Last news in Fakti

6 Януари, 2020 15:16, обновена 6 Януари, 2020 15:30 2 146 28

БСП внася вот на недоверие на 20 януари

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • перник-
  • от на недоверие-
  • водна криза-
  • мррб

Поех ангажимент към перничани, ще го изпълня докрай, убедена е Корнелия Нинова

БСП внася вот на недоверие на 20 януари - 1
Снимка: Пресцентър на БСП

БСП внася вота на недоверие на 20 януари, заяви на днешната пресконференция в Перник председателят на левицата Корнелия Нинова. Тя посочи, че от 15 януари социалистите ще бъдат готови с мотивите, а на 16 и 17 ще предложат консултации на всички други парламентарно представени партии с изключение на ГЕРБ. Внасянето на вота на недоверие ще стане на 20 януари.

"На 29 декември проведохме среща с жители на Перник, общински съветници, кметове на населени места и обсъдихме кризисната ситуация. Тогава бях упълномощена от тях да поискам среща с главния прокурор, да потърся информация - води ли се разследване за кризата в Перник. Хората искаха да се поеме отговорност и виновните да бъдат разследвани. Поех този ангажимент и от тяхно име поисках срещата с Иван Гешев, като се ангажирах след нея да се върна обратно и да дам информация. Както знаете, днес тази среща беше отменена. Това е работа на главния прокурор. Той преценява с кого да се среща и с кого не. Нашата работа по искане на жителите на Перник е да търсим истината и да търсим справедливост. Затова след отмяната на срещата зададох въпросите от името на перничани писмено до главния прокурор, а те са: Има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник, ако има такива, срещу кои длъжностни лица са те и по кой член на НК? Води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“ на стойност 32 млн. лв? Когато получа отговор, ще уведомя перничани. Ще търся истината и справедливостта докрай", заяви категорично Нинова, цитирана от партийната пресслужба.

"Упорито и неотстъпно сме алармирали управляващите и сме давали алтернатива как да се реши въпросът. Това, че те се смятат за самодостатъчни, си е техен проблем. Манипулацията и внушенията, че БСП яха протеста, че този вот на недоверие не е необходим- изразяват само едно: страх и притеснение от създалата се ситуация и опит да се потушава напрежението", убедена е още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    23 17 Отговор
    Това е вот на инат за мене.Големи глупаци са тез бесепето.По никакъв начин немогат да свалят от власт герберастите.

    Коментиран от #16

  • 2 Зайко Байко многознайко

    26 8 Отговор
    Не са ни виновни руснаците, виновни са всички неграмотни айдуци, които ни управляват в последните 30 години. Черешката на тортата постави Тиквоций Едно , като коленопреклонно се наведе да не кажа нещо по-нецензурно на Брюксел ,на баба Канцлер, на герантофила ( бабо&ба ) Макарон на гущерите от Албиона, на жабарите от Ботуша, като не защитаваше нашите интереси а през цялото време ни омаяваше с новонаучените думички, като диверсификация , конграчулейшън и т.н.Те го галеха зад ушите, като послушно кученце и той изпълняваше, ако бяхме участвали в "Южен поток" " Фолксваген" нямаше да разиграват такъв кадрил. Явно, че всеки народ заслужава тези които го управляват. Не ставаме за нищо, стрижат ни, като овце мълчиме. Крадат ни пак мълчиме. В друга държава на запад от Виена той мазен каунЬ Цвъко щяха да го разпердушинят, тук ГЕПИ ( герб ) му дават трибуна на Физкултурника да ни се подиграва и да ни плюе в суратите и да ни доказва, че е недосегаем.
  • 3 перничани

    21 14 Отговор
    К'ъв вот за недоверие ,бе ?! Първо на БСП трябва да се повдигне ВОТ ЗА ДАЛАВЕРИЕ (за Пернишката водна криза) ,па чак след това (същият) за ГЕРБ.
  • 4 боцмана

    21 8 Отговор
    Всички са от един дол дренки. Тези в момента , пърд.т да си правят място и ако се присламчат до властта ще са същите орляци.
  • 5 Сливи за смет

    20 8 Отговор
    Бъ съ пъ-то в истерия : - Това е безобразие! От 10 години само вие крадете и не давате ред на другите! Какво дебелоочие! Редно е и на нас да оставите.
  • 6 Вън ГЕРБ

    25 11 Отговор
    Бойко от 2009 година управла държавата и се провали във всички сфери. Икономиката ни е последна, здравеопазването най лошото и доплащаме най много, в министерство на околната среда и води се провалиха, в строителството се крадът пари, при евро фондовете се краде, Банев укрива парите на мафията в министерство на културата, законодателството и престъпността ни са пак последни в Европа, данъци се укриват с милиарди, в туризма има отлив, социалната политика е провал и направо ГЕРБ са некадърници.
  • 7 Станчо

    22 8 Отговор
    Няма смисъл да се напъва другарката, няма да стане нейната...
  • 8 12232345

    12 6 Отговор
    Щом си нямат друга работа...
  • 9 Пеева789

    13 5 Отговор
    Вота на доверие не е толкова за да се свали правителството, а да се принудят управляващите и тяхната прокуратура да отговорят на зададените въпроси, които интетесуват не само БСП и да се накажат виновните. Всеки знае, че за тази криза има виновни и те са в редиците на управляващите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мая Ма

    9 5 Отговор
    Аз го подкрепям, но кметът на Перник нещо си мълчи...
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    ГЕРБ Е МАФИЯ НО БСПБКП няма да имат кворум щото кокала н се пуска така лесно а ДПС са с герб мафия
  • 13 Дедо ви

    13 3 Отговор
    Корнелия пита главния прокурор, но и аз още сега мога да и кажа какво ще и отговори. Виновни НЯМА! Виновен е климата, сушата, Гълфстрийм, магнитните полюси, северното сияние, международното положение, Орешарски, хибридната война и т.н, НО виновни гербери няма, те са чисти като сълза. Това ще е отговора, гаранция. Цацата 7 години не откри нито един виновен, а тоя му е любимия ученик.
  • 14 никой

    14 3 Отговор
    Омръзнаха ни театралните постановки на Нинова!
    Омръзна ни да се прави на опозиция.
    Нинова крепи ГЕРБ.
  • 15 8438

    12 2 Отговор
    Перничани докато не вземат нещата в свои ръце ще наблюдаваме ето такива циркове с вотове на недоверие и празни приказки, а инфраструктурата на Перник и на останалите градове ще запада.
  • 16 никой

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    БСП не се опитват да свалят властта. БСП се преструват на опозиция. Нинова никога не се е гласяла за премиер. Тя просто иска 8лв. партийна субсидия и да си живее охолно като от време на време се появява по медиите и ТВ.
  • 17 Шляхтиц

    12 2 Отговор
    Кури, като опозиция също получаваш много хубава заплата и защо не свършиш нещо полезно за държавата и народа, а постоянно внасяш вотове, които предварително много добре знаеш, че няма да минат и само губиш ценното време на депутатите в НС със скандали, пререкания, обиди и какво ли още не.
  • 18 ГЕРБ или БСП разлика за НАРОДА няма

    8 2 Отговор
    Просто вместо Генчо вече ще е Пенчо ! За НАРОДА- все същия ПРАЗ !
  • 19 Тошко до дядо ми.

    7 1 Отговор
    Кака Кури дори вода не раздаде в Перник, както направи сестра Галева.
  • 20 andreev

    9 2 Отговор
    гьон сурати са всички
  • 21 В царството на слепите

    7 1 Отговор
    В царството на слепите и едноокоят е цар. Вот на БСП? До сега имаше два. За ЕП. За кметове. Докато в БСП са слепци, "цар" няма да имат. Трябва им един - антипод на Б.Б. Просто няма откъде да го вземат. Нещастни слепци.
  • 22 оня

    2 1 Отговор
    Поредната гавра с българския народ:
    https://www.informiran.net/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%89%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80/?fbclid=IwAR2BiwF0DYmd83ypN9vXCZgZ1Pf9_mIKFDShc77WqqNGZMnwCq2Z0_QkA7k

    Коментиран от #23

  • 23 Незначителен

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "оня":

    Искам само да разбера, каква алтернатива предлага БСП за проблема в Перник? Баси ПОПУЛИЗМА !!!
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Жорж Комбиду":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 25 Гост

    3 0 Отговор
    Тази крадлива корумпирана партия БСП трябва да се забрани.
  • 26 До зайко

    0 0 Отговор
    Що не вземеш на Тиквоцй дръжката и не си я засадиш в задния си двор.
  • 27 незнайко

    0 0 Отговор
    В главата на тази жена и партията и се чува само ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ !!! Винаги дебне и не пропуска никой проблем в страната за да иска това !!! БСП ПРОСТО НЕ РАБОТЯТ !!!
  • 28 Азид

    0 0 Отговор
    Като се има предвид, че днес правителството управлява в малцинство, а Волен е доста ядосан и разочарован, нищо чудно точно Атака да решат и отново да се появи явлението Златен пръст. Натам вървят нещата. Нужни са само 17 депутата за да се случи този вот, за щастие или за нещастие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове