20 Декември, 2019 11:00 927 17

Борисов се срещна с ген. секретар на Интерпол Юрген Щок

  • акаба-
  • интерпол-
  • юрген щок

По време на срещата бе обсъдено още домакинството на България на Процеса „Акаба“ догодина

Борисов се срещна с ген. секретар на Интерпол Юрген Щок - 1
Снимка: Пресцентър

„Убедени сме в ключовата роля на Интерпол в областта на сигурността в световен мащаб. С решителност продължаваме нашето активно и ползотворно сътрудничество“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния секретар на Интерпол Юрген Щок, който е на посещение у нас по повод 30-годишнината от подновяването на членството на България в Интерпол.

В хода на разговора премиерът Борисов постави акцент върху участието на страната ни в различни проекти на Международната организация на криминалната полиция и в реализирането на операции във важни области като борбата с трафика на оръжия, наркотици, трафика на хора и на мигранти, които са сред основните ни приоритети.

Министър-председателят даде висока оценка на проведените у нас обучения, организирани и финансирани от Генералния секретариат на Интерпол. В рамките на тази година те са три с фокус върху трафика на хора в Балканския регион, върху работата с базата данни за откраднати оръжия и по противодействие на престъпленията с предмет МПС.

„За нас е особено важно, че тези обучения включват и Балканския регион. Както знаете, за България сътрудничеството с всички държави от региона е постоянен приоритет“, добави премиерът Борисов. Той подчерта, че обменът на информация със Западните Балкани се осъществява основно по канала на Интерпол и на двустранна основа, затова е важно укрепването на контактите на всички нива и във всички области от взаимен интерес.

„Наскоро в София беше проведен Годишният форум за устойчивост на Западните Балкани, на който още веднъж потвърдихме нашата подкрепа и използването на всяка възможност за надграждане на постигнатите резултати“, каза премиерът Борисов пред генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.

По време на срещата бе обсъдено още домакинството на България на Процеса „Акаба“ догодина, което е тематично свързано с инициативата на България за развитието на Западните Балкани и за укрепване на международното и регионалното сътрудничество в сектора на сигурността.

Интерпол отбеляза 95 години от създаването си през миналата година. Със своите 194 държави членки днес организацията е втората след ООН по отношение на международното представителство. България членува в Интерпол от 1923 до 1958 г. Членството е подновено в рамките на 58-ата сесия на Генералната асамблея на Интерпол на 27 ноември 1989 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8585

    8 1 Отговор
    И КВА ФАЙДА ОТ ТАЗИ СРЕЩА ? ДА НЕ БИ ЖИВОТА МИ ДА СТАНЕ ПО- ДОБЪР И СПОКОЕН ИЛИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА ЩЕ СЕ КАЧАТ ?
    ЩОМ ТОВА НЕ СТАНЕ, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, АКО ЩЕ И С ПАПАТА ДА СЕ СРЕЩНЕ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА ГО ПОГАЛЯТ ПО ГЛАВАТА ВСЕ МИ Е ЕДНО.

    Коментиран от #2

  • 2 ХА ХА

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "8585":

    ЕМИ ХОДИ СИ СЛАГАЙ ВЪЖЕТО ТРОЛЕ.!!!

    Коментиран от #7

  • 3 El chochone

    1 13 Отговор
    НАЙ УСПЕШНИЯТ ПОЛИТИК В НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ,ГЕНЕРАЛ БОЙКО БОРИСОВ.
  • 4 Последния софиянец

    11 1 Отговор
    Бойко го викат на разпит. Време беше.

    Коментиран от #5, #16

  • 5 El chochone

    1 11 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Не съди за Бойко по клепоухия фатмак.!
  • 6 ГосТ

    8 1 Отговор
    А дано го закопчаят на тая среща най накрая.
  • 7 8585

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХА ХА":

    Ми ходи си го сложи ти бе троле. Явно разсъждаваш само с гръбначния си мозък, а защо ли?

    Коментиран от #8

  • 8 ГосТ

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "8585":

    Добре казано 😂 некои са спрели само до вегетативната нервна система и безусловните рефлекси

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 8585

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Този пак е достигнал до някакво развитие. Има и по-зле от него. Някой са на развитието още на чехълчето. Но и от едните и от другите индивиди с такова еволюционно развитие няма никаква полза. Щял той да пали автомобилите на хората, а като го добарат квичи като недовършен коледен шопар.
  • 10 8585

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Стана грешка и този коментар е по темата на ето тази статия - https://fakti.bg/krimi/432806-jestokata-ognena-vendeta-v-sofia-prodaljava-video
  • 11 8585

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Предполагам, че стана ясно, че коментара ми под №9 е по темата на ето тази статия - https://fakti.bg/krimi/432806-jestokata-ognena-vendeta-v-sofia-prodaljava-video

    Така става като се четат няколко различни статии почти едновременно. Четеш една статия, а публикуваш коментара за нея под друга статия така, че сори от мен.
  • 12 Кукуригу

    2 0 Отговор
    Ин и ян!Полицай номер едно и бандит номер едно в Европа!
  • 13 сноу

    5 0 Отговор
    Гойчи няма ден в който ,да не люсне любовна прегръдка..Добре че напоследък все бяга далеко, че тук когото е гушнал бял ден не е видял.
  • 14 капитана на потъващият кораб

    5 0 Отговор
    Държавата се килнала , ще падне , но Боцко решава важни държавни дела , както се изразява работи много.
  • 15 фотоалбумът

    5 0 Отговор
    Хоп и с тоя се щракнах.
  • 16 кнаус 485

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Споко,нали Цветанов е зам. шеф в Интерпол-само от там не подаде оставка...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове