Last news in Fakti

11 Юли, 2012 08:12 1 315 14

Ловеч: Протест срещу забраната за пушене

  • пушене

В Ловеч ще протестират срещу забраната за пушене в затворени помещения, която депутатите гласуваха от 1 юни. Част от заведенията ще бъдат затворени заради отлива на клиенти, смятат собствениците.

След Велико Търново и София, Ловеч е третият град, в който ще има протести. Те се организират от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите и ще продължат в цялата страна, като на есен ще се проведе национален митинг в столицата, заяви за БНР Петър Андронов, председател на Сдружение "Ловечтур", което обединява работещите в бранша.

Надяваме се да ни чуе някой. В Австрия се пуши навсякъде, в Хърватска – я отмениха, в Румъния се пуши навсякъде, в Кипър, Испания – там са по-облекчени режимите. Това е много сериозен удар срещу бизнеса. Проумяха го много държави-членки на ЕС, не знам ние защо го направихме така, като срокът за България беше 2015 г.

Предстоящият митинг има едно единствено искане – пълна отмяна на закона или връщане на стария режим, който позволяваше пушенето в специално определени места в заведенията. Днешният протест ще започне в 17 ч., когато всички ресторанти, кафенета и заведения в Ловеч ще затворят за клиенти и ще се включат в митинга пред областната управа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо от село

    0 0 Отговор
    Иха смърделниците яко вдигат джабала. Не разбирам какво толкова искат, при пълна забрана пушачите искат или не ще отидат на кръчма, защото иначе са обречени на изолация.
  • 2 Bobi

    0 1 Отговор
    Родом съм от Ловеч и това са пълни глупости. Отлив на клиенти - да бе да! ПОнеже лятото няма ученици, гимназиите са празни и повечето жители са на почивка и те веднага "отлив на клиенти". Уикенда си бях там - въобще не е вярно.

    Стига са мрънкали. Факт е, че по-голям % от хората в BG са непушачи. Освен това, ако някой отиде на кафе или ресторант, то той отива с някаква конкретна насоченост, която със сигурност не е да пуши и дими на другите, а да хапне или пийне нещо например.

    Освен това не можете да ме убедите, че колкото и страстен пушач да сте, то неможете да издържите 1 час без цигара!!! Шофьора на автобус с който пътувам спира за пауза чак след час и половина каране и нищо му няма. Освен това, ако сте толкова закъса и в кафето или ресторанта не можете да издържите без никотин, ами лепнете си една лепенка в случая и готово.

    Това е. По точно и ясно не мога да го кажа. Да си стачкуват колкото искат. Всичко останало е в протичоречие със свободната консумация и спокойствието на клиентите непушачи. И бъдете сигурни, бизнеса няма да заалезе!!!!!
  • 3 no smoking

    0 1 Отговор
    Голямото мрънкане продължава!
    Айде вече да мирясате!
  • 4 mel0n

    0 1 Отговор
    Точно така Bobi много добре им го каза. Хубаво е, че нещата се променят към по-добро. Според мен даже пушенето са си един вид наркоманиия и трябва да се лекува като такова хахахахах. Така че пушачите, ако твърдят че не са "наркомани" да отказват цигарите и да спрат да ни мрънкат на главите .... А да и като добавка може спестените пари да ги влагате в бъдещето на децата си , а не да им димите като комини и да ги тровите и давате лош пример....
  • 5 ххх

    0 1 Отговор
    Така си е много добре- отиваш на заведение (било то бар, дискотека, ресторант или друго подобно) и знаеш че като излезнеш няма да те боли глава от лисичарника вътре и дрехите ти няма да са просмукани от миризмата на цигарен дим.
    Съвсем възпитано пушачите си пушат на вън и никой на никого не се сърди нито мрънка.
    А това че заведенията ще бъдат затворени в Ловеч: я се замислете защо в момента никой не протестира по Черноморието? Вероятно защото има достатъчно туристи там, каквито със сигурност няма в Ловешко (то там млади хора вече няма за да се напълнят кафенетата, за какво тогава си говорим де).
    По-долу много добре го е написал човека- отпускарски сезон е
  • 6 Сталин и Хитлер са отживелица

    0 0 Отговор
    Сам се научих да пуша,и след години сам се отказах.Никой не съм слушал,и мнението на никой не ме е интересувало.Отказах се не по финансови или здравословни причини,а защото реших,че просто това е един отвратителен навик и нищо повече.Приятно ми е че не пуша,но НИКОГА не съм се бъркал в живота на другите.Който иска да пуши си е лично негова работа,и това не ме интересува.Моето мнение е,че всеки сам трябва да реши какво да прави,а не чиновника да си налага мнението и да става противопоставяне в обществото.Като непушач НИКОЙ не ме е карал насила да влизам в заведения за пушачи.Ако не ми харесва просто не влизам,и това е.Виждам колко злоба и противопоставяне налага чиновника,нещо от което просто няма смисъл.Така или иначе злобейте.Мозаците вече са ви промити.Не ми пука за никой.Радвам се,че все пак съм запазил свободолюбивия си дух и уважавам мненията и желанията на останалите.Никога не си натрапвам мнението,и никога не казвам кой какво да говори и кое е правилно.Това бяха специалитетите на Хитлер и Сталин,които особено сега са много актуални.Ако искате пушете,ако искате не пушете,това си е ваша работа,но не тероризирайте останалите само затова,че нещо не ви е приятно.'айде със здраве и не бъдете тъпи и залупени чиновници.Най-малкото не им се връзвйате,и не им давайте възможност да се гаврят с вас.Доколкото е възможно.
  • 7 кик

    0 0 Отговор
    баво но сигурно 4овек се превръща в една биологи4на единица без душа 4ието присъствие на земята САЩ се опитва да наклони в своя полза чрез постепенното премехване на съзнание, удоволствия насилствено създаване на усещане за щастие и задоволеност и вкарването на 4овек в новия световен ред където 4овек ще бъде 4ислом и словон едно зомби без душа и ще работи под алгоритъм излъ4ван от сателитите в космоса командван от илюминанти и тем подобни секретни организаций.....светът отива към зло към голямо зло тук вси4ко ще бъде заменено от машини компове и мъртва техника
  • 8 Роден в София

    1 0 Отговор
    Даааа "кик"#7 е прав.Достатъчно е да погледнем зомбираните коментари на #1,#2,#3#4,#5 за да разберем,че наистина е много прав.Между другото Bobi#2 с твоето мислене е ясно че си "РОДОМ".Ние обаче които не сме "родом",а сме родени в София сме на мнение,че всеки е свободен сам да взима решения и няма нужда вие които сте "родом" да се месите в живота на другите.Ако не искаш да пушиш и не ти е приятно в компанията на пушачи отиди на Витоша.Никой не те задължава да търпиш пушачите.Ясен ли бях "РОДОМ"?

    Коментиран от #9

  • 9 ГОЛЯМ ПРАЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Роден в София":

    Не непушачите, а пушачите са като зомбита. И освен това са като ислямските терористи-самоубийци - убиват себе си и всички около тях. Щом не могат без тютюнев дим да пушат в дома си, да тровят своите близки, а не на обществено място мен и моите близки.
  • 10 Ботев Пд

    0 0 Отговор
    Бе, какъв народ сме? Да си мълчим дори за забраната на цигари! Европа били казали. Ами вижте как е в Гърция ... и там има забрана. Но си пушат хората културно в заведенията, тръскат си в малки чинийки и никой не глобява нито шефа на заведението, нито клиентите. А, тук - душата ще ни изкарат, че глоби наточили, обикалят нощно време...ужас!
  • 11 Mezdra

    0 0 Отговор
    Отлив на клиенти няма престанете да спекулирате с това!!!!!!!
    Пушенето е избор, както е да пушиш трева , както е с всяко нещо което искаш индивидуално да правиш!Аз съм съгласен и с двете решения ама пушештите да подскачат чак па така?!?!?!?!? Голяма работа , значи като ти се пуши на определеното място като ти не изнася на палатка айдее циркаджии такива Ботев Пл . Що не скачаш така като ти казват ,че заплатата ти е 290 лв бе мои чорап?????
  • 12 Димчо

    0 0 Отговор
    Айде бе големите непушачи се изказаха,това е 100% дискриминация все едно да направя така че в заведенията да не влизат жени или мъже това е най-тъпия закон измислян някога,но това е с цел за в бъдеще като в америка да се забрани продажбата на цигари и ш...ните политици да си гълтат от нелегалния бизнес.
    А пък за непушачите,кво да ви кажа,като не искате да дишате дима никой не ви кара да го правите,всеки си избира на който не му изнася да си ходи вкъщи.
  • 13 Мездра

    0 0 Отговор
    Димчо баце........!!!!
    Избор да пушиш е твои така че ти трябва да се съобразяваш с непушачите глупаче!!!Абе как в други държави никои не дига сканадали за това само тука се надигате като на мексиканска вълна???Що не подскачаш така като заплатата ти е 290 лв бе ? Що не подскачаш така , че нямаш работа ми за некви цигарки ........... ограничени личности ............ Слабохарактерни !!!!!!!
  • 14 tip4enica primerno

    0 0 Отговор
    Тези вече стават мнооо нагли май наглите още не са заловени а само лъжат хората новиа им тъп закон за осигуровките искат да прибират повече пари никои никаде не каза че са за хората и за здражето на хората накадето се обърнеш искат от теб пари даже и безработните трябвало да плащат осигуровки откаде като са безработни даите тиа дето се водат безработни да видим от каде извайдат пари да си плащат осигуровките и можете да видите че по тази тема неможе да се коментира защотщ всичко в тази скапана държава е ИЗМАМА както и с ТОТО-то в краина сметка никои незнае кои е спечелил парите защото на някои му трябваха 6 милиона и си ги прибра а ние дето по цял ден сме на жега и на студ можем да го лигавим пак оставаме тапаци всички БЪЛГАРИ някога можеби е било гордост да се наречеш БЪЛГАРИН но сега по добре да си РОМ защото не работиш даржавата ти дава пари и нищо не плащаш при тях е Яж пииии и се весели те са си най-добре.
    Ние БЪЛГАРИТЕ си оставаме под робство кога под ТУРСКО , РОМСКО или БЪЛГАРСКО демек на правителството. ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО ИМА ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове