ФАКТИ.БГ

Какво би трябвало да каже Румен Радев за ЧНГ

Новогодишните празници са онези дни за равносметка

Публикувана: 3 Януари, 2020 06:02
37 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2830
Какво би трябвало да каже Румен Радев за ЧНГ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.

Ако можех да редактирам речта на президента, тя би изглеждала така.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ Цветан Фиков.


Уважаеми граждани на Република България!

Скъпи сънародници!

Новогодишните празници са онези дни за равносметка. Време в което се събираме със своите близки, които ни сгряват с любов и надежда, и осветяват с положителна емоция домовете, и очите на любимите ни хора. Време в което сърцата ни се изпълват с надежда за здраве и щастие.

Наша традиция е в новогодишната баница да има късмет за всеки от семейството. В обществото ни също трябва да има място и грижа за всички. За възрастните и самотните, за хилядите българи, които днес се борят с недоимъка и най-вече, за нашето бъдеще - децата на България. Защото положителната енергия и добротата на духа ни са по-трайни от всичко съградено с човешка ръка. Именно те са отстоявали нашия род в миналото и могат да обединят и днес българите за по-доброто бъдеще на родината ни.

Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие. Че обединени сме силни и демокрацията трябва да се отстоява всеки ден, не само на избори! Не трябва да се примириряваме, трябва да сме взискателни, да не позволяваме избори да се опорочават и решенията за бъдещето ни да се вземат на тъмно. Да не позволяваме парите ни да се харчат безотговорно, защото това ще позволи нищетата да се множи и ще понижава качеството на живот на всеки един от нас.

През тази година достъпът до вода и въздух се преврърнаха във въпрос на оцеляване, но не трябва да позволяваме липсата на законност и справедливост да разколебава вярата ни в утрешния ден. Това трябва още повече да ни мотивира да се борим за правата си.

Българите сме народ със славна история, който и в най-тежки изпитания е намирал пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал срещу грабителите, неправдата и безчестието.

Вярвам, че имаме силите и куража да се справим с предизвикателствата и днес.

Народ, който е бил сред водещите в културното развитие на Европа и пример за изграждане на просветена държавност, не може днес да се задоволява с това си място в европейските класации.

За това този последен ден на 2019, е и ден на равносметка.

Пред пълните трапези и шумните наздравици, призовавам политическата класа - управляващи и опозиция, да направят също своите изводи. Да се замислят, какво ще напраят за онези от нашето общество, които не могат да сложат дори хляб на масата си в този празничен ден.

Призовавам още от първия ден на 2020 да намерим начин за въръщане доверието в нашата работа в името на тези хора! Връщане на доверието в държавността, закоността, справедливостта и перспективата за развитие на хората тук в България.

Ние политиците сме натоварени с нелеката задача да намираме начин да се обединяваме в името на национални каузи и добродетели и това дължим на гражданите и държавата.

Нашето общество ще преуспява, когато заложим като национален приоритет - достойнството и благоденствието на българския народ. Когато загърбим личния интерес и поставим на почит образованието, науката и културата. Когато талантът, трудолюбието и почтеността са водеща обществена ценност. Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото.

Нека посрещнем Новата 2020 година с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето. Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни искат да останат и с която ще се гордеят.

Да благодарим и на тези, които в празничната нощ са на работното място и на своя пост и да им пожелаем спокойна работа. Да пожелаем спорна година и на нашите сънародници, пръснати по всички краища на света.

Нека Новата година донесе на всички здраве, благоденствие и щастие на всеки български дом!

Да ни е честита Новата 2020 година!София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 14 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ю Кортес
1 Отговор
Паразитна длъжност за харчене на народни пари.

Коментиран от #15


Оценка:
-73 +26

Novus ordo seclorum
2 Отговор
Какво би трябвало да каже един президент ? Какво би трябвало да направи Хан Аспарух? Какво бих казал ако съм Доналд Тръмп или Путин? Как би могъл някой, който не е бил , не е , никога няма да бъде президент , да анализира какво би трябвало да каже един президент? Вие луди ли сте в тая редакция ве? Я ни обяснете и какво би трябвало да каже Папата? А що не ми обясни мизерния драскач , какво трябва да кажа аз? Аре усещане малко , драскачите!

Оценка:
-22 +70

ха ха ха
3 Отговор
Точно каквото каза! Истината!

Коментиран от #10


Оценка:
-14 +80

ГРАД КОЗЛОДУЙ
4 Отговор
Боли ве чепа за ЗУРЛЕВА и всички гладни зурли в България.

Оценка:
-17 +14

Дела требват не думи и речи
5 Отговор
Да беше ги събрал руменчо политиците в балната зала за нова година и да ги разстреля с помоща на външни наемници и направи кървав преврат и обяви извънредно положение и със силна ръка да наложи нов ред

Коментиран от #36


Оценка:
-19 +43

другар
6 Отговор
Тоя търтей -прецедента ,е далеч от разбирането за ролята на президента.По принцип новогодишната реч е ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА,а не към филанкишията.Фатмашки структоритания му мозък никога няма да излезе от този калъп.Ще плещи неадекватности и нищо правене ,а ще си мисли че ние му ръкопляскаме .Паразит с 15 бона зплата ,пенсионер с 40 годишен стаж с 300лв.месечна пенсия,нали ,и тоя си трае ,по този прбледм де.Иначе е много замислен за проспритета ни -като на Курна началничката му мурафетите.

Коментиран от #24


Оценка:
-68 +31

ДОКО
7 Отговор
ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ТРЯБВАШЕ ДА КАЖЕ ЧЕ И ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА МАФИЯТА ЩЕ БЛАГОДЕНСТВА..ОПИ

Оценка:
-10 +38

Пацо
8 Отговор
Лицемерие,всичко безплатно в резиденцията,тлъста заплата и пенсия на таван,безплатни екскурзии с президентката,бивша любовница.всичко това на народния гръб.

Оценка:
-45 +30

другар
9 Отговор
Тоя търтей -прецедента ,е далеч от разбирането за ролята на президента.По принцип новогодишната реч е ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА,а не към филанкишията.Фатмашки структоритания му мозък никога няма да излезе от този калъп.Ще плещи неадекватности и нищо правене ,а ще си мисли че ние му ръкопляскаме .Паразит с 15 бона зплата ,пенсионер с 40 годишен стаж с 300лв.месечна пенсия,нали ,и тоя си трае ,по този прбледм де.Иначе е много замислен за проспритета ни -като на Курна началничката му мурафетите.

Оценка:
-43 +15

кольо
10 Отговор

До коментар #3 от "ха ха ха":


Ей ,колко сме добре сега като ни каза истината президента,БГ вече не е същтата.Тая истина ни беше проблема,от къде щях да я научим ,ако не ни беше казана от президента я,трудна работа .Сега вече всичко вече ни е наред .Това ни беше проблема и президента го реши .Затова предлагам заплатата му да се повиши -от 15 на 18 бона.

Оценка:
-28 +16

Не разбрахте ли, че
11 Отговор
Нашия президент, е един фъфльо две думи не може да каже. Всичките му изяви са с подготвен урок научен предната вечер. А и миналата година се изложи с новогодишното изявление какво е по различна тази. Това ни е най - смотания президент.

Оценка:
-42 +28

Цецо
12 Отговор
Хубаво си го написал Цецо, даже много хубаво. Лошото е че всички го правим - пожелания, пожелания, пожелания. Ако искаме те да станат действителност трябва всеки от нас, не само да говори, но и да действа за тяхното изпълнение. А не само да чакаме другия до нас да започне. Затова съм песимист.

Оценка:
-2 +24

Бат Вальо
13 Отговор
А всъщност льотчика каза:
"През изминалата година каквото можах - осрах, тази ще се постарая повече!!!"

Оценка:
-33 +24

антибсп
14 Отговор
Още от Жельо, всичките ми разправят колко съм зле. Е не съм! Много ми е добре!
Който му е зле - сам си е виновен.

Оценка:
-18 +16

15
Този коментар е премахнат от модератор
Аз съм нищо
16 Отговор
Но със самотата и недоимък съм съгласен. Колко хора страдат от липса на средства и интимност. И че нямат деца и че са сами завинаги и че са девствени. Много се самоубиват. И убиват и после се самоизбиват. Много хора крадат за да могат да имат и живеят. Такива типове искат лесния път. Знаейки че животът е кратък и после умираме без нищо да сме преживели тук и видели. Сякаш ние тука сме затвор. Този живот тук не е живот. Затова толкова много убиват деца на чужди хора и им отнемат нещото което те никога няма да имат. Знаейки че след убийството живота му ще е приключил. Но той е приключил отдавна.

Оценка:
-13 +5

наци
17 Отговор
Който слуша тези речи / още от тошово време/е психично болен.

Оценка:
-16 +13

А бе
18 Отговор
Каквото и да каже тоя си е твар безмислена за народа и държавата !

Оценка:
-21 +22

ОТКАЧАЛНИК
19 Отговор
ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК КОИТО КАЗВА ИСТИНА ЗА БАНДИТСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ТИКВАТА

Оценка:
-18 +32

20
Този коментар е премахнат от модератор
criminal
21 Отговор
Той Радев си каза каквото трябваше..не като Плювнюлиев да лиже на Боко задника.........

Оценка:
-10 +24

1122333
22 Отговор
Радев е достоен за президент на България!
Ние трябва да застанем на точното място като НАРОД и да отстояваме позициите си.

Оценка:
-13 +20

Бай Стою касапина
23 Отговор
Де толкова акъл да напише такава реч? А откачалника под номер 19, да те питам, ти назначавал ли си любовницата си на две заплати в твоята служба за да си я тряскаш през работно време?В това ли виждаш достойнството на любимия ти льотчик? А?

Оценка:
-13 +14

Минко
24 Отговор

До коментар #6 от "другар":


О колко си прав. Това е най-калпавият президент. Единствен той от всички преди него си позволява да говори за политика в новогодишното обръщение към народа. Речта му е написана от Курнелия - далавераджииката да обслужва интересите на шепа ламтящи за власт пишман политици.

Коментиран от #29


Оценка:
-10 +11

Къню
25 Отговор
Тоя ушат прецедент, само като го видя и ми се скапва настроението! 'ахти черногледия човек! Само мрънкане, мрънкане...

Оценка:
-9 +7

Георги Колев
26 Отговор
Трябваше да няма реч на президента а на хората спечелили България-цигани и турци.До това ни докараха 30г.демократични промени процеси и прогреси...

Коментиран от #28


Оценка:
-1 +4

Нема смисъл
27 Отговор
Да казва нищо. Само хаби ефирно време. Пуснете Миле Китич по добре.

Оценка:
-5 +6

В БГто няма демокрация
28 Отговор

До коментар #26 от "Георги Колев":


Както всичко останало и Демокрацията в Бг е менте

Оценка:
-0 +4

Най добрият президент
29 Отговор

До коментар #24 от "Минко":


Обаче сравнено с останалите до сега които бяха лоши.

Оценка:
-0 +5

Гордост е за мен да бъда англичанин
30 Отговор
Служа на Кралицата а не на такива циркаджий

Коментиран от #31


Оценка:
-5 +1

Или иначе казано
31 Отговор

До коментар #30 от "Гордост е за мен да бъда англичанин":


Предпочитам да работя и да плащам данъците си в една нормална държава а не в тази и не тези да разпределят парите ми

Оценка:
-3 +3

Знаете ли колко бедни хора има
32 Отговор
Колко пенсионери на ръба на оцеляването. Колко работещи бедни има. Да ви пикая на самолетите и на празните приказки.

Коментиран от #37


Оценка:
-0 +7

боцмана
33 Отговор
Каквото трябваше , човека го каза , дори спести много неприятни , за управляващите неща които също можеше да им каже. Но казал или не българския народ има един лаф : "Пачавра , леке не хваща". Управляващите от критика не им пука , явно трябва да се търси друга алтернатива и вярвайте ми чашата е до ръба , трябват капки за да прелее.

Оценка:
-3 +8

onq s konq
34 Отговор
Цеци, като ти чета приветствието личи, че няма скоро да те изберем за президент. Откъде преписа тези сладникави строфи

Оценка:
-1 +6

самият той
35 Отговор
Файков ли си или Фиков ,но отдели си време освен да редактираш Президента, да прочетеш тука какви "творци "- четци на писанието ти има. И аз нямам работа тук ,но се "захласнах"и ето на...

Оценка:
-0 +2

Ново
36 Отговор

До коментар #5 от "Дела требват не думи и речи":


От трън та на глог с какво е полезен тои с колело ли ходи на работа по чужбина с лично пари ли плаща семеиството обществен транпорт ли ползва да даде личен пример а не жена му да се оплаква от немската авиолиния ако не може да се справи да си даде оставката като мъж

Оценка:
-1 +0

Знаем
37 Отговор

До коментар #32 от "Знаете ли колко бедни хора има":


За субсидии те ли които бсп прекара в народното събрание говориш прав си 8лев са много

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Левон Хампарцумян
Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян с коментар за българската икономика
Еврозоната не е цветя и рози, но е печат за качество на икономиката."

Още бисери