ФАКТИ.БГ

Доган: Нужен е рестарт на демократичния модел!

Властта е опиат за елита! Липсва визия, призовава почетният председател на ДПС

Публикувана: 19 Декември, 2019 18:52
158 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 12916
Доган: Нужен е рестарт на демократичния модел!
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.

Нужен е рестарт на демократичния модел! Липсва визия, има сериозен дефицит на реформаторски идеи.

Властта е самоцел за елита със силата на опиат!

Преходът ни даде възможност за демократични промени, но без програмирана визия за технологията на реформите.

Родените от Прехода политически партии, не можаха да намерят оптималната политическа мяра между импортираните и наличните реалности в страната, създавайки мътна политическа среда, което продуцира дефектирани социално-икономически и политически реалности.

Това заявява в станалото вече традиция новогодишно послание почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, което той прави пред ръководството на Движението, депутатите, местния актив и кметовете.

Тази вечер всички те са събрани в Дома на ДПС в "Бояна", за да отбележат отиващата си година и да начертаят плановете си за Новата 2020.

Отговаряйки си на въпроса: Какво ни дадоха тези 30 години от началото на демократичните промени в България, Доган посочва пороците на днешната демокрация:

- Опорочен изборен модел, който се е превърнал в епидемия, обхванала всички пилитически формации;

- Политическата система на обществото се връща в изходното си положение на стартиране на Прехода, когато правехме избори под надзора на чужди наблюдатели;

- Липсата на визия се подменя с абстрактни политически реторики, не се познават реалните проблеми на хората;

- Изправени сме пред сериозен дефицит на реформаторски идеи, защото стремежът към властта и властовата система на обществото се превърна в самоцел за елита със силата на опиат;

- В обществото има умора, апатия и демотивация, а политиците стават гръмоотвод на натрупаната негативна енергия;

- "Ефектът на пеперудата" може да породи буря в обществените отношения;

Доган е категоричен, че:

- Либералната идея е в състояние на историческа пауза;

- Широкото отворената ножица между бедни и богати изважда на преден план "социалната идея", а партиите ще бъдат принудени да заговорят по-силно за "социалния вектор на обществото";

Доган посочва и изхода от създалата се критична ситуация, в която избуяването на радикални елементи е въпрос на време.

- Рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация.

- Нужна е промяна на парадигмата на властовата система.

За пореден път Доган заявява, че към днешна дата в политическия спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори.

Според него всяка партия ще използва времето до края на мандата на сегашното управление за прелегитимиране, позициониране и евентуално за конструиране на нетипични коалиционни формати, с цел да си осигурят гарантирано участие в следващата власт.

В същото време, за първи път почетният председател на ДПС отваря вратата и за евентуален предсрочен вот - ако волята за власт на някои партии надделее над идеята за собствената им сигурност, то тогава предсрочни парламентарни избори са възможни.

Доган е катогоричен, че решаващият фактор за рестарта на демократичния модел е зрелостта и готовността на гражданското общество!

Ето пълният текст на словото на д-р Ахмед Доган:

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми дами и господа,

Разбираемо е, че тази година е особен маркер в нашето политическо съществуване, защото тя бележи един цикъл в развитието на страната и на Движението: 30 години Преход - 30 години ДПС.

Но преди всичко искам да ви поздравя за успешното представяне на МИ-2019. Безспорно е, че ДПС утвърждава и разширява присъствието си в местната власт. На всички ви е ясно, че това е надстроен капацитет за по-добро представяне на следващи парламентарни избори. В този контекст има неудачи и проблемни ситуации в някои региони, но се надявам, че след прецизни анализи ще предприемете мерки и стратегии за тяхното преодоляване.

Фразата „30 години Преход - 30 години ДПС“ се произнася сравнително лесно. Но започнеш ли да я осмисляш в реални измерения като мотивация, модели на политическо поведение с действия и противодействия, имаш чувството, че по-скоро се занимаваш с драматургия, а не с политика. Затова от моя гледна точка няма необходимост да се прави ретроспективен анализ на генетичната политическа връзка на Прехода с появяването на ДПС в социалното пространство, защото субективното изместване на ролевата значимост в този процес ще бъде неизбежно.

Като прелиствам различни страници с анализи и лични спомени на участници в Прехода за сетен път се убеждавам, че ретроспективното изместване е проклятието и достойнството на историята, когато е третирана с „лично участие” и от близка дистанция. Оказва се, че в някои случаи да пишеш История е равносилно, дори по-значимо, от това да правиш История.

Темата за Прехода като че ли е на път да се превърне в „историческа реалност” и формално е предметна област на изследване от анализатори и историци. Но тъкмо заради „близката дистанция” и „личното присъствие” реалността на Прехода е от хибриден тип с явно доминиране на политическото над историческото.

Затова оценките за Прехода като правило си противоречат, дори взаимно изключват. Но тази привидна обективна неопределеност на ценности, позиции и оценки за 30-годишен период от най-новата история на страната е нормален феномен в условията на демокрация.

Проблемът е, че се появи ново поколение, което възприема реалността на Прехода с изкривени оценки и позиции или като незавършен процес без котва.

Разбира се, една от важните предпоставки за това е обстоятелството, че значителна част от начинателите и потърпевшите от Прехода актуално присъстват в политическия спектър на публичното пространство.

В емблематичен смисъл това са БСП-СДС-ДПС, които са далеч от постигане на съгласие за действителните им роли в този процес.

Но фундаменталният въпрос, който виси в публичното пространство, е не толкова кой каква роля има в Прехода, а:

- Какво ни дадоха тези 30 години от началото на демократичните промени в България?

Сложен и труден въпрос, който няма еднозначен отговор.

Ако има категоричен позитивен или негативен отговор с изреждане на постиженията и „щетите“ като в имотен регистър, ще бъде погрешно, защото няма да издържи на очевидните екзистенциални реалности и на тестването на времето.

Едно е сигурно, като система на отчитане на постигнатото и изпортеното, от днешна гледна точка Преходът ни даде възможност за демократични промени, но без програмирана визия за технологията на реформите: кое, как, доколко и с каква скорост да се извършат във времето.

Вместо визия бяха внесени отвън различни модели и нормативни реалности, които имаха над 200-годишна история. А нашата социално-икономическа система и колективният субект в лицето на основните институции, и на родените от Прехода политически партии на Демокрацията, не можаха да намерят оптималната политическа мяра на взаимодействие на импортираните с наличните реалности вътре в страната. Несъвместимостта на „външното” и „вътрешното” изкривиха опциите за преобразуване на възможното в действително, създавайки мътна политическа среда, което впоследствие започна да продуцира дефектирани социално-икономически и политически реалности.

Когато след 30-годишна история говорим за дефектиране на демократичните правила, норми и реалности, това най-малкото е тревожен сигнал в обществото.

Но няма как да си затворим очите пред очевидни и очевадни политически реалности.

Опорочаването на изборния процес се превърна в епидемия, която обхвана всички политически формации, и това рефлектира върху нормалното възпроизвеждане на демокрацията и поставя под съмнение нейната легитимност.

Обективно погледнато политическата система на обществото се връща в изходното си положение на стартиране на Прехода, когато правехме избори под надзора на външни наблюдатели, включително и от Сената на САЩ.

Нашата демокрация е представителна. Всеки кандидат за „представител” на гражданите по правило трябва да се състезава с други като него и да предложи ясна визия за обслужване на гражданите, които го избират и пред които той би трябвало да се отчита като техен представител във властовата система. Тази ”визия” постоянно трябва да се обновява, съобразно потребностите на обществото. Проблемът е, че точно това не се прави.

Липсата на визия се подменя с абстрактни политически реторики на европейски теми, което е индикация, че не се познават реалните проблеми на хората.

Изправени сме пред сериозен дефицит на реформаторски идеи, защото стремежът към властта и властовата система на обществото се превърна в самоцел за елита със силата на опиат. Подобна социално-политическа ситуация поражда умора, апатия и демотивация в обществото, а по правило политиците се превръщат в гръмоотводи на цялата натрупана негативна енергия в национален и международен мащаб.

Според мен една от основните причини за избуяването на национализмите и популизмите, както и техните спонтанни противодействия в европейски мащаб, е умората от инерцията и рутинността на демократичната система на управление.

В това състояние на социума като че ли „автоматично” се задейства защитната система на демокрацията. Впечатляващ най-нов пример за този защитен механизъм на демокрацията е *„Движението на сардините” в Италия: никому неизвестни четирима млади хора за няколко седмици изкараха над триста хиляди граждани на улицата, за да протестират ”срещу културата на омразата и разделението”, за „отговорни избори”, за „ утвърждаване на демокрацията”, „да събудят италианската политика”…

Тази ситуация упорито напомня за легендарния „ефект на пеперудата” за динамичното балансиране на времето и живите системи в природата: при определени условия едно спонтанно микроколебание на въздуха може да породи буря в другия край на света.

Демокрацията е като Природата, тя има вътрешна необходимост постоянно да е в режим на самоорганизираща се система.

Но докато Природата рестартира нарушения си динамичен баланс с катастрофични явления, а понякога дори с „един вирус”, то в едно цивилизовано общество не би трябвало да се допусне такъв радикализъм. Въпреки че подобни феномени се превърнаха в политическо ежедневие на нашата цивилизация.

В този социално-политически контекст по всичко изглежда, че рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация. Кога и как ще се получи това, зависи от зрелостта на политическия елит и на гражданското общество.

Когато говорим за цикличност във включването на защитната система на демокрацията не трябва да се фокусираме само върху политическите реалности в България, дори не бива да се възприема изцяло като европейско явление.

Характерен политически синдром на цикличността е появяването на политическия терен на неочакван, „неопитен”, нетипичен с харизматичен профил политически субект. Така се получи в САЩ с президента Тръмп.

Цикличността предполага, че е време за промяна на парадигмата на властовата система, понякога полюсно, съобразно историческите традиции на властовата система, манталитета на гражданското общество и „градуса” на международната среда.

Европа има най-богат опит в коригирането или преобразуването на полюсите на властовата система, подходящо дозирани с леви, десни и центриски идеи. Последният пресен пример е Брекзит, който поставя на изпитание самата идея за обединена Европа.

От тази гледна точка на този етап либералната идея се намира в състояние на историческа пауза, тъкмо поради това нейните приоритети са да противодейства на всичко, което застрашава демокрацията. Либерализмът сериозно трябва да си адаптира визията за устойчив политически и икономически ред в света. След възхода и кризата на неолиберализма, явно е необходимо да се реформира самия модел за либерална визия за развитие на света. Защото основните ѝ постулати и практики са от времето на модернизма и класическия капитализъм.

Друг важен цикъл, който тепърва предстои да се разгърне, е дисхармонията на цикъла на натрупване с този на разпределение и преразпределение. Това, разбира се, не е от сантимент към „социалната идея”, а от увеличаването на рисковите фактори за предизвикване на рецесия, вследствие на прекалено широко отворената ножица между бедни и богати.

Всички партии ще станат малко по-социални и ще заговорят за социалния вектор на обществото. Това безспорно е нов политически портал за левите партии в Европа, но доколко те са готови да се възползват от преобразуването на парадигмата за стабилността на финансовата система и тази на властовата система, е друга тема.

В този ред на мисли, към днешна дата в политическия спектър на България няма нито желание, нито готовност за предсрочни парламентарни избори.

Всяка политическа сила се надява за нормално приключване мандата на управляващото мнозинство с очакване максимално да се възползва от парламентарното време за прелегитимиране, позициониране и евентуално за конструиране на нетипични коалиционни формати.

Целта им е гарантирано участие във властовата система на държавата. И тъкмо затова, ако волята им за власт надделее над идеята за собствената им сигурност като политически партии, предсрочни парламентарни избори са възможни.

Политическата необходимост от рестартиране на политическия модел на обществото в една или друга степен се осъзнава, но сравнително по-малко се изговаря или се отлага във времето.

Защото рисковите фактори за продуциране на „критичната точка“ на хаоса в партийните структури се явява проблемният възпиращ фактор за подобно радикално решение.

Тъкмо поради това решаващият фактор за рестарта в случая е зрелостта и готовността на гражданското общество!

Бъдете живи и здрави и весели празници!

Ахмед Доган

*Бележка на редакцията

Движението на "Сардините" е спонтанно формирано около четирима основатели - Матиа Сантори, 32-годишен икономист, Андреа Гарефа, 34-годишен туристически гид, Роберто Мороти, 31-годишен инженер и Джулия Траполони, 30-годишна физиотерапевтка. Те искат да върнат на политиката в Италия нейната привлекателна сила и да я превърнат отново в нещо хубаво. Според тях те са движение, утвърждаващо демокрацията те се обявяват за антифашисти, искат равнопоставеност, борят се срещу нетолерантността, срещу хомофобията.

Преди няколко дни десетки хиляди членове на движението се събраха в Рим, като част от кампанията им за борба с ксенофобията и пяха популярната протестна песен "Белла, чао". "Сардините" отричат ​​всякаква политическа принадлежност и казват, че просто искат да регистрират противопоставянето си на популистки сили, набиращи сила след десетилетие на икономическа стагнация.

"Сардините" се превърнаха в символ на протеста срещу крайнодесния лидер Матео Салвини, който беше министър на вътрешните работи и заместник министър-председател в предишното коалиционно правителство на Италия и открито говореше против имигрантите. Движението, едва на един месец, стартира в Болоня, когато митинг, организиран от четиримата неизвестни активисти, за да осъди расисткият и ксенофобски дискурс на Салвини, зовящ към „омраза и разделение“, събра 15 000 души, изненадвайки всички.

Оттогава „сардините” организират поредица от митинги, които привличат десетки хиляди в Милано, Флоренция, Неапол и Палермо.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.7 от 20 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
onq s konq
1 Отговор
Но дали мисли така партийният другар от ДПС Шиши.

Оценка:
-4 +95

Горо
2 Отговор
Доган е един от хората, които крепят цар Бойко вече 10 години на власт. Разбира се, Борисов се отплаща както трябва с нови и нови милиони в личните сметки на Султана.

Коментиран от #31


Оценка:
-14 +154

Последния софиянец
3 Отговор
Този малко ли се налапа от студения резерв, че иска да рестартира демокрацията.

Оценка:
-8 +134

Йосарян
4 Отговор
Ето Сега, колеги гяури се знае КОЙ.

Оценка:
-38 +30

Пешо
5 Отговор
Руски КГБ агенат, държащ в подчинение българските мюсюлмани. Евалата Догане! Аферим!

Коментиран от #25


Оценка:
-23 +108

Факти
6 Отговор
Той ония с пистолета щеше да те рестартира, както си трябва. За това се оттегли в сянка. Хвана те страх нали осъзна, че нарочат ли човек и НСО и каквито и охрани да са-не сте недосегаеми.

Коментиран от #28, #72, #133


Оценка:
-7 +113

Давид
7 Отговор
Въобще не съм му чел глупостите на тази циганска марионетка . Този и семейството му са за трепане . До 9 - то коляно . И всички агенти създадени след 89 . ДС не са най умните . Това са мързеливи боклуци с информация издевателстващи върху работния и умен народ на България . Измет и отрепки .

Коментиран от #36, #127


Оценка:
-11 +141

4765
8 Отговор
Да започнем с това, да ти вземат охраната от НСО?

Оценка:
-5 +107

а резултата какъв е
9 Отговор
накрадохте се, сега рестарт, няма ли вече какво да се краде, може да съберете и нарежете релсите на БДЖ, има още гори за събаряне, може още кредити да се вземат, докато стане дълга 100 процента към БВП, нека продължи прехода още едно 10-20 години моля

Оценка:
-4 +100

Рошко
10 Отговор
Само по заглавието, да разбираме,. Да започнем на чисто кой крал крал кой е,, е,,,,. Вече всичко ще е законно и няма да с етърси отговорност от никой, щот Кьовешито чука на Европа

Оценка:
-3 +95

Веселин
11 Отговор
Абе БОКЛУК мръсен , 30 години лапаш и сега искаш рестарт.

Оценка:
-4 +120

Рошко
12 Отговор
Кьовешито чука на вратата

Оценка:
-5 +86

Бай ганю
13 Отговор
С една дума откраднато то и незаконно забогстелите да се легализира

Оценка:
-3 +76

българина
14 Отговор
да, нека започнем със закриването на дпс и дост

Оценка:
-9 +82

Цар Плъх
15 Отговор
Дойде време безкруполните крадци да ни учат какво да правим, след като са ни обрали! Колко нагло, но такива като този вървят по мост от гнили дъски защитен само от това че народа още спазва измислените им закони. Рано или късно ще паднеш и ти Догане и сетне-кой-каде те хване кеф ще му стане.....

Оценка:
-4 +84

As toi
16 Отговор
Mnogo e nagel....

Оценка:
-4 +52

17
Този коментар е премахнат от модератор
jorj
18 Отговор
Рестарта ще тръгне когото този кремльовсо пути помазан турчин влезне в затвора !!!!!

Оценка:
-9 +51

19
Този коментар е премахнат от модератор
ЕБЛИЧ
20 Отговор
единствен нужен е народен съд който ще оправи всички крадци ползвали власт последните 30 години

Оценка:
-3 +54

765
21 Отговор
Т.е. иска да започнат отново, БСП-ДПС; видя, че няма как да се добере по нормалния начин до власта. Има съмнения за умишлено създаване на кризи, като умишлено източване на язовири и т.н., заедно двечките друшки и сега и теоритична постановка за "рестарт" на прехода.

Оценка:
-9 +35

22
Този коментар е премахнат от модератор
Така мисля
23 Отговор
АД символ на корупция предателство и лицемерие ! Какво да се прави ? Търпим си ги !!!

Оценка:
-5 +39

Лабас
24 Отговор
А бе руски агент. боклук,падишах какъвто и да го наречете е единствения политик който ви казва истината глупаци, бойкоборисовци и корнелияниновци.

Оценка:
-12 +32

Станчо
25 Отговор

До коментар #5 от "Пешо":


Не само мюсюлманите, а всички ни, но не е удобно да си признаем...

Коментиран от #48


Оценка:
-3 +20

Месар
26 Отговор
Доган е велик.

Оценка:
-40 +15

Лекар БГ
27 Отговор
Е, нЕмаше такваз дълга сказка!
Нагъл арогантник-милонер на наш гръб.
ДС агент при това.
Потресен съм.Шиши не се ли е изказал и той?!

Оценка:
-4 +45

003
28 Отговор

До коментар #6 от "Факти":


Случая си беше чиста инсценировка, за да се оттегли уж от пилитиката с история и безплатна охрана от НСО...

Оценка:
-2 +40

29
Този коментар е премахнат от модератор
Като чета коментарите питам
30 Отговор
Това ли е най мразения в БГ ?

Оценка:
-7 +38

criminal
31 Отговор

До коментар #2 от "Горо":


Нужен е рестарт на системата......закриване на Тея незаконни партии.....отнемане на правата на Тея индивиди и затвор за негодниците дето ограбиха България.......

Оценка:
-4 +42

Виктор
32 Отговор
Нужно е подобни етнически партии да са забранени , а лидерите и симпатизантите им да чукат камъни в Белене , за етническа пропаганда и ред други престъпления!

Коментиран от #60


Оценка:
-5 +41

Боже
33 Отговор
Тоя още ли е жив..

Оценка:
-4 +26

ГЕРБ
34 Отговор
ПРОКЛЯТИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-6 +33

Любо Пенев
35 Отговор
Ако Доган наистина мисли ,че е нужен рестарт Бойко е пътник.
Само дето много ме съмнява.
Все пак двамата са ортаци.

Оценка:
-4 +38

Kubeto
36 Отговор

До коментар #7 от "Давид":


Никой няма да чете! Смърт за тоя и всички които имат вземане даване с него...това ще рестартира всичко както си трябва!

Оценка:
-3 +28

Ххо
37 Отговор
Доган е роден през далечната 1954. То животец не му остана, а вие му се заканвате. Умен е, но за себе си. Много направи и много краде, и много жени смени. То и в туркие е същото. Хепси турк, циган, помак, рускини, мискинки. Чок фена, бате. Пара йок.. Вай анаджик, вай, Сержо вай, Америка деца от пожарна в САЩ вай помашка.. Хепси корупция.. 30 години комунистите са на власт. Живи и здрави, при някои е от 1944. Комунизма си отиде, но от или след 1944 до днес не си е отишъл. Анти, автентичен.. Акъла ни взеха бкп и бкп десни и леви, но ръцете, трудолюбие то никога, халал да ви са парите ни на мързеливите горе. Цял живот бащи, сега те.. Мързела ще ги убие. Той господин доган ще ме разбере какво искам да му кажа за бг но и той го знае, гърбица имаме от много работа и днес ни изкупуват.. Кога българин мъст или изписва вежди. Турчинът е добър човек, но новите бг хохохо серджо хохо пари имат акъл йок.. Ша търпим..

Оценка:
-11 +12

проф.д-р
38 Отговор
Може би ако не беше проектът ДПС , България сега щеше да бъде до Стара планина. А другото на юг - Румелия или Тракия . Може би. Сигурно има информация , недостъпна за простолюдието в която е истината, но никога няма да я узнаем.

Оценка:
-21 +14

Koko
39 Отговор
Каквото и да пишете все ще е малко за Доган.
НО , едно не може да му се отрече и за това му свалям шапка. Запази етническия мир в България.
Умен е за трима,достатъчно богат вече и си мисля ,че именно той трябва да е бъдещия президент.
Плюенето може да започне сега.

Коментиран от #144


Оценка:
-30 +17

40
Този коментар е премахнат от модератор
Гост
41 Отговор
Много се крайни.. Смърт... Защо, кво ви е виновен Той. На живо през 1989 и съм с хубави впечатления за господин доган, макар, че за нищо не ни е помогнал. Има нещо положително в него. Няма как да ме разберете, 1989 23/7.
Бог да го Богослови. Над всички ви по знания, а и много други хубави неща са ми разказвали за него, когато е живял в София, в блок, и моя колежка ходеше с Иван от София.. Винаги е поздравява, учтив, скромен, но сега.. Сега си е за сега. Направи много за България..
Светли празници и много късмет!

Коментиран от #110


Оценка:
-30 +9

ДС™
42 Отговор
На циганина-доносник отново му натиснаха бутона от Москва.

Коментиран от #63


Оценка:
-9 +26

Анонимен
43 Отговор
Този ли говори...този де му подариха ТЕЦа и му дават пари за "студен" резерв а и подарък му направиха четвърт милиард за пристанището от парите на всички българи включително и тези които пишат тук.

Оценка:
-5 +28

морфичен резонанс
44 Отговор
парадигмата на студения ми резерв е много добра,ако ме бяха питали като изтъкнат хдроинженер за Студена сега Перник щеше да има вода.Ама като им се свидят едни десетина милиона така ще е.

Оценка:
-3 +18

TrolBuster
45 Отговор
Доган, ти къде беше в последните 30 години бе? Да, беше във властта, дори маше наглостта да споделиш, че ти режеш парчетата от баницата и ти ги раздаваш. Забрави ли?
Ти си стара лисица от тия, дето смърдят много, ама са и мног хитри! Усещаш, че народа се опомни и вижда "какви ги правехте, и днес и вчера през нощта" и сега искате да започнем начисто, както едно време, за да можете да крадете отново и да не ви се търси отговорност?!??!
Догане, дано има Бог за българия! Дано той пак поглдне благосклонно към нас! Ако стане така, ще си повръщате червата!
Аз, лично и за без пари ще ви побивам на кол! Не ми пука, дали след това ще ида в Ада. Ще прежаля моята, скапана душа! Нека гори! Но искам да ми даде Дявола едни 50 години, в които да мога да се разправя КАКТО НА МЕН МИ СЕ ИСКА с вас! Вас, тия дето предадохте нашият живот и нашите придобивки, нашето бъдеще(което вече е минало) и бъдещето на нашите деца и внуци!
Стискайте Сорос за топките яко да дава пари и се молетеда не дойде нов 9-ти септември! Щото Народният съд ще ви се види като направление към санаториум от личен лекар!
Изроди!

Коментиран от #107


Оценка:
-3 +42

Behemoth
46 Отговор
Страната на наглеците!

Оценка:
-3 +23

Домакин
47 Отговор
Прав е Доган! Но рестартът трябва да започне отдалече. На първо време - от Народния съд ...

Оценка:
-2 +23

Пешо
48 Отговор

До коментар #25 от "Станчо":


Мафията (наследника на КГБ) държи Доган.
Но, Доган ще го има, докато държи турците в България. Ако ги изтърве и той ще изчезне.

Оценка:
-2 +20

Японеца
49 Отговор
Без да чета статията:
Секненето е типично турска черта!
Да си издухаш носа, без да се нацапаш е уникално умение при турците!
Тоя си хвърли марсола върху вас, роби!

Оценка:
-6 +20

слаботоков
50 Отговор
Шиши още не се е изказал понеже с Данчо Ментата чакат на опашка Доган да им прави сюнет (обрязване) и след това ще има анално шомполиране! Чак след това може да бъдат редови членове и да се изказват!

Оценка:
-3 +13

deadman1488
51 Отговор
тоя е много смахнат и психичноболен
требе се вкара в лудница

Оценка:
-4 +16

52
Този коментар е премахнат от модератор
tha boogeymen
53 Отговор
ако тва стане всички българи се обединяваме и става страшно положението с потур4еняци помъченяци и сигани.

Коментиран от #79, #83


Оценка:
-5 +11

гост
54 Отговор
Тоя трябва да виси на първия стълб в ДЗС Рогозина !!!!! Баща му си живя като цар в дом за деменция в с.Опанец Добрич. Кмета после шеф в дома запали кметството и с помоща на трима свидетели стана горд собственик на 300декара земя!!!!!Измамник !!!! Да се рестартира при Луканов дано !!!!!Да се наживее ДЕМОКРАТИЧНО !!!!

Оценка:
-2 +19

сноу
55 Отговор
Бря,бря ...То Аметя станало още по гУлямото философ ба...Явно е приготвил новите пагони за генералисимус Гойчи.

Оценка:
-1 +14

Алфа Ромео
56 Отговор
Със сигурност е така, само че ти и цялата стара сган нямате място в този рестарт! Малко е вероятно обаче да стане, защото нашите крадливи и корумпирани дребни душици си намериха подобни другарчета в ЕС и здраво са се прегърнали.

Оценка:
-1 +15

57
Този коментар е премахнат от модератор
МиГ 23
58 Отговор
Ами спри да купуваш гласове, ти уби демокрацията!
А за това движение на Сардините - 100% е финансирано от някой, спарвка Руската революция, а и безплатна революция едва ли е имало. Хората не четат книги и за това се подават на провокации. Имигрантите са изгодни на капиталистите.

Оценка:
-1 +12

Колко сте обременени само....
59 Отговор
слепи да вникнете в дълбочината на анализа ву! Само ако не беше кардинал на "етническа" партия този човек е единствения истински политик! Обсега на мисълта му е недостъпна за 99% от обществото! Глупци сме и заслужаваме битието си.. Качествата на една личност не бива да бъдат съдени с некомпетентността на ограничения мироглед и етническа принадлежност!

Коментиран от #61


Оценка:
-5 +11

Тухларя
60 Отговор

До коментар #32 от "Виктор":


Хвала, Викторе, само си пич! Споделям изцяло мислите ти. Ама няма държава...

Оценка:
-0 +8

МиГ 23
61 Отговор

До коментар #59 от "Колко сте обременени само....":


Добре, но да спре дпс - то да купува избори и в Бг. и в Тр. и да кара хора с автобуси. Тогава ще има не повече от 5-6%. Иначе си противоречи в изказванията - едно казва, друго върши.

Оценка:
-2 +12

МАНГАЛореца и котката ЙОДА
62 Отговор
Въобще не съм си правил труда да го чета цялото,няма и нужда,късно е ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ Е ПЕНцИОНИРАНА... Гуменото патенце,винаги си ми била малко тъпа,или трябваше да пиша МНОГО,няма значение.Искаш ли да ти предложа, брак до ГРОБ на който да напишем ТАЯ УМРЕ ОТ СВРЪХ ДОЗА КАРИЕРИЗЪМ.

Оценка:
-4 +6

Иван.
63 Отговор

До коментар #42 от "ДС™":


Ти гледай да не му наредят да натисне червения бутон за БГ, че на никой не му дреме...

Оценка:
-5 +4

Йозеф
64 Отговор
Доган е един от малкото умни политици. За това е и богат.

Оценка:
-11 +8

КЕМИЛ РАМАДАН
65 Отговор
АЛКОХОЛИК..... ТОЙ ЩЕ МИ ГОВОРИ
ЗА ПРЕХОДА ТОЯ ЗАТВОРНИК ТЪП!!!МНОГО СКОРО ЩЕ БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕН ЦЕЛИЯТ ПРЕХОД.

Оценка:
-1 +14

факултет Философия
66 Отговор
ДПС не е турска, а русофилска партия, създадена от ДС малко преди да разпуснат службата на доносниците. Т.н. турци само играят ролята на овцете.

Оценка:
-2 +22

ДЖЕМИЛ
67 Отговор
за какви успешни избори говорим ХИТРИНО много сигурни беха за ДПС а за ТЪРГОВИЩЕ ЩО ПАРИ БЯХА РАЗДАДЕНИ но УВИ само ДИГНАХА ЗАХАРТА НА кандидат кмета ХАМДИ

Оценка:
-1 +15

68
Този коментар е премахнат от модератор
справедливост
69 Отговор
НЕ, НИКАКЪВ "рестарт на демократичния модел" НЕ Е НУЖЕН.
НУЖНИ СА НЯКОЛКО ЗАТВОРА ДА СЕ ПОСТРОЯТ, КЪДЕТО ДА БЪДАТ НАТИКАНИ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА УПРАВЛЯВАЛИ РАЗГРАБЕНАТА ОТ ТЯХ НАША РОДИНА СЛЕД 1989 г.
Изключение прави само служебното правителство на Ренета Инджова, което беше наистина успешно, те и за това набързо го разкараха, че не могат да щипят. Приискало му се "рестарт".
Не им ли стигнаха 30 години грабеж, че още толкова им се прищяло. Има Господ и всички ще си платят.

Коментиран от #73, #88


Оценка:
-3 +15

70
Този коментар е премахнат от модератор
71
Този коментар е премахнат от модератор
72
Този коментар е премахнат от модератор
73
Този коментар е премахнат от модератор
Лален
74 Отговор
Нужно е да на умираш гомно цигънарско. Нужно е да изчезнеш и да мислиш как сараите ти няма да горят

Оценка:
-1 +7

75
Този коментар е премахнат от модератор
the Doll
76 Отговор
много добре показва как се шмърка Бело..

Оценка:
-1 +5

Jacques Yvec Moineau
77 Отговор
Дааа, явно ресурсите за източване на пари при сегашния политически модел са към края си, Доган е предусетил това, и ще търси нови пътища за крадене....затова му е нужен рестарта.

Оценка:
-1 +10

Стефан
78 Отговор
Факти бг. Най отдолу на коментарите пишете че НЕ ТОЛЕРИРАТЕ обиди, нападки / каквото и да означава това / и заплахи, а как да реагират хората на тези бръщолевения на Доган, за какъв рестарт говори, така говореше и покойния Илия Павлов, че трябвало гущера да откъсне опашката си и вече всичко да е ЗАКОННО, а законни ли са имотите на Доган, палати, морски резиденции, Тец Варна и ПОРЦИИТЕ които ТОЙ разпределя, това НЕ Е ЛИ ОБИДА към пенсионерите с техните пенсии по 350 - 500 лева , не ли ОБИДА срещу хората дето не са откраднали и един пирон, и са работили по 40 - 50 години , а децата им са отишли в чужбина защото не могат да живеят тук с тези заплати, не ли ОБИДА един ДОНОСНИК на политическата милиция да ни дава акъл и да казва кое как да бъде, или не е обида утре мадам В да ми тълкува КАКВО искал да ни каже сокола закодирано години напред, ВСЕКИ ДЕН ЖИВОТ в тази кочина е ОБИДА от интелекта на премиера до нивото на един дръндарски циганин - според Вежди Рашидов.

Оценка:
-1 +12

???
79 Отговор

До коментар #53 от "tha boogeymen":


Кога...

Оценка:
-0 +4

Гнида
80 Отговор
Алчен и нагъл до живот ! Патерица на тиквата
и с това го подсеща , че не е доволен от ояждането предоставено от гроб ! Аре всички горобари и дупесари да почват повечко да работят , че лидерите им са гладни !

Коментиран от #86, #87


Оценка:
-1 +9

Усмивката
81 Отговор
като за първо раздай всичко твое на бедните, разпусни тая партия ,влез за дълго в затвора , а за останалото не мисли

Оценка:
-1 +8

Лален
82 Отговор
Какъв рестарт бе???? Стига Демокрация! ВЪН ДЕМОКРАТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! НЕ УМИРАЙТЕ БУКЛУЦИИИИИИ ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ! ПРИСЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ КЪМ НАС ! ДА МАХНЕМ НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

Оценка:
-1 +9

ЛАлен
83 Отговор

До коментар #53 от "tha boogeymen":


С тебе сме не си сам има и други момчета с нас! Ще им подгреем демокрацията и рестартите

Оценка:
-2 +0

84
Този коментар е премахнат от модератор
Анонимен
85 Отговор
"Широкото отворената ножица между бедни и богати изважда на преден план "социалната идея"
Богатите разтварят ножницата, но винаги идва момент в който бедните я затварят при това със щракване. Така е още от памтивека. Дофан май не е от вторите и туй му е зорът. Той да каже, кой плаща на уж българските телевизии като втв да облъчват народа с турска пропаганда под формата на сериали.

Оценка:
-2 +10

Панчо Рича
86 Отговор

До коментар #80 от "Гнида":


Нагъл защото ченгетата от библиотекарския институт са зад него. Комунягите създадоха него и партията му , нестига че ни натресоха провала със възродителния процес

Оценка:
-2 +7

Панчо Рича
87 Отговор

До коментар #80 от "Гнида":


Нагъл защото ченгетата от библиотекарския институт са зад него. Комунягите създадоха него и партията му , нестига че ни натресоха провала със възродителния процес

Оценка:
-2 +8

МиГ 23
88 Отговор

До коментар #69 от "справедливост":


Я помисли пак за правителството на Ренета Инджова? Кой продаде СОМАТ?.....

Оценка:
-0 +5

89
Този коментар е премахнат от модератор
90
Този коментар е премахнат от модератор
Далавера
91 Отговор
Соколе мой, върни краденото, па ще видим.

Оценка:
-1 +7

92
Този коментар е премахнат от модератор
Давид
93 Отговор
Подобни статии ни ги пускат кат допитване . Не случайно ни скочиха цените на всичко . И да обвиняваме Бойко . Сега ни пускат циганчето Доган и като направят анализа и ще ни доведат чалгаря Слави . Истинските престъпници братя са зад екраните . Те ни трябват . Тях трябва да линчуваме . Боклуци като Бойко , Доган и всички останали отрепки в парламента винаги ще има .

Оценка:
-1 +8

Наистина трябва
94 Отговор
Това не го е писал Доган. Но е вярно. Трябва реакция от народа. Ние сме виновни и отговорни за държавата и състоянието й, независимо дали тя просперира или запада. Не са ни виновни нито ГЕРБ, нито БСП, мафиотите или който и да е друг.Колкото повече хора разберат това, толкова по - близо ще сме до оправянето на България. Да, много хора са заспали. Затова трябва да събудим хората около нас. Всеки, който все още е буден трябва да събуди останалите и да ги накара да разберат, че само с бездействие и мрънкане не става. Трябва да стане верижна реакция. Колкото повече хора проумеят, че само от нас зависи дали България е зле или не, толкова повече ще се присъединят - така разботи конформизма. Ти, който четеш, имаш силата да промениш нещо, още сега. Промени мнението на някого, накарай го да мисли, че всъщност оправянето на държавата зависи от него, както и от всички останали. И че само ние можем да оправим България. Аз вече го правя, дори и в момента. Силата е в теб.

Оценка:
-1 +5

Ван дер Любе
95 Отговор
И станал Доган и се запътил към Централния затвор, т.к. преценил, че той е крал, нарушавал закона и трябва да лежи поне 10 години там. Междувременно завещал цялото си крадено имане на държавата. Написал и документи за Пеевски, Борисов, Станишев и още малки и големи престъпници. Едно е да се друсаш, а друго е да се друсаш и извършваш престъпления. Приказките не са достатъчни.

Оценка:
-1 +9

Оня другия
96 Отговор

До коментар #17 от "пешо от панелката":


Те сами, няма да върнат и един лев, нали се сещаш?!?!

Коментиран от #116


Оценка:
-1 +6

Асен Илиев
97 Отговор
Наркоманите се лекуват в комуни, с труд и ако се налага, бой :)
Затова, ще си спретнем един Световен Съюз на Социалистическите Републики, под МОЕ ръководство. :)
А да се рестартира нещо, което очевидно не работи с вашия акъл е безмислено. :)

Оценка:
-3 +0

98
Този коментар е премахнат от модератор
Студент
99 Отговор
правилно, цялата комунофашоидна пасмина ви трябва автономия в гората и там да си дишате нафталин колкото си искате

Коментиран от #148


Оценка:
-3 +2

555
100 Отговор
Нужно е МУТРИТЕ ДА СЕ МАХНАТ ОТ ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИКАТА!!!

Коментиран от #103, #108


Оценка:
-0 +10

Октай на брат Мехмедов
101 Отговор
Даааа

Оценка:
-1 +1

Октай
102 Отговор
Даааааа

Оценка:
-0 +3

Да но
103 Отговор

До коментар #100 от "555":


Това става само ако ти се задействаш, както и всички други.

Оценка:
-0 +5

ААА
104 Отговор
На бат Меди , пак някой му е написал речите , дали не е Митьо Гестапото а?

Оценка:
-0 +8

gggw
105 Отговор
дайте да съберем пари за една крилата ракета да го думнем тоя

Оценка:
-0 +9

Нов
106 Отговор
Рестарт на демагогията? ...Нов?! Ами всичко, което нашите родители бяха строили с труд и пот, с мизерно съществувание и пр. със първия старт на демагогията беше измародерствано. Сега нов рестарт може да означава само нов по-жесток етап на мародерстване и нищо друго.

Оценка:
-0 +7

Амет
107 Отговор

До коментар #45 от "TrolBuster":


Сигурен съм че ще дойде време да ги трепеш . А най хубавото и оптимистично е че много хора мислят като теб . А това за греха е абсолютна глупост . Те тия дето ни затриха държавата и народа , трябва от ада да не излезнат за 1000 вечности .

Оценка:
-0 +12

ЗАСПАЛ БЪЛГАРИН
108 Отговор

До коментар #100 от "555":


Без бой няма да стане.

Оценка:
-0 +10

109
Този коментар е премахнат от модератор
И Доган няма да се скрие възмездието
110 Отговор

До коментар #41 от "Гост":


ДЕЦАТА ПОКАЗВАТ ЧОВЕШКАТА СЪЩНОСТ. ЗЛОВРЕДНАТА ДЕЙНОСТ НА ДПС, НЕГОВАТА МИМИКРИЯ, НЕГОВИТЕ МЕТАСТАЗИ НЯМА КАК ДА ОСТАНАТ СКРИТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ И ЗАТОВА ТОЙ ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ЗАСЛУЖЕНОТО.

Оценка:
-1 +7

111
Този коментар е премахнат от модератор
Novus ordo seclorum
112 Отговор
Да беше импортирал моралния императив докато беше на власт , резак! Сега и да словоблудстваш със сложни чуждици , файда хич.

Оценка:
-0 +10

генчев
113 Отговор
Доган си прави експерименти ;преди 15 години Дулово се беше превърнало в Доганова колония начело с КУБИК общината се ограбваше „;това явление в момента се случва и в ТЪРГОВИЩЕ

Оценка:
-0 +10

Хитлер
114 Отговор
Нужен е рестарт на възродителния процес.

Оценка:
-1 +10

друм
115 Отговор
Коя държава по света има фесове във власта?
Само българия

Оценка:
-0 +9

116
Този коментар е премахнат от модератор
117
Този коментар е премахнат от модератор
Зелен бетон
118 Отговор
Нужен е ешафод

Оценка:
-0 +7

Нане
119 Отговор
Иска се революция на народа с трайни резултати!!!

Оценка:
-0 +8

Age
120 Отговор
Прав е, компютърът трябва да се рестартира.

Оценка:
-0 +2

121
Този коментар е премахнат от модератор
Кочо
122 Отговор
На мен, средно статистическия български простак ми е много интересно необяснимо, как най авторитетно различни творци на прехода или съществена част от прехода, или на даден ресор от прехода, излизат и започват да говорят как щели да оправят недъзите, след като те са съавтори и част от проблема на тези недъзи! Та, не е ли ефенди Доган най значимата и непреходна фигура на прехода? Колкото и да се напъва Тиквар Тикваров, ясно е кой командва парада през задния вход. В този ред на прости мисли, излязъл оня ден новия главен прокорор и обяснява, че Цацаров свършил отлична работа, но той тепърва щял да се занимава с въпроси и проблеми, залежали 30 години! Е, как първия Ареел изпира отлично всичко без накисване, с ледена вода дори, но новият ще изпере още по добре?????!!?!?$$$$$

Оценка:
-0 +7

Стефан
123 Отговор
Снощи писах коментар по темата номер 78, написах че утре мадам В ще ни обяснява посланията на сокола и не щеш ли сутринта по Нова телевизия цъфна в целия си облик на журналиститутка , отново е таен пи ар на ДПС - СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ разбира се, пак едни мантри, пак локуми разтяга, просто се чудя как така НЯМА СРАМ И ДОСТОЙНСТВО след онова публично писмо до нея, сравни я със земята, но тази упорита сервилност и слугинаж на българските журналисти просто няма край.

Коментиран от #125


Оценка:
-0 +4

към русофилите
124 Отговор
Видяхте ли, какво ви даде Русия, КГБ?????
Даде ви ОЛИГАРСИТЕ, като глупендера АГЕНТ САВА и прасето пеевски!
Сега разбрахте, защо Русия е най-големия враг на съвременна България?

Оценка:
-3 +3

към русофилите
125 Отговор

До коментар #123 от "Стефан":


БКП е живо, превърлнало се е в една номенклатурна колония, докато бившата номенклатура си играе на политика, най-неусетно се превърна в мафия, за това на България не и трявбат избори, а армия, която да назначи марионетно правителство на САЩ или някоя друга демократична държава.

Оценка:
-1 +3

към русофилите
126 Отговор
Тоя агент сава много прост, как си бърка само в носа. България си е цирк още от 90-те, лошото е, че клоуните се взеха на сериозно!!!!!!!
Клоуните, като бай драган, палячото.

Оценка:
-1 +7

Рошко
127 Отговор

До коментар #7 от "Давид":


Ако хората бяхме умни нямаше да драскаме по сайтовете, ами щяхме да сме на улицата като в Румъния и Франция, а тези отрепки нямаше и да помиришат власт

Оценка:
-0 +5

Мунчо
128 Отговор
Доган е получил дългоочакваната информация, че по високите етажи на на властта започват "самоубийствата" и "нещастните" случаи, защото започват и обвиненията за корупция срещу тях.

Коментиран от #147


Оценка:
-0 +7

4342
129 Отговор
И този ни има за идиоти.

Оценка:
-0 +5

КАСАПИНА
130 Отговор

До коментар #90 от "Türkoğlu":


Кадъните миришат на угранена лой, отврат са.

Оценка:
-1 +4

волен сидеров
131 Отговор
МЕДИИТЕ СТЕ МНОГО ВИНОВНИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА НАРОДА СИ И РОДИНАТА НИ....защо му давате на тоа медийна изява ,ЗАЩО -Игнорирайте ги всички политици...но парата е важна за вас ,а те си купиха и медиите и ей го на 30 години вече ни чукат и сега се гласят за още 30 години напред.МЕДИИТЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО

Оценка:
-0 +8

хасанчо
132 Отговор
Това е истинският Владетел на тази територия.Всичко друго са пионки.Забележителната реч, да се изучава в учебниците по история от раята.Да се въведе и задължителен изпит върху тезисите му.

Оценка:
-1 +4

Запознат
133 Отговор

До коментар #6 от "Факти":


Турското MIT го предупреди! Следващия път няма да има засечка!

Оценка:
-1 +3

БРАВО ефенди
134 Отговор
Винаги е приятно, когато алкохолизиран ДС ренагат и милионер от т.н "преход" почне да говори за демокрация ...

Оценка:
-0 +4

ханът
135 Отговор
Главата му искам! И смърт на рода му: жена му, децата, пазителите му и целия му род! Казах!

Оценка:
-0 +4

Шаран БГ
136 Отговор
Никакво "браво" ! Аферим, ашколсун, машаллах ! Като не знаете майчин язик, защо се напъвате? А иначе --- приятно е, прави сте !!!

Оценка:
-0 +3

137
Този коментар е премахнат от модератор
Западните Балкани
138 Отговор
Трябва план програма: Все пак ГЕРБ е БКП, да не го забравяме (комсомолжите на партията). Следните точки:
1. Национализация на всичката собственост на политиците от последните 30 години и предишните 45. Това Костов с милиони в КТБ, Софиянски, Станишев, Доган, Пеевски, Симеончо, Нинова, Борисов и надолу. Също прокурори и съдии
2. Някои трябва да отидат в затвора. Верно няма корупция, но за едни по няма отколкото за други.
3. Забрана на партиите, които са били на власт последните 30 години
4. Забрана за политиците от тези партии да заемат ръководни постове (то от затвора няма да могат)
5. Намаление на броя на депутатите
6. Мажоритарна система с национална листа, без имена на партии

Коментиран от #146


Оценка:
-1 +5

гого
139 Отговор
Умен е ...определено!Затова върти другите пишман политици на малкия си пръст.

Коментиран от #142


Оценка:
-4 +1

Илия Манолов
140 Отговор
Ако е истина ако опита всеки от 15 те олигарси ще отдели пари и когато нашите служби почнат разследване,ловеца на глави ще еизвън България тогава повечето от вас ще ми се извинят ли.Един мислещ българин преди бб да стане премиер обеща да ми се извини но се отметна.Беше дума че ще управлява с него.

Оценка:
-0 +3

СПРАВЕДЛИВИЯТ
141 Отговор
ЧОВЕКЪТ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ. БОЙЧЕТО ДА ОТИВА В НОИ И ДА СИ ПОДАВА ДОКУМЕНТИТЕ.

Оценка:
-2 +1

алберт айнщайн
142 Отговор

До коментар #139 от "гого":


Гого ли си Ганьо ли си, май ми се струва, че си Ахемд!?
Кое му е умното, какво положително е създал, изобретил, подобрил?
НИЩО!
Дори, той самият с тази си "реч" си вкарва автогол, защото той е галвно действащо лице в измисления "преход", който си беше и си остава чисто разграбване и разпределение на територии и пари между червената олигархия, а самият доган е агент на ДС, което означава, че зад него стои КГБ (ФСБ).
За това този "десидент" все още дори и в пенсия е фактор и ни казва как да живеем!?
Някакъв Сопол!?
Той не е умен, ами ние сме мързеливи и страхливи, защото все още траем червените тъпаци да ни управляват.

Оценка:
-0 +8

Един
143 Отговор
На догана му стана ясно, че сегашната "демокрация" не е в негова полза ! Затова си иска неговата си "демокрация"! (... а иначе Бойко иска да е "вожд" завинаги, Доган иска да е "султан" ... ! )

Оценка:
-0 +5

ПЕРНИШКИО
144 Отговор

До коментар #39 от "Koko":


аиде бе , на теб студено ли тие ,или просто отново се радваш да го видиш, а каквое направил през тези 30 години , маи забрави кои даваше баницата на парче , а нещо за цанков камък сещащли се , или щуротиите не ги помните маи , що се отнася това дали ще става президент , я само да те питам , ти да си виждал наш БЪЛГАРИН В ТУРСКИ ПАРЛАМЕНТ , НЕСИ НАЛИ , КАМО ЛИ ПА ПРЕЗИДЕНТ , а тоя цъвул много ли ти доставя удоволствие като го каниш па и за президент на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да стане , не се ли чувствате малко нагли а , или ти си етнос и му лижеш к.ро, аман от идьоти като вас продажни .

Коментиран от #152


Оценка:
-0 +3

Гого шипара
145 Отговор
О.К. НАРОДА ТОЧНО ТОВА ИСКА СОКОЛЕ! РЕСТАРТ НАРОДА ГО РАЗБИРА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА СА В ЗАТВОРА И КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО В ПОЛЗА НА СУВЕРЕНА! АЛИ-БАБА МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ АКО ТОВА ТИ МИНАВА В ПИЯНАТА ГЛАВА КАТО ИДЕЯ!

Оценка:
-0 +7

ВРАЧКАТА
146 Отговор

До коментар #138 от "Западните Балкани":


и на 7. място да се изгони партия д п с от България ,и неините приближени членове , ТОЧКА

Оценка:
-0 +5

ДА ДА ПО КОЛЕДА
147 Отговор

До коментар #128 от "Мунчо":


МОЖЕ ДА СТАНАТ ГОЛЕМИ ЧУДЕСА , ТО КРАИНО ВРЕМЕ БЕШЕ , ЗА НЕЩО НОВО И ВЕСЕЛО , КАКТО НА ПРАСЕТАТА ПО КОЛЕДА , ЕДНИ МАЛКИ НЕПРИЯТНОСТИ .

Оценка:
-0 +3

гост
148 Отговор

До коментар #99 от "Студент":


алоуу студента , аиде нема нужда да даваш много акъл кои какво трябва да прави и къде да ходи , не си дораснал още , гледаи си там уроците и не се занимаваи с политика , тя още не е за такива като теб , раждани в демокрацията , пардон в /дивия капитализъм/, гони си там студентките и не се занимаваи с глупости, защото преставям си какви дебили ще ни управляват след време като тебе , щото и ти си надъхан маи до мозъка на костите си ммм, още устата ти мирише на мляко , ходи да си пиеш млякото.

Оценка:
-0 +3

Грую
149 Отговор
Минала зима беше нужен старт на ТЕЦ Варна, който е собственост на Доган в качеството на студен резерв, за който получава не малко държавни пари, но му бяха замръзнали въглищата и не тръгна. Та сега за какъв рестарт става дума не знам, но не тръгват тези неща................................!

Оценка:
-0 +3

Чичолина
150 Отговор
Нов бърдак само с рестарт няма да стане, требва и нов мятриал

Оценка:
-0 +6

СССР
151 Отговор
Не е нужен рестарт а всички да ви наредят до стената,всички който направихте тази измислена демокрация сте за един наказателен отряд от СС.

Оценка:
-0 +4

Koko
152 Отговор

До коментар #144 от "ПЕРНИШКИО":


Ей винкел, чудя се глупав ли си или просто обикновен идиот, че не виждаш очевадното. И съм 100% сигурен, че Ахмед Доган е по-българин от теб.

Оценка:
-0 +2

никой
153 Отговор
И кой ще започне рестарта?

Оценка:
-0 +2

Profesor-Doktor Insektir Insektirov
154 Отговор

До коментар #17 от "пешо от панелката":


На Турция 'и трябва нов преврат, а не ,, рестарт"

Оценка:
-0 +1

Славев
155 Отговор
Аман от лекции-непредвидимата чаша започна да прелива???

Оценка:
-0 +1

Петко
156 Отговор
Рестарта ще започне като те вкарат в затвора и всички крадци като теб върнете краденото от държавата и пълна национализация на имотите ви престъпници мазни!

Оценка:
-0 +2

въй
157 Отговор
Доги,по-добре не го рестартирай този "дехомратичен модел" ,за да не се изроди в още по-нетърпим. И без това не е демокрация,а слободия. Джунглова. По-силният ограбва и изяжда по-слабия.

Оценка:
-0 +1

Именно
158 Отговор
Ако така и така ще рестартираме демократичният модел, да вземем да направим едно прочистване първо, започвайки с тия боклуци като него?

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

ТОП 5