Last news in Fakti

3 Януари, 2020 06:02 3 825 38

Какво би трябвало да каже Румен Радев за ЧНГ

  • румен радев-
  • чнг

Новогодишните празници са онези дни за равносметка

Какво би трябвало да каже Румен Радев за ЧНГ - 1

Ако можех да редактирам речта на президента, тя би изглеждала така.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ Цветан Фиков.

Уважаеми граждани на Република България!

Скъпи сънародници!

Новогодишните празници са онези дни за равносметка. Време в което се събираме със своите близки, които ни сгряват с любов и надежда, и осветяват с положителна емоция домовете, и очите на любимите ни хора. Време в което сърцата ни се изпълват с надежда за здраве и щастие.

Наша традиция е в новогодишната баница да има късмет за всеки от семейството. В обществото ни също трябва да има място и грижа за всички. За възрастните и самотните, за хилядите българи, които днес се борят с недоимъка и най-вече, за нашето бъдеще - децата на България. Защото положителната енергия и добротата на духа ни са по-трайни от всичко съградено с човешка ръка. Именно те са отстоявали нашия род в миналото и могат да обединят и днес българите за по-доброто бъдеще на родината ни.

Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие. Че обединени сме силни и демокрацията трябва да се отстоява всеки ден, не само на избори! Не трябва да се примириряваме, трябва да сме взискателни, да не позволяваме избори да се опорочават и решенията за бъдещето ни да се вземат на тъмно. Да не позволяваме парите ни да се харчат безотговорно, защото това ще позволи нищетата да се множи и ще понижава качеството на живот на всеки един от нас.

През тази година достъпът до вода и въздух се преврърнаха във въпрос на оцеляване, но не трябва да позволяваме липсата на законност и справедливост да разколебава вярата ни в утрешния ден. Това трябва още повече да ни мотивира да се борим за правата си.

Българите сме народ със славна история, който и в най-тежки изпитания е намирал пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал срещу грабителите, неправдата и безчестието.

Вярвам, че имаме силите и куража да се справим с предизвикателствата и днес.

Народ, който е бил сред водещите в културното развитие на Европа и пример за изграждане на просветена държавност, не може днес да се задоволява с това си място в европейските класации.

За това този последен ден на 2019, е и ден на равносметка.

Пред пълните трапези и шумните наздравици, призовавам политическата класа - управляващи и опозиция, да направят също своите изводи. Да се замислят, какво ще напраят за онези от нашето общество, които не могат да сложат дори хляб на масата си в този празничен ден.

Призовавам още от първия ден на 2020 да намерим начин за въръщане доверието в нашата работа в името на тези хора! Връщане на доверието в държавността, закоността, справедливостта и перспективата за развитие на хората тук в България.

Ние политиците сме натоварени с нелеката задача да намираме начин да се обединяваме в името на национални каузи и добродетели и това дължим на гражданите и държавата.

Нашето общество ще преуспява, когато заложим като национален приоритет - достойнството и благоденствието на българския народ. Когато загърбим личния интерес и поставим на почит образованието, науката и културата. Когато талантът, трудолюбието и почтеността са водеща обществена ценност. Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото.

Нека посрещнем Новата 2020 година с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето. Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни искат да останат и с която ще се гордеят.

Да благодарим и на тези, които в празничната нощ са на работното място и на своя пост и да им пожелаем спокойна работа. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници, пръснати по всички краища на света.

Нека Новата година донесе на всички здраве, благоденствие и щастие на всеки български дом!

Да ни е честита Новата 2020 година!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю Кортес

    26 73 Отговор
    Паразитна длъжност за харчене на народни пари.

    Коментиран от #15

  • 2 Novus ordo seclorum

    70 22 Отговор
    Какво би трябвало да каже един президент ? Какво би трябвало да направи Хан Аспарух? Какво бих казал ако съм Доналд Тръмп или Путин? Как би могъл някой, който не е бил , не е , никога няма да бъде президент , да анализира какво би трябвало да каже един президент? Вие луди ли сте в тая редакция ве? Я ни обяснете и какво би трябвало да каже Папата? А що не ми обясни мизерния драскач , какво трябва да кажа аз? Аре усещане малко , драскачите!
  • 3 ха ха ха

    80 14 Отговор
    Точно каквото каза! Истината!

    Коментиран от #10

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 17 Отговор
    Боли ве чепа за ЗУРЛЕВА и всички гладни зурли в България.
  • 5 Дела требват не думи и речи

    43 19 Отговор
    Да беше ги събрал руменчо политиците в балната зала за нова година и да ги разстреля с помоща на външни наемници и направи кървав преврат и обяви извънредно положение и със силна ръка да наложи нов ред

    Коментиран от #36

  • 6 другар

    31 68 Отговор
    Тоя търтей -прецедента ,е далеч от разбирането за ролята на президента.По принцип новогодишната реч е ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА,а не към филанкишията.Фатмашки структоритания му мозък никога няма да излезе от този калъп.Ще плещи неадекватности и нищо правене ,а ще си мисли че ние му ръкопляскаме .Паразит с 15 бона зплата ,пенсионер с 40 годишен стаж с 300лв.месечна пенсия,нали ,и тоя си трае ,по този прбледм де.Иначе е много замислен за проспритета ни -като на Курна началничката му мурафетите.

    Коментиран от #24

  • 7 ДОКО

    38 10 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ТРЯБВАШЕ ДА КАЖЕ ЧЕ И ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА МАФИЯТА ЩЕ БЛАГОДЕНСТВА..ОПИ
  • 8 Пацо

    30 45 Отговор
    Лицемерие,всичко безплатно в резиденцията,тлъста заплата и пенсия на таван,безплатни екскурзии с президентката,бивша любовница.всичко това на народния гръб.
  • 9 другар

    15 43 Отговор
    Тоя търтей -прецедента ,е далеч от разбирането за ролята на президента.По принцип новогодишната реч е ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА,а не към филанкишията.Фатмашки структоритания му мозък никога няма да излезе от този калъп.Ще плещи неадекватности и нищо правене ,а ще си мисли че ние му ръкопляскаме .Паразит с 15 бона зплата ,пенсионер с 40 годишен стаж с 300лв.месечна пенсия,нали ,и тоя си трае ,по този прбледм де.Иначе е много замислен за проспритета ни -като на Курна началничката му мурафетите.
  • 10 кольо

    16 28 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха ха":

    Ей ,колко сме добре сега като ни каза истината президента,БГ вече не е същтата.Тая истина ни беше проблема,от къде щях да я научим ,ако не ни беше казана от президента я,трудна работа .Сега вече всичко вече ни е наред .Това ни беше проблема и президента го реши .Затова предлагам заплатата му да се повиши -от 15 на 18 бона.
  • 11 Не разбрахте ли, че

    28 42 Отговор
    Нашия президент, е един фъфльо две думи не може да каже. Всичките му изяви са с подготвен урок научен предната вечер. А и миналата година се изложи с новогодишното изявление какво е по различна тази. Това ни е най - смотания президент.
  • 12 Цецо

    24 2 Отговор
    Хубаво си го написал Цецо, даже много хубаво. Лошото е че всички го правим - пожелания, пожелания, пожелания. Ако искаме те да станат действителност трябва всеки от нас, не само да говори, но и да действа за тяхното изпълнение. А не само да чакаме другия до нас да започне. Затова съм песимист.
  • 13 Бат Вальо

    24 33 Отговор
    А всъщност льотчика каза:
    "През изминалата година каквото можах - осрах, тази ще се постарая повече!!!"
  • 14 антибсп

    16 18 Отговор
    Още от Жельо, всичките ми разправят колко съм зле. Е не съм! Много ми е добре!
    Който му е зле - сам си е виновен.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аз съм нищо

    5 13 Отговор
    Но със самотата и недоимък съм съгласен. Колко хора страдат от липса на средства и интимност. И че нямат деца и че са сами завинаги и че са девствени. Много се самоубиват. И убиват и после се самоизбиват. Много хора крадат за да могат да имат и живеят. Такива типове искат лесния път. Знаейки че животът е кратък и после умираме без нищо да сме преживели тук и видели. Сякаш ние тука сме затвор. Този живот тук не е живот. Затова толкова много убиват деца на чужди хора и им отнемат нещото което те никога няма да имат. Знаейки че след убийството живота му ще е приключил. Но той е приключил отдавна.
  • 17 наци

    13 16 Отговор
    Който слуша тези речи / още от тошово време/е психично болен.
  • 18 А бе

    22 21 Отговор
    Каквото и да каже тоя си е твар безмислена за народа и държавата !
  • 19 ОТКАЧАЛНИК

    32 18 Отговор
    ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК КОИТО КАЗВА ИСТИНА ЗА БАНДИТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ТИКВАТА
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 criminal

    24 10 Отговор
    Той Радев си каза каквото трябваше..не като Плювнюлиев да лиже на Боко задника.........
  • 22 1122333

    20 13 Отговор
    Радев е достоен за президент на България!
    Ние трябва да застанем на точното място като НАРОД и да отстояваме позициите си.
  • 23 Бай Стою касапина

    14 13 Отговор
    Де толкова акъл да напише такава реч? А откачалника под номер 19, да те питам, ти назначавал ли си любовницата си на две заплати в твоята служба за да си я тряскаш през работно време?В това ли виждаш достойнството на любимия ти льотчик? А?
  • 24 Минко

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "другар":

    О колко си прав. Това е най-калпавият президент. Единствен той от всички преди него си позволява да говори за политика в новогодишното обръщение към народа. Речта му е написана от Курнелия - далавераджииката да обслужва интересите на шепа ламтящи за власт пишман политици.

    Коментиран от #29

  • 25 Къню

    7 9 Отговор
    Тоя ушат прецедент, само като го видя и ми се скапва настроението! 'ахти черногледия човек! Само мрънкане, мрънкане...
  • 26 Георги Колев

    4 1 Отговор
    Трябваше да няма реч на президента а на хората спечелили България-цигани и турци.До това ни докараха 30г.демократични промени процеси и прогреси...

    Коментиран от #28

  • 27 Нема смисъл

    6 5 Отговор
    Да казва нищо. Само хаби ефирно време. Пуснете Миле Китич по добре.
  • 28 В БГто няма демокрация

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Георги Колев":

    Както всичко останало и Демокрацията в Бг е менте
  • 29 Най добрият президент

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Минко":

    Обаче сравнено с останалите до сега които бяха лоши.
  • 30 Гордост е за мен да бъда англичанин

    1 5 Отговор
    Служа на Кралицата а не на такива циркаджий

    Коментиран от #31

  • 31 Или иначе казано

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гордост е за мен да бъда англичанин":

    Предпочитам да работя и да плащам данъците си в една нормална държава а не в тази и не тези да разпределят парите ми
  • 32 Знаете ли колко бедни хора има

    7 0 Отговор
    Колко пенсионери на ръба на оцеляването. Колко работещи бедни има. Да ви пикая на самолетите и на празните приказки.

    Коментиран от #37

  • 33 боцмана

    8 3 Отговор
    Каквото трябваше , човека го каза , дори спести много неприятни , за управляващите неща които също можеше да им каже. Но казал или не българския народ има един лаф : "Пачавра , леке не хваща". Управляващите от критика не им пука , явно трябва да се търси друга алтернатива и вярвайте ми чашата е до ръба , трябват капки за да прелее.
  • 34 onq s konq

    6 1 Отговор
    Цеци, като ти чета приветствието личи, че няма скоро да те изберем за президент. Откъде преписа тези сладникави строфи
  • 35 самият той

    2 0 Отговор
    Файков ли си или Фиков ,но отдели си време освен да редактираш Президента, да прочетеш тука какви "творци "- четци на писанието ти има. И аз нямам работа тук ,но се "захласнах"и ето на...
  • 36 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дела требват не думи и речи":

    От трън та на глог с какво е полезен тои с колело ли ходи на работа по чужбина с лично пари ли плаща семеиството обществен транпорт ли ползва да даде личен пример а не жена му да се оплаква от немската авиолиния ако не може да се справи да си даде оставката като мъж
  • 37 Знаем

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Знаете ли колко бедни хора има":

    За субсидии те ли които бсп прекара в народното събрание говориш прав си 8лев са много
  • 38 Симов

    0 0 Отговор
    Фикич, доказа, че от тебе журналист не става!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове