Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 19:02 2 371 13

Двустранна пневмония е причинила смъртта на 3-годишното дете

  • 3-годишно-
  • детска смърт-
  • дежурни лекари

Вчера дежурният лекар отрече да има забавяне и уточни, че детето е прието в интензивното отделение 30 минути, след като е прегледано

Двустранна хеморагична пневмония е заболяването, открито у починалото 3-годишно момченце. Това показват резултатите от аутопсията на детето, съобщи бТВ.

Според родителите, повече от два часа лекарите на педиатричната болница отказват лечение на 3-годишното им момченце, след като търсят помощ в три столични лечебни заведения. Думите им се потвърждават и от баща на 2-годишно дете, което по същото време е чакало три часа за преглед в педиатрията.

Според бащата, причината за това е, че в приемния кабинет има недостиг на дежурни лекари, които да преглеждат децата. Вчера дежурният лекар отрече да има забавяне и уточни, че детето е прието в интензивното отделение 30 минути, след като е прегледано. Тече проверка на здравното министерство по случая. Първите официални резултати се очакват утре.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тръмп

    24 6 Отговор
    Убийци на малки деца без капчица милост!!!:(:(:(Това е нечовешко отношение към едно 3 годишно невинно дете!!!:):):)Помогнали са му единствено да умре,браво и спете спокойно мили доктори,нали сте претръпнали от толкова убийства!!!:(:(:(
  • 3 Т 34 85

    10 18 Отговор

    До коментар #1 от "css1":

    Лекар ли сте ? Когато станете Бог, ще пишете така за лекарите. Той е над тях и никъде не е казано, че деца и възрастни няма да умират. Колкото до фекалиите - задръжте си ги. Научете се да уважавате тази професия.

    Коментиран от #5, #7, #12

  • 4 Тръмп

    12 2 Отговор
    Уроди,като Игнатов от ДеБъ саботират с жалби до съда изграждането на Детска Болница в София!!!:(:(:(Единствено в София от целия ЕС няма Детска Болница в която да има всякакви специалисти и техника на едно място и хората да не бъдат препращани на 100места заради липса на лекари и легла!!!:(:(:(

    Коментиран от #11

  • 5 Тръмп

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Т 34 85":

    А вие как ще обясните,че детето е препращано в 3 болници при положение,че има бронхопневмония???:(:(:(Или са знаели,че ще умре и за това не са го приели за лечение???:(:(:(
  • 6 Тръмп

    16 1 Отговор
    Така ли ще преборим демографията,като избиваме децата???:(:(:(И още по-лошото е,че го правят нагло,оправдават се нагло и без грам човечност,докато не попаднат на озверели цигани!!!:):):)
  • 7 css1

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Т 34 85":

    Не съм казал да го спасят, а да го приемат! Осещате ли разликата?! Нали уж било в добро общо състояние, така твърдяха едните....

    Коментиран от #9

  • 8 Един

    7 0 Отговор
    Жалко за детенцето!!! Бог да го прости! Милото не е виновно , че се е родило и живяло в тази безотговорна държава!Не са му дали шанс бизнесмените "доктори" - за тях по-важно е каква ще е ползата от файдата! Мислех си , че няма какво вече да ме учуди , но този случай направо ме потресе! За да си лекар трябва да си всеотдаен! А да си педиатър трябва да всеотдаен сърцат ЧОВЕК! Искам да видя уволнени и осъдени с ефективни присъди лекари по този случай!!! Ама много искам .амка му!!!
  • 9 Усещане

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "css1":

    Това не са лекари, а убийци!
    Повечето мислят само колко по-бързо да забогатеят, но докато не разберат, че да спасяваш живот и да помагаш на хората е призвание, а не печалбарство, нещата ще загрубяват и ще се стига все по-често до саморазправа, защото някои доктори са загубили човешкия си облик и са забравили Хипократовата клетва!
  • 10 бай Тошо

    2 0 Отговор
    ДА УМРЕШ ОТ ПЛЕВМОНИЯ! БЪЛГАРИО ДО КЪДЕ ТЕ ДОКАРАХА АЛЧНИТЕ И КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ.
  • 11 тиквун

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Ама сигурен ли си че точно Игнатов от ДБ, който не е даже и 9 дупка на кавала че спъва строежа? Или такава ви е заръката от вожда да оплювате всички за вашата некадърност. Защо за всичките тези години не променихте нищо което смятате за нередно в държавата?
  • 12 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Т 34 85":

    Професията да, но убийците не!
  • 13 LORT

    0 0 Отговор
    За да се стреснат трябва да има строго наказани и да се направи промяна,която да е на името на детето за да не си е отишло ей тъй.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове