Last news in Fakti

27 Юни, 2024 22:30 3 165 0

Важните новини във ФАКТИ на 27.06.2024 г.

  • осман октай-
  • ангел найденов-
  • росен карадимов-
  • цик-
  • велико търново-
  • военна техника-
  • първан симеонов-
  • калин стоянов-
  • трамвай-
  • пожар-
  • бизнес-
  • делян пеевски-
  • божидар божанов-
  • ваня григорова-
  • слави трифонов-
  • кирил петков-
  • румен радев-
  • възраждане-
  • аец козлодуй-
  • партии-
  • бнб-
  • диана русинова-
  • гриша ганчев

Бойко Борисов играе "ва банк" и готви кабинет само от ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 27.06.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Осман Октай: При нови избори ДПС може да е първа политическа сила

При нови избори ДПС може да е първа политическа сила. Бойко Борисов играе "ва банк", рекетирайки както институциите, така и парламентарните групи и целия парламент. Борисов ще представи кабинет само на ГЕРБ и ще получи подкрепа без коалиционно споразумение с ДПС.

Ангел Найденов: Отказът на президента Румен Радев да ръководи българската делегация е скандал в НАТО

Случващото се много бързо достига до останалите страни от НАТО. Това е един силно смущаващ факт, да не кажа, че това е твърде скандална тема. Силно смущаващ е отказът на президента Румен Радев да ръководи българската делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това увеличава усещането за политическа криза в страната - за различия в позициите на основните държавни институции.

Карадимов: Реиндустриализацията е ключов елемент за възстановяване на България

Индустриалните паркове са ключов елемент за икономическия растеж и реиндустриализацията на България. Чрез тях се дава възможност за привличане на чуждестранни инвеститори, в тях идват високотехнологични производства и се осигурява работа за младите хора. Именно поради тази причина процедурата беше приоритетна за Министерството на иновациите и растежа.

Хюсни Осман Адем сменя Филиз Хюсменова в Народното събрание

Хюсни Осман Адем е обявен за народен представител в 50-ото Народно събрание от Трети изборен район – Варненски, издигнат от Движението за права и свободи (ДПС). Това се посочва в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

След катастрофа полицията преследва шофьор във Велико Търново

Полицията преследва по улиците на Велико Търново шофьор, причинил пътно транспортно произшествие. Екшънът е станал около 17:30 ч. в четвъртък, в района на стадиона в града.

Адмирал Ефтимов обясни на Румен Радев коя военна техника е с "отпаднала необходимост"

Началникът на отбраната отговори на президента Румен Радев какво означава понятието „отпаднала необходимост“. Държавният глава поиска дефиниция на израза по повод изявление на служебния министър на отбраната, че България е готова да направи анализ, за да предостави допълнително въоръжение на Украйна при наличие на резерви от военна техника с отпаднала необходимост. Отговорът на адмирала дойде от полигона „Црънча“, където се провежда мащабно учение на НАТО.

Първан Симеонов: Предлагането на нова избирателна система пък е като гасене на огън с бензин

Предлагането на нова избирателна система пък е като гасене на огън с бензин. Всичко това доведе до напрежение и появата на един порочен цикъл, от който избирателите се оттеглиха. Много трудно е някой да си върне загубеното доверие. Сещам се само за два примера – Бойко Борисов и Мая Манолова, когато стана омбудсман.

Калин Стоянов към Борис Бонев: Изпълнете решението на съда и на СДВР

Благодаря на Борис Бонев за будната позиция, но преди да отговоря на зададените от него въпроси, очаквам от Столична община да изпълнят определението на ВАС и разпореждането на отдел „Пътна полиция“ - СДВР.

Трамвай блъсна възрастен мъж в София

Трамвай блъсна възрастен мъж в София, потвърдиха от МВР за NOVS.

Голям пожар до Варна

Сериозен пожар във вилната зона между Игнатиево и село Доброглед. Пожарът се е разразил в двора на училището в Игнатиево днес преди обед.

Политическа стабилност, eврозона, ОИСР и Шенген – решаващи за българския бизнес

Политическата стабилност, влизането на България в Еврозоната, ОИСР и Шенген са най-важните фактори за развитието на светлия бизнес в България. Около тези приоритети се обединиха Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), посланици и дипломати на страните от ЕС и САЩ.

Делян Пеевски: Румен Радев доказа, че не е достоен за НАТО

Отказът на Румен Радев да поеме отговорността да оглави делегацията на България на Срещата на върха на НАТО е потвърждение на това, за което предупреждавах многократно - неговите позиции обслужват чужди, а не националните български интереси и са подчинени на зависимости и връзки на Изток, обратно на евроатлантическите ценности и принципи!

Калин Стоянов разкри кога за последно и официално Брендо е минал през български граничен пункт

Евелин Банев е обявен за международно издирване през 2018 година. Последното му официално преминаване през граничен пункт на България е през 13 юли 2013 година. Тогава е конвоиран от Италия. След това няма информация за пътуванията му“.

Божидар Божанов: Виждате, че в момента Пеевски е много силен и удря където и който си поиска

Виждате, че в момента Пеевски е много силен и удря където и който си поиска. Нашето управление беше с ГЕРБ, когато обаче влезеш в кабинета на Борисов и видиш там Пеевски, разбираш, че последният взима решенията. Днешният случай с Андрей Гюров показва защо искахме максимално бързо да се приемат правилата за избор на ново ръководство на антикорупционната комисия - настоящото ръководство не е избрано спрямо целта, с която сме създали КПК. ГЕРБ бавиха тези правила и това беше показателно за последните месеци от съвместното ни управление.

Ваня Григорова: Имаме тежка и огромна спекула при храните, но и ниски доходи

Дали работя в Столичния общински съвет, или в синдикат, все съм икономист. Не изпитвам никаква вина по отношение на доклада на ЕЦБ, доходите трябва да растат още. Имаме тежка и огромна спекула при храните.

Слави Трифонов: В Европа ПП и ДПС са в една парламентарна група, а в България ....

Евродепутатите от ПП, Никола Минчев и Ицо Хазарта, станаха част от групата “Обнови Европа” в Европейския парламент. И забележете кои други български представители са част от тази група. Това са избраниците от ДПС - Илхан Кючук, Елена Йончева и Танер Кабилов. Може да ги видите заедно, усмихнати на снимка преди старта на Европейския парламент.

След Андрей Гюров Кирил Петков се закани да смени антикорупционната комисия

„Пеевски започна “отстрел” на потенциални служебни премиери, които са извън негов контрол“. Това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във Фейсбук профила си.

Радев няма да води българската делегация за Срещата на върха на НАТО в САЩ

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това гласи съобщение от администрацията на държавния глава, изпратено малко след като служебният премиер Димитър Главчев обяви, че правителството е решило президентът да води делегацията ни.

Изясняване? Депутатът от "Възраждане“ Димо Дренчев подал сигнал до Антикорупционната комисия срещу Андрей Гюров

Въпреки уверенията на пресцентъра на Антикорупционната комисия, че ще бъде предоставена информация за мотивите за решението, с което се обявява несъвместимост по отношение на подуправителя на Българската народна банка Андрей Гюров, вече повече от два часа не разполагаме нито с тях, нито дори с информация - кога е било постановено то, съобщи БНР.

Междувременно депутатът от "Възраждане“ Димо Дренчев обяви, че той е подал до Антикорупционната комисия един от сигналите за Андрей Гюров. Според Дренчев Гюров не е спазил задължението да декларира участието си в търговски и нетърговски дружества:

АЕЦ "Козлодуй" е поискал парогенератор от "Белене"

АЕЦ "Козлодуй" има нужда от нов парогенератор за шести блок заради зачестилите аварии. Нашето мнение за наличието на резервен би позволило да го подменим при необходимост. Парогенераторите са еднакви в двете централи и може да бъдат подменени. Необходима е обаче още информация от Националната електрическа компания (НЕК), която е собственик на оборудването за втората атомна.

Евакуират село във Варненско заради голям пожар

Голям пожар гори между град Игнатиево и село Доброглед, съобщават от Областната администрация във Варна, цитирани от БТА. Той се е разразил в двора на училището в Игнатиево днес преди обед.

Ренета Инджова: Говорят, че ще поемат отговорност, нека ги успокоя, досега в България никой не е носил отговорност

Намираме се на дъното на политическата криза като започнете от Конституционния съд, ВСС и стигнете до скандалите, които си произвеждат бутикови партии с разузнаване и служби. Това са работи за лудница, не са за държава.

Андрей Гюров: Решението на КПК е политически мотивирано и представлява целенасочено превратно тълкуване на факти

Категорично заявявам, че решението на КПК е незаконосъобразно и се основава на неверни факти, преднамерено тълкуване на закона и отказ да се изяснят обстоятелствата по случая. Това заяви в официална своя позиция подуправителят на БНБ Андрей Гюров, който излезе в неплатен отпуск след обвинения в несъвместимост.

Диана Русинова: Настоявам за незабавната оставка на кмета Терзиев и целия му екип!

Уважаеми г-н Терзиев, спрете със спекулациите и лъжите! Настоявам за незабавната оставка на кмета Терзиев и целия му екип! Има решение на съда и то е ясно, няма какво да му се тълкува!

И синът на Гриша Ганчев осъди прокуратурата за 180 000 лева, ако бе поискал повече, щеше да ги получи

Синът на бизнесмена Гриша Ганчев – Данаил, осъди прокуратурата да му плати обезщетение от 180 000 лева заради т.нар. „захарно дело“, по което Ганчеви бяха окончателно оправдани преди две години, съобщи "Лекс".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол