българи, които лягаха пред багерите на Иракли и които пазят Витоша. Не съм искала да нагрубя никого. Изгледах няколко пъти записа с гостуването на г-н Цветков. Той нападна bTV. Просто исках да чуя от организаторите на протеста: Съжаляваме, че колегата ви Иван Филчев е с комоцио“, заяви тя.

Извинението е предшествано от вълна от негативни коментари в социалните мрежи и призиви за бойкот на телевизията в продължение на седмица.

"Може би съм била повече от допустимото емоционална в разговора си с еколога Петко Цветков. Зрителите на бТВ и радиослушателите знаят, че винаги съм била журналист с позиция. Проявявала съм емоционалност при много други теми и се радвам, че форматът на предаването „Нека говорят...”, който е развлекателен, а не публицистичен, го позволява“, се казва в изявлението на журналистката, публикувано в сайта на телевизията.

Цветков заяви, че самата телевизия е провокирала агресията към себе си, като не е отразявала коректно събитията на първия ден на протеста. На втория протест на Орлов мост екип на телевизията бе освиркан именно заради това.

Диана Найденова споделя, че на третия ден от протестите е попаднала в задръстване заради блокадата на Орлов мост и е станала свидетел на много неприятна ситуация - дете е получило гърч, а линейка не могла да стигне до него. Наложило се хората да носят детето на ръце през парка до лекар. "Не съм дебелокож човек, който ще изяде един еколог. Никоя кауза обаче не трябва да бъде плащана с юмруци", допълва Найденова.

Тази неделя, 24 юни, в предаването "Нека говорят... с Росен Петров" журналистката ще направи допълнителни разяснения на своята позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 протестиращ

    2 0 Отговор
    Истерична "журналистке" ... Не ни трябват лицемерните ти извинения, както и на антибългарската БосфорТВ!!!!
  • 2 georgi

    2 0 Отговор
    Не се приема. Това е извинение за отбиване на номера.
  • 3 miro

    2 0 Отговор
    тя тая е много мн. нагла, прависе на голяма журналиска а, всьщност пьлна скрьб комплексарка
  • 4 зрител

    2 0 Отговор
    От подобни извинения просто няма нужда. Диана тръгна добре, но се самозабрави...Жалко! С това предаване се нареди до...Бареков. Жалко!
  • 5 Ваня

    3 0 Отговор
    Диана Найденова по принцип е много нагла! Кокетната слугинска "журналистическа" позиция е МНОГО ЯСНА, когато е поканила Б.Б. ТАМ ТИЯ К....СКИ НОМЕРА НЕ МИНАВАТ. Но към този еколог й изби менопаузата. Факт! Всички знаехме, че БТВ ще я притисне да се извини, но полза НЯМА! "КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, както е казал народа!"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    2 0 Отговор
    какво има да разяснява повече!
    Държанието и тона и по време на интервюто бяха достатъчно красноречиви. За сравнение гледайте интервюто и с Бойко Борисов. Гледа Бойко като влюбена ученичка. Няма настъпателност - тихо и кротко задава въпросите и търпеливо изслушва отговорите. Е това ако не е лицемерие от класа.
  • 8 азо

    1 0 Отговор
    БойткоТВ=БТВ
  • 9 aaa

    3 0 Отговор
    Пълен бойкот на Босфор ТВ
  • 10 ддд

    1 0 Отговор
    Тая да се извинява ли бе?!?!?! БАЗИКАТЕ ЛИ СЕ?!?!?!?!

    ТАКОВА БЕЗОЧЛИВО СЪЩЕСТВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВИНЯВА!!!!!


    жалък опит на БосфорТВ...
  • 11 АТАКА БГ

    3 0 Отговор
    Босфор ТВ - повече от цигания (ЬTV)

    BTV продажна цигано- турска телевизия
  • 12 гост

    1 0 Отговор
    СЕГА РАЗБРАХ,ЧЕ ИМА ВРЪЗКА М/У ДЕБЕЛ И ДЕБЕЛОКОЖ/ГЛЕДАИКИ Т.Н.ЖУРНАЛИСТКА
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    Плюя на ш...ната ви телевизия и ш...ните ви журналистки , които защитават подобни лекета като цар киро и псевдо граждански позиции на протестиращи малограмотни хора от балкански села .
    Всичките телевизинни б...ци наред с славчо шоумена са се събрали в тая пропаднала телевизия.
  • 14 миро

    1 1 Отговор
    НЕМА ТОЛКО ПРОДАЖНА ТЕЛЕВИЗИЯ КАТО БойкоТВ(БТВ)

    Коментиран от #15

  • 15 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "миро":

    abe tisi mnogo prost boiko tv.tisi mnogo zle .
  • 16 николай маринов

    3 0 Отговор
    От близо половин година не гледам БТВ и спрях хапчетата за кръвно , спя като новороден и качих няколко килограма. Ако зависеше от мен , бих препоръчал на С Е М просто да спре тази ПОДЛОГА .
  • 17 Калоян Петров

    2 0 Отговор
    Този номер с извинението няма да мине.БТВ продължава да не отразява обективно протеста.Лицемери.
  • 18 просто човек

    1 0 Отговор
    Диана Найденова не се извинява от сърце. Тя го прави, защото нейното безочливо,грубо и нагло поведение предизвика естествената реакция на зрителите: негодувание и погнуса. Ето защо зрителите няма и не искат да и простят.Това не е грешка от незнание, това е модел на поведение резултат от високо самочуствие че тя е морален съдник на всичко което се случва.
    Аз лично ще игнорирам изявата на тази дама, както и предаванията на bTV,колкото се може по често, защото в тази медия работят хора, които се замозабравят......
  • 19 симеон

    0 0 Отговор
    къде е прокуратурата да притисне тази медия за потъпкване на конституцията и правата на човека тия се самозабравят за тях заподозрян и разследван е еднозначно на разстрелян това не е журнализъм сияна прави всичко за пари тази професия си има друго име казах го и във фейсбук преди време и се нахвърлиха в/у мен няколко колеги на госпожата но тя доказа че не заслужава да се застъпиш за нея защото ще те завлече на дъното
    да видим на изборите когато герб изчезнат тя какво ще работи
  • 20 гост

    0 0 Отговор
    това не е журналист а съдия каквото каже е присъда и този режим не се казва демокрация където всеки е невинен до доказване на вината му
    Близко источна ТелеВизия -БТВ
  • 21 илийката

    0 0 Отговор
    повече от година негледам бтв защото е наи поръчковата телевизия...била няи голямата и наи гледаната телевизия във българия ку.а ми е по длеган
  • 22 сем

    1 0 Отговор
    не само бтв 90% от така наречените наи - гледани тв . в България излъчват поръчкови новини.Неможе едни и същи да са новините по всички програми
  • 23 гошо

    1 0 Отговор
    в тая държва няма никакъв ред обаче стриктно се спазва, нито Диана е права, нито госта и, навремето Стефан Стамболов е казал: на българския народ му трябва сопа, всички сме мнооого отворени и разбирачи от всичко и за това сами сме си виновни че сме на дъното !!!
  • 24 gost

    3 0 Отговор
    На Диана Найдева й липсва възпитание.
  • 25 Смешника

    2 0 Отговор
    Ами, толкоз и е материала, на горката пращялка!
    Тези от БТВ ще се скъсат да лижат г.за на управляващите!
    Аз вече по БТВ гледам само филми и реклами!
  • 26 Пешо

    1 0 Отговор
    Тази жена определено има някакъв проблем. Може да е от това, че не е учила журналистика, може да и липсва родителска ласка от ранните и години, може да е тежък ПМС или друг личен проблем. Не зная, но мога да и предложа да започне да работи нещо друго, нещо което може.
  • 27 Иван

    2 1 Отговор
    Тази е за уволнение ! ! !
  • 28 горски

    1 0 Отговор
    С тия псевдоеколози трябва по-яка тояга.Закон трябва да има,хората имат право на раборни места,а ако се започне сечене на горите нека лежат пред трактори,камиони и резачки.
  • 29 ПЕТЪР

    3 1 Отговор
    ИНИЦИАТИВА!!!
    АЗ НЕ КУПУВАМ ПРОДУКТИ, РЕКЛАМИРАНИ ПО БТВ!!!
    И, НАЙ-ДОБРЕ, АЗ НЕ ГЛЕДАМ БТВ!!!
  • 30 Човек

    0 1 Отговор
    ТАЗИ НАЙДЕНОВА Е ЕДНА ...............НА ПРЕМИЕРА "ЖУРНАЛИСТКИ" И ИЗПРАТЕНА ОТ НЕГО В ПРЕДАВАНЕТО НА РОСЕН ПЕТРОВ, КАТО ОТПЛАТА ДА МУ ВЪРШИ И ТАМ МРЪСНАТА РАБОТА. БЕЗКРАЙНО НАГЛА И ПРОСТЕЕЩА КАТО ВСЯКА НАПОРИСТА.ЖАЛКА,МНОГО ЖАЛКА "ЖУРНАЛИСТКА"БАРЕКОВКА.
  • 31 Журналист

    2 0 Отговор
    Тази 'журналистка' още докато беше Дарик радио най-безскруполно постигаше целите си и арогантно интервюираше 'неудобните' събеседници извличайки собствена изгода, представяйки нещата от удобната за поръчалия интервюто гледна точка. така тя успя да измести много обективни свои колеги,които не искаха да правят журналистически слугинаж и отразяваха нещата в реалност. Тя и Карбовски спокойно могат да спретнат дует 'Слугинаж'...
    Писна ми от безскруполни кариеристи-г.зоблизци правещи PR по поръчка !
  • 32 инков

    2 1 Отговор
    Бойкот на ПРОСТАКЕСАТА и БТВ!
  • 33 Атанас Георгиев

    1 1 Отговор
    И да не забравите: Днес без БТВ.
    Писна ни от.
  • 34 О, йес търки олрайт

    0 1 Отговор
    Некадърни журналистки (не една), турски сериали...какво може да накара един Българин да гледа тая циганска телевизия ? АЗ НЕ ГЛЕДАМ БТВ ! Съветвам всички да спрат да гледат тая продажна медия !
  • 35 РУГ

    0 1 Отговор
    Горски, къде ти е резчката? Направо почвай! Слава богу, че болшинството за разлика от теб има нещо в главата!
  • 36 Бай Ганьо

    2 0 Отговор
    Мили деца, сред коментиращите явно повечето са гинеколози, а не еколози. Вярно, Найденова на моменти може да вбеси човек, BTV често правят неверни по тема репортажи, но всички срещу един - не подкрепям. Да се правите на разсеяни като виждате как строежите на вили достигнаха Копитото, да не приемате чуждо мнение, дори от омразен Вам човек - извинете ме, но това е криворазбрана екология . Подкрепяте еколог, който не смири гордостта си и упорстваше ненужно. Защитавайки природата ние трябва да действаме не с рогата напред /като животните/, а в диалог - защото Бог ни е дал словото.
    Другото - по-страшно е, че социалните мрежи и протестите се използват от политици за техните мръсни цели.
  • 37 ..!..

    1 0 Отговор
    АЗ НЕ ГЛЕДАМ БТВ!!! НЕ КУПУВАМ И НЕ ИЗПОЛЗВАМ РЕКЛАМИРАНИ СТОКИ И УСЛУГИ ОТ ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА "ТЕЛЕВИЗИЯ"!!!

    А бай ганьо и горския да отидат да си вземат заплатката от малкото НДК...
  • 38 Алеко

    0 0 Отговор
    Браво Бай Ганьо ! Гордея се с теб! Защити името си!
  • 39 Явор Панайотов

    2 0 Отговор
    Хайде сега като си журналист с позиция, призови управляващите медията БТВ да опразнят паркингът пред нея!
    И сезирай община и КАТ да глобят паркиралите там!

    Така ще докажеш безпристрастност и гражданска позиция!
  • 40 Въпрос.

    1 0 Отговор
    Колко пари струва да си купиш един журналист? В нашата мизерна държава, нашите ниско интелигентни, безморални и непрофесионални псевдо журналисти би трябвало да са доста евтини.
    п.п. Те и си изглеждат евтини. НО ВСЕ ПАК КОЛКО?
  • 41 plamen

    0 0 Отговор
    http://www.bulgariasega.com/interesting_facts/14584.html
  • 42 йордан йордан

    0 0 Отговор
    Специално за мен, тази ми е на противната журналистка! Като я вида по телевизията веднага сменям канала!
  • 43 Rambo

    0 0 Отговор
    Tazi trqbva da se mahne ot televiziqta....Много голям дразнител незнам кои е пуснал по тв
  • 44 Зрител

    0 0 Отговор
    Продажна, да не я гледаме повече и да превключваме на друг канал.
  • 45 Явор Недялков

    0 1 Отговор
    Нискочела, с големи гърди. Ако може да прави и шопска салата цена няма да има.
  • 46 Тони

    0 0 Отговор
    Вече е късно!!!!
  • 47 AHTON

    0 0 Отговор
    Moje li niakoi da se izvini za tova,4e e prost?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове