6 Ноември, 2019 11:11 6 760 19

Октай: Всички се дразнят на модела ”Доган”, но той управлява страната

  • осман октай

Собственикът на "ТЕЦ - Варна" Ахмед Доган ще получи 250 млн. лева от правителството уж за разширяване на пристанищния комплекс, който е част от активите на ТЕЦ-а

Октай: Всички се дразнят на модела ”Доган”, но той управлява страната - 1

”Откакто се създаде коалицията ГЕРБ и т.нар. патриоти, най-сериозната патерица, укрепваща стабилността на управлението през последните години, е ДПС. Реакцията на Мустафа Карадайъ след балотажа е фалшива”. Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

"При обсъждането на бюджета за следващата година ще се разкрие как между първия тур на изборите и балотажа правителството прие проектобюджета, в който увеличи осигуровките за земеделските стопани, но и гласува за собственика на "ТЕЦ - Варна" Ахмед Доган 250 млн. лева, уж за разширяване на пристанищния комплекс, който е част от активите на ТЕЦ-а. Това показва, че ДПС и управляващите се притесняват от предстоящите скандали“, допълни Октай пред БНР.

По думите му ДПС се опитва да си вдигне цената и да "замъгли този бюджетен хонорар", който е израз на "благодарност" от страна на министъра на финансите и министър-председателя за това, което управляващата партия е получила от Движението за права и свободи и на първия тур на местните избори, и на балотажа. "ДПС не издигна свои кандидати в ключови за движението градове", отбеляза бившият зам.-председател на партията. Според него, ГЕРБ ще отстъпи пред ДПС за още предимства, от които се облагодетелстват хора, приближени до модела "Доган". "Всички се дразнят на модела "Доган", но този модел управлява страната", заяви Октай.

Припомняме,че след втория тур на местните избори на 3 ноември лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ остро нападна управляващите от ГЕРБ за нарушение и злоупотреби в изборния процес по места на изненадващ брифинг в централата на партията.

"Искам да поздравя ГЕРБ с "демократично" проведените избори в ред общини в страната, ако това е разбирането за демокрация. Цялата държавна машина беше впрегната в кампанията на управляващите" заяви Карадайъ. Според него, в някои от общините комисиите са взимали решения, противоречащи на закона, а някъде с неприемането на решения са въздействали върху процеса. Като пример, той посочи Чепеларе, Доспат и други.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 By ::) b

    39 5 Отговор
    Браво,най-накрая някой след 30 години да каже истината на българите за държавата им!!!!

    Коментиран от #11

  • 2 сектант

    7 10 Отговор
    турци, цигани, власи и всичките им рязани разновидности да ги заточат във Костинброд и да го направят град-държава с вето за пребиваване в българия

    Коментиран от #13

  • 3 анонимен

    17 2 Отговор
    То е така от 500+ 80 г...
    Откъде иначе тоя съдизъм..към бг народа..
    Чистите араби еволюираха и са в 25 век в анадол..
    мешаните тук пропаднаха в алчност безчовечност и злоба.. тотално деградирали
  • 4 gggw

    17 2 Отговор
    дпс , спонсорирано от америка, няма махане от властта.. трябва революция

    Коментиран от #7

  • 5 Тръмп

    6 8 Отговор
    Няма модел Доган,има модел Москвич!!!:):):)
  • 6 ДЖЕМИЛ

    21 1 Отговор
    да прав е АНАЛИЗАТОРА но защо толкова пари има ДОГАН а даржавата го ОХРАНЯВЯ С НАШИТЕ ПАРИ

    Коментиран от #10, #18

  • 7 Иво

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "gggw":

    За революция трябват хора, а тук ги няма на тази географска ширина, ноември месец 89'та дори и тогава не можаха да направят революция, дори една лустрация не можаха да направят на комунистите..
  • 8 Све

    19 1 Отговор
    Жалко за 6 млн , които живеят на територията на мутренско-циганската държава. Само прочиташ новините и ти е ясно, че БЪЛГАРИТЕ МУТИРАТ В ДОБИТЪКОПОДОБНИ .................... Може ли да стане по-зле ?????
  • 9 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    е,това е същността на изборите.....А ,,купуването и продаването на гласове,, е тъпанарската мъгла за да стане ,,,голямата сделка,,,....Но нали знаете КОЙ работи добре с правителството на Бойко Борисов....ТОЙ е печатът на успеха му.......
  • 10 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖЕМИЛ":

    америчкият модел подсигурява това......
  • 11 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "By ::) b":

    Браво на БЪЛГАРСКИЯТ ГРАЖДАНИН Осман Октай.....
  • 12 Хак ни е!

    5 5 Отговор
    Ами той е най-умният! Води всички за носа. Ама пък и дуржавата богата, пребогата. За какво да дава на старите и болните, от тях файда нема!
  • 13 Етдивак

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    А бе сектант по данни от братята само за община дулово братята са получили 3 милиона 2 от герб 1 от дпс а ние да го духаме
  • 14 чужденец

    1 6 Отговор
    Този модел на държава не е идеален, но другото е анархия. Анархия не ви трябва, повервайте . А на който не му харесва да ГД некъде по света. Светът е широк , но хейтърите никъде не ги искат.
  • 15 Баба Вуна

    0 1 Отговор
    Дье пье сье - последний рубеж, таваришчи! За родину - огонь с дяланами манлихерами!!!
  • 16 Снайперист

    2 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 17 Аууу

    0 1 Отговор
    Октайчо не те ли е срам Доган те хранеше защо плюеш срещу него колко далавера направи при него.
  • 18 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖЕМИЛ":

    България е ,,рзпределена”.И не от днес.В началото на ,,прехода”,мнозина който наричат ,,криминален” , хич не е криминален.Иначе всеки що годе ченге би се справил заа месеци.Намесени са играчи .И то от сой .Задгранични господари ,чиито няма да споменаван, но са определящи за политическият модел последните 75 години.Това че някой подхвърля етнически кьорфишеци са именно те.А за криминални елементи, може да приемем политически кандидатури самонастанени, не без сврхестественото присъствие и архтекти на вселената ни.Примери много ,но най успешна се оказва и задържала се тъй дълго, е на ,,партията. И нейния колоритна личност и ,,първосъздател ....Б.Б.
  • 19 Леля

    0 0 Отговор
    Попитах усмивката нещо. Да бъде така добър да ми отговори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове