Last news in Fakti

15 Юни, 2024 22:30 3 004 4

Важните новини във ФАКТИ на 15.06.2024 г.

  • осман октай-
  • калоян янков-
  • христо иванов-
  • тодор тагарев-
  • николай марков-
  • росен йорданов-
  • атанас зафиров-
  • градушка-
  • индия-
  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • бсп-
  • влак-
  • гонка-
  • пиана съдийка-
  • кулата

След тези избори Бойко Борисов е в най-губещата ситуация

Важните новини във ФАКТИ на 15.06.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Осман Октай предупреди: Нима мислим, че Делян Пеевски не се връща за реванш?

Делян Пеевски ще е говорител на новия кабинет. След тези избори Бойко Борисов е в най-губещата ситуация. Големият губещ на тези избори са и тези, които 2020 г. се противопоставиха на модела “Кой” с надеждата и очакванията, че България най-после може да тръгне с реформи за правова и европейска държава. И всички, които подкрепяха тази протестна вълна, около 70% от гражданите, всички ние сме губещи и днес виждаме реванша на този модел “Кой” и очакваме да направят правителство и да влязат дълбоко в овладяването на всички структури на държавата, не само в съдебната система.

Калоян Янков предлага Мануела Малеева да наследи Христо Иванов в "Да, България"

Съвместното управление с ГЕРБ свали подкрепата за нас. Същото важи и за промените а в Конституцията - доста хора не разбраха, че се нуждаят от голямо мнозинство, затова са ни нужни повече гласове. Мануела Малеева би била идеален кандидат за лидер на ДБ, но не мисля, че иска. Можем да управляваме, ако сме първа политическа сила. Това заяви пред "Офанзива с Любо Огнянов" Калоян Янков от клуб "Девети декември" в "Да, България".

Христо Иванов: Ако ГЕРБ влезе в открита коалиция с ДПС и ИТН, това ще коства ужасно много на Бойко Борисов

Подаването на оставка и излизането от парламента е моят начин да кажа на хората "Извинявайте!" и да докажа, че разбирам претърпения провал и поемането на отговорност.

Тодор Тагарев: Румен Радев брани интересите на Русия, а не на България

„Б9 е изключително важен за нас, защото служи да прокарваме интересите на Източна Европа в рамките на НАТО от гледна точка на сигурността и външната политика. Появи се Виктор Орбан с по-различна позиция, тогава към формата се реферираше като Б8. След връщането на Фицо, за момент беше дори Б7. Нашият президент се присъедини към този хор на скептиците в Б9 - тези, които зачитат в по-голяма степен интересите на Русия”, заяви бившият министър на отбраната Тодор Тагарев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

Николай Марков, "Величие": България трябва да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на "Говори сега" председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Криминален психолог: Бойко Борисов изглеждаше угрижен, отрезвен, но и уморен

"Бойко Борисов изглеждаше угрижен, отрезвен, но и уморен. Изказването му беше правдоподобно. Видеото от гората на Денков и Петков е бодряшки опит да се освежи посърналата общност, стояща зад ПП-ДБ. В тази формация има слабо лидерство, което беше небалансирано представено. Водачите им имаха голям процент негативни реакции. Радев подражава на ранния Бойко Борисов с атлетичните си снимки. Нинова говори с назидателен тон на класна ръководителка, без емоция. "Величие" пък демонстрират фалшиво самочувствие".

Кой е Атанас Зафиров, който ще довърши манадата на Нинова като председател на БСП?

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров е роден през 1971 г. в Бургас, според сайта на парламента.

Атанас Зафиров: БСП не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС.

Вече се правят списъци за смяна на автостъкла след градушките

Стотици семейства прекараха нощта под покриви, буквално надупчени от градушката от двете страни на Стара планина. Трудът на земеделци с хиляди декари на юг е опустошен. Шофьори вече чакат по списък за месеци напред за ремонт на счупени автомобили. Появиха се и спекуланти в социалните мрежи.

Индийски шофьори ще возят пловдивчани в градските автобуси

Ръководството на обществения транспорт в Пловдив се сблъсква с недостиг на шофьори, което ги кара да наемат персонал от чужбина. По информация на БНТ около 30 индийски шофьори скоро ще управляват градските автобуси в Пловдив, тъй като усилията за намиране на шофьори от съседни страни като Молдова и Украйна не са били успешни.

Корнелия Нинова и Георги Свиленски са заплашени от партийно наказание

Корнелия Нинова се размина на косъм от това да бъде наказана и да няма право да се кандидатира на ръководни длъжности в БСП за срок от 1 г. Също и Георги Свиленски, защото и двамата не са спазили решението на Изпълнителното бюро на партията откъде да влязат като депутати.

От Велико Търново Бойко Борисов припомни защо трябва правителство с мандата на ГЕРБ-СДС ВИДЕО

От Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично пое отговорност да задвижи възможно най-бързо плащанията на обезщетенията на хората, чиято реколта е пострадала от градушките.

Единодушно и срещу Корнелия Нинова БСП не иска Калоян Методиев в парламента

БСП не иска Калоян Методиев в парламентарната си група и го призовава да не полага клетва като депутат в 50-ото НС. Това е гласувал Националният съвет на партията единодушно и със 107 гласа "за" и задължава парламентарната група да спази решението му. Начело на червената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов, а Драгомир Стойнев е предложен за заместник-председател на парламента.

Влакът Варна - Русе удари джип

Влакът Варна - Русе удари джип, излизащ от селски път в района между Мортагоново и Ясеновец, пише "Фокус".

Преследване на криминално проявен софиянец в Бургас прати полицай в болница

Полицай е пострадал при инцидент в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал тази нощ около 2:30 ч.

СГП излезе с подробности за пияната съдийка от Варна

Във връзка с постъпили медийни запитвания по случай с инцидент, в който е участвал съдия от гр. Варна, от Софийска градска прокуратура (СГП) информират следното:

Атанас Зафиров временно застава начело на БСП

Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията.

Километрично задръстване на "Кулата"

Опашка на граничен пункт "Кулата" в съботния ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За протокола

    2 1 Отговор
    "„Ще продължим да фокусираме усилията си върху това да подведем Украйна под отговорност... съжалявам, Русия е подведена под отговорност“, каза Трюдо на пресконференция на Г-7 в Италия."
  • 2 О, дано

    2 0 Отговор
    Чалгарите да не влизат в бъдещо правителство, .....😑
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Важното е че с тези средства не се

    0 0 Отговор
    Важното е че с тези средства не се вижда светлина в края на Тунела!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол