Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 14:28 17 386 71

Прокуратурата отговори на обвиненията на Недялко Йорданов

  • недялко йорданов-
  • иван гешев

Йорданов е можел да предотврати удара, твърдят от обвинението

Прокуратурата отговори на обвиненията на Недялко Йорданов - 1
Снимка: БГНЕС

От прокуратурата отговориха на обвиненията на поета Недялко Йорданов, който заяви, че е тормозен заради опита му да защити сина си - журналиста Асен Йорданов, собственик на сайта „Бивол“. Йорданов се усъмни, че лично Иван Гешев стои зад атаката срещу него.

Ето какво се казва в официално обръщение на прокуратурата по случая:

По досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура – Бургас, към наказателна отговорност е привлечен г-н Недялко Йорданов., обвинен в причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на пешеходец, настъпила в резултат от пътнотранспортно произшествие, допуснато на пешеходна пътека.

Г-н Недялко Йорданов е обвинен за това, че на 26.03.2019 г., около 10.30 ч., в гр. Бургас, на кръстовището на бул. „Демокрация” и ул. „Ген. Гурко”, регулирано с работеща светофарна уредба и пешеходна пътека, при управление на лек автомобил марка „Опел”, модел „Зафира”, нарушавайки правилата за движение – чл.120, ал.1, т.2 от ЗДвП: „Когато преминаването на пешеходците през пешеходната пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът на превозното средство е длъжен след подаване на сигнал, който му разрешава преминаването – да пропусне пешеходците, които все още преминават на пешеходната пътека”; чл.20, ал.1 от ЗДвП: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват” и ал.2: „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението”; чл.116 от ЗДвП – „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към ... престарелите хора”; чл.119, ал.1 от ЗДвП: „При приближаване към пешеходна пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре”; чл.119, ал.3 от ЗДвП: „Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци ...”, и чл.54 от ППЗДвП: „Пътен знак Д17 Пешеходна пътека”, като по непредпазливост допуснал пътнотранспортно произшествие с пресичащия отдясно-наляво по пешеходна пътека на зелен сигнал на светофара пешеходец К.Л., като му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване външния малеол на левия крак, довело до трайно затруднение на движението на левия крак за срок от около 2-3 месеца при обичаен ход на оздравителния процес – престъпление по чл.343, ал.3, пр. последно, б.„А”, пр. второ, вр. ал.1, б.„Б”, пр. второ, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.120, ал.1, т.2, вр. чл.20, ал.1 и ал.2 , вр. чл.116, чл.119, ал.1 и ал.3 от ЗДвП, вр. чл.54 от ППЗДвП.

Обвинението е повдигнато въз основа на заключение от изготвената съдебно-автотехническа експертиза, в което е посочено, че лекият автомобил управляван от обвиняемия е извършил маневра – завиване наляво в кръстовището от ул. „Ген. Гурко“ към бул. „Демокрация“, в посока УМБАЛ Бургас, на зелен светофар, като маневрата е извършена със скорост от 20 км/ч. Пешеходецът е предприел пресичане на пътното платно отдясно наляво по пешеходната пътека по бул. „Демокрация“, движението му е извършено на зелен светофар за пешеходци. Ходът му е бил спокоен, със скорост от 3.2 км/ч. Според експерта, опасността е възникнала, когато автомобилът е навлязъл в кръстовището и водачът за пръв път е можел да го възприеме, като пресича пешеходната пътека. В този момент, пешеходецът не е попадал в опасната зона за спиране на автомобила. Според експерта, настъпилият удар е бил предотвратим.

На основание чл. 60 от НПК, спрямо г-н Недялко Йорданов е била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Тази мярка за неотклонение е най – леката, предвидена такава в НК. По съществото си, тя не налага забрана обвиняемият да напуска местоживеенето си.

Обвиняемият Недялко Йорданов е дал подробни обяснения в присъствието на упълномощен от него защитник. Заявил е, че не желае материалите по разследването да му бъдат предявени. Посочил е, че иска да бъдат предявени на упълномощения от него защитник. На 31.10.2019 г. разследването е било предявено на посочения от Недялко Йорданов адвокат. Защитникът е направил искане за преквалификация на престъплението по чл.343а от НК, тъй като обвиняемият е оказал помощ на пострадалия след деянието. Това искане е било отразено в протокола за предявяване на досъдебното производство.

Воля за прекратяване на досъдебното производство е изразил и пострадалият К.И. Той е направил това на 29.10.2019 г., когато материалите от досъдебното производство са били предявени на упълномощен от него адвокат. Последният е заявил от името на доверителя си, че няма претенции към водача и не желае да бъде водено наказателно производство срещу г-н Недялко Йорданов, като в този смисъл не поддържа направено искане в депозирана (на 16.04.2019 г.) молба да се провежда такова наказателно производство.

Въпреки заявената воля за прекратяване на досъдебното производство, изразена от пострадалото лице и Недялко Й., Районна прокуратура – Бургас е оставила без разглеждане искането за това.
В постановление на наблюдаващия прокурор, изготвено на 04.11.2019 г., изрично е посочено, че деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност г-н Недялко Йорданов е извършено на пешеходна пътека. Поради тази причина, законът не позволява прекратяване на наказателното производство по искане на пострадалия.

Независимо, че поради настъпването на ПТП на пешеходна пътека, наказателното производство не би могло да бъде прекратено по искане на пострадалия, фактът че г-н Недялко Йорданов е оказал помощ на последния след деянието, следва да се отчете единствено и само като смекчаващо вината обстоятелство.

Въпреки, че Районна прокуратура – Бургас е оставила без разглеждане искането за прекратяване на досъдебното производство, наблюдаващият прокурор е изразил воля да назначи повторна тройна съдебно-автотехническа експертиза. Това се прави изцяло в съответствие със закона, за да бъде извършено пълно, всестранно и обективно разследване, като така ще се защитят правата на пострадалото и обвиняемото лице.
В обобщение на посоченото по – горе, заявяваме категоричната си позиция, че Районна прокуратура – Бургас е действала при стриктно спазване на закона, като всякакви внушения, че това не е било сторено не отговарят на истината.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селянин

    198 47 Отговор
    Защо ли вярвм повече на писателят отколкото на дЪРЖАВАТА! Някой ден - дано да съм жив да го видя - ще дойде време за разплата с мафията наречена дЪРЖАВА.

    Коментиран от #4, #6, #13, #20, #38

  • 2 Христов

    181 30 Отговор
    не се излагайте с публикуваме на вашите катажийски правилници знаем как ги тълкувате и четете като дявол евангелие ако бяхте толкова стриктни към хората причинили смърт щеше да е друга картината оставете възрастния човек на мира щом няма непреодилими последствия

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гоуст

    68 152 Отговор

    До коментар #1 от "селянин":

    Абе ти промит мозък ли си ? Как може да блъснеш човек на пешеходна пътека и да очакваш, че няма да понесеш отговорност??? По една щастлива случайност човека е без сериозни последствия, но понеже е някакъв второразряден писател с двама сина, които държат най-големите парцали в България, трябва някой да има по-специално отношение към него. Аре пий си хапчетата, че ми писна от тъпанари....

    Коментиран от #23, #39, #54, #62

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тръмп

    30 98 Отговор

    До коментар #1 от "селянин":

    Недялков е сгазил точно такъв тъп селянин,който не си търси правата !!!:):):)
  • 7 Дърт помияр

    41 86 Отговор
    Това че синът ти ближе зад.ника на Гешев не ти дава право да мачкаш хора по пешеходните пътеки. Мисля!
  • 8 Хахаха

    87 23 Отговор
    Това не е официално съобщение на прокоратура, а копирано и доставено тук някакво нескопосано тяхно постановление за обвинение на невинни! Водача бил длъжен да предвиди времето, климата, атмосферното налягане, надморската височина, политическата обстановка в страната, региона, общината и ивицата Газа, да внимава със бебета и възрастни, както и с музикалните предпочитания на пресичащите в ритъма на съответния танц.....! А те нетрябва ли да се съобразяват поне малко с възрастта и професията на водача?! На 79, поет, меланхолик! На кого не му е ясно???!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 гоуст

    24 61 Отговор

    До коментар #5 от "Робот":

    Я виж го и тоя, кви поети кви 5 лв. Абе хора, моля ви, апелирам към вас с най-добри чувства, моля пийте си хапчетата навреме и не пропускайте прием.

    Коментиран от #26, #31

  • 10 Тръмп

    36 56 Отговор

    До коментар #2 от "Христов":

    Ти и да четеш,нищо не разбираш!!!:):):)Като те бутне Недялков на пешеходна пътека,направи му паметник за благодарност!!!:):):)

    Коментиран от #28

  • 11 Тръмп

    29 46 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    На дебилите никога-нищо не ви е ясно,дори и да ви сгази не поет,а бащата на Радев!!!:):):)
  • 12 C M E X

    35 59 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    На 79 поет Алкохолик, не трябва да му бъде търсена отговорност, даже пострадалия трябва да му плати, че му е препречил пътя на пешеходната пътека и му е счупил умрелия опел За Фира. Ужас!
  • 13 гост

    38 48 Отговор

    До коментар #1 от "селянин":

    Вярваш по вече на писателя,защото си ПРАВНО неграмотен,както и голяма част от пишещите във форума.Но в това няма нищо лошо и срамно.Лошото е,че дават акъл и плюят без да разбират /в случая закона/,даже и се хвалят с това.За тази цел има едни хора,адвокати им викат и могат да ти разяснят нещата.
  • 14 Казуар

    32 17 Отговор
    Преди години Недялков лаеше като зло куче срещу СДС.

    Коментиран от #69

  • 15 Чума

    72 22 Отговор
    На власт е престъпната и обществено отровна комбинация от бездуховност и герберунгелщина. Тея хора въобще не забелязват поетите, а ако ги забелязват ги презират най вулгарно. Тея от племето на Винету не понасят някой да е пред тях на избори, футбол и тенис! Но, най не понасят духовното превъзходство и поетите! Ганю Ганев - Ганестия!

    Коментиран от #19, #21, #65

  • 16 Иво

    76 15 Отговор
    Най-страшните репресии от държавата се правят чрез формално прилагане на буквата на закона от държавните институции. Чрез овладяването на прокуратурата се достигна до най-ужасяващия етап от унищожаване на свободата на гражданите да изразяват позиция. Още повече, когато позицията се изразява от човек с морален обществен авторитет той трябва да бъде смачкан, защото става опасно да не би обществото да обърне внимание и да се замисли. По подадена команда се стоварва цялата бюрократично - репресивна машина на държавата, докато те унищожи психически, финансово и не дискредитира пред обществото този авторитет. С тежка артилерия се стреля срещу врабчета и никой не държи сметка колко ресурс се хаби. В същото време ежедневно сме свидетели на двойния стандарт към правилните хора.
  • 17 Хахаха

    38 11 Отговор
    Точно така! Недялков е невинен! И по форомите не се пише ,,Ужас!", а ,,Ужаст!" !!!.
  • 18 НАГЛЯРКО

    28 39 Отговор
    НЯМА ТОЛКОВА НАГЪЛ БОКЛУК цитирам част от словоблудството му: "Пoтeглих нaпрaвo и пocлe зaвих нaлявo, cтигнaх дo пeшeхoднaтa пътeкa, кoгaтo внeзaпнo прeд мeн изнeвидeлицa cякaш изникнa чoвeк. Cлaвa бoгу, имaм cвeткaвичeн рeфлeкc и мoмeнтaлнo нaтиcнaх cпирaчкa. Чoвeкът пaднa нa зeмятa и нa глaвaтa cи имaшe кръв.

    Тoгaвa нe ce уплaших, имaх чувcтвoтo, чe глeдaм някaкъв филм. Вeднaгa гo кaчих в кoлaтa и тръгнaхмe към Cпeшнa пoмoщ в Oкръжнa бoлницa. Пo пътя тoй мe зaгoвoри, oкaзa ce, чe e 87 гoдишeн, c бacтун, чувcтвaшe ce cъвинoвeн. Рaзкaзa ми, чe e вдoвeц oт дocтa врeмe и имa caмo eдин cин, кoйтo ce грижи зa нeгo, нo инaчe cи живee caмocтoятeлнo. Cпoмни cи, чe мe пoзнaвa oт oнoвa врeмe, кoгaтo рaбoтeх в Бургacкия тeaтър и ce тюхкaшe кaк e мoглo дa ce cлучи тoвa нeприятнo прoизшecтвиe. Прeдлoжи ми дa кaжeм, чe e пaднaл caм.

    Рaзбирa ce нe приeх тaкъв жecт, зaвeдoх гo в бoлницaтa, зaшихa c някoлкo шeвa oбeлeнaтa кoжa нa глaвaтa и му cлoжихa лeпeнки."

    Коментиран от #67

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 куку руку ку

    67 9 Отговор

    До коментар #1 от "селянин":

    Защото един с джип смля дете на пешеходна пътека и накрая изкараха детето виновно!
  • 21 Чума

    9 8 Отговор

    До коментар #15 от "Чума":

    Ами, да! Много добре платена! Защото се справям добре! Дори и за главанак като теп ще намеря някоя добра дума!
  • 22 Diushevadez4283

    5 21 Отговор
    Nedyyyalko. Trrebbvva da Lego v zatvora zaradi opit za ubiistvo.vidyal e peshehodeza,no me e spryal.
  • 23 куку руку ку

    69 6 Отговор

    До коментар #4 от "гоуст":

    До коментарите 4, 6 и 13. Само да напомня:
    максим стависки; ивайло московски: станислав иванов (кмета с джипа) и изкараха детето, че така се е блъснало само в джипа, че се наложило да му извадят далака и част от черния дроб.
    Малките букви на имената не са случайни.

    Коментиран от #24

  • 24 Въпрос

    12 18 Отговор

    До коментар #23 от "куку руку ку":

    и кво искаш да кажеш с това ?

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Фани

    16 8 Отговор

    До коментар #9 от "гоуст":

    Ей гешевия , цункай го по муцунката ебльооо
  • 27 Станьо

    23 6 Отговор

    До коментар #24 от "Въпрос":

    Иска да каже че правиш сФирки на гешоолаар и компания ..

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Един

    11 4 Отговор
    "А дали е така - кой, кой ще ми каже ... ?"
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Апелираме

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "гоуст":

    към теб с най-добри чувства - пий си хапчетата навреме и не намалявай дозата!
  • 32 Стига бе

    16 27 Отговор
    Този поет за кого се взе,законите важат за всички,пиши за да плюе срещу Гешев.всичко е ясно
  • 33 ПЕНКО

    12 6 Отговор
    И НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ДА СИ - ИДВА ВРЕМЕ ЗА УМИРАНЕ !!!!!!!!!! СЛЕД ТЕБ ПРЕКРЕСНИ СТИХОВЕ И ПЕСНИ - НО ЗА КОГО И ДО КОГА И ЗАЩО !!!!
  • 34 дай Боже всекиму такава прокуратура

    27 8 Отговор
    Населението на България намалява с 49 995 души на година и виновни няма , нито членове , нито алинеи , нито параграфи , нито ''пияни'' шофьори на кормилото и............според прокуратурата , няма разграбване на ресурсите и , няма геноцид , няма опорочаване на държавност , нищо няма , то и държава вече няма , та прокуратурата стриктно се е хванала с кокошкарница , ей така уж отговорно.
  • 35 Стоянов

    17 9 Отговор
    Абе тука много хора не си пият хапчетата въобще или живеят в паралелна вселена. Ако вас ви блъсне някой на зелено на пешеходна пътека, като прави ляв завой и е без никакво предимство(както сам обяснява случката Йорданов) какво ще правите,хайде да научим малко правилника задвижение по пътищата.

    Коментиран от #55

  • 36 123

    11 1 Отговор
    Да живе демокрацията за която се бориха някои
  • 37 Шаран БГ

    16 11 Отговор
    Дали завиваш налявао или надясно е без значение. Преминаващите човеци по пешеходна пътека и при зелен разрешителен сигнал за тях означава, че те са с ПРЕДИМСТВО пред завиващите МПС -та !!! Просто и ясно. Бате Недялко, отличен поет си, не си лош човек, НО понякога и хубавите се осират. Посипи главата си с пепел и се смири !
  • 38 стоян

    7 23 Отговор

    До коментар #1 от "селянин":

    До 1 ком -Защото си кумунис -А всички кумунисти лъжете ,и си мислите че и другите лъжат -кумоняго
  • 39 Гад мръсна

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "гоуст":

    Недялко Йорданов е второразряден писател,а ти си неграмотник!Пий си дрогата и гледай да не си отваряш устата ,когато говориш би трябвало да мислиш!Това обаче става с мозък,не е за тебе!
  • 40 Иван

    15 6 Отговор
    Прокуратура, Съд, Министерски съвет и т.н., това са шепа хора, облечени във власт, само забравили се, че работят за благото на народа. Има лек за тази болест и той е 7,62х39...

    Коментиран от #64

  • 41 Едмон Дантес522

    21 5 Отговор
    Ако пострадалия,,както в случая няма претенции към извършитрля(субект) на престъпението и не жепае да се яви в съда? Идиотите ще го принудят защото са бездарници в правото,изкуството и живота.
  • 42 Едо

    27 4 Отговор
    Нашата страна е държава на абсурдите! Срам ме е, когато чужденците, които са прекрасно запознати с мафиотската ни управа, ми задават въпроса: Как така българите търпите това управление? Ами тези ваши управници ви убиват и никой не ви уважава! ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ, КАК ДА ОТГОВОРИШ НА ЧУЖДЕНЦИ, КОИТО МИСЛЯТ ПОВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ОТКОЛКОТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ! Ако това не е АБСУРД, здраве му кажи! Най-вероятно 200 годишното византийско и 500 годишното турско робство ни се е отразило така, както го е казал Иво Антич: ,,Българите са като торните бръмбари, които за да оцелеят, се заравят по-дълбоко в торта, НО СА ЗАБРАВИЛИ ЗАЩО ОЦЕЛЯВАТ!" По-точно едва ли някой може да го каже?! Имаше събуждане след ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО, когато българският народ се мобилизира и изкара ЕДИН МИЛИОННА АРМИЯ, КОЯТО УДИВИ СВЕТА С ЧУТОВНИ ПОДВИЗИ, А НА ПО КЪСЕН ЕТАП НИ НАРЕКОХА ПРУСАЦИТЕ НА БАЛКАНИТЕ! Лично Чърчил се е борил да привлече България на своя страна, за съжаление без успех! И ПОМНИМ ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА, КАК ИМАХМЕ МОЩНА, ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ АРМИЯ! А сега какво имаме? ИМАМЕ АРМИЯ, КОЯТО НЕ Е СПОСОБНА ДА ПРИКРИЕ ГРАНИЦАТА В СЛУЧАЙ НА КРИЗА! Именно от това се възползват многобройните вътрешни и външни врагове на България! С ТОВА МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ ЕЖЕГОДНО ГУБИМ ПО НАД 50000 МЛАДИ И СПОСОБНИ БЪЛГАРИ, А НАШЕТО НАСЕЛЕНИЕ ЗАСТАРЯВА! ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ТЕЖКА! БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ СЕ ТОПИ КАТО ПРЕСПА ПРЕЗ ЛЯТОТО! Остатъ
  • 43 Едо

    17 0 Отговор
    Остатъците от населението са го ударили на живот и не мислят за България! ТОРНИ БРЪМБАРИ! Ф. Достоевски добре го е казал: ,,Народ без Иисус Христос отива към подивяване!" От този форум това добре личи! Защото: ,,Всеки народ заслужава съдбата си!" ,,ВЯРА БЕЗ ДЕЛА Е МЪРТВА!"!
  • 44 Няма държавата

    17 2 Отговор
    Има секс , наркотиците и пране на пари. Децата са незащитени. Утре някой ще ви удари една тръба в главата и направо ще я огъне в простата ви кратуна и нз може би ще умрете от този удар. Тази държава е така. Едно дете не може да се гледа. Много бедни. Стандарта на живот се е повдигнал. Няма пари. Слуга на банката сме. Това не е живот свобода. Това е робство.

    Коментиран от #48

  • 45 кючук чобан Калитко

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: чл.119, aл.3 oт ЗДвП: „Пeшeхoднaтa пътeкa e чacт oт плaтнoтo зa движeниe, oчeртaнa или нe c пътнa мaркирoвкa и cигнaлизирaнa c пътни знaци, прeднaзнaчeнa зa прeминaвaнe нa пeшeхoдци ...”,

    Публикувано във факти.бг: и чл.54 от ППЗДвП: „Пътен знак Д17 Пешеходна пътека”,

    Който е писал този обвинителен акт, НЕ Е КОМПЕТЕНТЕН относно Закона за движението по пътищатата (Обн. ДВ. бр 20 от 5-и март 1999 г.), защото:

    1) Ал.3 на чл. 119 е отменена през 2007 г. Дефиницията на пешеходна пътека е в Допълнителните разпоредби на същия закон, където §6 има следната точка: 54(нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

    Който не вярва – да провери!

    2) Чл. 54 е от отменения ППЗДвП (Правилник за прилагане на закона за движението по пътищата), заменен с НАРЕДБА № 18 oт 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци
    Обн. - ДВ, бр. 73 от 21.08.2001 г.

    Който не вярва – да провери!

    Между другото, повече от 20 години понятието ППЗДвП не е актуално, но все още се намират всякви "капацитети', които все още не са разбрали че в сега действащия Закон за движението по пътищата Глава втора е със заглавие ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА.

    Прокурорът, написал официалното обръщение по сл
  • 46 Опа

    15 5 Отговор
    Къде е тази прокуратура??? Пак питам,? къде е тази толкова педантична прокуратура когато стане дума за убийци и корумпирани политици? Таа къде сте бе неграмотни и?
  • 47 кючук чобан Калитко

    2 2 Отговор
    КОМЕНТИРАМ ОТНОВО!
    Публикувано във факти.бг: чл.119, aл.3 oт ЗДвП: „Пeшeхoднaтa пътeкa e чacт oт плaтнoтo зa движeниe, oчeртaнa или нe c пътнa мaркирoвкa и cигнaлизирaнa c пътни знaци, прeднaзнaчeнa зa прeминaвaнe нa пeшeхoдци ...”,

    Публикувано във факти.бг: и чл.54 от ППЗДвП: „Пътен знак Д17 Пешеходна пътека”,

    Който се е подписал под това официално обръщение, НЕ Е КОМПЕТЕНТЕН относно Закона за движението по пътищатата (Обн. ДВ. бр 20 от 5-и март 1999 г.), защото:

    1) Ал.3 на чл. 119 е отменена през 2007 г. Дефиницията на пешеходна пътека е в Допълнителните разпоредби на същия закон, където §6 има следната точка: 54(нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

    Който не вярва – да провери!

    2) Чл. 54 е от отменения ППЗДвП (Правилник за прилагане на закона за движението по пътищата), заменен с НАРЕДБА № 18 oт 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци
    Обн. - ДВ, бр. 73 от 21.08.2001 г.

    Който не вярва – да провери!

    Между другото, повече от 20 години понятието ППЗДвП не е актуално, но се намират всякви "капацитети', които все още не са разбрали, че в сега действащия Закон за движението по пътищата Глава втора е със заглавие ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА.

    Прокурорът, написал

    Коментиран от #52

  • 48 Бате

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Няма държавата":

    Бате е нали няма такава държава?
  • 49 кючук чобан Калитко

    4 1 Отговор
    пРЕДНИЯТ МИ КИМЕНТАР, ПУБЛИКУВАН ДВА ПЪТИ, трябваш да завърши съ следните думи:

    Прoкурoрът, нaпиcaл oфициaлнoтo oбръщeниe пo cлучaя, пoлучaвa зaплaтa oт нaшитe дaнъци, нo e cъc cъмнитeлнa кoмпeтeнтнocт нa тeмa ЗДвП.

    Мoля рeдaкциятa нa caйтa дa инфoрмирa Глaвния прoкурoр зa cпoмeнaтoтo oбръщeниe!
    --------------------
    Изглежда сайтът има ограничение за броя на символите в коментарите
  • 50 кючук чобан Калитко

    4 1 Отговор
    ПРЕДНИЯТ МИ КОМЕНТАР, ПУБЛИКУВАН ДВА ПЪТИ, трябваше да завърши съ следните думи:

    Прoкурoрът, нaпиcaл oфициaлнoтo oбръщeниe пo cлучaя, пoлучaвa зaплaтa oт нaшитe дaнъци, нo e cъc cъмнитeлнa кoмпeтeнтнocт нa тeмa ЗДвП.

    Мoля рeдaкциятa нa caйтa дa инфoрмирa Глaвния прoкурoр зa cпoмeнaтoтo oбръщeниe!
    --------------------
    Изглежда сайтът има ограничение за броя на символите в коментарите
  • 51 ГЛАВАНАК

    6 8 Отговор
    сайта БИВОЛ е на дар= дс, фамилиа доносници,бивши активни борци, тоя НЕДОДЯЛКО=ДОНОСНИК
  • 52 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "кючук чобан Калитко":

    Ако беше прочел промените в закона правени през 2015г,няма така да крещиш !

    Коментиран от #56

  • 53 един българин

    12 2 Отговор
    Недялко е прав и действа почтено в случая!
    Ceдeм гoдини Цaцaрoв пaзeшe кocъм дa нe пaднe oт глaвaтa нa нaшитe хoрa/глaвaтaритe нa ДПC , ГEРБ , ВМРO , БCП и т.н./ , вce пaк зa тoвa бeшe избрaн , Гeшeв щe e cъщият , нo и пo-лoш зaщoтo ce oтвoрихa , чe мoгaт дa гo изпoлзвaт зa caмoрaзпрaвa нa пoлитичecки oпoнeнти и икoнoмичecки кoнкурeнти ! Вcичкo e c цeл никoгa дa нe бъдaт нaкaзaни пoлитичecкитe зaкрилници нa криминaлния прeхoд прeз пocлeднитe 30 гoдини - a нaивницитe cи миcлят чe ca избрaли вeрния чoвeк - дa вeрeн e нa мaфиятa! Oбикнoвeния чoвeк щe бъдe нa прицeл , aкo нe e пocлушeн и нe плaщa нa кoжoдeритe - кaтo в тoтaлитaризмa!!!
    И пocлeднo вcички 20 oт ВCC глacувaли зa Гeшeв - дo кaтo ca живи щe cтрaдaт - зaрaди лъжecвидeтeлcтвaнeтo cи и cтрaхa cи!!! Вce нeпрocтими грeхoвe !!!
  • 54 Усмивката

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "гоуст":

    А твоят мозък работи ли?....Ако все още има част която не спи ,нека даде някакво разяснение на нас ,промитите мозъци, къде изчезна в забвение и в дън гори ,онова със случая Караянчева .Онова с Местан.Дали някой ,,районен” ще се сети.Има ли виновни.И ако няма ,кой е?.Вятъра.....
  • 55 Усмивката

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Стоянов":

    Какво ще правя аз ,не е твоя работа.Но какво прави прокуратурата ,вече е твоя работа.В тая ,,държава” ще живеят и твоите деца и поколенията.Затова...мисли.

    Коментиран от #63

  • 56 кючук чобан Калитко

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    А какви промени са правени през 2015-а година по отношение на Раздел ХХ "Задължения на водачите на пътни превозни средства" или Раздел ХХI "Правила за движение на пешеходците" освен в Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г., изм., бр. 19 от 2015 г.) дето пише, че когато управляват МПС, водачите могат да използват мобилните телефон само "чрез устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му."???

    А, да и още нещо: Прокурорът пише следното "Пешеходецът е предприел пресичане на ПЪТНОТО ПЛАТНО"!?!?

    Този прокурор е толкова подготвен, че не прави разлика между ПЪТНО ПЛАТНО и ПЛАТНО ЗА ДВИЖЕНИЕ, което пешеходците пресичат, когато трябва да преминат на другия тротоар!!!

    Ако познаваше поне малко ЗДвП, нямаше така да се излагаш.

    Всъщност каквито са ни прокурорите – такива са ни и разните некомпетентни писачи.

    Чети, ГОСТ, чети ЗДвП, и ще разбереш за какво пиша!
  • 57 ИнспекторСтрезов

    4 1 Отговор
    Бай Недялко се е наденал на т.нар."К.ркапан" на бившите ченгесари.Един върви след теб с кола и говори с друг на тротоара.Когато завиваш този от тротоара се блъска в твоята кола някъде около задната лява врата и пада назад на пътеката.И ставаш мишена на Гешевтурата.В СГС имаше такова дело, водено от съдия Мадин, в което прокурор допусна разпит на свидетели в непълен съдебен състав.Шофьорът беше осден в нарушение на материалния Закон.Зам.председател на СГС допусна това газене на Закона като постанови такава присъда.
  • 58 exxx

    5 9 Отговор
    Уважаеми Недялко- Това е класически пример ,че колкото и да си известен законите си важат за всички, така че Евала на прокуратурата и се радвам ,че не сме в комунизма ,защото такива много известни минаваха между капките

    Коментиран от #68

  • 59 Иван

    3 1 Отговор
    Много сме зле уж ЕС демокрация а всеки ден виждаме какво става в Булгаристан и си мисля сами сме си виновни уж виждаме какво става пишем се тарикати и пак ги избираме кой е виновен пак Ганю.
  • 60 цачо

    8 0 Отговор
    А за Местан няма такъв закон!Той си е на свобода ,даже и подписка не му е поискана, а и има право да пътува в чужбина!?
    Н Е М А Т А К А В А Д Ъ Р Ж А В А!
  • 61 пенсионер

    2 0 Отговор
    Тя цялата АЗБУКА не стигна на прокуратурата да се обяснява за обвинението на поета Недялко Йорданов .След като той заведе дело в СТРАСТ БУРГ ЗА ЧА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА И ПОЛЗИ ТОГАВА ПО КОЯ аЗБУКА И ПАРАГРАФ прокуратурата ще го оневини .
  • 62 Joro

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гоуст":

    Тапанар си ти.
  • 63 Joro

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Усмивката":

    Мисленето не е за всеки...
  • 64 Eistee

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Да бре, "Иване", съгласен съм. Но почнем ли да се лекуваме така, трябва да се започне първо от теб и твоето семейство. Ааа, сега малко различни изглеждат нещата, нали, "Голяма уста"? Защото тези, които пишат по форумите за куршуми, винаги са първите, които пълнят гащите, когато се окаже, че и двете страни в конфликта имат куршуми, нали? Хайде смени си памперса и вземи, че погледни с обективни очи на действителността. Вземи прочети как са свършвали общества, в които са се лекували с куршуми? Можеш да четеш, надявам се? Питам, защото очевидно не можеш да пишеш.

    Коментиран от #71

  • 65 Тъпанар

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Чума":

    Е дай тогава да разрешим поетите да газят наред без да носят отговорност
  • 66 НеНаПродажниците

    2 0 Отговор
    Тези инциденти поне ги съобщават, а за тези извършени от управниците си траят със заповед и се потулват. Какво стана с катастрофата предизвикана от пиянана и нагла Менда
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ттт

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "exxx":

    Гешев си пусна гнусните слуги в действие.
  • 69 От провинцията

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Казуар":

    Историята показа, че е бил прав...
  • 70 Капка

    0 0 Отговор
    Тук май никой не е чел нищо на Йорданов. Иначе щеше да знае рабчалгата, която правеше...посредствен поет, любимец на посредствеността.
  • 71 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Eistee":

    Напротив. От нищо не ме е страх. Не се родил този, който си мисли, че може да ме уплаши. На мен не ми пука от абсолютно никой, най-малко пък от теб. А иначе, власт се взима само с кръв. Докато не умре някой от онея търтей горе, няма да се оправят нещата. Сега разбрали ме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове