Last news in Fakti

9 Януари, 2020 07:07 3 318 48

Премиерът: Путин ще дойде, ако го поканя

  • борисов-
  • путин-
  • ердоган-
  • турски поток

И Ердоган, и руският президент искали да посетят България, смята министър-председателят

Премиерът: Путин ще дойде, ако го поканя - 1
Снимка: БГНЕС

„Днес е един хубав ден", заяви снощи премиерът Бойко Борисов при завръщането си от Истанбул, където участва в церемонията по откриването на газопровода "Турски поток".

"Стратегически ден за следващите поне 10 години и то в размирно време за света като такъв. Именно в този ден бяха отчетени и взети предвид и набелязани действия, не думи, които да оставят България на картата и в газоразпределителната система на Европа и в стратегическото ни положение и във всички други сфери: отбрана, сигурност, върховенство на закона, култура и за мен най-важното това е, че след като президентът Тръмп разпореди да се работи по падането на визите в България, вече се работи активно“, каза още Борисов, цитиран от агенция Фокус.

Министър-председателят поясни, че по време на двустранната си среща със сръбския президент, Вучич е казал, че и на сръбска територия потокът ще бъде наричан Балкански. „По този Балкански поток ще тече руска газ, азерска газ и втечнена газ и всеки, който може да достави до тези газови магистрали в посока не само изток – запад, а и север-юг и обратното в зависимост къде цената е най-ниска“, каза Бойко Борисов.

Разбрахме се с Ердоган тази година ще дойде до България, ред му е. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на правителствения терминал в София след като се върна от Истанбул, предаде репортер на Агенция „Фокус“.На въпрос дали президентът Путин е пратил поздрави на президента Радев, Борисов заяви, че не са коментирали такива неща. Попитан дали заедно с Путин и Ердоган коментирали санкциите срещу "Северен" и "Турски поток", Борисов посочи, че като ги гледа в какво настроения са, не са им влияели санкциите.

В отговор на въпрос дали Владимир Путин продължава да смята, че страната ни бойкотира "Турски поток", министър-председателят заяви, че това не е истина. "На територията на България няма "Турски поток". Какво общо има някой да ми държи сметка за територията на България и да го обвързва с какъвто и да е поток", допълни още премиерът.

Ердоган потвърди, че за него българо-турската граница е точно толкова важна, колкото и за мен. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на правителствения терминал в София след като се върна от Истанбул.

Министър-председателят коментира разговорите си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Той посочи, че една от темите, които са обсъджали са граничните пунктове. Министър-председателят посочи,че около 2000 ТИР-а преминават на българо-турската и българо-сръбската граница. „Поехме ангажимент да разширим КПП-ата на „Капитан Андреево“, „Лесово“ и на „Калотина““, допълни още премиерът. По думите му има и идея да се направят буферни паркинги.

„Миграцията обсъдихме. Отново потвърди, че за него българо-турската граница е точно толкова важна, колкото за мен. В това отношение той си държи изключително на думата. Спазвайки всички правила, имаме нула миграция“, каза още Борисов. По думите му и в доклада на Европа се отчита, че за цяла година 200 души са минали през България нелегално.

"Благодари ни за газта. Затова, че и ние продължаваме да им помагаме много. Превъртаме газта през България, защото още не се готови. Нямат и този опит, ние за радост имаме компресорни станции, много добра газоразпределителна система", допълни още Борисов.

Министър-председателят заяви, че както има у нас 1000 църкви и манастири, които да се ремонтират, така са дадени и 1 млн. лв. за джамията в Разград. "Ремонтирахме Софийската джамия, в Стара Загора направихме ремонт страхотен. В Пловдив. "Етническата толератност е действително изведена за пример в света и в Европа", допълни още Борисов.

"Разбрахме се с Ердоган тази година ще дойде до България, ред му е", допълни още премиерът. Попитан кога ще дойде турският президент у нас и дали и Путин ще дойде, Борисов каза: "Ще дойде, ако го поканя. И единият, и другият искат да дойдат", допълни Борисов. На въпрос дали ще дойдат, премиерът каза: "Не трябва да се прекалява. Днес с геостратегическото ни партньорство със САЩ и за президента Ердоган и за президента Путин. Те се шегуват: "Внимавай какво говориш, защото нали знаеш, че Бойко ще информира и Брюксел и Вашингтон". Така че днес сме били с нашите геостратегически партьнори, били сме с нашите съседи: Русия, Турция и Сърбия. С всичките сме постигнали разбирателство и проекти, които да носят просперитет", допълни Борисов и отчете, че и пропуснал Гърция.

Той посочи, че всяко негово действие е подчинено на интереса на България и на общността, която са приели, че са - ЕС и НАТО. Трето, в чисто човешки план се познаваме от десетки години и си вярваме", допълни още Борисов. "Обсъдихме и "Белене" какво правим и как да го конструираме", допълни още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jorj

    12 96 Отговор
    Ами не го кани !!!! Този работа в България няма!!!!! Русия пороби ограби и съсипа България!!!! Да спрем да си задаваме въпроса, защо сме най-бедните в Европа, защото не бяхме в Европа а сега, когато сме в ЕС, отново робуваме на Русия !!!

    Коментиран от #3, #9, #19, #45

  • 2 El boko

    57 2 Отговор
    И Тръмп е поканен ама НЕ идва, нали?ХАХАХА :D
  • 3 Абе леке

    88 7 Отговор

    До коментар #1 от "jorj":

    Какво си бил зле бе. Когато бяхме в съюз със Русия, тя ни финансираше и даваше оръжия на ниски цени или подаряваше, бяхме икономика 36 в Света. Сега, когато сме със саЩ, те ни продадоха 4 пъти по-скъпи изтребители и два пъти по скъпи от новите им F35, а ползват безплатни бази, имаме втория най-скъп ток заради тях и загубихме милиарди от Южен поток.

    Коментиран от #17

  • 4 Лекар БГ

    49 4 Отговор
    Преди да напиша това,много внимателно изгледах всички видеа,качени по много сайтове.Наблюдавах поведението на Путин,Ердоган,Вучич.На този фон,сравних държането,приказките,погледите,езикът на тялото техните и на Булгарбаши.Дежурните "шегички".Потресаващо е.
    Тежък ден.08.01.От сутринта е на барикадата,при срещата с американците,въпреки,че 3-тият пом.държавен секретар,не дойде.
    Всичко там ни било ОК със САЩ.Само за"върховенството на Закона",ги пита-"Абе ние,нашият урок сме си го научили,Вие за какво носите тази тояга?"./сигурно визира назначението на федерален прокурор,специалист по корупция,пране на пари и източване на фондове в тяхното Посолство./
    Кой и кога ще дойде у нас....едва ли го решава Той.Останалото е визуално документирано.Четете и гледайте,за да добиете по-точна предства,за каква излагация иде реч.

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ееех, Борисов

    58 8 Отговор
    Не виждаш ли,че Запада умира.Виж Ердоган как се мазни на Путин,а ние...И още повече ,че НАРОДА си обича Русия и те ни обичат.Колко пъти ни прощават.А и сме БРАТСКИ народи
  • 7 Вуте

    31 1 Отговор
    Нормално е да дойдат. Всеки добър стопанин си наглежда имотите, колкото и отдалечени да са! Още повече ако няма вяра на човека, който ги управлява в негово отсъствие.

    Коментиран от #48

  • 8 Козяк напомня

    46 1 Отговор
    Тиква, не АКО го поканиш, а ако ТИ КАЖАТ да го поканиш! Не се прави, сякаш не знаем, какъв палячо на конци си и чии ...... лижеш!
  • 9 Левски

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "jorj":

    Пътят на България минава през Босфора и Москва!
  • 10 Ддфгх

    30 2 Отговор
    Премиерът, да хвърля оставката, всичко поскъпна!

    Коментиран от #30

  • 11 Диагноза

    38 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лекар БГ":

    Точно! Това е вече диагноза! Поведението и мимиките му на фона на Ердоган, Путин и Вучич - дрстойни за нов Роман на Алеко - До Босфора и назад! На този малоумен и неграмотен нарциз няма ли съветници да му подскажат Малко от Малко адекватно поведение в подобен момент?! Държава на абсурдите с абсурден и трагико-комедиен премиер!

    Коментиран от #14

  • 12 Някой си

    34 1 Отговор
    Пълна излагация на тоя с жипката.... така и не се научи да спазва протокола....
  • 13 Рошко

    30 2 Отговор
    Ми покани ги, изглеждаше като някое чучело до тях на откриването, и преди да ги поканиш, питай краварката от посолството в левия ъгъл
  • 14 Лекар БГ

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Диагноза":

    Ама и те са като него,брат.В таз кратуна,как да налееш изгубеното във всичките години?!Тепърва да му преподаваш български език,куртура,дипломация....кауза пердута отвсякъде.Опиянен от собствената си глупост и простащина.А там,където цари тежък вождизъм и едноличие,кой да Му рекне нещата право в очите?Пък и какво от това-най-много да го махнат от топлата копаня-хранилка.
  • 15 събираме само

    23 3 Отговор
    срам от нашия гавазин.......
  • 16 некойси

    21 1 Отговор
    Само да му свирна и е дошъл :)
    Простак!
  • 17 СссереМ

    7 30 Отговор

    До коментар #3 от "Абе леке":

    Ей трол тия лъжи ги разправяй на довечера в селсъвета,русия три пъти ни докара до фалити и национални катастрофи и то само за 45 години,а шефовете ти на позитано решиха че са малко и ни докараха още една.

    Коментиран от #34

  • 18 Телевизор

    17 2 Отговор
    Толкова беше доволен, че е поканен, та като седна в залата до Вучич първонсе опита да скръсти ръце, после да се огледа какво впечатление е направил и накрая плясна Вучич по коляното! Доволен!!! Поне театрално изигра огромна радост! Ама не беше баш така...
  • 19 Зоро

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "jorj":

    Ти или си пеленаче или имаш амнезия. Докато бехме в съюз със СССР от изтърбушена от 2те войни, и аграрна Царска България се превънахме в индустриална държава. Това е копирано от икономика на НРБ, не си го измислямПрез 1948 – 1953 г. се провежда съветизация на българската икономика. Примитивният характер на българската икономика преди 1946 г. и сходството ѝ с тази на СССР в първите му години са причина налагането на плановото стопанство да въздейства положително на стопанската дейност много по-бързо, отколкото в другите източноевропейски държави.[57] Между 1950 и 1973 г. БВП на главата от населението нараства от $1651 на $5284,[58] а през 1989 г. е $2830.[59]
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТТТТ

    20 2 Отговор
    Ами аз като гледам как вчера Тиквата гонеше Путин да се обяснява, а Путин дори не намали крачка! Путин толко му е набрал на продажната Тиква, че при първи възможен случай такава интрига ще му завърти чрез Ердоган и българските турци, или с газта от турски поток!
    Лошото е, че пак ние ще го отнесем, заради американския шут Борисов!
  • 22 Инфо

    10 3 Отговор
    Загубите на България от забавянето на потока са 100 милиона лева. От 1 януари не получаваме транзитни такси - спрян е газът от Украйна.
  • 23 onq s konq

    6 2 Отговор
    Батко прегурна Путин и Ердоган и Вучич и свети от щастие. Както и да го кръщава това си е турски поток и санкциите против него са гласувани от сената.
  • 24 ⚡ Хрониките на Евразия

    1 16 Отговор
    Който си е имал работа с Путин , хаир не е видял .
    Майката му на Бойко , за България става въпрос !
  • 25 Rado

    1 1 Отговор
    Кой шефа сега а?
  • 26 ЪРП

    6 2 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХА ТОЗИ КЪРТИ НАПРАВО!!!!!!!!!!
    БРЕЙЙЙ......, ДА НЕ БИ ДА ОБМИСЛЯШ, ДАЛИ НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯТ ПОЛИТИК В СВЕТА ОТГОВАРЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО ТИ И ТВОИТЕ КРИТЕРИИ?????????.....ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ ЕГОТО
  • 27 себеусещане за нещо а всъщност нищо

    5 0 Отговор
    Биби направлява освен потоците на газ и потоците на световното лидерство. На тоя му е ред , другия , като го покани и ако въобще реши да го кани. Биби е разпределителен център на световната политика Биби е повече пара в свирката , отколкото някаква същност.
  • 28 SAAB

    4 0 Отговор
    По-добре да дойдат от Сърбия......без да ги каниш :)
  • 29 Един

    5 0 Отговор
    Паляк!
  • 30 Човек ще си помисли

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ддфгх":

    Че само 18 човека 19 с теб живеят в тази държава това го виждам по плюсовете и минусите на коментарът ти сигурен съм че новата песен на преслава има повече интерес и тн.матерялът е лош в бгто това е.
  • 31 Мъж - дете...!

    7 2 Отговор
    Най добрите съчинения са свободните а нашия премиер е гостоприемен към всички политици по света и те към него..!
  • 32 соросоид дебил

    14 0 Отговор
    Аз съм прост, медиините проститутки са кухи лейки, народа също прост и подивял от мизерия.. Така че ще се лъжем, мажем докато се разберем що за стока сме. По-голям идиот начело на държавата не сме имали в историята си.
  • 33 Братя Българи

    7 0 Отговор
    Малко примитивен ми изглежда Борисов.
    Друг ни трябва за ПМ.
  • 34 ак762

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    Абе папурко на@кан,да си обуваш гащите и да ходиш да си пиеш хапчетата,аман от келеши недоносени
  • 35 555

    4 0 Отговор
    Каква голяма чест ще бъде за Путин и Ердоган да бъдат поканени от Великата Тиква.Изгарят от желание .
  • 36 123

    2 0 Отговор
    Скри се бе смешник и ние гледаме тв но не бг видяхмете.
  • 37 Жорт

    4 0 Отговор
    Потокьт е Ганьо а не само Валкански
  • 38 ГосТ

    3 1 Отговор
    Тоя па, изтърва Южен поток, сега бил на среща с анадолеца от анкара и за култура плещи.
  • 39 боцмана

    5 1 Отговор
    Ама първо трябва да питам , където трябва!
  • 40 Балканец

    6 0 Отговор
    "Днес с е един хубав ден", България стана още по-зависима от Турция. Ашколсум, премиер ефенди! Машаала!
  • 41 Асен Илиев

    2 1 Отговор
    При условие, че ще ликвидирам Еврейския Съюз и НАТО мисля, че си у ГОООЛЕМА грешка :)
    ...ЩЕ ликвидирам и зад-океанския К ЕНЕФ и КОЛХОЗНАТА К ОЧИНА :)
    Вече съм им дигнал мерника.
  • 42 Асен Илиев

    2 0 Отговор
    ...ако некой реши да ми се домъкне, непоканен лично от МЕН, ще го бушонирам, като Попа! Или КРАСАВИЦАТА, ще го дръпне за ръката ;)
  • 43 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Хахахах....малейййй...много е ербап тоя ми ти банкянски тиквеник.
    Не е смешно ами направо е трагично положението с тоя тъпанар на власт..
  • 44 Ван дер Любе

    3 0 Отговор
    Ти мисли да го каниш или не, но русофилите вече са го поканили. Има други да мислят и грижат за Русия, а не ти.
  • 45 сноу

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "jorj":

    Ти ли точно си роба на Русия бе бъхльо...и ..не си задавай такива сложни въпроси, що си беден ...Такива въпроси са за умни глави ,а не за кратуни.
  • 46 jorj

    1 1 Отговор
    Руснаците са МАРОДЕРИ!!!!!!!! Ако ви е ясно що е то !!!! Българите не сме нито първите нито последните пострадали от мародерството им !!!!
  • 47 Ужассссссс Бокооо

    0 0 Отговор
    Ако го поканиш МОЖЕ И ДА ДОЙДЕ, АМА МОЖЕ И ДА НЕ ДОЙДЕ!

    ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА, ПОКАНАТА СИ Е ПОКАНА НО НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ПУТИН!

    ХЕХЕХЕХХЕХЕХЕХЕХЕ, ТОВА ВЛЕЧУГО ОТ ВСЯКЪДЕ ПРАВИ ОПИТИ ДА ОСТАНЕ И ДА НИ УБИВА, ГАД!!
  • 48 хахахаххахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вуте":

    Две западни фондации слагат Бойко да управлява, САЩ го галят по празната кратуна и ти слагаш Путин като господар тук!

    Господарите са САЩ бе умньо! 4 Бази имат тук!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове