Last news in Fakti

5 Януари, 2020 20:20 1 645 18

Имало пълна мобилизация за справяне с водната криза

  • ивелина василева-
  • водна криза

По думите на Ивелина Василева е важно да се осигурят алтернативни източници

Имало пълна мобилизация за справяне с водната криза - 1
Снимка: БГНЕС

„Водата е ценен ресурс, който трябва да бъде употребяван разумно. Това е свързано и с достигането на водата до крайните потребители. Инфраструктурата е остаряла и има нужда от модернизация. ВиК мрежата в страната е над 90 хил. километра, в голяма част тръбите не са подменяни от 50-60 години“. Това каза пред БНР Ивелина Василева от ГЕРБ, председател на комисията по околна среда и води и бивш екоминистър.

„Ситуацията, в която се намират някои населени места, не е лека, но се предприемат мерки за справяне с евентуална водна криза. Важно е да се предприемат навременни мерки, за да се ограничи водоподаването към други ползватели, така че водата да се използва приоритетно за питейно-битово водоснабдяване“, допълни Василева в предаването „Неделя 150“.

Според нея това, което може би е трябвало да бъде направено преди, за да се избегнат ситуации като тази в Перник, е да се обединят всички:

„Сега имаме мобилизиране на всички за справяне с кризата“.

По думите на Ивелина Василева е важно да се осигурят алтернативни източници, които да обезпечат по-голям приток към язовир „Студена“, така че да може да се компенсира оттока от водния басейн.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 2 Отговор
    поредните лъжи на глутницата олигарси ГЕРБ
  • 2 КАЛИНКИ

    25 0 Отговор
    ВСЯКАКВИ И ОТ ВСИЧКО РАЗБИРАТ ! ЛАПАЧКАTA, Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ГРОБ, ДОКАЗАНО МНОГОКРАТНО !
  • 3 Кой68

    28 0 Отговор
    Защо допуснахте да се стигнете до тук ррез 21 век? От колко години управлявате и държите-съд,прокуратура,полиция и армия?Какъв саботаж ви се превижда......
  • 4 Нямане

    26 0 Отговор
    Ивелинке, що не се обединихте преди трагичното безводие в цялата страна? То най–лесно е "след дъжд качулка",защото проблемите не са от вчера, а вие се правите на глухи и слепи. И Господ не е с вас– вали, колкото да намокри, да поледи, да се изпотрепе някой гласоподавател, ама...вода няма!
  • 5 Василева

    16 2 Отговор
    Единствено реално е ,- да се молите на "Господ "Бойко да направи молебен за дъжд! Току виж се" справи "и с това!
  • 6 Дразните

    21 0 Отговор
    хем посра.ни хем голями..... Айде стига с тази хвалипръц.ковщина! Посра.ни гербаджийски примати...
  • 7 Биде

    20 0 Отговор
    Първото което ми идва на акъл като чета поредната смешка е: Абе умници що не се мобилизирахте до сега,ами оставихте голям град като Перник без вода?И кога ще разберете че трябва да вървите преди проблема, а не след него?????????
  • 8 Последния софиянец

    15 2 Отговор
    Нашите управляващи са на принципа : Къде е текло, пак ще тече. Малките им мозъчета не могат да възприемат че климата се промени и вече няма толкова сняг. Разбирам че си пълнят джобовете от Вецовете дето заграбиха, ама трябва да ги накараме да спрат.
  • 9 Абе некадърници

    8 0 Отговор
    само да питам - след човешки жертви и много минали години разбрахте ли най-накрая чия собственост е язовира в с.Бисер? Или ви трябвва още време, заплати и хвърляне на райкин боб......
  • 10 Мордор

    6 1 Отговор
    Не ни трябва вода а асфалт!
  • 11 кислол

    6 1 Отговор
    Боко е всемогъщ и ще ви направи вода другари. Вие го слушкайте и гласувайте за него.
  • 12 Малиии

    9 0 Отговор
    Този герберски таласъм откъде изпълзя. Отврат
  • 13 Дедо ви

    9 1 Отговор
    Че откъде ще докарате вода? Единственото реално решение е свързването на Перник с язовир Искър. Тръбопровод от 14 км. може да се направи за 2-3 месеца при мобилизиране на държавата. Ако това не стане Бойко си отива. Само след месец като свърши съвсем водата и ще настъпи ужасен хаос. Подивели и озверели хора ще блокират София и нищо няма да ги спре. Гаранция!

    Коментиран от #16

  • 14 Анонимен

    5 0 Отговор
    Всичко е пари... Сега някои ще забогатет от мин вода на язовирите... Купувайте народе мин вода уж.... Кой ще ви точки вода от мин извори бе... Всичко е обикновена чешма вода... Пълниш преваряваш и слагаш във фризера. Като я извадиш и я оставиш на топло пиите колкото искате....
  • 15 Потрес!

    5 0 Отговор
    Тъпа гъска е тази!
  • 16 Eistee

    0 7 Отговор

    До коментар #13 от "Дедо ви":

    Запомни добре глупостта, която написа и ще си говорим пак след "2-3 месеца". Интересно, защо не плюхте по хората, които предизвикаха сегашната криза, а плюете по тези, които се опитват да я решат? Малко сте ми странни вие троловете. Здрав разум не ви липсва - нали сте се сетили да продадете себе си и Родината си за пари. Но пишете глупости по новинарските сайтове. Добре, правопис, култура ви липсват, това е очевидно, но трябва да има някакъв друг сериозен дефицит, за да сглобявате с такава злорада вманиаченост вредните си изреченийца? Морален дефицит? Етичен дефицит? Или пък просто не ви пука за истината, важното е да напишете някаква гадост, за да си вземете копейките?

    Коментиран от #17

  • 17 перничанин

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Eistee":

    Явно си герберско софиянче и не ти се дава водата. Щом вие източихте нашата вода през ВЕЦ-а и прибрахте парите ние пък ще пием от вашата вода. Като свърши съвсем водата и чешмите пресъхнат, и не можеш да се изкъпеш и изпереш дрехите на децата мислиш ли, че ти кап.т спукан ще можеш спокойно да продължиш да си лежиш в топлата вана?
  • 18 Тотална е кризата

    1 0 Отговор
    С водата, с въздуха, с боклука.
    Независимо от това цените на водата и такса смет растат?
    Абсурдистан калинке.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове