Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 18:30 2 013 15

ГЕРБ сезира ЦИК за "телевизионен Костинброд" по bTV

  • телевизионен костиброд-
  • бтв-
  • герб

Най-голямо недоволство в ГЕРБ предизвикал репортаж за София, озаглавен "Хубаво е, но не е готово"

ГЕРБ сезира ЦИК за "телевизионен Костинброд" по bTV - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще сезира ЦИК заради предизборни репортажи по bTV за проблемите на отделните градове, управлявани от нейни кметове, които според партията са повлияли на гласуването на първия тур на местните избори.

Още вчера говорителят на управляващите Никола Николов написа във фейсбук страницита си: "Телевизионен Костинброд по bTV", очевидно имайки предвид скандала с бюлетините в печатницата в Костинброд в деня на размисъл на изборите през 2013 г., след които на власт дойде кабинетът "Орешарски".

Малко по-късно той добави в коментарите: "Тотално хейтърски материали за София и другите големи градове. Провокация! Насаждане на внушения! Опит да влияят на вота на избирателите три часа преди края на изборния ден!".

Подобно изказване в социалната мрежа направи и депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Ако bTV искаше да участва в изборите, да беше се регистрирала", написа той и допълни "Правят директна антигерб кампания преди да е приключил изборния ден".

Днес Николов и Биков обявиха пред Клуб Z, че има решение за подаване на жалба за предизборна агитация и вероятно ще е за всеки град, за който медията направи репортаж поотделно.

Най-голямо недоволство в ГЕРБ предизвикал репортаж за София, озаглавен "Хубаво е, но не е готово", който разказва за прословутите ремонти и ремонти на ремонтите в центъра.

"Няколко часа преди края на изборния ден се правят внушения в полза на Мая Манолова. Да не говорим, че според данните на ползваната от bTV "Маркет Линкс" Манолова водеше на Фандъкова и на база на тези данни, които вчера не се потвърдиха, ѝ даваха думата първа при последния дебат", коментираха още от партията.

Управлаващите се подразнили и от репортаж от Русе, където проблемът с мръсния въздух, който съществува от около 30 години, е приписан само на несвършената работа на последния кмет, който е от ГЕРБ. Това е един от много малкото градове, в които партията на печели първия тур - Пенчо Милков (БСП) води с 10% на Диана Иванова (ГЕРБ) преди балотажа.

За Хасково пък телевизията разказала за злоупотреби с общински жилища и с парите от лихвоточките на хасковлии. Скандалът се разгаря само седмица преди изборите, но схемата е действала от 10 години, отбелязала телевизията. През 2015-а за кмет на областния град наистина беше избран Добри Беливанов от ГЕРБ, но партията сне отдавна доверие от него и на сегашния вот издигна друг кандидат - Станислав Дечев, който спечели още вчера от първия тур.

За Варна пък bTV излъчила репортаж за проблемите около новия булевард "Васил Левски", който "отхапа" трибуна от стадион и има наклона, заради който при проливен дъжд става "водосбор". За въпросния булевард пари бяха отпуснати директно от правителството. В момента се чакат окончателните данни дали кметът Иван Портних (ГЕРБ) ще спечели втори мандат още на първия тур.

От bTV засега са заявили, че първо ще се запознат със сигнала на ГЕРБ и тогава ще коментират.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    18 6 Отговор
    Недоволство, защото всичко което ГЕРБ прави е хубаво, но все не е готово.
  • 2 Boby

    25 7 Отговор
    Гледах въпросния репортаж и нещата са точно показаните. Който ги е сътворил да се сърди на себе си, а не на "огледалото", в което са отразени.
  • 3 Лекар БГ

    21 7 Отговор
    Нагли.Много агресивни.
    Стотици строителни обекти в София тънат в некомпетентност и бездарие.
    На нашата улица от 40 дни е разкопан тротоарът.Чака се ремонт.От 3 седмици няма ремонт,работници също.Уникална мръсотия,разхвърляни камъни и павета.Като завали-ще има обилно кал.Тогава ли ще се ремонтира?!
    бтв казаха една болезнена истина-"Хубаво е!"е в главите на Тупанбаши и подопечната Му Фандъкова.

    Коментиран от #12

  • 4 ЛЕОН

    16 7 Отговор
    То щото хората са слепи и не виждат мазаното замазано на гербераците! А ЦИК що не се сезира за наплива във кв. Факултета, Столипиново, Христо Ботев където гербераците взеха предниба в секциите?
  • 5 zritel

    6 17 Отговор
    ми те БТВ отдавна се знае че са силно анти Герб същотото е и със БНРто ако искаш некъде да се изкажеш против Герб веднага ти дават трибуна, но ако случайно до третата дума не си започнал да плюеш те изчакват да си довършиш изречението и те прекъсват
  • 6 ВАТМАН

    18 5 Отговор
    Обичам да мирише на насрана герберастия и на паника
  • 7 Нее

    8 8 Отговор
    Мутринско управление на ГЕРБ води до ниски резултати за ГЕРБ. Хора не се предавайте. Мафията трябва да бъде разгромена.
  • 8 Герб престанете

    7 4 Отговор
    Да манипулирате, чрез купените БГ медии от вас и управлявани диктатурно от вас, че сте носител на промяната. Каква промяна, бе 10г. управлявате, трябва вие да се променяте значи. Вече 10г. правите промяна към какво е слещвата промяна на вашата промяна. Айсиктир бе идиоти.

    Коментиран от #9

  • 9 Onq s konq

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Герб престанете":

    Абе Баце се промени. Спре да играй мач и почна да обикаля чужбината да тражи инвиститури. Ма никой не го евава. Сега некви газови магистрали прави, но всъщност пребоядисва старите тръби на газопровода, който пренасяше газ от Украйна за Турция. И най нагло ще каже че той го е строил, с ей тия двете. А всъщност газопровода е от Тошово време. Абе Баце дали знае че Бай Тошо вече не е жив?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ангел

    4 4 Отговор
    През 2013 г. в целият свят разбраха как ГЕРБ фалшифицират изборите, сам в България ли никой не разбра?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    3 3 Отговор
    Бтв вече не е подчинена на Пеевски,Доган и респективно на Борисов.Тя е собственост на чешкият милиардер г-нКелнер.Така че уважаеми управляващи мафиози,не можете да я закриете,да я купите или да махате неудобни за вас журналисти.Между другото г-н Келнер искаше да купи Нова тв,но в последният момент Киро гела ибрикчията на Борисов му я взе под носа.
  • 14 Прясно мляко

    5 0 Отговор
    БОРИСОВ ТИ ОЩЕ ЛИ СИ ТУК
  • 15 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Костинброд по волята на Борисов завърши с назначаването на Манолова за омбусман на БГ, защо ли? и после плюе ли по нея,..ама сещу вятъра пикае ...Попита ли няко журналист ББ защо го направи..нали Мая беше враг №1,...или всичко цирк за идиоти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове