Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 10:55 906

Клисарова: Варна заслужава детска болница

  • анелия клисарова-
  • местни избори

Ако искаме Варна да стане чист и приветлив град, трябва да чуем варненци, каза тя

Клисарова: Варна заслужава детска болница - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако искаме Варна да стане чист и приветлив град, с щастливи хора и да върнем славата на Варна, трябва първо да чуем варненци и да имаме план, по който да работим". Това заяви пред BG on AIrкандидатът на БСП за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова. По думите ѝ, когато човек иска да постигне нещо, трябва да има сърце и воля да го изпълни.

"Имаме "Визия за Варна" и с воля, сърце, разум и подкрепа ще успеем да я изпълним", каза тя. Клисарова повече от месец се среща с хората, за да представи Визията и тези срещи са били полезни, защото е трябвало да се чуе какво мислят и варненци. "Получихме пълна подкрепа за това, което сме поставили като акценти, заедно добавихме и нови неща", обясни проф. Клисарова и подчерта, че за това са били особено полезни срещите с хора от културата, туризма, от строителните камери, с учители, лекари, синдикати и почти всички съсловия.

"Трябва да имаме обща Визия, а не днес са дошли пари за едно, утре за друго - днес има пари заасфалтиране и го правим, а утре като дойдат за ВиК- ще разкопаем, за да ремонтираме", даде пример тя. Според нея за бул. "Васил Левски" са били похарчени 30 млн. лв. на километър, което го прави един от най-скъпите пътища. "Какво заварихме накрая - един водопад и наводнение", коментира тя.

Кандидатът за кмет подчерта, че във Визията на левицата е залегнала Северната тангента на града, защото само реален околовръстен път би могъл да разтовари трафика в града. Тя заяви, че е изключително важно да се актуализира и общият устройствен план. Като друга болна тема на града проф. Клисарова посочи градския транспорт - дадени са 115 млн. лв. за интегриран градски транспорт, който не работи. "Трябва да се направи сериозна ревизия и да се проведе сериозен разговор с всички фирми, за да си свършат те работата докрай", обясни тя.

Проф. Анелия Клисарова изтъкна, че Варна има нужда от още детски градини и социалистите са заложили строежа им в своя план, а за града в момента са важни и детските ясли. Тя допълни, че за децата, поне до 7 клас, е важно да минат на едносменен режим. Не на последно място проф. Клисарова подчерта, че трябва да се обърне сериозно внимание и на майчиното, и детското здравеопазване.

"Варна заслужава детска болница. Имаме нужните лекари и отделенията ни са силни, но трябва да им създадем условия за работа, така че да могат да обслужват и цяла Североизточна България", категорична бе тя. Проф. Клисарова заяви, че сегашното управление на града е в дълг на гражданите на Варна, защото от европейски средства са усвоени само 90 млн. лв. Тя подчерта, че европейските средства трябва да се използват за развитието на града и биха могли да послужат и за строежа на тази детска болница.

Тя коментира, че в сферата на здравеопазването за Варна е важно да се изгради и втори спешен център в Аспарухово. Кандидатът за кмет каза, че трябва да се положат усилия за решаване на проблема с колите в Морската градина и на проблема с намаляването на междублоковите пространства в кварталите на града.

"Докато няма общински фирми по озеленяване и чистота, така че да се знае кой е отговорен, няма как да върнем красотата и чистотата на Варна. Общинските фирми са ключ към по-качествено изпълнение на всички поръчки, които ще дават кметът и общинския съвет", заключи проф. Анелия Клисарова.


Платена публикация

Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове