Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 19:46 1 327 25

Майките искат Бисер Петков да остане министър

  • бисер петков-
  • министър-
  • майки

Те изказаха подкрепа министъра

Майките искат Бисер Петков да остане министър - 1
Снимка: БГНЕС

Майките от "Системата ни убива" са възмутени от оставката на социалния министър Бисер Петков. В отворено писмо до премиера Бойко Борисов те настояват Пенков да бъде възстановен на поста си, съобщи БНТ.

Според майките мотивите, че темповете на работа в министерството не отговаряли на обществено-политическите очаквания са абсолютно несъстоятелни.

Майките припомнят, че именно Бисер Петков е дал началото на очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Те съзряха протакане на реформите чрез неоснователни оставки.

Вера Иванова, председател на ИК "Системата ни убива": Това е удар върху децата и хората с увреждания. Той е единственият министър, който започна реформата и той трябва да я довърши.Без довършването ѝ, стотици животи на хора и деца с увреждания са застрашени, за което считаме , че единствено отговорност ще носи премиерът.Настояваме незабавно за връщане на поста на министър Петков,тъй като той е експерт и първият се осмелил министър да започне закъснялата със десетилетия реформа за правото на хората и децата с увреждания да живеят нормално.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Шиле

    15 11 Отговор
    Айде стига с тия майки.Искрено съчувствам на техните проблеми,но това не значи да съставят правителствата.Този може,този не може.
  • 2 .....

    4 12 Отговор
    Еха,шах за противниците на Бойко.След малко ще започнат да квичат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 русенец

    13 10 Отговор
    Имам два въпроса към въпросните майки:
    1. Кой им гледа децата докато те протестират за това и онова?
    2. Кой им плаща з да протестират?
    ...
    Съгласен съм с първия колега, че трябва да съчувстваме на нещастието им, ама и те би следвало най-сетне да се сдобият с чувството за мярка, че поне на мен ми писна от простотии. Преди 30 години едни кретени подскачаха в София и скандираха: "Който не скача е червен!"... Какво се случи всеки сам го вижда по битието си. Сега други в София скачат на мегдана. Стига! Този филм сме го гледали, а и няма накъде повече да потъваме!

    Коментиран от #6, #21

  • 5 gggw

    15 4 Отговор
    министьрьт е отстранен заради статия на бибиси... така работи бойко тьпото. то не гледа обективно, ами каквото му наредят вьншните господари... така дьржи малоумни министри като нено димов и оная на земеделието, оня на икономиката.. а свестните ги маха

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стар пръч

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "gggw":

    Напротив.Въпросите са много смислени.Не виждаш ли,че са платени.

    Коментиран от #11

  • 9 gggw

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "русенец":

    кой и за кво ми харчел даньците? че ти да не би да знаеш... ако положението е нетьрпимо .. ако тряа и само ще се гледа детето... ти виж филма на бибиси и ше разбереш за кво иде реч.. а относно платеността на протеста.. платени са единствено контрапротестите... помисли малко ... кой би дал пари на майки да протестират и ква би му била целта??? или просто ей така си жулим наизуст
  • 10 Гост

    3 3 Отговор
    Прави ми впечатление че един "писар" тук, но с различни никове, за да се отличава винаги вместо "ъ" пише с "ь" ! И в следващите постове в отговор на неговите писаници, виждаме пак "ь" вместо ъ. Тоя трябва да е трол, друго няма какво да е!

    Коментиран от #12, #13, #14, #15

  • 11 gggw

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "стар пръч":

    е айде.. платени.. тоя дето плаща кво иска според вас? да стане министьр на труда и соц политика ли?
  • 12 gggw

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    ти нещо каза ли, че не разбрах?
  • 13 gggw

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    може да вложил малко повече мозьк в текста вместо в буквите.. пиша ь щото нямам ь-голям на телефона blackberry key2.. и не пиша с друг ник
  • 14 русенец

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Е, някои така си вадят хляба!:))) Поддържат интереса под някоя статия, предизвикват дискусия и ... посещенията в сайта се увеличават. Лошото е, че обикновено тези хора освен неграмотни, са и доста елементарни като мислене. Бе карай, да си вадят хляба!:) Добре, че не са хирурзи!:))))
  • 15 gggw

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    а и не ви разбирам тая нова модерна ключова дума "трол" ?нещо обидно ли трябва да е??
  • 16 gggw

    7 1 Отговор
    на бай ганя много му харесва кочината и затва всеки, който дръзне да протестира бива оплюван че не си гледа децата и обвиняван, че е платен... е тва е.. прост народ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бащи и майки

    4 6 Отговор
    Тия пет шест жени нямат право да говорят от името на всички майки които си гледат децата и семействата и не се занимават денонощно да свалят правителства

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Родител

    3 6 Отговор

    До коментар #18 от "Бащи и майки":

    Аз също съм родител и се грижа за болни в къщи вече 29 години и мога да кажа само едно сутрин докато се съмне и току виж се стъмни.Като се започне закуска,обяд,вечеря,пране,чистене,тичане по институции,лекари и други дянят е свършил. Нямам нищо против майките но нека една от тях ми обясни как се справят с всички тези задължения и им остава време и да стачкуват. От подписания от тях закон от предишните стачки какво се случи, намалиха часовете за обслужване на болните в последствие и заплащането и от друга страна орязаха част от пенсиите на болните с която част да плащат за личен асистент. Това справедливо ли е? Болният с какво ще си купува храна,лекарства и съответно заплащане на сметки? Нека майките и изгонения министър да обяснят на болните как да се справят месечно със 150 лева? И това ли им постижението за което се хвалят че са постигнали?

    Коментиран от #22

  • 21 Хаджи хаджи Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Има социални мрежи ако си чувал! Не е необходимо да оставят децата безпризорни докато стачкуват! Спомни си, какво предизвика оставката на Борисов 2! Достатъчно е всички заедно и в определен срок да излязат на улицата! Всички заедно!
  • 22 Бащи имайки

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Родител":

    Подкрепям те и се моля за семейството ти

    Коментиран от #25

  • 23 Зайко Байко многознайко

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "gggw":

    Пред компютрите сме номер едно, герои, хвалипръцковци, но като дойде работата до действия се крием, като мишоци. Колкото и да не ни се иска , това е горчивата истина. Разделено, слабо гражданско общество, излишно самочувствие и чувството че едни протестиращи са по-важни от другите води до разделение. Властимащите използват това и умело противопоставят тези групи, верни на максимата , разделяй и владей. Резултатът е страх, разединеност, недоверие, омраза, национализъм ,нихилизъм и всички подобни определения, които пречат на един нормален и достоен живот в нашата страна!
  • 24 Табаков

    2 0 Отговор
    Влacтимaщитe изпoлзвaт тoвa и умeлo прoтивoпocтaвят тeзи групи, вeрни нa мaкcимaтa , рaздeляй и влaдeй. Рeзултaтът e cтрaх, рaзeдинeнocт, нeдoвeриe, oмрaзa, нaциoнaлизъм ,нихилизъм и вcички пoдoбни oпрeдeлeния, кoитo прeчaт нa eдин нoрмaлeн и дocтoeн живoт в нaшaтa cтрaнa! ПРАВИЛНО КАЗАНО. РАЗДЕЛЕНИЕТО ПАК НАБЛИЖАВА. С 40-ТЕ БОЙКОВИ ЛЕВА ЗА ПЕНСИОНЕРИ. ТЕЗИ,КОИТО ИМАТ ПЕНСИЯ С 1 ЛЕВ ПО-ВИСОКА ,НЯМА ДА ПОЛУЧАТ 40 ЛЕВЧЕТА.С КАКВО СА ПОВЕЧЕ ОТ "КОЛЕГИТЕ СИ В СОЦИАЛНО ОТНОШЕНИЕ",ТА БОЙКО НЕ ДАВА НА ОСТАНАЛИТЕ? Р А З Д Е Л Е Н И Е!!!!!!!!!!!!! НАРОДЕ????
  • 25 Родител

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бащи имайки":

    Благодаря за подкрепата и разбирането от ваша страна. Пожелавам на всички които са отбелязали с "минусче" да не изпадат дори и за секунди моята съдба.
    Изпаднат ли може би по-лесно ще ме разберат но за тях ще бъде късно и самоубийствено. Те просто нямат човешкото в душите си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове