Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 09:39 1 143 9

БЛС подкрепя Ананиев за "дискриминацията" на неваксинирано

  • николай брънзалов-
  • блс-
  • дискриминация

От БЛС подкрепят намерението на здравния министър да обжалва решение на сливенския съд

БЛС подкрепя Ананиев за "дискриминацията" на неваксинирано - 1
Кадър Нова тв

Продължават споровете около решението на Административния съд в Сливен да обяви за дискриминация неваксинирано дете да не бъде допуснато до детска градина.

Българският лекарски съюз подкрепя намерението на здравния министър да обжалва това решение, обяви в ефира на Нова ТВ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

„Ваксини трябва да се слагат, защото се слагат за заболявания, за които няма друго лечение”, заяви д-р Брънзалов.

„Една част от децата не могат да образуват, въпреки ваксината, достатъчно висок титър на антителата, за да могат да се предпазят. Друга част от децата имат противопоказания за поставянето на въпросната ваксина, на тях не трябва да бъде поставяна, но те са в риск”, заяви д-р Брънзалов.

По думите му е постигната 95% ваксинално покритие при децата, но има около 5%, които се пазят от останалите 95%, за да не се появи въпросното заболявания.

„Това са сериозни заболявания, това не е хрема”, предупреди лекарят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    4 5 Отговор
    Сложен е въпросът и не сме компетентни да се изразходваме по него. Обаче от цялата случка научихме новина, а именно, че все пак 5% от децата няма как да се ваксинират по медицински противопоказания и неваксинирани все пак ги вземат в детската градина. А защо мълчаха до сега? А на свещеника детето по каква логика не го вземат?

    Коментиран от #7

  • 2 Лудория

    3 1 Отговор
    Не го вземат, защото няма медицински противопоказания да не му се сложи, а "избор" на родителите му. И сега нещо сложно за елементарните мозъци - 95% деца с ваксини е едно успешно справяне и намаляване на риска за заразяване на децата, защото дори ваксината не е панацея. Защото както сам написа mediator37, не си компетентен сам да го решиш. Даже не трябва да го мислиш!
  • 3 Мордекай

    5 4 Отговор
    Причина за да има все още болни от болести за които вече би трябвало да сме забравили са именно не ваксинираните деца. Причината да има не ваксинирани деца е и при самите лекари които ги пишат за ваксинирани , ама то детето е от братята роми и доктора не му е виждал очите . Що се отнася до другите умни и красиви родители които са се опростачили с техните природо съобразни прищявки и богоугоден начин на живот , ок , но да подписват декларация за отказ и при евентуално заболяване на детето да поемат разходите по неговото лекуване и ако има фатални последици да не търсят вина в БГ здравеопазването и да заливат форумите с помия по негов адрес , ами да си носят вината

    Коментиран от #5

  • 4 666

    3 1 Отговор
    A в САЩ не е задължително там ги мислят а тук експереметират.
  • 5 mediator37

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мордекай":

    Въпросът с поемането на разноските за лечението от "виновния" е също е сложен. В спорът за тютюнопушенето лекари казаха същото за пушачите и ракът на белия дроб и други раци предизвикани от цигарите. На което един от видните пушачи Андрей Райчев отговори, че купувайки цигари пушачите внасят най-много пари в държавата, защото цигарите са натоварени освен с акциз и с ДДС и с данък печалба. Ето така от една кутия цигари на цена 5,30 всичко друго над 1,80лв. се прибира от държавата и отива за здравеопазване (примерно). По тази логика всеки непушач заболял от рак на белия дроб или инсулт трябва да връща пари на пушач, който не е болен от рак на белия дроб.

    Коментиран от #6

  • 6 Мордекай

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Ок , но как да се разбере дали не пушача не е бил изложен на цигарен дим от димящи пушачи.При ваксинациите говорим за ясно осъзнато бездействие и безотговорност , която после се вменява на държавата
  • 7 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Много е сложен въпросът със ваксините и обикновено е пряко свързан с много повече пари. Фарма мафията задмина и енергийната мафия.
  • 8 Bulba

    1 1 Отговор
    Ваксинация - ДА!!! Но само с БЪЛГАРСКИ ВАКСИНИ!!!
  • 9 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ОПИТЪТ Е ЗА ЗАЩИТА НА НЕВАКСИНИРАНОТО ДЕТЕ , А НЕ НА ВАКСИНИРАНИТЕ !!! НО ВИЕ ПРОСТО СТЕ СИ МАЛОУМНЯЦИ !!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове