Last news in Fakti

7 Януари, 2020 19:14 7 167 57

Корнелия Нинова: Източен ли е яз. „Студена“?

  • водна криза-
  • перник

Ще поискаме вот на недоверие за три неща - вода, въздух и боклук, заяви лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Източен ли е яз. „Студена“? - 1
Снимка: бТВ

Вървят слухове, че язовир „Студена” е умишлено източен, за да може по-евтино да се ремонтира язовирната стена.

Това заяви в „Лице в лице“ по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Хората искат да знаят кой е виновен. Затова поисках среща с Главния прокурор и действах от името на хората. Аз съм упорита и зададох въпросите на перничани писмено”, заяви Нинова.

Председателят на партията обяви, че има информация за разрастване на кризата с водата и в други селища на страната. Заради нерегламентираното внасяне и изгаряне на боклуци са основните причини БСП внесе на 20 януари в парламента вот на недоверие.

От левицата обещаха да проведат разговори и с други партии, да чуят и тяхното мнение преди да внесат вота си в деловодството на НС. По време на срещите Нинова заяви, че ще представи подробно мотивите по вота.

„Ще поискаме вот на недоверие за три неща – вода, въздух и боклук. Не може през 21 век половин милион българи да нямат достъп до питейна вода“, категорична е Нинова.

Тя призова кмета на Перник, който е избран като алтернатива на ГЕРБ, да се отнася сериозно към проблемите на перничани.

Поисках срещата с главния прокурор Иван Гешев по искане на жителите на Перник. Те искат да знаят водят ли се разследвания, срещу какви длъжностни лица и по-специално, води ли се разследване за ремонта на язовирната стена. Получих такава среща, която впоследствие беше отменена. Видях аргументите, че прокуратурата се опасява, че може да бъде използвана за политически цели, макар че аз още при искането уточних, че то е на гражданите на Перник, каза в предаването "Лице в лице" по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Всички в Перник искат да знаят кой е виновен за състоянието, до което ги докараха и кой ще понесе отговорност. След отмяната на срещата зададох въпросите писмено – от отговора ще зависи дали ще има справедливост и дали някой ще понесе отговорност, заяви Нинова.

Гешев отмени срещата си с Нинова за водната криза в Перник

Тя коментира и появилата се информация, че кметът на Перник Станислав Владимиров е отказал среща с лидера на БСП. Кметът на Перник се изказа неподготвен - не съм искала среща с него. Той не може да откаже среща, която не му е искана, така че не мога да съм обидена. Кметът да си гледа кметските работи, но да не забравя, че той е избран като алтернатива на ГЕРБ и неговото място е на страната на перничани, а те искат да знаят кой е виновен и кой ще понесе отговорност. Ние ще си свършим работата като парламентарна група, подчерта лидерът на БСП.

Кметът е издигнат и избран от БСП. Разговорът с него е нормален, чуваме се периодично. Тук се получи преиграване и се е изказал неподготвен, ако наистина е казал, че отказва такава среща. А и въпросът с Перник вече не е само пернишки, той е национален въпрос, национална криза, добави лидерът на социалистите.

Тя заяви, че днешното твърдение на депутата от ГЕРБ и председател на Комиисята по околна среда Ивелина Василева, че в България не са изгаряни болнични отпадъци, ѝ дава основания да обвини управляващите в прикриване на информация, застрашаваща здравето на българските граждани. Лидерът на БСП показа документи с информация, поискана от социалистите от финансовия министър Владислав Горанов, от която се разбира, че у нас са внесени тонове болнични отпадъци от държави от Третия свят. Да отидат при Горанов и при премиера и да се разберат кой какво казва и кой какво крие. Освен безхаберие, некомпетентност и корупция, умишлено прикриват информация, заяви Нинова.

В Бобов дол се извършва геноцид. Внасят се огромни количества боклук, които се горят в местния ТЕЦ. В града има бум на хепатит А, има епидемия от туберкулоза. Някой изкарва много пари, за да трови българските деца с това нещо. Това с вноса на боклуците е текло с години. Няма никакъв контрол. Управляващите да отидат в Бобов дол и да кажат, че има сценарий за сваляне на правителството, а камионите с боклук не напукват улиците им, само така им се струва, посочи Корнелия Нинова.

10 години управляват, никакви оправдания нямат. Прехвърлят в Перник всичко на ВиК дружеството – то е на 51% държавно, кой назначава ръководството му. Цената на водата се е увеличила три пъти от 2009 година насам. Колко пари събрахте и какво направихте с тях. Защо само 1% от мрежата е подменена, а над 80% от водата по мрежата се губи? Къде отидоха тези пари, които събрахте от българския народ, обърна се Корнелия Нинова към ГЕРБ.

Тя е убедена, че всички от ПГ на БСП ще подкрепят вота на недоверие.

Нинова коментира и предстоящия избор на председател на БСП в края на април. Ако съм подкрепена на 100%, това е диктатура. Така е в ГЕРБ, не бих искала да съм Бойко Борисов. Предстои ни демокератична процедура, заяви Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    74 12 Отговор
    герб е мафия

    Коментиран от #36

  • 2 Анонимен

    76 6 Отговор
    ГЕРБ ги искаме вън от парламента, но и вие нямате място там. Трябват нови хора, които ще работят за развитието на държавата, а не сегашната мафиотска структура.

    Коментиран от #17, #49

  • 3 El chochone

    35 67 Отговор
    ЯЗОВИР СТУДЕНА НВ ЗНАМ ДАЛИ Е БИЛ ИЗТОЧЕН,НО СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ ЛАК ИЗТОЧИ ТЕХНОИМПЕКС СВИНЬО НАГЛА.!
  • 4 Мая Ма

    31 50 Отговор
    Другарка Курнелиа цял живот точи фирми, първо с Костов, после с който доди, за това и се иска и с язовир, но вече няма кандидати 😋
  • 5 Агент Купер

    12 4 Отговор
    Кой уби Сара Палмър???!?

    Коментиран от #16

  • 6 Боби

    19 30 Отговор
    Най малко неините интереси съвпадат с тези на перничани, Перник иска ВОДА, а тя иска оставка и през това време никой да не се занимава с проблемите на Перник за водата, защото приоритета ще е изборите, а като минат изборите на останалите оцеляли перничани ще им се напълни язовира от пролетното топене
  • 7 Източен лие яз. Студена ?

    72 9 Отговор
    Справка "Исторически изображения" Google Earth ! Вижте сат. снимките за периода 2012 до 2019 и ще видите, че язовира винаги е почти пълен до последните 4-5 месеца на 2019 г. Източен ли е А?....а не ве перничани са го изпили на екс ?
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 3 Отговор
    олигарсите политисите ни водят към дъното
  • 9 Фен на България

    18 29 Отговор
    Искам да направя порно-клип с КУрнелия в джипката на Баш Бащицата.А той да снима и коментира.
    П.С.
    Писнам ми от всички исмекяри........
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 7 Отговор
    кого заблуждавате кокала здраво сте хванали
  • 11 Андрешко

    32 9 Отговор
    ГЕРБ, БСП и ДПС - паразити на гърба на народа! Стига субсидии, стига привилегии! Назначаване в държавната администрация, само с реални конкурси! До кога ще търпим тази мафия?
  • 12 симпатягата

    5 12 Отговор
    Не е източен , изпарен е и що за питане е това.
  • 13 Кой68

    17 31 Отговор
    Другарко спрете вече....Банална сте....
  • 14 Оставка

    23 7 Отговор
    Добре е че иска оставка поне временното правителство няма да сътвори такива глупости докато дойдат избори и дано някой свестен политик да се появи. Друг е въпроса че онези хиени ще стискат кокала до края освен ако половината не се разболеят от някоя африканска болест от боклука
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 11 Отговор
    бкп създде мафията
  • 16 филмоглед

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Агент Купер":

    В "Туин пийкс" имаше Лора Палмър.
    Сара е жертва на ужаси в концлагерите.
  • 17 браво

    14 23 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Да ,Слави Трифонов е нашия нов човек.Други нови нема.
  • 18 Гост

    12 12 Отговор
    Ти ли не знаеш на борисофф схемите, другарко?! Ти ли?! Нали сте си биз бизе
  • 19 истината

    13 22 Отговор
    Истината е че е източен мизъка на тая биволица. Ама сега кат пуснат малко бацили на Африканската чума по червените свине на Позитано20 ще си дойде всичко на място.Там са само вредни вредни вредни свине
  • 20 onq s konq

    11 15 Отговор
    Да каже Нинова:КОЛКО Вота досега Сътвори БСП под ПРЯКОТО Й РЪКОВОДСТВО и НИТО ЕДИН не свали Правителството?А ЩЕ СИ ПОДАДЕ ЛИ най-после Оставката Нинова ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ, ако и тоя Вот отиде в Парламентарното Кошче за боклук?
  • 21 СссереМ

    11 13 Отговор
    Еййй само точене и е в лилавата кратуна на тая.

    Коментиран от #32

  • 22 Behemoth

    6 6 Отговор
    Много ма кефи племиту от рикътъ с потурите.....Вече ни ще БАЦЕ ама не ще и кака...нека филанкишията да дойди от близкия космос....а до тогаз ще гледаме приказки от жипа...
  • 23 бай Коста

    18 1 Отговор
    глупости , вашите колеги източиха цялата държава за 30 години нищо не направихте ,, само приватизирахте всичко държавно , за ваша сметка ,,,Бандити мръсни ,, всичките политици сте за бесилото

    Коментиран от #24

  • 24 Неразбрал

    17 4 Отговор

    До коментар #23 от "бай Коста":

    Я ни обясни щом знаеш, че досега съм чул поне 20 версии за тоя Техноимпекс?
    Ама нещо по-така, да хваща дикиш!
    И да ни обясниш защо Цацата и прави разследване две и половина години и нищо не намери?
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    ГЕРБ се чудят как по труден и лош да направят живота на обикновения човек
  • 26 Мисля си

    2 8 Отговор
    Мисля си, че е крайно време БСП да си избере някой як и солиден мъжкар за лидер! Тази е неадекватна. Като някаква ... не може да каже тет а тет на мутрата, че той, съвместно с Шиши ограбват България и унищожават населението ни, но да го каже така, че да го разбере и всяка изкукала бабичка по селата. Трябва мъжкар с чар.
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    интереса клати феса
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Йозеф

    5 4 Отговор
    Как със зъби и нокти гребе другарката да се докопа до власт, под вола
    теле търси, ама там само хой...
  • 30 Чума

    7 4 Отговор
    Лъжат, граждани! Одеве в БНТ думата първо се дава на опозицията и след това при услужливата водеща влиза дежурния гербераст да постави тапа на разговора и въпросите. Опозицията помоли водещата да пита герберунгела след малко, източен ли е язовира, за да излезе по лесен и евтин ремонта на стената, за което са платени 32 милиона. Тя пита с половин уста, отговора е, че е имало нужда от ремонт и той е извършен, но не казва най важното - точен ли е язовира!
  • 31 Чума

    10 2 Отговор
    …. По същия начин и с боклука от Италия! Сега се създава впечатлението, че това е току що възникнал казус, Бойко ги разкрива, громи, разобличава, праща прокорора и полицаите... и става още по герой! Всъщност, бизнеса си е вървял отпреди и ако полицията в Италия не бе вдигнала шум, щеше да си върви и юнаците да лапат спокойно. Пример - на предизборния дебат в Сливен за местните избори, единия от кандидатите пита герберюгата, който е пак кмет:
    - Горят ли се в ТЕЦ - Сливен отпадъци от Италия?
    Оня, колкото и да настояват за отговор, само повтаря:
    - Няма нещо, което да се извършва незаконно!
    И не казва горят ли се или да!
  • 32 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "СссереМ":

    Цецооу, цъкнах ти +😂
  • 33 Оня с коня

    1 4 Отговор
    Тази е патерицата на ГЕРБ ама се прави на ощипана гугутка. Е беше време да каже нещо. Няма скъпи ремонти на язовирна стена, няма вецове и стомана индъстри. Е ние ядеме доматите с колците, работиме по 9 часа, пенсионираме се на 65години и живеем в мизерия ама и на избори не гласуваме.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Браво

    4 5 Отговор
    Евала на Гешев. Ако бяха избрали някой жълтопаветник за прокурор, вече щеше да се прегръща и целува с Корнелия.
  • 36 С А Т А Н А !!!!!

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Царе сте по източването и дрънкането с лелята горе. Да се цопнете в Дунав и отпътувайте мурзилки алчни. Грабихте и клахте България както и ........не е. 1996 година долара стана 3000 лева и умирахме от глад и 1989 г.беше същото, купони, глад, кал и мизерия. Как станахте собственици на ........!? Сигурно сте спестявали от закуски а истинските комунисти хапваха по-къшей хляб на три дена! ПОМНИМЕ И ГЛАДУВАХМЕ а сега се давите от злоба, че сте само милионери! Няма толкова много тъпаци в България, ча да се оставят пак да ги доите! ЗА КАКВО Е ТАЯ БЕЗМИСЛЕНА ЗЛОБА ?! Повече от две пържоли не можете да излапате и да живеете в няколко апартамента ! Никой не е отнесъл нищо под земята, алчни злобни, некадърни лайнохвъргачки! И вАШИТЕ. последователи гладуват по селата! А "бедния" Български народ кара над един милион коли в София всеки ден, стотиците хотели са ангажирани и за следващата нова 2021 година! За 2.40 часа пътувах Бургас - София! 2010 година същия път за 8 часа! Безброй молове, спа центрова, фитнес зали, авто и всякакви сервизи! Затворете си плювалниците! Скапвате всичко до което се докоснете, включително и честните комунисти които не мислят като вАС! Кой, ако не някои вАШИ членове има ВИК, ТОПЛОФИКАЦИЯ, ЯЗОВИР, ЗАВОД, ХОТЕЛ ?! ДА НЕ СМЕ СЛЕПИ И ГЛУХИ ?! ВИЖДАМЕ БУЗЛУДЖА !

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "С А Т А Н А !!!!!":

    ГЕРБ МАФИЯубици

    Коментиран от #43

  • 39 Sofia

    6 0 Отговор
    Язовир Пчелина (Лобош) е проектиран да захранва промишлеността в Перник. През 2003 г. връзката е прекъсната и промишлеността започва да се захранва от язовир "Студена" с питейна вода вместо с промишлена от Язовир Пчелина (Лобош).
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 С А Т А Н А !!!!!

    2 3 Отговор
    Всяко живо същество се учи от собствен опит а вИЕ утрепки плюете и губите непрекъснато и НЕ можете да схванете, че уууупорната вИ точка не става за нищо, Вола рие но пада на гърба мууу! Толкова си можете! Тичайте към касапницата ! ХАХАХА
  • 42 С АТ А Н А !!!!!!

    3 2 Отговор
    Поколения "рЪКОВОДИТЕЛИ" изкрадоха водата на Перник, не остана дори да се удавите ! ХАХАХААА. Вижте кои са "рЪКОВОДЕЛИ" ВИК Перник, десетилетия назад в годините и сега ли увъртам, куха тикво?!
  • 43 С А Т А Н А !!!!!!

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хей да не скочи в Дунава бееее? Що млъкнахте ? Немате кво да кажете ? ХАХАХАААА. Ахаааа, питате за ноооова упорна точка !

    Коментиран от #45

  • 44 С А Т А Н А !!!!!

    4 1 Отговор
    Явно удавени! Лека нощ на мислещите добри хора !
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "С А Т А Н А !!!!!!":

    ей сатана ти си гаден ГЕРБЕРАСТ ПО ПОЛЕКА ПИИНИ СИ ЕДНА рак иика удари една тоалетна и АРЕ НЕМА НУЖДА

    Коментиран от #46

  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #45 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ГЕРБ СА МУТРИ
  • 47 andreev

    3 1 Отговор
    Нали си взехте субсидиите какво Отчитате Дейност
  • 48 9865

    4 2 Отговор
    Тия вотове на недоверие са същия бошлаф като ветото на президента. Никое мнозинство няма да приеме вот срещу себе си, нито пък вето от президента, освен ако няма театър някакъв.
  • 49 Забрави

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Новите хора винаги се слагат от старите... Най-добрият ход в политиката.
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    мафията дреме и не спи
  • 51 месара

    3 3 Отговор
    как да не повярваш на другарката импексова като я слушаш, та тя е толко "загрижена" за народа, и "най голямата "боркиня за правдата!
  • 52 Лъжкиния Нинова

    6 5 Отговор
    Не язовир а предприятие е източено и то не от перничани от тебе Лъжкиния Нинова.
  • 53 кольо

    4 5 Отговор
    Тая пак повръща с миризливия си гъз.Къде се вреш ма лайняна маймуно.Търсиш под вола тела та да те огрее лапането.Втръсна и собствените ти партийци и на еелектората ти и на всички,и не се усещаш че от ден на ден ставаш по- омразна .Има си разследващи органи ,не е твоя работа да се вреш и да политизираш проблема .Няма кой да ти се вързже ,отдавна втръсна на всички с таля миризма ,която гнусно излъчваш.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 С АТ А Н А !!!!!!

    1 0 Отговор
    Поколения "рЪКОВОДИТЕЛИ" изкрадоха водата на Перник, не остана дори да се удавите ! ХАХАХААА. Вижте кои са "рЪКОВОДЕЛИ" ВИК Перник, десетилетия назад в годините и сега ли увъртам, куха тикво?!
  • 57 Токо

    1 0 Отговор
    Източен така както източихте КТБ ! Корни зАпри се малко !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове