Last news in Fakti

5 Януари, 2020 19:30 6 360 55

Нинова: Борисов превърна България в сметище

  • корнелия нинова-
  • перник-
  • сметище

Според лидера на БСП смяната на министри не решава проблемите

Нинова: Борисов превърна България в сметище - 1
Снимка: БГНЕС

„От 2017 година досега 17 пъти сме поставяли в парламента темата за водата на Перник, а за вноса на боклуци – 47 пъти. И никой не ни чу. Във всички въпроси, които сме поставяли, сме предлагали какво да се прави“. Това коментира пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В предаването „Неделя 150“ тя обяви, че левицата подготвя законопроект, с който да се забрани внос на битови боклуци, болнични отпадъци, от трети страни в България.

„Борисов превърна страната в сметище за всичките тези години… Когато ти е разрешен вносът, винаги може да се намери и корупционен елемент, да мине през институциите и органите на властта и боклукът да влезе в страната. Но когато има забрана, това е една много тежка мярка. Имаме отговор от министъра, че за пет години са внесени 734 хил. тона от трети страни, не от Европа. От Европа не ги знаем колко са количествата заради свободното движение на стоки“.

По думите на Нинова в Перник има много въпроси за изясняване:

„За десет години цената на водата за хората е увеличена три пъти. Уж с цел инвестиции във водопреносната мрежа. Само че за тези 10 години е сменена 0,5% от водопреносната мрежа и над 60% от водата изтича. Трябва да се носи и политическа, и наказателна отговорност… Къде са парите?!... Водата на България изтича пред очите ни заради безхаберие, некомпетентност и корупция“.

Според лидера на БСП смяната на министри не решава проблемите, „защото политиката продължава, трябва да се промени моделът“.

На въпрос дали ще се кандидатира отново за председател на партията, Нинова отговори:

„Няма да се самокандидатирам. Ще изчакам конференциите и номинациите… Не бих сменила посоката, в която се движим... Винаги бих дала път на умни, кадърни и почтени хора“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    116 36 Отговор
    Те да беше сметище, пак добре, той превърна България в гробище!

    Коментиран от #53

  • 2 Behemoth

    74 36 Отговор
    Кака премиерка! ТИКВАТА у затвора!
  • 3 Ах ти проста овцъ

    39 88 Отговор
    Ама овцъ проста не ти ли омръзна ва плюеш.....само в г.....зъъъ за теб !

    Коментиран от #42

  • 4 ттн

    105 13 Отговор
    В парламента не се решава нищо в полза роде и народу. Улицата решава както в Гърция, Румъния, Франция. Но тук улиците са празни.

    Коментиран от #11, #51

  • 5 Иван.

    32 4 Отговор
    Колко лесно казва„ не знаем”. Какво правите там тогава, да се плюете един други и да грабите по списък ли...
  • 6 Другия с коня

    50 51 Отговор
    Не разбрах колко метра В и К съоръжения са подменили БСП,когато управляваше тяхно правителство.Имам спомен за три милиарда лева Бетон,заровен да гние в Белене поръчан и платен от Стани шеф....ама това май не е ВиК....Имам спомен и за два фалита на Българската Икономика реализирани Успешно от БСП...Червените цървули ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Боярышник

    43 38 Отговор
    Колко е нагла г-жа Лъжа...,вместо да си посипе главата с пепел за приемането на 8 лв.субсидия от джоба на бедния български народ и за невърнати надбавки...Кога ще ги вэрнете г-жа Лъжа,кога....?
  • 9 Последния софиянец

    63 3 Отговор
    60% от водата няма как да изтича. Краде се от олигарси от всички партии. Нинова да не ги прикрива. Като стане дума за далавери няма герб и БСП, сини и червени, турци и комити. Всички се обединяват.

    Коментиран от #15

  • 10 Последния софиянец

    33 3 Отговор

    До коментар #7 от "Страдащ народ":

    Няма как да си вървят. Първата им работа беше да ликвидират армията. Преди като се самозабравели партиите идвала армията и ги изривала.И нещата по тръгвали.
  • 11 доволни сме

    40 2 Отговор

    До коментар #4 от "ттн":

    Празни?! Друг, път. Улиците и кафенетата са "фул" с метиляви овце, "мажещи" телефоните си. Даже и не знаят, какво е сметище : "Нещо от математиката, ама не сме го учили".
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 27 Отговор
    Кaкъв законопроект бe eй, ниe умиргaмe oт глaд и инcулт??? Живeeм в кoчинa/клoзeт и т. н. и т. н.
    ГEРБ и Бoйкo Бoриcoв ca винoвни!!! OCТAВКA и прeдcрoчни избoри!!! /РEШEТНИКOВ/

    Коментиран от #49, #52

  • 13 Нинова

    23 18 Отговор
    Ако гласувате за мен обещавам да ви оправя за нула време ! Ще ви удавя във вода и кал ;)
  • 14 Хърбел и щърбел

    33 9 Отговор
    Корни, всички сте един дол дренки– и управляващи и опозиция, все к.р за народа и гледане на собствените ви интереси. 30 години, кой от къде какво добара, дърляте се като псета за пред хората, но сте си от едно котило.
  • 15 Коцето

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Последния софиянец":

    Ей последния не се изказвай като първия софиянец
  • 16 Боярышник

    27 6 Отговор
    Да изметем гадната сволач от парламента и да сформираме велико народно събрание..Народе не гласувайте за никоя от тези партий в парламента...

    Коментиран от #17

  • 17 .....

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Боярышник":

    А за коя?
  • 18 Боярышник

    20 6 Отговор
    Ако искаме да се вслушат в призивите ни,да излезем масово и да протестираме за нередностите и за по-добро бъдеще.Ако не протестираме и не си търсим правата,както правят хората в Франция,те парламента никога няма да реагират...Това е истината.Спите ли.
    ?

    Коментиран от #23, #24, #25, #48

  • 19 Па така си е

    27 7 Отговор
    Борисов превърна страната в сметище, а вие др.Нинова превърнахте идеята за опозиция в посмешище. Ние да му мислим....
  • 20 Умберто

    18 4 Отговор
    Хининова е влюбена в Боко от ранна ученическа възраст,когато са се пипали под чина.Не се прай бе,и ти си ит Тия!
  • 21 Гербер боклучар

    14 16 Отговор
    Смрад и мизерия, повсеместна разруха, корупция от-до, дреме ми, пак си глсувам за ГЕРБ. По икономически показатели драпаме здраво напред. Другото не ме интересува.
  • 22 дявола

    19 2 Отговор
    Ох и вие научихте преди един месец иначе сте говорили за проблеми вие сте една голяма котва която дърпа кораба към дъното до вчера бяхте вие на власт и къде беше по зле
  • 23 Дон Чико

    8 7 Отговор

    До коментар #18 от "Боярышник":

    Ганьо не протестира, той гордо търпи до смърт. Това не ти е Франция. Яко гърч за стадото.
  • 24 Дон Чико

    7 7 Отговор

    До коментар #18 от "Боярышник":

    Ганьо не протестира, той гордо търпи до смърт. Това не ти е Франция. Яко гърч за стадото.
  • 25 Дон Чико

    5 7 Отговор

    До коментар #18 от "Боярышник":

    Ганьо не протестира, той гордо търпи до смърт. Това не ти е Франция. Яко гърч за стадото.
  • 26 Боярышник

    26 2 Отговор
    Само гледайте,как ще ни прецакат с накси за гражданска отговорност заради малоумната програма Бонус Малус..Забележете наглите депутати си мълчат по темата,вземат си подкупи за прокарване на закона тихомълком..Хора да излезем и да им зашием амбицийте за рекет върху бедният народ..Забележете,ще има малуси за всяко нарушение...Та нали идеята за гражданската отговорност е покриване на щети на движим и/или живота на пострадалите.Какво общо има глобите от КАТ с гражданска отговорност..?Нарича са рекет..

    Коментиран от #28, #43

  • 27 ами

    14 3 Отговор
    Тая плюнка коя беше
  • 28 Абе ей

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Боярышник":

    Ти да не си Максим Стависки та да искаш опрощение ? Или караш БМВ ?
  • 29 Човек

    17 1 Отговор
    Тази цял живот ли ще лае
  • 30 Йозеф

    12 1 Отговор
    Не Борисов. Всички превърнахте България в сметище. Само благодарение на това, че народа е овчедушен не сме влезли във водещите новини на CNN.
  • 31 jorj

    12 2 Отговор
    Ало Български Смрадливи Педерунгили /БСП/, кога ви за мириса и може ли да усетите миризмата, след като сте смърдяли над 100 години!!! Та нали 100% от бизнеса е ваш, вие трябва да дадете отговор, пръв Ковачки!!! Хората немогат да си върнат откраднатото, но намериха спасение в ЕС !!! Мълчалива борба!!!
  • 32 Обективен

    12 2 Отговор
    Да, Нинова, да... Борисов превърна в сметище тази страна, но и вие помогнахте! От вас се почна, макар и малко по малко....
    Забравихте ли кражбите си и дослука с ДПС? Знам, че не сте ги забрваили. И няма да стане вашата! Дискредитирани сте за винаги!
    А Борисов е ваш. Той просто е талант да краде. Народа опростачен, вие искате да сте на власт, хората изморени- не искат нито вас нито бойко, но кой ли ни пита.
    Изморихме се от тия 30 години. Няамаме сили вече и сигурно ще и живеете като въшки в лой още много години. Вече сме стадо в което няма кочове. Нвма никой дето да ви събори.

    Коментиран от #33

  • 33 Абе ей

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "Обективен":

    Дай идеи и покажи някой достоен , вместо да пикаеш срещу вятъра
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Аз незнам защо е това

    9 2 Отговор
    Призрачна държава,- вдигат тока ,няма реакция,вдигат водата,няма реакция,вдигат бензина,няма реакция,вдигат годините за пенсиониране,няма реакция,вдигат се данъци и такси,няма реакция,вдигат се цените на храните и лекарствата,няма реакция,изнесе се половин България в чужбина,няма реакция,всеки ден се занимаваме с административни абсурди и неуредици,няма реакция,по новините всеки ден се показват абсурдите на управляващи това са присмивания над народа,пак няма реакция,псуват се майки на деца в неравностойно положение,пак няма адекватна реакция,всички знаят кирливите ризи на управляващите в БГ няма скрито покрито и пак няма реакция.Призрачен народ.

    Коментиран от #36

  • 36 Abv

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Аз незнам защо е това":

    Е дс ама ракията е рвтина.Шотландската ракия доста поевтиня и банани има целогодишно. Свястна храна няма, но това не се брои, както и пластмасовите домати и имитацията на месо мляко и хляб.Какво и трябва на раята-да напълни търбуха, да се напие и да легне пред телевизора да гледа поредния бълвоч. Кеф и е нс раята и е доволна, затова си трае и се надява да дойде и нейния ред да краде.
  • 37 месара

    8 1 Отговор
    коя България бе другарко "загрижена", тая България дето вие унищожихте ли, за нея ли говориш?

    само лъжи и цинизъм излизат от устата ти, само гледаш как да се докопаш до властта!
  • 38 Пешо

    6 0 Отговор
    Всички червени боклуци на сметището.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мици

    3 0 Отговор
    За Боклука в България и още Нещо-К.Нинова и Нейната Партия/БСП/тровят Страната ни Повече от Всичко останало!
  • 42 минчо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ах ти проста овцъ":

    кой какъв е няма да стане ясно никога тук в България нее място за живеене повечето хора страдат не са посилни сметките живота е труден ......макар чее далеч от темата Премиера невижда ли колко време се сипят убиди срещо него защо не се оттегли и хората да изберат друг дали по кадърен или не ще покаже времето но не го прави и това е години наред хвалби туи онуи и като нее нарред нещо присъжда проблема на друг лошо няма оправия и това е
  • 43 някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Боярышник":

    то със всичко са прецакани хората не само застраховките правилно расъждавашмного трудно вастановява щетите застраховка и то цялата държава е само измами и лъжи и това е така защото хората са бедни затова са принудени да избикалят винетки такси безсмисленни и още кво ли не а ако хората са задоволени няма да е така кво ни сравнява Премиера с европа по добре с БАНГЛАДЕЖ ПО ТАМ СМЕ НАПРЕД
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Колев

    4 1 Отговор
    Наистина е сметище къто е пълна с такива боклуци къто теб, мършо комунистическа.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ДО 18

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Боярышник":

    По какво се сравняваш с европейските здраво мислещи жители на Франция? По мислене за икономиката, по паразитни б-ри, по изхвърляне боклук от балконите и замърсяване на улиците, по неспазване на законите за шофиране и вс.ср.? Я се скрии някъде! К. Импексова е най-наглата и корумпирана приватизаторка!
  • 49 ДО ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Като умирате, какво направихте, когато фалираха, разграбиха и приватизираха чрез РМД-та (К. ИМПЕКСОВА)? Какво направихте, когато ви откраднаха ПЕНСИОННИЯТ ФОНД? Защо не протестиращите, когато ви откраднаха влоговете във фалиралите банки (Е. ГЕЧЕВ)? ДР. ИМПЕКСОВА, вие от ГРАБИТЕЛСКАТА партия ИДИОТИ ЛИ СТЕ СЕ РОДИЛИ ИЛИ СТЕ ХОДИЛИ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ КУРСОВЕ В МОСКВА?

    Коментиран от #54

  • 50 Бай хой

    0 1 Отговор
    Цялата мутроландия е сметище на крадливи политици депутати мафиоти бандити далавераджии чесните и работливи хора се изнасят остава боклука и гладните пенсионери които демокрацията им окраде пенсиите
  • 51 ДО 18

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ттн":

    По какво се сравняваш с европейските здраво мислещи жители на Франция? По мислене за икономиката, по паразитни б-ри, по изхвърляне боклук от балконите и замърсяване на улиците, по неспазване на законите за шофиране и вс.ср.? Я се скрии някъде! К. Импексова е най-наглата и корумпирана приватизаторка!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Елена Атанасова ЙОРДАНОВА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Вторичните суровини подлежат на сортиране и преработка от различни материали - найлони,шишета, стъкла,бирени кутий, хартия,пластмаси,железа и т.н..След почистване проверка дезинфекция и други..
    Има списък пред изкупвателните пунктове за информация и заплащане изкупни цени !
    И преводни сметки за заплащане на някой метали в БНБ от администрация на сметището през компютър !
    Бирените кутий за сведения са много интелегентно подредени от работниците и се проверяват бъркат в кутията с апарат тип термометър чукчи да няма. нещо излишно вътре за предаване и преработка в склад
    Някъде ходят с ТИР по улиците по къщите подвижен приемателен пункт
    за сухи и чисти бутилки и други материали за преработка капачки за буркани и т.н..
    Да послужи където е необходимо Справка
  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "ДО ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ние слушкаме тов. РЕШЕТНИКОВ
  • 55 Петко войвода

    1 1 Отговор
    ТОЗИ РАЗБОЙНИК АКО ОСТАНЕ ОЩЕ НА ВЛАСТ НЕ В СМЕТИЩЕ А ГРОБИЩЕ ЩЕ ПРЕВЪРНЕ БЪЛГАРИЯ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове