Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 08:25 1 647 37

АИКБ за болничните: Ако не крадеш от колегата си, той ще си получи изработеното

  • болнични-
  • фалшиви болнични-
  • синдикати

Наполовина ако се ограничат тези безобразия, ще имаме 1 млрд. повече, посочи Велев

АИКБ за болничните: Ако не крадеш от колегата си, той ще си получи изработеното - 1
Кадър Нова тв

Тази мярка, макар и недостатъчно решителна, безспорно ще доведе до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората. Когато не крадеш от колегата си, това което той е изработил – ще си го получи. Второ, ще се произведе много повече. Това заяви пред Нова ТВ председателят на АИКБ Васил Велев относно предложението първият ден от болничния да е за сметка на работника.

„Наполовина ако се ограничат тези безобразия, ще имаме 1 млрд. повече. Работникът ще получи четирикратно повече, отколкото е ощетен”, каза още той.

„Това решение има една сериозна слабост. Тя е, че според това предложение всички болнични са фалшиви. Че има такива – няма съмнение”, коментира президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.

„Синдикатите трябва да решат кого защитават – дали тези които крадат, симулират и отиват за гъби с фалшив болничен или тези, които са коректни, съзнателни и идват на работа”, посочи Велев.

„Виновни са тези, които издават фалшиви болнични. Трябва да понесе отговорност и този, който внася такъв фалшив лист. Нека помислим как да накажем тези хора. Защо трябва да наказваме някой, който не е виновен за това?”, коментира Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 356365

    44 0 Отговор
    работодателите кога ще почнат да дават нормални заплати? те крадат както от мен така и от колегата

    Коментиран от #19

  • 2 Гост

    38 0 Отговор
    Премахвайте ги напълно аз предлагам като изляза болничен аз да плащам на работодателя първите три дена после и на Бойко по сметката да плащам останалите да се наядът веднъж за винаги докато не бъде унищожен този народ няма да спрат да знаете няма такива Боклуци като Българите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    35 0 Отговор
    Тея не се наядоха.Ами изгони тогава половината си работници и плащай яки заплати и произвеждай десеторно повече.Да ама не.Те и сега не стигат нали?Защо питам аз в частните фирми няма синдикати?
  • 5 Винету

    26 0 Отговор
    Един милярд повече за крадене
  • 6 Йосарян

    30 0 Отговор
    После нямало работна ръка! Те и бежанците бягат от тоя тиняк.
  • 7 Главата не е за украса

    22 0 Отговор
    Този овчи народ и ако сега си затрае, трябва напълно да изчезне от лицето на земята съвсем заслужено!!!

    Коментиран от #31

  • 8 Гост

    27 0 Отговор
    В нашата велика фирма,опс частна подписваме на една заплата по-малка,а ни доплащат останалото като премии.Има ли болнични и няма премии.Сега ще цакат още повече.А за укрити данъци що не вкарвате в затвора питам?
  • 9 Димов

    21 0 Отговор
    Направо виждам как работодателите почват да дават повече пари на работниците, които са си взели болничен с 1 ден по-малко. Гениално решение за повишаване покупателната способност на българина. Кой е геният, да му забием медала?
  • 10 Как ще

    11 2 Отговор
    Разберът кой болничен е фалшив. Аз за 17 г. трудов стаж съм излязла 10 пъти болничен за разлика от колежки които излизат през месец. И аз мисля, че не е честно да излизат само защото и тече носа , а пък аз да и работя и нейната работа. Има хора които ходят болни на работа, а други злоупотребяват.

    Коментиран от #32

  • 11 Хи хи

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Руснак":

    На нас ни сложиха камери с цел да подобрят работните условия.Даже накараха няколко човека да се разпишат,че ги искат.Ей това е наглост.
  • 12 цнцжцж

    25 0 Отговор
    Когато работодателите спрат да крадат от подчинените си, тогава "колега" ще получи заработеното си. Най- големите крадци ни внушават, че колегата ни крадял, сякаш ние не виждаме кой има луксозни коли, къщи, вили, имоти, кой праща децата си да учат в чужбин, ходи на почивки по екзотични дестинации...

    Коментиран от #16

  • 13 Всичко е до съвест

    18 0 Отговор
    Които си е взима фалшиви болнични ще продължи дори и първите 3 дни да са за сметка на работника.
  • 14 Димов

    16 1 Отговор
    Един ден в месеца по-малка заплата е едва 5% от заплатата. Че и тях ти ги плащат на 70%, значи, ако не ти платят един ден в месеца болнични, ще те ощетят с 3,5% от заплатата ти. Това са към, 18лв от МРЗ. Това няма да спре никого, да си вземе няколко дни и пак да слива празници с почивни. Решението е смешно и няма да помогне с нищо. Хрантутниците го знаят много добре, но просто така ще изкарат бая парици на работодателите. Пак дерат сиромасите, за да плюскат олигарсите. Ама кого лъжете с глупарите си обосновки?

    Коментиран от #18

  • 15 аноним

    13 0 Отговор
    Орязаха всички прав на работещите и пак не се наядоха.
  • 16 Димов

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "цнцжцж":

    Опитват се да настроят хората едни срещу други. А в същото време ще се изнижат по терлици с нашите пари, които сме заработили с труда си.

    Коментиран от #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Димов":

    Абе айде да не се лъжем.Болнични вземат държавните служители.В частна фирма ще те изгонят ако почнеш да боледуваш често нали?Номера е ,,работодателите,,пак да спестят пари щото джиповете горят много пък и почивките са скъпи.
  • 19 Bingo

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "356365":

    Зависи какво разбираш под ,,нормални заплати", при непрекъснато изкуствено увеличение на минималните осигурителни прагове, при увеличение на цената на тока, при увеличение на административната тежест и непрекъснат тормоз от НАП и всякакви други институции, а същевременно непрекъснато намаляване на населението и прогонване на чуждите туристи как аджеба да ти се увеличи заплатата. Икономиката ни вече е в криза която тепърва ще удари с голямата си тежест само в очите на МухоБойко всичко е процъфтяващо. Горанов се чуди как да извърти нещата за да залъжи Тиквоглавия, че се е провалил отвсякъде във финансовите дела на държавата. В момента се извършва едно изцеждане на бизнеса с цел повишението на заплатите в бюджетната сфера защото те са най-сигурните гласоподаватели за управляващата шайка.

    Коментиран от #26

  • 20 ***********

    5 0 Отговор
    Истината е, че има доста хора които злоупотребяват с болничните. Взимат си ги да пътуват, да си слеят празниците или просто не му се ходи на работа. От това сега ще страдат лоялните работници. Според мен трябва да се глобяват и лекарите издаващи такива болнични. А и работодателите са наясно кой работници взимат често болнични и могат да измислят някакво "" наказание"".

    Коментиран от #23, #27

  • 21 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Ако 1 вият ден не се плаща, 2и 3 от работодателя и другите нои,,,,,,
    Наистина има хора които глава да ги за боли вземат болнични... Имам такава колежка.... И когато е болнични аз поемам работата и ама нейният на дни не ми го дава.... С един куршум 2 заека..... Че платил работодателя за 2 дни бълха го ухапала.... Защото ако е на работа за 2 дни ще вземе повече... Работодателите ги интересува работата да върви а че 3дни се гърбят , а други не хич не им пука.... Въпросът е че такива точат нои и здр каса.... Нормално е човек да е болен или детето в детската...... Но има такива дето прекаляват.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "***********":

    Ами иди в частна фирма,излизай си в болнични и ще видиш какво ще ти се случи.То е измислено.Не е там въпроса.Важно е да се вдигне далаверата.Тука нашите не произвеждат.Те правят далавера.Трябва някой да им плаща на нашите даже,че губят незнайно какво.

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Bingo":

    "В мoмeнтa ce извършвa eднo изцeждaнe нa бизнeca c цeл пoвишeниeтo нa зaплaтитe в бюджeтнaтa cфeрa зaщoтo тe ca нaй-cигурнитe глacoпoдaвaтeли зa упрaвлявaщaтa шaйкa". ------- Това е вярно и винаги е било така. Без значение, чие е правителството. Трудещият се човек е принуден да плаща все повече данъци, осигуровки и такси, за да се увеличава и просперира бюджетната сфера. Докато в началото това не се усещаше, днес този процес е придобил такива темпове и размери, че половината от това, което изкарваме, отива някъде си. Демек: трябва да бачкаме двойно - до обяд за нас, а следобяд за тоя, дето духа. Както пишеше в една скорошна статия: "А стадото си блее и върви след джипа."
  • 27 Балканец

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "***********":

    " трябвa дa ce глoбявaт и лeкaритe издaвaщи тaкивa бoлнични. A и рaбoтoдaтeлитe ca нaяcнo кoй рaбoтници взимaт чecтo бoлнични и мoгaт дa измиcлят някaквo "" нaкaзaниe"". --------- Да, ама от такова решение някой нямало как да се облажи. За това исмислил по-хитра работа: ако Пешо днес не дойде на нивата, Гошо ще му плаща заплатата и ще оре за двама. По-лесно е да вземеш от невинния работник, вместо да накажеш корумпираният лекар. Така е по нашенски.
  • 28 Дедо

    5 2 Отговор
    Фалшивите болнични на 99% са от държавни служители!От както спряха да сливат празниците те си намериха начин да си удължат почивните дни!Целият ми трудов стаж е в частният сектор и за 25 години съм ползвал 5 болнични!
  • 29 Ами

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Аз съм в частна фирма и какво пак се взимат болнични.
  • 30 А ако ви го сложим с колегата

    4 0 Отговор
    Това ще се води ли оргия
  • 31 Умните интелигентните изчезнаха

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Главата не е за украса":

    Вече в чужбина UK Germany USA Spain Italy пълно е с българи работят за чужда икономика и живеят достойно. Не мизерстват помагат на близки и семейства и така. Седете си у кочината БГ. И правете богати същите хора сигурен съм че са ви благодарни. Честит Хелойн. И Ден на благодарността.
  • 32 Азазел

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Как ще":

    Не смятам, че е голям героизъм да ходиш болен на работа. И какво ще помогне на работодателите, ако тръгнем леко болни на работа и се натръшкат половината колеги? Сега излиза, че всички сме мошеници.
  • 33 -...-

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Димов":

    Напомнят ми на бай Тшовата казарма. ''Заради редника Петров, всички още една обиколка. Бегом. После, ще се разберете в спалното''. Един, злоупотребил с болничен/парно, ток, вода/ и го отнасят всички. И ... постоянно се вменява вина: ''Вий сте крадливи, мързеливи, тъпи и неуки''.

    Коментиран от #34

  • 34 -...-

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "-...-":

    И неуки. Най-вече, аз :-) ''... Тшовата...''
  • 35 браво умници

    2 0 Отговор
    забележи, краде от колегата, защо от колегата, защото от работодателя си, и да иска не може да открадне, после онзи го избива и си го прибира от общия разход за заплати, трудовите права в България клонят към нулата, нямат нищо общо с тези в развитите европейски държави
  • 36 Казах

    1 0 Отговор
    Нали все гледате на запад там бизнеса е семеен работеше вие да не ви крадат другите, а другото си го делите семейно и никой не ви е крив, долни боклуци и дупедати, у гроба се ходи гол при създателя и там те дупят вечно за някакви мизерни 40 50 години
  • 37 Цецо

    1 0 Отговор
    Ще приема да не ми се заплаща един ден от болничните, щом работодателя ще ми вдигне заплатата четири пъти... откога чаках този момент!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове