Last news in Fakti

20 Декември, 2019 16:15 12 670 42

Осман Октай пред ФАКТИ: Ахмед Доган имитира Путин

  • новогодишна реч-
  • ахмед доган-
  • дпс-
  • осман октай-
  • факти

Путин разполага с реална власт и говори 4 часа пред 2000 журналисти, а Доган като какъв ни говори и напътства?

Осман Октай пред ФАКТИ: Ахмед Доган имитира Путин - 1
Снимка: ФАКТИ

В "Бoянa", където са сараите на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган, зa дa oтбeлeжaт oтивaщaтa cи 2019 г. и дa нaчeртaят плaнoвeтe cи зa наближаващата 2020 г., се събраха хора ръководството на партията, депутати от парламентарната група на ДПС, местният актив и кметовете, като всичко това, разбира се, начело с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Традиционната вечеря на партията се проведе снощи.

Както всеки път, традиционното новогодишно послание на Ахмед Доган предизвика най-сериозен интерес в различните видове медии. По-интересното от тазгодишното му такова е изречението: ''Рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация''.

Разбира се, Доган в словото си казва още редица неща, поради което ние от ФАКТИ потърсихме мнението на човека, който познава най-добре ДПС и Ахмед Доган, а именно бившия зам.-председател на партията, днес политически анализатор, Осман Октай.

''Единственото смислено от речта на Доган е, че няма алтернатива. Казва, че няма нужда от предсрочни избори, защото нямало подготвеност и условия за това. ''Шменти капели'', както казваше един артист. Колко били деформирани изборите, изборният процес, ами, че той не участва ли в това? Кой купува циганския вот, 100-200 хиляди с програмата ''Лафка'', Камен Костадинов координатор с Пеевски. Всичко това е толкова арогантно.. аз не приемам да той прави това обръщение, имитирайки Путин, точно преди коледните празници'', това заяви бившият зам.-председател на ДПС, а днес политически анализатор, Осман Октай по повод станалото вече традиционно новогодишно послание на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което той прави пред ръководството на Движението, депутатите от парламентарната група на ДПС, местния актив и кметовете.

''Той дори на мен ми разваля празника. Нищо, че съм полумюсюлманин, дет се вика, без да съм религиозен. Мисълта ми е, че сега хората се готвят за тържества, празници, а трябва да псуват. Пак тровят.. Държавна сигурност не ни оставя намира. Както Путин вчера, а и онзи с иконата и знамето, на който все едно са му казали да отиде да предложи България отново за 16-та република. А преди три дни и презентацията на книгата на акад. Примаков, където се събират да анализират чрез руските служби библиотекарите.

Нищо особено няма в тази реч. Единствено изразът, че няма кой да управлява след тези, въпреки че не приемат формулата коалиция с ''патриоти''. Постоянно декларират, че е вредна за България. Той, Доган, дори това не говори. Единствено, което звучи с неговото примиренчество е, че няма условия за предсрочни избори, няма кой да ги предизвика, като той с това иска да каже: ''Бойко, благодаря ти за 220-те милиона''. Винаги съм казвал, че за него този вариант, когато никой не желае да влиза в явна коалиция с него, е най-удобното партньорство, защото той може да рекетира постоянно, във всеки подходящ случай, когото си поиска и както си поиска, за да получава това, което иска. Той е доволен от това'', коментира Осман Октай.

''Това за рестарта, самият слоган, който е сложил отгоре на обръщението си - 30 години преход, 30 години ДПС, той дори не осъзнава какво казва. Казвам го като човек, който го познава. Доган едва ли осъзнава какво иска да каже или пък ни натрапва - 30 години ДПС ви управлява, разбирайте задкулисието ви управлява. Ако това е искал да каже, за пореден път е нагъл, както е бил през годините, когато говореше, че разпределя порциите. На мен така ми звучи. Ти да извеждаш и да сравняваш драмата на Прехода, всичките му позитиви негативи, с ДПС, според мен това е арогантно.

Той за пореден път, с това обръщение, уж е никой, уж е бизнесмен, уж вече няма нищо общо с политиката, а като някой гуру имитира Путин. Той, Путин, поне разполага с реална власт и говори 4 часа пред 2000 журналисти, а Доган като какъв ни говори и напътства? Трябва да имаш болно самочувствие, арогантно самочувствие, за да си позволяваш да го правиш това нещо. Когато ти отричаш целия Преход и говориш за някакъв рестарт.. нова ''Кръгла маса'' ли иска? Или като говори за богатите, които разграбиха съдбините на хората - той не се причислява към тях ли? Той се разграничава от тези хора ли? Веднъж казва - 30 години Преход, 30 години ДПС, а след това казва, че въпросният Преход е провален и трябва да има рестарт. Че кой го е провалил? А също така, че имало много богати и много бедни. Ами, че ти от кои си? За това казвам, че той си противоречи'', заяви още бившият зам.-председател на ДПС.

''Доган пълноценно се възползва, без да носи никаква отговорност за ситуацията в държава. Просто като политически брокер, играе от името на задкулисието. Аз мисля, че дори това явно да му прехвърлят активите на ТЕЦ ''Варна'', е горе-долу като това - едно предприятие с огромни задължения, кредити, данъци и т.н., мафиоти да го прехвърлят на цигани или психично болни, за да се отърват. Абсолютно в същата ситуация е изигран Доган с тези активи на ТЕЦ ''Варна'', който има над 300 млн. евро задължения към банките. Тези, които му го прехвърлят, чрез неговото име правят всичко възможно банките да си прибират парите. Неслучайно чехите, които бяха предишните собственици, реагираха наскоро, но това се заглуши в пространството.

Съжалявам, че аз трябва да го кажа, но този човек няма кой друг да го познава в интимен, човешки план, толкова добре с всичките му силни и слаби страни, като Осман Октай. Този човек е най-добре контролираният и употребен проект на Прехода. Затова и се прави всичко възможно да е най-обслужваният. Защо никой не му зададе въпроса: кой му плаща сметките в сараите? Цял хотелски комплекс е, отопление има, поддръжка. Доган все едно е Путин на България, големият тартор на държавата и те арогантно ни го набиват в очите, налагат ни го да ни казва: ''Честити празници, догодина какво ще стане, какво и как ще ви управляваме''.Всичко това говори за поредната арогантност на задкулисието в България чрез неговите думи'', каза още той.

''Понеже има обществени настроения, за това говори от време на време и президентът Радев, че ако ние не го направим (бел. ред рестарта), ''улицата'' ще го направи. Има енергия, казва той. Но каква енергия? Енергията я прогониха от България. Два милиона и половина млади хора си отидоха, а тук останаха примиренци. Ето, онзи ден как се подиграха с медицинските сестри, понеже те не бяха подготвени. Снощи гледах и протеста за мръсния въздух, като реакцията на Фандъкова сутринта, когато софиянци напускат София, тя въвежда ''зелен билет'' сутринта. Приемам го като арогантност от нейна страна. Кой разбрал, кой не разбрал. Как ще знаят хората? Съобщи го предната вечер, че ще въведеш ''зелен билет''

Защо сравнявам тези неща? Това са рефлекси на хора, които десетина години, някои и тридесет години са в управлението.Те губят сетивност, губят чувствителност за обществените процеси. Радват се, че обществото е разединено. Вижте какво става във Франция, вижте какво става в други държави. При нас.. сестрите там са си намерили някаква да ги води, а след това Бойко ги изненадва със среща, та видите ли как ги чака тези, какви са те, че да ги чака министър-председателят? Влизат на срещата неподготвени, всичките говорят през глас, а те им се подиграват.

Всичко това говори, че просто няма гражданско общество. Няма рефлекси. Всеки протестира самостоятелно, по единично, кой за водата, кой за въздуха, кой за нещо друго. За това елитът се радва. Пенсионерите им дадоха по 40 лв., за тях е берекет версин (бел. ред тоест плодородие). Хората се бият по улиците, до такава степен е настроено обществото срещу съседа, че дори и в семейството се пренасят нещата. Едно съзнателно деградирало общество, от което се възползват и външни сили, и различни контролирани политически проекти в България'', завърши Осман Октай.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    58 9 Отговор
    Няма вече българи на територията на България
  • 2 Станчо

    43 4 Отговор
    На патките говори, на кого да говори и държи юздите на всички...
  • 3 Све

    42 7 Отговор
    МНОГО МАЛКО БЪЛГАРИ ВИЖДАТ КОЯ ПАРТИЯ ЗАЩИТАВА И ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕРЕСА ИМ !!!!!! Леви, десни, демократи... антикомунисти..... 90% инфантилна маса
  • 4 Май

    18 14 Отговор
    Минава за теляк в турската баня ..... да обсъжда сапуна .....
  • 5 Гост6

    16 35 Отговор
    Не чета коментарите на АГЕНТ ОГНЯН!

    Коментиран от #9

  • 6 Снайперист

    28 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #13, #22

  • 7 АПАШИ са всички партии

    27 1 Отговор
    Кои на на първа а кои на втора линия нареден на ЯСЛАТА. Сега СТАВА дума за преаранжировка между тях, като позициите на по-точно не подлежат на обсъждане.За бедняка отново ПРАВА И СВОБОДИ т.е. дават му право и свобода да ходи на ма/ната си ! Че и това е нещо а може и без. А за тях други права и свободи - кой на софрата къде ще стои.
  • 8 Мирен преход Да ама НЕ

    27 2 Отговор
    Театъра,ПРОДЪЛЖАВА.............
  • 9 Мирен преход Да ама НЕ

    29 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост6":

    Всички в политиката са АГЕНТИ!

    Коментиран от #41

  • 10 Улуври

    49 2 Отговор
    И герб и бсп и дпс се опитват да унищожат Българският народ
  • 11 Гошо Тъпото

    25 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ахмед Доган имитира Путин"....Не бе, това е самия Путин, само малко се е гримирал. Когато не ходи да трови или гърми някого по европата, си почива в сараите маскиран като Доган.
  • 12 Лекар БГ

    48 2 Отговор
    Путин едва ли може да бъда имитиран.Да,чудя се защо,в днешна"демократическа и правова Държава",Доган е в обектива на цялото обществено внимание.Доган не е "почетен"Председател на ДПС Груп Корпорация АД.Той си е действащ такъв.Онова нещо....Карадайъ,хайде моля ви се!
    Най-големият срам е,че Доган е на трапезата на България.
    Най-големият срам е,че Доган пряко участва в управлението на България.И той,милият,както много други,ни се напи,ни се наплюска.
    Дават му от щедро-по-щедро.От сърце,от наше име и за наша сметка.
    Абсолютното,тоталното безобразие.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 До 12

    27 0 Отговор
    Перфектен коментар.
  • 18 Баклава

    14 0 Отговор
    На Доган му е много мазен курбана.

    Коментиран от #20

  • 19 никой

    18 0 Отговор
    Напълно прав е за обществото, агресията, омразата между хората на улицата, на шосето, сред съседи, колеги, в семейството... Хората са разединени, всеки се мисли за по-умен, по- образован, по- успял от другите.
  • 20 andreev

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Баклава":

    Кое е това скоро само тук си проветряваме устите за никав к-р не ставаме
  • 21 ddd

    5 0 Отговор
    ашколсун.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 criminal

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пустинната лисица гн.Ромел":

    Sieg Heil......
  • 24 АПАШИ са всички партии

    9 3 Отговор
    За предаването на държавата и народа под чуждо управление на ЗАПАДА ЕЛИТА получи правото да ПРИВАТИЗИРА вътре де що не е стратегически интерес за ЗАПАДА като ЗЕМЯТА и НЕДРАТА. Останалото е Великият ведрин за гнилия АПАШКИ тъй наречени Криминален елит. А ти си го преиначават сега както ти отърва. Туй то. В едно Доган е прав - у нас няма сила която да поведе НАРОДА и върне собствеността на държавата на НАРОДА! И това е също - береке версин. МИРНО или ПРИНУДИТЕЛНО - друг път няма , но ще видим кога мечката заиграе у комшиите.
  • 25 АПАШИ са всички партии

    7 2 Отговор
    .....Останалото вътре в страната е БЕРЕКЕТ ВЕРСИН за гнилия АПАШКИ - КРИМИНАЛЕН наш елит. Правото да крадът " приватизират " вътре у нас е ДАР - ГРАНТ от Брюксел , за това че предадоха България на Западна Европа която бере душа в световната криза.. Никаква демокрация няма а е чиста ДЖУНГЛА - закона е кой , кого !
  • 26 Осман Октай е обективен до някъде

    4 4 Отговор
    Да познава кухнята от вътре но вярва в ЕС и се съгласява с нашето колониална членство в него. А всички злини идват от там. Колонията няма право на глас , тя е донор , като телевизор без говори и зарезервни части. Ние спасяваме Западна Европа изтегляйки/освобождавайки /пазара за тяхни стоки закриваски нашите. ПАЗАРА е кръвта на КАПИТАЛА ! Който продава - има КЕЛЕПИР. Който няма излаз на пазара - бере душа. Османе какъв е Доган знаят всички долен ПЛЪХ живеещ в мръсотията на днешния ден. Къде е пътя за извеждане държавата и народа на ЧИСТО ? МЪЛЧИШ ! ЗАЩО ? Искаш или не искаш НАРОДА да е с усмивка и С пара. Пътя е вън от ЕС и Независима - Суверенна държава обърната с лице към хората за хората за да ги има утре децата ти и внуците. Туй що е днес е Нежен ГЕНОЦИД. Ще го споделиш ли с мен или ще анализираш Доган. Доган е един от всички.
  • 27 Изход трябва да търсим чрез суверенитет

    6 3 Отговор
    А ЕЛИТА го продадоха на ЕС за да придобият от Брюксел правото да ни приватизират /ограбят/ и унищожат тотално. НАРОДА ни не е нужен никому на Запад а ЗЕМЯТА , НЕДРАТА И БРЕГА ! Доган е не си само ти но за всичко до сега сторено трябва да се тегли КАЛЕМ И ДА СЕ ПЛАТИ ! Ти си знаеш масрафа, той е боюк , кахърен и тъмен ! Не ти завиждам . А що се касае за рестартиране ще има но по твоя или друг вариант въпрос на време но ще бъде !
  • 28 Доган трябва да покаже че е ФАКТОР

    0 2 Отговор
    Че е Трегер определящ посоката за движение на последователите , в кипящият криминален политически живот на КОЛОНИЯЛНА БЪЛГАРИЯ . Да се задържи на повърхността и да не премине във забрава. Нищо повече. Така се Чувствам и аз сутрин в леглото кога си бръкна в пижамата - повдига ми се мъжката гордост и се чувствам голям. Да като пусна водата и стана туй що реално съм. И Доган е същият случай само дето не му е помогнал някой да си пусне водата като бай Тошо. И Възродителният процес ще ни каже кой го оркестрирана и С каква цел и на кого бе нужен и от какъв зор та стана такъв позор. Доган има бая трески за дялане. Нас правоверните не ни бъркат с техните имена и обичаи , но тези дето им мътят главите - ДА !
  • 29 Османе щастието е

    4 2 Отговор
    Суверенитет и ПАЗАР. Тогава НАРОДА ще оцелее защото ще си реализира стоката ! Днес СТОКА има но АЛЪШ ВЕРИШ НЯМА ! Никакви демокрация и ценности няма - пътя е само един - ПРАВОТО ДА ИЗЛЕЗЕШ НА ПАЗАРА.
  • 30 гешефти

    5 1 Отговор
    Доган си избра Гешев-т да крие гешефтите на Пеевски.
  • 31 Октайчо , пътя към спасението от глад е

    1 4 Отговор
    ПАЗАРА ! Ердоган ти го показа - Не е чрез членство в ЕС а на Изток , директно и сам .
  • 32 георги

    3 1 Отговор
    Ахмед Доган може само да ми имитира хуя,няма никога да порасте толкова че да се коментира с Путин.но за съжаление в България си му минават номерата,да отиде в Русия да говидим
  • 33 У нас всички пътища към ПАЗАРА

    1 2 Отговор
    Са ЗАТВОРЕНИ както от ЕС , така и от криминалният Елит. Зеленчуци, месо, малко мед, пасища, семена, земя - всичко е пресято и филтрирано през призмата на "БУКАИТЕ" мърдане няма. Примката на врата е затегната здраво ! Задушаваща НАРОДА ПРИМКА и БУКАИ ! Тъй на никъде не върви ! Ще стане много лошо ИЗВЕДНЪЖ !
  • 34 Ръцете на НАРОДА за бизнес са ВЪРЗАНИ

    3 1 Отговор
    И то ОТЗАД ! Като на престъпници ! Вашата мама , Уважаеми господа ЕЛИТ !
  • 35 А казват че в България

    3 2 Отговор
    Утрените били тихи !? Все тъй ли ще бъде и до кога ? Велик е нашият войник със страшният си вик " На нож !". Хей тъй на ' , мисля разни минават ми през моята глава . А ти ?
  • 36 НОСТРОДАМУС

    2 1 Отговор
    ДРАСКАЧ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С РЯЗАИ БУРГИЙ И ЧАЛМИ
  • 37 НОСТРОДАМУС

    2 1 Отговор
    ДРАСКАЧ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С РЯЗАИ БУРГИЙ И ЧАЛМИ
  • 38 УШАНКАТА

    0 3 Отговор
    ОКТАЙ ЗНАЕ, ТЕЗИ МИСЛИ СА ОТ ДС, И, ЧЕ ПИАНИЦА КАТО ДОГАН, НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИЗМИСЛИ, НО И ТОЙ Е ОТ СЬЩОТО КОТИЛО ЗА ДА ПРИДАДЕ ТЕЖЕСТ НА ДС И ДПС, И ТУРЦИТЕ В БГ ДА ГИ ЧУЯТ, ЗАБРАВИ КОГА БЕШЕ ПРИ АГАТА И МУ ПРАВЕШЕ МЕТАНИ, ОКТАЙ Е БИЛ ЗАБЕЛЯЗАН БЛИЗО ДО ЕДИН ПАРК ХОТЕЛ В СОФИЯ, ЗА ИНСТРУКЦИЙ
  • 39 гост

    4 0 Отговор
    Когото другарите на Ахмед от турската терористична организация взривиха влакът на гара Буново и убиха невинни жени и деца той казваше:с бомбени атентати не става другари.Трябва да вземем политическата власт и после икономическата власт за да управляваме.Направиха ДПС против законите на Република България.После взеха политическата власт подкрепяйки последователно БСП , СДС и НДСВ.Станаха безумно богати.Изградиха обрачи от фирми и сега определят дневният ред в държавата.
  • 40 НИКОЛАЙ СТАТКОВ

    1 0 Отговор
    истината трябва да се показва и знае!

    долните лица не са важни и не да им се отдава значение .......
  • 41 дору

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    Не изобщо в политиката , а всички "моментни" в Парламента !
  • 42 Анализ не идва от анал

    1 0 Отговор
    Искате ли да се обзаложим, че точно от Турция ще резнат зелките и на Карадайъто и на Доган? Ами просто на бай ви Ердо никак, ама никак не му се иска в този момент да чува старата КЮРДСКА бойна песен: "ПКК за бой се стяга, пресовки слага в поясок ...."
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове